Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמרו פה הרבה הארות/הערות נכונות. גם לי כל הפרשה מעוררת לא מעט תמיהות .

האם היצרנים בחו"ל כאלו תמימים ואין להם בקרה ופיקוח על תביעות ודרישות זיכוי מישראל ? מעניין מה הייתה/תהיה תגובתם אם

יעלו על עוקץ קומבינטורי שכזה .(לכאורה, הונאה ,רמאות וגניבה פלילית חמורה).

מוזר מדוע לא טרחו למחוק מהמחשב את התיעוד על התיקונים הפיקטיביים , שהרי הדבר עלול להפלילם . ייתכן שהתרשלו....

אכן טענתי שלכאורה אף אחד בארץ לא נפגע , ואמנם אין ספק שצדק מי שאמר שיש מי שנפגע בארץ :

בעל הרכב שעקב הגילוי הקונה נרתע ונסוג יצא פגוע. גם חברי הקונה נסוג ובזבז כסף וזמן.

דרך אגב , הבעלים לא הבליג והוא אמר שלא יוותר ויפנה למרכזי לבירור ויעשה שערוריה. (מעניין מה יצא מזה).

.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מתבייש אבל גם מדינת ישראל או יותר נכון חיל האוויר דפק ככה את החברים הכי טובים שלנו בעולם הרי הם האמריקאים? מה אם אני אגיד לכם שאלופים מפקדי טייסות ומפקדי חיל האויר ידעו מזה והעלימו עין? חשיפת הפרשה עשתה פאדיחה מגה ענקית למדינת ישראל. תקראו קצת על פרשת השחיתות של רמי דותן, לשעבר אישיות בכירה מאוד בחיל האויר הישראלי. החטא שלו היה לא רק שהוא עזר לדפוק את האמיריקאים אלא גם חשב שמשום מה מגיעה לו עמלה על זה.

הפוך גוטה, הפוך.

טוראי רמי דותן דפק את חבריו הטובים ביותר מחיל האוויר בכך שרכש חלקי חילוף סוג ז' תמורת שוחד.

את השוחד הוא קיבל מחבריו הקצת פחות טובים - האמריקאים....

כי צריך לשלוח ליצרן חלק תמורת חלק.

יתכן שיש קומבינה מסדר שלישי בה אומרים ללקוחות סתם להחליף חלקים שהם לא צריכים להחליף וזה מה שמניע את השרשרת.

צודק, אלא שאת החלק אפשר לקבל ממוסך מתמחה שאיננו מוסך רשת כחלק ממערכת היחסים השוטפת של מכירת חלקי חילוף חדשים וזיכוי על התקולים.

אבל - משהו לא מסתדר לי בכל הספור הזה, נאמר והחליפו גיר - האם אין לגיר S/N לפיו ניתן לראות שהותקן ברכב שכבר יצא מהאחריות?

פורסם

לא מבין את מטרת השירשור?

סיפרת לנו סיפור קונספירציה על משקל שהשב"כ רצח את רבין והCIA את קנדי.

לא עשית עם המידע דבר, בהנחה שהמידע באמת נכון אפילו לא טרחת לספר לנו מי היבואן.

או שתגיש תלונה במשטרה או שתפנה לעיתונות.

אז זה סיפור נפלא ומרגש אבל בלי לעשות איתו כלום הוא לא שווה יותר מהטור של דנה ספקטור בידיעות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל הדרך -

1. אם אינך מבין את מטרת הדיווח או זה משעמם אותך - דלג ועבור לפוסטים אחרים . לדעתי , יש רלבנטיות לתאור תופעה

השופכת אור על התנהלות יבואנ/ים בארצינו.

2. לא ציינתי מי היבואן ולא הגשתי תלונה במשטרה - נכון. מודה , אין לי חשק/זמן/משאבים להכנס לתלונות רשמיות ולהסתבך בתביעות משפטיות , מה גם שלא נפגעתי אישית.

