Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תתייחס למלוא התגובה שלי ולא רק למה שמסתדר לך, מדובר ברוב הפעמים ברכישה מהבטן ולא מהשכל, לקנות SUV ענק למשפחה קטנה או גיפ גדול למטרות עירוניות בלבד זה יותר חכם?

כלוב יכול להציל לך את החיים :lol:

בלי קסדה יש יותר סיכוי שהוא יהרוג אותך מאשר יציל אותך. ו-SUV יכול לנסוע על הכביש בנוחות רבה (בלי קשר, אני נגד SUV על הכביש מסיבות אחרות לחלוטין). אני חובב רכב ונהיגה ואם היה לי את הכסף ומסלול במדינה הייתי קונה את הרכב, אבל ליום יום לא הייתי נוסע עם רכב כזה. יש גבול עד כמה אני מוכן להקריב. אם נהייה רציניים, גם החובבים הכי מושבעים לא תוקפים כל פניה, אלא מידי פעם. ההבדל בהנאה בין ה-GT2 ונגיד 911, אפילו לא טורבו רחמנא לצלן, לא שווה את החוסר בנוחות בשאר הזמן.

הRS מגיעה בלי מאזגן ואי אפשר לייבא לארץ רכבים בלי מאזגן. אפשר להנות עם הרכב בכל כביש גם ביום יום. התאוצה, הפניות...לא חייבים להתגרזן במסלול על 250 קמ"ש בישביל להנות. עובדה שבחו"ל רכבים הרבה יותר קיצונים נוסעים ביום יום על הכבישים ומשמשים את הבעלים שלהם לסידורים היום יומים ולא רק לימי מסלול. לפי מה שאתם אומרים גם לאופנועי כביש אין מקום בארץ, מי בדיוק נהנה על אופנוע שכזה בלהגיע מ0ל110?!

הכלוב אגב לא מפריע לכלום כי הרכב גם ככה מגיע ללא מושבים מאחורה. אם כבר רכב לא פרקטי ליום יום זה אינדי קאר שהופכים אותה לרכב כביש::wink:

לאופנוע ספורט כרכב ראשי אין זכות קיום, אלא אם אתה גר באיזור עם תחבורה ציבורית נורמלית. חוץ מזה אני לא מבין את הטענה שלך, אם יש טיפשים במקומות אחרים בעולם זאת אומרת שהם לא טיפשים? הבעיה היא לא הכוח אלא בכיוון מתלים כ"כ נוקשה שבאותה מידה היו יכולים ליצר את הרכב ללא מתלים.

ואני חשבתי שזה מקום של אנשים שאוהבים מכוניות, זה מרגיש יותר כמו פורום של סבתות פולניות בשילוב עם מתנדבים של אור ירוק שהם אנטי כלפי כל מה שהוא יותר ממנוע 1.6 ומגיע עם גיר אוטומטי... :|

די נו, יש לי מיאטה ואני לא מעל פניות שמאלה עם ההגה ימינה ועדיין צריך להיות קצת הגיוניים לפעמים. אם כבר מה שצריך להפתיע אותך זה שתרד על פאקינג סוזוקי ספארק הגיע ל-30 עמודים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמת שאני לא מבין באיזה זכות אתה בא להגיד לאחרים במה לינהוג. זה שזה לא מתאים לך זה לא אומר שזה לא מתאים לאחרים. לא כולם מחפשים פרקטיות כמו של מאזדה 3.

פורסם

ויש כאלה שגם להוציא טופס ירוק אין להם כסף .

שכל אחד יסתכל בצלחת שלו ויגיד תודה על מה שאלוהים נתן לו עד עתה, מעתה והלאה תשאפו ,הדבר הכי טוב .

פורסם
באמת שאני לא מבין באיזה זכות אתה בא להגיד לאחרים במה לינהוג. זה שזה לא מתאים לך זה לא אומר שזה לא מתאים לאחרים. לא כולם מחפשים פרקטיות כמו של מאזדה 3.

איפה אמרתי למישהו במה לנהוג. אמרתי שאני לא מבין את ההגיון ברכב כזה במדינה שאין בה מסלול. החוסר פרקטיות ברכב הזה לא קשור לכלום. ואגב הרכב הזה יותר פרקטי מה-MX5 שלי. פרקטיות היא לא הבעיה פה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
איפה אמרתי למישהו במה לנהוג. אמרתי שאני לא מבין את ההגיון ברכב כזה במדינה שאין בה מסלול. החוסר פרקטיות ברכב הזה לא קשור לכלום. ואגב הרכב הזה יותר פרקטי מה-MX5 שלי. פרקטיות היא לא הבעיה פה.

