Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הדרך הכי טובה לבצע בלימת חרום על השוליים ברכב *בלי ABS* - כששני גלגלים על החצץ ושני הגלגלים בצד השני על האספלט?

בלימה דגרסיבית? על סף נעילה? לנעול גלגלים?

ובלי קשר - איך הייתם ממליצים לנהג מן השורה להתנהג במצב כזה?

מסקרן אותי לדעת איך יתפלגו הדעות - ומי חולק עליי.

נ.ב ברכב עם ABS כולם מסכימים שלוחצים על הדוושה בכל הכח, ומתקנים עם ההגה. כן?

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנ"ל נכון לרכב ללא ABS בלבד.

אם אתה לא צריך לבלום - אל תבלום, קודם תעלה לכביש בעדינות, תוודא שאין מדרגה חדה.

להאט אתה תמיד יכול בלי בעיה. בבלימה חזקה אתה בקלות נועל את אלו שירדו לחצץ \ חול. כל עוד לא נעלת את אלו שעל האספלט הרכב ימשיך ישר, אבל ימשוך לכיוון הכביש.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

נדרשת בלימת חרום.

במצב בו לא נדרשת בלימת חרום הסינריו ידוע (האטה בעדינות ולא בתגובות חדות, וחזרה עדינה היכן שהשול לא גבוה מדי ולא יפגע בצמיג).

פורסם

אם כך אז חזק אבל מאוד להיזהר שלא לנעול את אלו שעל האספלט. כי במקרה של נעילה לא רק שאתה מאבד יכולת היגוי, כמו על אספלט, אלא שהרכב יגם יתחיל להסתחרר, כפועל יוצא של כוחות בלימה לא סימטריים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אם צריך לבלום על שולי עפר (ולרוב לא צריך), מי שמיומן בבלימה נסוגה -- וזה לא טכניקה מורכבת מידי לביצוע -- יכול לבצע. מי שלא -- שיבלום בכל הכוח ויסמוך על הרכב שיעצור ישר (פחות או יותר).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
האם בדקת את מה שאתה כותב? אני כן, במסגרת קורס נהיגה מתקדמת וברכב בלי ABS. הדברים שלך חסרי אחיזה במציאות, תרתי משמע.

אל סתם תזרוק שאני טועה, תגיד למה ומה הנסיון שלך.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אם צריך לבלום על שולי עפר (ולרוב לא צריך), מי שמיומן בבלימה נסוגה -- וזה לא טכניקה מורכבת מידי לביצוע -- יכול לבצע. מי שלא -- שיבלום בכל הכוח ויסמוך על הרכב שיעצור ישר (פחות או יותר).

הנה השרשור מתחיל להתפתח לכיוונים מעניינים :-)

אלעד - באיזה מהירות תרגלתם בקורס?

פורסם

בשום מקרה לא לבלום חזק , ולא לתת גז , אלא ללחוץ קלץ ולהסתכל במראה אם יש רכב בכביש , אם הכביש פנוי , להפנות את ההגה שמאלה בזווית חדה ולעלות על הכביש.

רק לאחר שכל הגלגלים על האספלט , אפשר לתת גז או לבלום.

מה שכתוב למעלה זה שטויות מוחלטות [הנהלת הפורום]

פורסם

בטח שאפשר וצריך להאט. השאלה היא כמה, וזה תלוי במצב. ברוב המקרים פשוט מאיטים בעדינות ועולים חזרה לכביש בהדרגה. אם יש מכשול, אז ברור שצריך לבלום חזק. נהג שהתאמן בביצוע "בלימה נסוגה" יכול לשמור את הגלגלים לא נעולים ולעצור מהר וישר.אני שוב מדגיש שבלימה נסוגה אינה טכניקה מורכבת מידי לביצוע בזמן אמת. לגבי נהג הדיוט לגמרי, אני מסכים שעדיף שיינעל את הגלגלים. רכב תקין לא יהפוך להיות סביבון בבלימה כזאת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אל סתם תזרוק שאני טועה, תגיד למה ומה הנסיון שלך.

לא "סתם זרקתי" שאתה טועה, אלא גם ציינתי מדוע לדעתי אני סבור שאתה טועה. על חלק מהניסיון שלי פירטתי בהודעה מס' 6 בשרשור זה. חוץ ממנו, יש עוד איזה קורס נהיגת ראלי, קארטינג, השתתפות בג'ימקאנות ושאר דברים שקצרה היריעה מלפרט. מקווה שזה עונה על שאלתך.

אלעד - באיזה מהירות תרגלתם בקורס?

למיטב זכרוני - כ-50 קמ"ש, אבל קח את זה בעירבון מוגבל כי זה היה די מזמן.

אולי מישהו שעבר קורס כזה לאחרונה יוכל לכתוב נתון מדויק יותר.

אני מקווה שבהמשך היום יהיה לי זמן להעלות סרטון שצילמתי, בו רואים רכב המצוייד ב-ABS מתרגל בלימה על השוליים במסגרת קורס נהיגה מתקדמת. נכון, אומנם יש לו ABS ואתה שאלת על רכב ללא ABS, אבל זה עדיין יכול לתת המחשה כלשהי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אז זהו שיש הבדל מהותי בין עם ABS לבלי. כשהגלגלים נעולים אין להם השפעה על הכיווניות של הרכב, הדבר היחידי ששומר על רכב מחליק ישר, זה האינרציה הסיבובית וחוסר המומנט על ציר הסיבוב.

מעבר לזה ב-50 קמש לא יקרה כלום. סך הכל המומנט על ציר הסיבוב של הרכב נמוך והמסה גבוהה (=אינרציה סיבובית גבוהה). נעילה ב-50 קמש, במקרה הכי גרוע הרכב יעצר עם סטיה של 10-20 מעלות (לכיוון הכביש) מכיוון הנסיעה. ב-120 קמש, לעומת זאת הסטיה תהייה בין 90 ל-180 מעלות. תלוי בהפרשי האחיזה וברכב.

אני יכול להוכיח את זה בסימולציה אם אתה רוצה, ותסלח לי שאני לא מתכוון לסכן את הרכב שלי (הישן שאני מנסה למכור, בחדש יש ABS) בשביל להוכיח נקודה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הגלגל הראשון שינעל יהיה זה שבציר הקדמי, מהצד של השוליים, שהרי האחיזה בשוליים נמוכה יותר ביחס לכביש. תוכל לשמור על יכולת כיוון מסויימת באמצעות הגלגל שנמצא על הכביש, שעדיין מסתובב.

בהדגמה שנעשתה ע"י מדריך בקורס, הודגם כיצד ירידה לשוליים המשולבת עם בלימה ופרובוקציה בהגה גורמת לתופעה שתיארת. אם ההגה נשאר ישר, הרכב יבלום בקו ישר, או לכל היותר עם סטיה קלה מאוד.

סימולציות זה טוב ויפה, אבל הניסיון שלי הוא מהמציאות.

עכשיו שכל אחד יחשוב בעצמו איזו גירסה נראית לו אמינה יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...