Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר חידוש רשיון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השנה לפני שאני משלפ את אגרת הרישוי, גיליתי את הדירוג של משרד הרישוי לחישוב דמי האגרה.

למי שלא הכיר זאת, כמוני, כל סוגי הרכבים (והדגמים) מחולקים לשבע קבוצות. לכל קבוצה אגרה שונה.

לפי הקישור הבא:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

-שאלתי היא: איך ייתכן שהרכב שלי, דייהטסו אפלאוז 98', נחשב לקבוצה 3?

לפי הטבלה החלוקה היא לפי שנים ומחיר רכב. האפלאוז לא מיוצרות כבר משנת 2000. וגם אז אני כמעט בטוח שמחיר הרכב לא הגיע ל 117-137 אלף ש"ח..

האם מישהו יכול לבאר את החלוקה? האם יש עוד קריטריונים?

תודה.

פורסם
שלום לכולם,

השנה לפני שאני משלפ את אגרת הרישוי, גיליתי את הדירוג של משרד הרישוי לחישוב דמי האגרה.

למי שלא הכיר זאת, כמוני, כל סוגי הרכבים (והדגמים) מחולקים לשבע קבוצות. לכל קבוצה אגרה שונה.

לפי הקישור הבא:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

-שאלתי היא: איך ייתכן שהרכב שלי, דייהטסו אפלאוז 98', נחשב לקבוצה 3?

לפי הטבלה החלוקה היא לפי שנים ומחיר רכב. האפלאוז לא מיוצרות כבר משנת 2000. וגם אז אני כמעט בטוח שמחיר הרכב לא הגיע ל 117-137 אלף ש"ח..

האם מישהו יכול לבאר את החלוקה? האם יש עוד קריטריונים?

תודה.

בבקשה תגובות...

פורסם

אל תנסה להבין את ההגיון. לא אומר שהחלוקה היא שרירותית, אבל תמיד בחלוקה לקבוצות קיימים עיוותים.

משנת 1996 כל רכב "נולד" עם קבוצה שמלווה אותו עד יום גריטתו (או גניבתו, בקיצור עד יומו האחרון).

כאשר הקריטריון היחיד הוא מחירון הדגם (לא המחיר בפועל) בשנת המכירה, והקבוצה נקבעת בהתאם לגבולות שנקבעו באותה שנה ע"י משרד התחבורה. (ההסבר נמצא גם בקובץ PDF בתחתית הטבלה בקישור שלך)

סתם לדוגמה, היתה לי קסנטיה משנת 1999 (אוט' SX מנוע 2.0) השתייכה לקבוצה 5. עכשיו יש לי אותה קסנטיה צעירה בשנה ובצבע אחר (אותו גימור, גיר ומנוע) ההבדל העיקרי בינהן הוא שבשנת 2000 הוסיפו בקרת שיוט (קרוז קונטרול). איזה קבוצה הקסנטיה החדשה יותר? נכון - 3. לך תבין...

בזמן עליית האפלאוז שלך על הכביש היא עלתה כ-85K אם אני זוכר נכון והיו שש קבוצות רישוי. באותו זמן היו מכוניות קטנות יותר וזולות יותר (שרייד, פונטו, פיאסטה, פיגו 205, יונדאי אטוס) שעלו כ- 60K. הן כנראה זכו למלא את קבוצות 1 ו- 2.

עד הגעת הפיאט פנדה החדשה נדמה לי שלא היו כלל מכוניות בקבוצה 1 לתקופה מסויימת.

פורסם

תודה לך.

אני עדיין לא מסופק, משום מה נראה לי שהחלוקה הזו מוציאה ממני יותר כסף ממה שהייתי אמור לשלם בפועל.

בשנים קודמות שילמתי ושתקתי, הפעם נראה לי שאמשיך להטריד אותם (משרד התחבורה)..

מבטיח לעדכן אם תהיה התפתחות.

פורסם

זו לא החלוקה, זו המדינה. משרד התחבורה בשירות האוצר.

דעתי בעניין הזה היא שמדובר במס מוצדק וידוע מראש.

ברכב הבא שלך ברר את התנאים מראש, אולי תקנה רכב אספנות (שלא רשאי לנסוע בשעות 7:00-9:00)

עצה שלי: אין לך סיכוי לשנות את רוע הגזירה. נסה להקטין את העלויות באמצעות השוואת מחירי ביטוח, ביטוח חובה וצד ג' ללא ביטוח מקיף, והפחתת צריכת הדלק, יש קישור למדריך בחתימה שלי.

• תוכן חדש...