Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברים, מנסיוני למדתי להתנהל כמו סוכן מוסד

במסך הבית של הסלולרי יש לי קישור לרשמקול, ואין פרוטוקול חשוב שאינני מקליט

החל מדיונים בעבודה, עסקאות סלולריות וכלה בויכוחים כאלה ואחרים.

מספר תמונות מזירת האירוע כאשר הרכבים עדיין במיקום הפגיעה יועילו. והכי יועיל צילום וידאו שמתחיל בכיס לצורך הקלטת הקול ומסתיים בתצלום פניו של המתווכח מתכחש הפוטנציאלי. אין צורך לרוץ לבית המשפט עם כל עדות כזאת, מספיק להראות לצד השני שגיבית את דבריו כבר מיד לאחר שאמר אותם והוא כבר ידאג לא להתכחש אליהם בעתיד.

ההתנהלות הזו שאימצתי פותרת אין ספור בעיות אפשריות, זמן וכסף

בעניינך, שאלת האם יתכן ואתה אשם.

התשובה היא כן. בכל עניין תאונות בצמתים, הצטלבויות וכיכרות בעיקר, יש מדיניות עקבית לבתי המשפט לחלק את האשמה בין הצדדים. הרציונל הוא שנהיגה איטית (כפי שנדרשת במעגלי תנועה) תוכל למנוע את התאונה ע"י כל אחד מהצדדים, כמו גם כללי כניסה נכונים לצומת. כך למשל קבע בית המשפט בעניין תאונה שקרתה לי בצומת עירונית שלמרות שהיתה מגיעה לי זכות קדימה, אני נושא ב30% מהאשמה בתאונה. אגב פסק דין כזה משמע שהצד הפוגע משלם את מלוא הסכום. קרי, זכיתי במשפט. (והמתכחש אפילו שלח את כספו במעטפה עליה רשום "סליחה" :lol:)

בעניין ציי רכב ובתי משפט לתביעות קטנות, אינך חייב להגיע עם עורך דין, אני הגעתי בעצמי עם חוברת מודפסת והרבה נחישות, אם כי אתה יכול במידה ואתה מרגיש צורך, אפילו לגשת להתייעצות בלבד. בחלק מהמקרים, הצד השני אפילו לא יטרח להגיע למשפט. ציי הרכב ובכללם אגד לא מחכים לתשלום שלך כדי לתקן את הרכב וסך הוצאות המשפט שלהם לעניינך יהיה דומה לגובה הפיצוי שאתה צפוי לקבל. לעורכי הדין יש נטיה לתאר לך את עולמם כהפכפך, חסר צדק וכזה המצריך כישורי על להוכחת הצדק.

לפני שאתה משלם את אגרת בית המשפט, הכן את החומר שברשותך וחשוב בצורה האובייקטיבית ביותר האם יתכן ויכלת לנהוג אחרת. למשל, האם היית נוהג ממש כמו בטסט, עדיין היתה פגיעה? מומלץ להתייעץ עם אנשים נוספים. אפילו ספר את המקרה הפוך, כאילו אתה חושב שאתה אשם וראה האם הם חושבים אחרת לאור הנתונים? בזמנו, בחרתי להתייעץ דווקא עם מורה הנהיגה שלי. אם אתה חושש שיתכן ואתה אשם, תשקול לוותר על התהליך ולבחור בפתרון הזול ביותר להחזרת הרכב לכביש.

בסך הכל, הנזק לא נורא גדול. קח בחשבון שיש רכבים שכל פגוש נושא תג מחיר של 6K ומעלה. מצא דרך לשאת בנזק עד לקביעת בית המשפט ובעיקר אל תהיה גרידי. בית המשפט לא יראה בעין יפה את החלטתך לשכור רכב, מה שככל הנראה לא היית עושה אם למשל הרכב היה נכנס למוסך לטיפול ארוך. בנוסף, תשקול לתקן את הנזק בצורה הכי פרקטית לבינתיים, במוסך מעפן שיחזיר את הרכב למצב נסיעה מבלי לבצע תיקוני צבע ופחחות מרשימים עם חלקים מקוריים שיובאו מפס ייצור שהוקם במיוחד. שים לב, שמור תמונות מפורטות של הפגיעות ברכב לפני ואחרי תיקון כזה. הרעיון הוא לספר את הסיפור בצורה כזו המאפשרת הסקה על האשם על פי העובדות בלבד.

בהצלחה!

• תוכן חדש...