Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים ברשות הפלסטינית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת - אם אני עובר אמבוש - אני תמיד מזהיר את הבאים ממול. אך בד"כ האנשים אינם מבינים את סימן ההזהרה וממשיכים לטוס. לא זכורים לי מקרים רבים בארץ בהם הוזהרתי בכבישים מחוץ לקוו הירוק. פעם אחת לפני כמה שנים זה היה בכיש 90 ליד הכנרת וזה היה מוביל כבשים, ככול הנראה ערבי. לא זכור לי שאי-פעם הוזהרתי בכביש 90 בדרך לאילת. נדמה לי בארץ משמעות היבהוב האורות שונה: "אני אדם תרבותי ולכן אינני צופר, אך בא פנה לי את הנתיב ומיד"

פורסם

כשהייתי קטן ההורים שלי לימדו אותי את כל הסימנים על הכביש וממש "הרביצו בי תורה מוטורית".

בין הסימנים יש את ההבהוב של "זהירות, משטרה".

אולי לפני 15 שנה זו הייתה המשמעות הכמעט יחידה אבל בזמן האחרון זה "אתה חרא, צא לי מהנתיב".

פורסם

יש סימונים שבהתאם לסיטואציה יש להם משמעות שונה, אם ניקח למשל את הבהוב האורות:

1. כאשר אתה נוסע ורכב בצומת/יציאה מחניה וכו' עומד לקפח את זכות הקדימה שלך אז הבהוב אומר "זהירות, הנה אני, תן זכות קדימה" (דרך אגב, באירופה אותה סיצואציה, אותו הבהוב משמעותו "בבקשה אדוני, אני מוחל לך על זכות הקדימה שלי, אתה מוזמן להכנס לפניי", ענייני מנטליות, אתם יודעים...)

2. כאשר אתם בשמאלי ומישהוא מגיח מאחוריכם ומהבהב זה אומר "זוז, פנה את הנתיב".

3. הבהוב אורות באור יום של רכב בא ממול כמעט תמיד יסמן על "ניידת לפניך".

4. הבהוב אורות בלילה של רכב בא ממול בד"כ גם יסמן על משטרה לפניך אבל עדיף גם לבדוק שאתה לא נוהג עם אורות כבויים :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני זוכר שמאז שהייתי קטן ראיתי את הבהוב ה"זהירות משטרה" וההורים הסבירו לי.

על הכביש מישהו אותת לי פעם כדי שאני אדליק את האורות ברכב ברמזור כי שכחתי להדליק אותם.

ויש כמובן את איתות ה"אתה לא שם לב שאתה נוסע בנתיב השמאלי כבר כמה דקות בלי סיבה ויש אחריך תור של מכוניות?!"

שראיתי כשהייתי תקוע מאחורי מקרה כזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
רכב ישן שם עולה כמו רכב חדש

פועלים אצלנו במפעל סיפרו לי שסופר לנסר שווה קרוב ל40 אלף ש"ח .

סובארו DL (המכונה סובארו "פשע") שווה הרבה מאוד...

ואני לא צוחק.

אתה רציני??

מה הסיבה למחירים הללו?

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

פורסם

ככלל, ככול שחברה ענייה יותר, או יותר נכון ככול שמחיר הרכב החדש גדול יותר ביחס למשכורת הממוצעת, כך ירידת הערך קטנה יותר. זו בין היתר הסיבה למה למשל בארץ רכבים מחזיקים מחיר בצורה מעולה ביחס למערב.

פורסם

בארץ רכבים מחזיקים מחיר בצורה מעולה? ידוע כי רכב חדש מאבד 40-50 אחוז מערכו בשלוש השנים הראשונות, וגם פה המחירון בחלק מהמקרים הוא המלצה בלבד. אתה רוצה להגיד לי שבמדינות "המערב" המצב גרוע יותר? נשמע לי מוזר

פורסם
בארץ רכבים מחזיקים מחיר בצורה מעולה? ידוע כי רכב חדש מאבד 40-50 אחוז מערכו בשלוש השנים הראשונות, וגם פה המחירון בחלק מהמקרים הוא המלצה בלבד. אתה רוצה להגיד לי שבמדינות "המערב" המצב גרוע יותר? נשמע לי מוזר

במדינות המערב מדובר ב-65-80%. לכן אני טוען שבארץ זול יותר להחזיק רכב מאשר באירופה, דבר שנשמע לכאורה מאוד מוזר.

כל למשל רכשתי את רכבי לפני כ-3 שנים ב-130 K ש"ח (המחירון אומנם היה 147) וכיום המחירון יד 2 בסביבות 105 K ש"ח. אילו כאן הייתה אירופה מערבית - לא הייתי מקבל יותר מ-40-50 K ש"ח.

פורסם

לגבי היונדאי טוסון:

בקיץ עבדתי כחודשיים באיזור הבקעה ובאיזור חלמיש בשטחים

היו כמה טוסונים שהסתובבו שם בקביעות.

מרוב סקרנות שלוותה בשעמום התחלתי להסתכל וראיתי שלרוב מדובר באותם נהגים שנוסעים

הלוך ושוב על אותו הציר כל היום.

אין לי מושג אם הם הסיעו מישהו

אך כנראה זה מפחית את כמות הרכבים בצורה ניכרת

.....

• תוכן חדש...