אני לא יודע מאיפה אתה אבל אני אתן לך דוגמה מחיפה כי אני גר פה. הינה כמה מקומות ליד הבית שלי שאני כן נהנה בהם עם הרכב והייתי נהנה עוד יותר עם הרכבים האלה: פרויד, מנהרות הכרמל, בית אורן, הכביש שיורד מהאוניברסיטה לנשר. יש עוד פה ושם פניות כאלה ואחרות וקטעים מהנים קצרים. מי שנוסע איתן בלונדון וארצות הברית ובעצם בשאר המקומות בעולם גם לא סוחט את הביצועים שלהן כל היום. אפשר לנהוג בהן ביום יום באופן לא פחות פרקטי מכל רכב אחר ולהנות. אצלי יש רק שתי מקומות ברכב ואין מקום בבאגאז האוטו מונמך לריצפה וקשיח ואני נהנה מאוד מהאוטו. הדבר היחיד שעוצר ממני לקנות איזה gt3 זה כסף. אם לא זה כבר הייתה לי אחת.

אפילו שאין פה מסלול.:|

פורסם

אני גר בקריות ואכן ליד בית אורן יש כביש מדהים. הרבה יותר טוב ממה שיש ברמה אפילו, לדעתי. ועדיין אתה גר בחיפה ואם היית יכול היית קונה רכב כזה?! יש בחיפה כבשים, סליחה כמעט כל הכבישים בחיפה חוץ מהראשיים, נראים כאילו הם אחרי הפצצה. כשנסעתי שם עם הקולט (שנמכרה לפני שבועיים) הרגשתי שעמוד השדרה שלי (והרכב) עוד שניה מתפרקים. לפחות אפשר לשחק בסללום בין הבורות, אז זה לא הכל רע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לאחרונה יצא לי לראות מרצדס CL65 AMG לבנה ששברו לה את הסמל של מרצדס מאוחר, אולי בניסיון לגנוב אותו, איני יודע, זה לא משנה את הפואנטה, אנשים בארץ קנאים, בחו"ל לא רואים הרבה מקרים כאלו. בטח שרואים, אבל לא בכמויות שרואים בארץ.

מקרים כאלו מרחיקים קונים פונטנציאליים מרכישת רכבים כמו פורשה או מרצדס.

חבל שכך.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם
לאחרונה יצא לי לראות מרצדס CL65 AMG לבנה ששברו לה את הסמל של מרצדס מאוחר, אולי בניסיון לגנוב אותו, איני יודע, זה לא משנה את הפואנטה, אנשים בארץ קנאים, בחו"ל לא רואים הרבה מקרים כאלו. בטח שרואים, אבל לא בכמויות שרואים בארץ.

מקרים כאלו מרחיקים קונים פונטנציאליים מרכישת רכבים כמו פורשה או מרצדס.

חבל שכך.

אני לא יודע איפה אתה נוסע אבל באיזור כפר שמריהו רשפון והרצליה פיתוח לא עושים כלום

ואתה תראה הרבה פורשה ומרצדס :)

פורסם

כולם פה יוצאים מנקודת הנחה שהנאה=מהירות=המטרה האמיתית של הרכב.

זה ממש לא נכון בחלק גדול מהפעמים.

בשבילי, לקחת את הקו הנכון בפניה ולהוציא את התחת בדיוק כמו שאני רוצה זה יותר חשוב מאשר לנסוע על 150.

אני באופן אישי לא עובר בהרבה את המהירות המותרת (אין לי בעיה עם זה, אני פשוט לא נהנה מזה) אבל כן נהנה בכרמיאל מהכיכרות ולקחת אותן על 30 קמ"ש על הצד (רק אם אין באמת שום רכב בסביבה).

אני מנצל באופן כמעט מלא את המנוע של הוולוו, ולא רואה סיבה שמישהו לא יוכל לעשות אותו דבר עם רכב הרבה יותר חזק.

יש גם את העניין של "אני יכול יותר אבל אני לא אעשה את זה".

למשל, יש ערס לידי ברמזור עם סופר לאנסר.

אני יודע שאם אני מאיץ הוא יראה אורות אחוריים של וולוו מתרחקים ממנו די מהר.

אבל אני לא עושה את זה, בדיוק בגלל שאין מה להוכיח לאף אחד.

נראה לי שזה חלק מהקטע, העניין של "אני יכול".

רק הידיעה הזאת די מספקת.

אין צורך בשימוש אמיתי ביכולות, רק לדעת שהן שם.