תמיד היבואן יכול לטעון "תקלה מיחשובית"/"טעות הקלדה" וכו'.

3. תועלת מעשית שאני יכול להקיש מהסיפור ואולי תעזור למישהו :

הלך לך מכלול יקר מחוץ לאחריות - גש למוסך מרכזי היבואן , אולי תצליח במו"מ מתוחכם לקבל תיקון בחלקים מקוריים במחיר

משתלם - הם כבר יגלגלו את הרווח ע"ח תביעת אחריות פיקטיבית ליצרן ...

פורסם

beamvelavan בתגובתך הראת בדיוק מי אתה.

מתלונן אבל לא מוכן לנקוף אצבע כדי למגר את התופעה.

אבל אתה טורח לפרסם אותה כדי לספר לאחרים להצטרף לקומבינה.

מלח הארץ.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אבל - משהו לא מסתדר לי בכל הספור הזה, נאמר והחליפו גיר - האם אין לגיר S/N לפיו ניתן לראות שהותקן ברכב שכבר יצא מהאחריות?

גם אני שאלתי את עצמי את השאלה הזו, באמת מעניין.

השאלה אם זיוף מספר סיריאלי זה משהו שירתיע כאלה שמזייפים תיקונים?

אגב, הקומבינות האלה זה לא משהו חדש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם הסיפור הזה נכון, אני במקום המוכר הייתי רותח מזעם ועושה כל שביכולתי כדי להוציא את האמת לאור.

החלפת גיר, ראש מנוע, טורבו ומצנן ביניים הם דברים שאפשר להוכיח אם הוחלפו או שהם מקוריים.

אם יש אמת בסיפור הזה, קשה לי להאמין שהמוכר היה עובר על כך בשתיקה.

אף אחד לא שותק כשקוראים לו שקרן .

בייחוד כשזה פוגע לו בכיס.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
ה"ממצא" שלך מזכיר לי את התוכניות של חיים הכט ורפי גינת. "תחקיר" חד כיווני, ממוקדם בדבר אחד, מבלי לראות או לשמוע את דעתו של ה"נחקר", לרוב מלווה בעריכה מסולפת ומגמתית כלפי צד מסויים.

טוב, תסכים איתי שאחרי תקדים קיה-סמל"ת הסיפור של פותח השרשור לא נשמע כזה מופרך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
beamvelavan בתגובתך הראת בדיוק מי אתה.

מתלונן אבל לא מוכן לנקוף אצבע כדי למגר את התופעה.

אבל אתה טורח לפרסם אותה כדי לספר לאחרים להצטרף לקומבינה.

מלח הארץ.

תודה לך על המחמאות.

דומני שתגובתך נגועה בלא מעט צביעות/התממות/צדקנות.

נכון , אני מצביע ומלין על תופעה בלתי ראוייה ובלתי מוסרית ו/או חוקית. עדיין , אינני "דון קישוט" או בעל משאבים , זמן ויכולות

לצאת במסע למיגור התופעה. (אצטרך לעניין משרד חקירות, משרד עורכי דין , תקציב גבוה, זמן וכו'). אולי אתה מוכן

להרים את הכפפה ? להזכירך , לא אני אישית ניזוקתי מתופעה זו . דומני שאת חובתי האזרחית / מוסרית אני ממלא בכך

שלא העלמתי עיין ואני מדווח על כך.

אתה טוען שאני כביכול מעודד אחרים להצטרף לקומבינה ? נהפוך הוא - למישהו יש כנראה בעייה בהבנת הנקרא .

בהחלט אשמח אם תופעה זו תתברר כחד פעמית ושולית , או אם כלל לא הייתה קיימת.

פורסם
הפוך גוטה, הפוך.

טוראי רמי דותן דפק את חבריו הטובים ביותר מחיל האוויר בכך שרכש חלקי חילוף סוג ז' תמורת שוחד.

צודק, אלא שאת החלק אפשר לקבל ממוסך מתמחה שאיננו מוסך רשת כחלק ממערכת היחסים השוטפת של מכירת חלקי חילוף חדשים וזיכוי על התקולים.

