Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקל עצמי והיתרי נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע,משנת 2007 הורידו את היתרי הנהיגה והמשקל מ4 טון ל3.5 טון למי שהוציא רישיון לאחר שנת 07.

הרישיון שלי כולל רישיון B והינו עד 3.5 טון.

המעסיק שלי קנה רכב חדש פיגו בוקסר משנת 2007 ועשייתי עליו כבר דיי הרבה נסיעות. היום יצא לי להעיף מבט ברישיון הרכב וגילתי שהרכב שוקל 3510,מה החוק אומר? האם אסור לי לנהוג על רכב או שישנה איזה שהיא הקלה בחוק? הגיוני שרוב המסחריות יצטרכו מעכשיו רישיון C1 לנהגים החדשים יותר?

פורסם

ברישון הרכב הבצד ימין למטה מופיע סעיף "רישיון נהיגה מתאים X"

אם מופיע - "רישיון נהיגה מתאים B" מותר לך לנהוג.

אם מופיע - "רישיון נהיגה מתאים C1" אסור לך לנהוג.

פורסם

הנתון שאתה מסתכל עליו הוא משקל כללי אחרי העמסה מירבית.

המשקל העצמי שלו הוא כ2 טון,גם שאתה מעמיס עד למקסימום,כלומר 3.5 טון אתה עדיין בטווח[אומנם במקסימום] אבל יכול לנהוג,עם כל רשיון שהוא B ומעלה.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

לא נכון. הדבר שקובע את דרישת הרישוי הוא המשקל הכולל של הרכב, אם המשקל הכולל מעל 3500 ק"מ אתה חייב רישיון B שהוצא לפני 31.12.2006 או רישיון C1.

פורסם

המשקל הכולל הוא אכן 3510, ולכן אסור לנהוג ברכב זה עם רשיון B שהוצא ב2007 והלאה.

חובה רשיון C1 (או רשיון B עם היתר ל4 טון, כלומר רשיון B "וותיק" שהוצא ב2006 או לפני כן)

כשתיעצר, אפילו לביקורת רשיונות שגרתית, אתה צפוי לשלילה מנהלתית 30 יום+זימון למשפט על נהיגה ללא רשיון נהיגה מתאים לסוג הרכב, וייתכן גם השבתת הרכב ל30 יום.

הדגם הזה מסווג כ"משקל כולל 3510" בכוונה ולא בטעות. היבואן היה בקלות יכול להעביר אותו רישוי כ"משקל כולל 3499" ואז היה אפשר לנהוג בו ברשיון B.

רק שאז אי אפשר היה לקזז הוצאות מהק"מ הראשון, וזה הבדל מאוד משמעותי מבחינת המיסוי לעסק.

כלומר המעסיק שלך נהנה מקיזוז הוצאות מהק"מ הראשון, אבל הצד השני של המטבע הוא שהרכב הוא בעצם משאית קלה ודורש רשיון בהתאם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...