ועוד משהו:

יש הרבה רחובות בחיפה שהם די על הפנים, אבל לא ברמות שתוארו כאן.

לא יצא לי יותר מדי "לנפץ לעצמי את עמוד השדרה" ודברים כאלו.

אולי עם רכב ספורטיבי זה שונה כי הוא קשיח יותר.

פורסם
לא הבנתם למה התכוונתי. יש כבישים שניתן להנות מהם בארץ, באמת שלא חסר. הבעיה שרכבים כמו ה-GT3\2 הם מכוונים מבחינת מתלים למסלול, לא לכביש ובטח שלא לכביש ישראלי. וזה לא עניין של כסף, גם עם כסף לא מוגבל עדיף לדעתי כבר לקחת את הגרסאות ה"רגילות" (עד כמה ש-911 טורבו זה רגיל). בשיא הרצינות GT2 לנסיעות ביום-יום, בכבישים בארץ, זה סוג חדש של עינוי.

בתור אחד שהוא במקרה הבעלים של GT2 (ועוד עם כלוב ומתלים קשים מהמקוריים), תן לי לעשות לך קצת סדר.

קודם כל בדגמים של פורשה.

כולם מכירים את הקאררות הרגילות. יש את אלו עם ההנעה האחורית (בודי צר) ואלו עם ההנעה הכפולה (בודי עם כנפיים רחבות מאחור). הטורבו סוגרת את הסדרה הזו עם הנעה כפולה ובודי רחב כמובן.

סדרת ה- GT מכוונת לנהג. וכזו כל דגמי ה GT מגיעים עם גיר רגיל בלבד, הנעה אחורית בלבד, מתלים מתכווננים (קוילאוברים מקוריים מהחברה) והפחתות משקל. בכל דגמי ה-GT יש אפשרות לוותר על מזגן ורדיו, אבל המזגן והרדיו (כולל מערכת ניווט אם תרצה) מגיעים מקוריים אלא אם כן אתה מוותר עליהם.

GT3 - מבוססת על הבודי הצר. 435 כ"ס ממנוע אטמוספרי

GT3RS - עדיין אטמוספרית, 450 כ"ס, בודי רחב מקדימה ומאחור, הפחתות משקל נוספות

GT2 - מבוססת על הטורבו והיתה ה-911 הכי יקרה. כבר לא בייצור אבל מגיעה עם 530 כ"ס ממנוע טויין טורבו.

GT2RS שהושקה במהדורה מיוחדת לא מזמן. 620 כ"ס והפחתות משקל נוספות (הרבה קארבון) ביחס ל-GT2 ו-GT3RS. מחזיקה בשיא הנוברוגרינג כרגע. 7:18

כלוב - באירופה אפשר להזמין כל אחד מהרכבים הללו עם כלוב מהחברה. זה אומר שתקבל כסאות באקט ולא מתכווננים בגב המושב.

הכלוב הוא לא כלוב מלא אלא נגמר מאחורי כסא הנהג. מה שאומר שכדי לפגוע בו עם הראש אתה צריך לעוף אחורה, מעבר לכסא הלא מתכוונן (זו הסיבה שחובה באקט). כמובן שאם פורשה מוכרים את הכלוב מקורי, זה עבר תקינה אירופאית, אז אני ישן בשקט..

נוחות נסיעה - "סוג חדש של עינוי".. מעניין אותי לדעת מאיפה הבאת את הביטוי המתלהם הזה? אני יכול לומר לך שלמרות שנוחות הנסיעה היא לא כמו בביואיק, זה ממש לא עינוי, להיפך; הסיפוק וההנאה שהרכב והמתלים ההלו מביאים עולים בהרבה על אותו חלק של נוחות שהלך לאיבוד. זה trade-off שהייתי עושה שוב מחר.

עוד דבר שאני יכול לומר לך, הוא שהכבישים בארץ במצב לא רע בכלל. אחרי שראיתי כבישים בצפון ארה"ב שאוכלים קרח ומלח חצי מהשנה ונוסעים עליהם אלפי פול-טריילרים כל השנה, קיבלתי פרספקטיבה אחרת. אז נכון, יכול להיות שיש כמה כבישים משובשים במרכז חיפה, אבל זה אותו דבר בכל מרכז עיר, זה לא אומר שצריך לוותר על החוויה שהפורשה GT נותנת.

לסיום - כמה תמונות בשביל אלה שהתלוננו שאין מספיק תמונות בת'רד

dsc0273t.jpg

p1010907do.jpg

p1010236fj.jpg

p1010237n.jpg

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

• תוכן חדש...