סליחה על החפירה.

חיל האויר בשיתוף עם מפעלים אמריקאים בעצם דפקו את ממשלת ארה"ב ואחראי העומד בראשה על הסיוע לישראל. הייתה קומבינה בין חיל האויר לבין יצרנים אמריקאים שבעצם הם היו מזייפים קבלות עבור הישראלים ובתמורה לזיכוי שהיה לישראלים אצל הספק הם היו קונים תוצרת אחרת ממנו. עוד קומבינה למשל הייתה תיקון מנועים. היצרן האמריקאי היה מצהיר שהוא תיקן מנועים בעלות גבוהה כמקובלת אצלו כאשר המנועים בעצם תוקנו בארץ בעלות זולה מאוד. בכסף "שנחסך" החיל קנה ציוד אחר. מר דותן הידוע לשימצה בנוסף לקבלת שוחד כמו שרשמת חשב משום מה שאם הוא היה כל כך טוב בקומבינות האלה של לדפוק את האמריקאים ולחסוך כביכול כסף לחיל האויר אז מגיעה לו עמלה שמנה על כך. נכון, הוא היה מקבל שוחד מיצרנים שונים על מנת להעדיף מכרזים שלהם על פני אחרים וגם עמלות מכל הקומבינות שקר הללו. כאשר הדבר נודע זה פגע בקשרים העמוקים בין ישראל לארה"ב. אגב, את רוב הכסף שהוא החביא אצל חברים או בצורת רכוש שהיה שלו אבל רשום על שם אנשים אחרים היה ניתן לגלות מהצוואה שדותן רשם. הוא החביא אותה במקום שאף אחד לעולם לא יחשוד בו. באחד מהמרתפים בבסיס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתה טוען שאני כביכול מעודד אחרים להצטרף לקומבינה ? נהפוך הוא - למישהו יש כנראה בעייה בהבנת הנקרא .

הלך לך מכלול יקר מחוץ לאחריות - גש למוסך מרכזי היבואן , אולי תצליח במו"מ מתוחכם לקבל תיקון בחלקים מקוריים במחיר

משתלם - הם כבר יגלגלו את הרווח ע"ח תביעת אחריות פיקטיבית ליצרן ...

יש לי בעיה בהבנת הנקרא... תסבירו לי בבקשה.

לא צריך להיות בעל אמצעים להגיש תלונה במשטרה. ואם זה נורא מעייף פנה לעיתונים הם ישמחו למלא את המוספים שלהם.

להגיד לך את האמת, כל הסיפור הזה נשמע לי, איך לומר את זה בעדינות "מוזר"

אבל אשרי המאמין.

פורסם

אני לא רואה איך למשטרה יש בכלל את הכלים לחקור כזאת תלונה.

אי מייל שישלח בעל הרכב לייצרן עם פרטי הרכב והסבר מפורת של הבעיה יכול להיות הרבה, אבל הרבה יותר יעיל!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הפוך גוטה, הפוך.

כול העניין נראה לי מוזר ותמוה. אכן כפי שרשמת לחלקים כמו גיר ועוד חלקים שונים קיים מספר סידורי וגם מי ייצר את החלק ובאיזה תאריך.

ייתרה מזאת ייצרן הרכב יודע בדיוק איזה תיבה עם מספר סידורי YYY הותקנה ברכב עם שילדה מספר XXX.

כול בקשה להחלפת חלק במסגרת האחריות של ייצרן הרכב עוברת דרך מערכת ממוחשבת של ייצרן הרכב ונראה לי שהעניין לא ממש פשוט לעבוד על הייצרן.

מה גם שייצרן הרכב מזהה חלקים פגומים סידרתיים על-פי דיווחים שהוא מקבל מייבואני הרכב ומעת לעת הוא משדרג חלקים שאחוז הנפילה שלהם גבוהה וזה כמובן לאחר בדיקה מקיפה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...