Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי רכב חשמלי ב'מרכזי' בפתח תקווה. יש להם עמדת טעינה והם וידאו שהרכב נטען בקצב הנדרש. בנוסף התחברו למחשב ובדקו בריאות סוללה (שהייתה 100% אחרי 50K ק"מ).

מאחר שהאוטו עדיין באחריות בעיקר עניין אותי נושא התאונות וכפי שצוין כבר, שלמות הגחון.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, PASHUT כתב:

כמה טווח אתה עושה איתה?

אין לי מושג.

זה רכב שהילדים משתמשים בו.

פעם בשבוע / עשרה ימים מטעינים אותו ב AC בהספק של 3Kw.

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 13.5.2026 בשעה 23:14, discoTD5 כתב:

שמע, כל העצות שלך הן מדויקות ונכונות. 

העניין הוא שלפני כחצי שנה רכשתי חשמלית משומשת, בת חמש. (שהצטרפה לשתי החשמליות שכבר יש בבית)

עברתי סעיף סעיף ממה שרשמת, ולמרות שאתה צודק ב 100% בדברים, כל מה שרשמת עשיתי בדיוק הפוך. 

אין לי מושג איזה סוללה יש ברכב, הרכב לא באחריות יצרן / יבואן אם כי יש לי אחריות של חברת הטרייד אין ממנה רכשתי את הרכב, היבואן רציני אבל המותג לא הסוללה הכי מלאה במגרש, אין לי מושג לגבי האחריות אצל היבואן - לא דיברתי איתו, לא העליתי את הרכב על ליפט, ואפילו לא לקחתי לבדיקה. הסתפקתי בדוח המחשב של הרכב עם היסטוריית הטיפולים / תיקונים שהוא עבר, וכמובן אין לי מושג מה ה SOH של הסוללה. 

נשבע לך 🤣

בינתיים אנחנו מאוד שבעי רצון מהרכב. 

יואב יקירי,

לכל מה שכתבת ישנו הסבר מאד בגיוני:

לפעמים אנשים קונים כרטיס פיס - וגם זוכים !

העניין הוא כמובן, שאתה לא כל אחד (בוא, בינינו, ראית כבר רכב או שניים בחיים שלך...) ומאידך רוב האנשים

(ובוודאי לקוחות שמשלמים לי כדי למצוא להם רכב) באים ממקום שבו הם לא מעוניינים להמר על עשרות אלפי שקלים (ולקנות כרטיס פיס זה בכל זאת הרבה יותר זול...) - ולכן העליתי לטובת הכלל את הנקודות שכתבתי.

חצי שנה זה לא הרבה זמן, מאחל לך לכתוב כאן גם בעוד שנתיים שהקנייה אכן השתלמה - וקנית כרטיס זוכה 😉

לפני 23 שעות, razi_pazi כתב:

אולי. אבל הוא כבר חצי שנה עם הרכב.

היתרונות של השיקול הזה ברורים. 

ברור שרכבים ממותג שנעלם זו בעיה. 

אני פשוט תוהה האם יש צד שני למטבע הזה. כלומר המחיר.

הרי אף אחד לא רוצה רכב מיבואן שנעלם או יצרן שהתפוגג. בחלק מהמקרים הרכב גם בעייתי אבל אני מניח שיש בין לבין גם אפשרות לקנות רכב סביר במחיר בדיחה, לא?

אולי עדיף כרכב שני במשפחה באמת.

בהחלט יש מצב לקנות רכב "מחוץ לקונצנזוס" במחיר בדיחה.

העניין הוא שהבדיחות האלה מאד יקרות בארץ...

והיות ומדובר בסגמנט שוק שעדיין אין לנו איתו ניסיון רציני וארוך שנים, ומאידך יש בו הרבה שחקנים חדשים , חלקם עלומים,

ואף אחד לא אוהב לקנות משהו ואז לגלות אחרי חודש שמישהו פגע לו בדלת אבל אין כבר יבואן ואין דלת  - צריך לנהוג

בייחוד בחשמליות לפי הכלל הגדול CAVEAT EMPTOR - "יזהר הקונה".

ההערות שלי נועדו לעזור ליישם את הכלל הנ"ל, זה הכל.

אגב, למי שמעוניין ברכב חשמלי יחסית מוכר (יונדאי קונה) ב"מחיר בדיחה" - אנא פנו אלי בפרטי ואסביר יותר. יש כמה עשרות למכירה בזול. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
בתאריך 15.5.2026 בשעה 15:02, הלוחש למכוניות כתב:

יואב יקירי,

לכל מה שכתבת ישנו הסבר מאד בגיוני:

לפעמים אנשים קונים כרטיס פיס - וגם זוכים !

