Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הכי מדוייק, בהחלקה בגדול יש לך 2 אופציות, לבלום תוך כדי איבוד שליטה ולקוות שלא תפגע בשום דבר או לנסות לתקן ולקוות שתצליח.

כמובן שזה יותר מורכב מרק לקרוא ולפנים ואם אין לכם איפה להתאמן, עדיף פשוט ללחוץ על הבלמים ולקוות לטוב.

אמרת לא מדוייק, וכתבת בדיוק את מה שאמרתי לגבי תגובה להיגוי יתר ברכב הנעה קדמית. שים לב שאת תגובתי פתחתי ב"כל החלקה לגופה". נהג מיומן יודע שיש כמה דרכים להתמודד עם כל מצב ויתאים את תגובתו.

עם המשפט השני שלך אני מסכים בהחלט. לנהג לא מיומן הכי טוב לבלום בכל הכוח. אבל - כל נהג לא מיומן יכול לשפר את יכולתו ע"י קורס נהיגה מתקדמת. מאוד מומלץ.

בקשר למהירות אני חוזר שוב הייתי על אזור ה90 לא מהר מידי בישביל הכביש הזה המהירות המותרת היא 80

קטונתי מלנסות להגיע למסקנה מה קרה שם ומה יכולת לעשות אחרת בלי שאני יודע באמת איך נראה הכביש, מה כישוריך ומה בדיוק קרה שם.

אתה חייב להשתחרר מהתפיסה שהיית בסדר כי לא נהגת במהירות מופרזת יחסית לחוק. ייתכן מאוד שהחוק מתיר 80 אבל המהירות המתאימה לסיבוב הזה היא 60. שוב, איני מכיר את הסיבוב. נהג חכם יודע שבהרבה כבישים המהירות המירבית המותרת בחוק היא גבוהה מדי לקטעים ספיציפים בו. נהג חכם שנוהג בכביש לא מוכר ומתקרב לעיקול, מאיט למהירות כזו שתשאיר אותו בשליטה לא משנה כמה חד יהיה הסיבוב.

בהיותי נהג חדש נקלעתי למצב די דומה לשלך - לילה, עיקול, כתם שמן. נהגתי אז בטנדר (הנעה אחורית) עם ארבעה אנשים בפנים. פגשתי סוללת עפר בצד הכביש והתהפכתי. למזלי הרב לא קרה כלום לאף אחד מאיתנו, אם כי הרכב הלך טוטלוס. שבוע אח"כ כבר הייתי בקורס נהיגה מתקדמת, מנסה להבין איפה טעיתי ומה יכולתי לעשות אחרת. מאז נקלעתי מס' (מועט) של פעמים לאיבוד אחיזה, ומכולם יצאתי בקלות ובשלום.

ֿנצל את הזמן הזה של החפירות על מה יכולת לעשות להתייעצות עם אנשי מקצוע (מדריכי נהיגה מתקדמת).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמת שקרה לי, לפני חודש וחצי ונגמר טוב מאד - תודה (ובפקודת הגה אחת ובלי שום דרמה). מה שמוצג בסרטון זה בדיוק מה שלא צריך לעשות כשאתה נכנס למצב של החלקה, בייחוד שלא ברכב סטנדרטי עם הנעה קדמית. ובנימה זו פרשתי מהשרשור, ערב טוב.

אתה טועה (פורש או לא פורש).

מה שאתה מכיר זו החלקה בסיבוב, מתוכננת, לפי התו"ל.

בסרטון יש לנו רכב שנוסע ב-150 בקו ישר, ומאבד אחיזה בגלל כתם שמן. במצב כזה, אי אפשר לתקן את ההחלקה בתזמון נכון עם גז וקצת הגה, והעבודה המהירה עם ההגה היתה מצויינת, בייחוד בהתחשב בתנאים וברמת ההפתעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה טועה (פורש או לא פורש).

מה שאתה מכיר זו החלקה בסיבוב, מתוכננת, לפי התו"ל.

בסרטון יש לנו רכב שנוסע ב-150 בקו ישר, ומאבד אחיזה בגלל כתם שמן. במצב כזה, אי אפשר לתקן את ההחלקה בתזמון נכון עם גז וקצת הגה, והעבודה המהירה עם ההגה היתה מצויינת, בייחוד בהתחשב בתנאים וברמת ההפתעה.

בדיוק.

:mm_yeah:

פורסם

אני לא מבין ממתי אנשים הפכו פה לשופטי תעבורה,הנהג אומר שהיה כתם שמן,מי אנחנו שנגיד לו שזה תירוץ?

בכל מקרה,מי שאוהב טיולי נהיגה בטוח מכיר את הסיבוב בהרי יהודה,אם נוסעים לכיוון צובה/רמת רזיאל מכיוון כיכר הסטף יש אחרי הכיכר בערך כ-500 מטר,סיבוב חד מאוד ימינה ומאוד מתעתע...מי שלא מכיר את הכביש ונוסע שם באמצע הלילה במהירות של 70 קמ״ש יכול למצוא את עצמו מאוד בקלות ממשיך פשוט ישר למעקה בטיחות,המון פעמים ראיתי שם תאונות ובכל זאת אין שם עדיין תמרור אחד שמזהיר מהסיבוב הזה.

פורסם

כל הוויכוחים האלו לגבי טכניקת התיקון הנכונה לא כל כך רלוונטיים בגלל היכולת של הנהג המדובר וגם בגלל שמדובר בשמן (ירידה מאוד חדה ברמת האחיזה). לכן לא דיברתי בכלל על תיקון ההחלקה אלא על "קריאת הכביש" -- זיהוי של ברק שמנוני מראש והימנעות מכניסה לשלולית או כניסה לתוכה בצורה שתמנע החלקה משמעותית. זה דורש כמובן מודעות לסכנות, ריכוז בנהיגה וגם התאמת מהירות לתנאי הדרך, אבל אפשר (וצריך) לעשות זאת. זה חלק מרעיון המבט הרחוק לפנים שתופס מקום חשוב כל כך בקורסים לנהיגה מתקדמת. אני לא אומר שזה תמיד עובד, אבל צריך לתת על כך את הדעת.

אגב, תיקון טכני נכון של היגוי יתר כמו שאני מכיר (מהקורס) זה תלוי בעיקר בסוג ההנעה. בהנעה קדמית מאיצים תוך יישור הגה ותיקונים קלים לפי הצורך. ברכב הנעה אחורית או כפולה נותנים היגוי הפוך + גז קבוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...