העניין הוא כמובן, שאתה לא כל אחד (בוא, בינינו, ראית כבר רכב או שניים בחיים שלך...) ומאידך רוב האנשים

(ובוודאי לקוחות שמשלמים לי כדי למצוא להם רכב) באים ממקום שבו הם לא מעוניינים להמר על עשרות אלפי שקלים (ולקנות כרטיס פיס זה בכל זאת הרבה יותר זול...) - ולכן העליתי לטובת הכלל את הנקודות שכתבתי.

חצי שנה זה לא הרבה זמן, מאחל לך לכתוב כאן גם בעוד שנתיים שהקנייה אכן השתלמה - וקנית כרטיס זוכה 😉

בהחלט יש מצב לקנות רכב "מחוץ לקונצנזוס" במחיר בדיחה.

העניין הוא שהבדיחות האלה מאד יקרות בארץ...

והיות ומדובר בסגמנט שוק שעדיין אין לנו איתו ניסיון רציני וארוך שנים, ומאידך יש בו הרבה שחקנים חדשים , חלקם עלומים,

ואף אחד לא אוהב לקנות משהו ואז לגלות אחרי חודש שמישהו פגע לו בדלת אבל אין כבר יבואן ואין דלת  - צריך לנהוג

בייחוד בחשמליות לפי הכלל הגדול CAVEAT EMPTOR - "יזהר הקונה".

ההערות שלי נועדו לעזור ליישם את הכלל הנ"ל, זה הכל.

אגב, למי שמעוניין ברכב חשמלי יחסית מוכר (יונדאי קונה) ב"מחיר בדיחה" - אנא פנו אלי בפרטי ואסביר יותר. יש כמה עשרות למכירה בזול. 

אני לא מצליח לרשום לך בפרטי

פורסם
בתאריך 15.5.2026 בשעה 15:02, הלוחש למכוניות כתב:

לא מבין מה הקטע ביצירת אפקט השושאיסטיות אבל אני חושב שכולם יודעים שחברת פרי שחררה עשרות כלים של יונדאי קונה חשמלית שיצאו מהשכרה למגוון סוחרים בתחום בפחות מ-60 אלף ש"ח. תמורה מעולה למי שיכול להסתדר עם רכב של כ-300 ק"מ בין טעינות ביום טוב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בתאריך 14.5.2026 בשעה 08:36, פיגו107שנת2010 כתב:

מה שם המכון? תודה

מניח שזה לא רלוונטי.

לוקח היום רכב חשמלי לבדיקה בטכנו טסט בצומת בילו,

עלות בדיקה קפצה ל1050₪

בדיקת הסוללה עוד 500₪

המחירים מזנקים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 24.5.2026 בשעה 08:55, llaavvii כתב:

מניח שזה לא רלוונטי.

לוקח היום רכב חשמלי לבדיקה בטכנו טסט בצומת בילו,

עלות בדיקה קפצה ל1050₪

בדיקת הסוללה עוד 500₪

המחירים מזנקים

זה מוגזם לאללה!

פורסם

מה שנחמד בנושא,

את הדו"ח של הסוללה ניתן להזין ישירות למחירון לוי יצחק (יש קוד בדו"ח) ואתה מקבל מחיר משוקלל כולל מצב הסוללה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, llaavvii כתב:

מה שנחמד בנושא,

את הדו"ח של הסוללה ניתן להזין ישירות למחירון לוי יצחק (יש קוד בדו"ח) ואתה מקבל מחיר משוקלל כולל מצב הסוללה.

פעם הייתה לי Auris Hybrid. יש אפליקציה (לא זוכר בעל פה כרגע את שמה, מאוד מכורת) שדרך ה OBD2 הייתה מבצעת בדיקה חיה לסוללה. 

בטוח יש דבר כזה לחשמליות 🙂 

פורסם

השאלה היא, איך מתבצעת הבדיקה .

האם קוראים את היחידת ניהול הסוללה? מסתמכים על הקריאות ממנה וזהו או שמיכשור חיצוני מבצע את זה כמו שבדק ופרסם @קיורטוש אוטומוטיב עם ציוד יעודי והרבה נתונים אובייקטיבים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 שעות, zaf כתב:

השאלה היא, איך מתבצעת הבדיקה 

שאתה לבד יכול לעשות, בטח בתור חבר פורום רכב פעיל שקצת מתאמץ להבין, הבדיקה הזאת "מדהימה" לאנשים הדיוטים מוחלטים בתחום הרכבים, בחשמליות בפרט!
זאת בדיקה, ש-בי.טו.אם מוטורספורט בע״מ כבר הרבה זמן מחפש משקיעים ומנסה לדחוף, בנתיים זה בסניפי טכנו טסט לרוב, ומבוסס על מוצר של AVILOO האוסטרי, כמובן מה שהם מציעים בארץ זה הדבר הבסיסי FLASHTEST שכל בן אדם יכול לעשות לבד, עם השקעה מינימלית בראש ELM327 כמו זה למשל + CAR SCANNER חינמי בפלאפון
OBDLinkLX.jpg.eb1fba81afc926c3f3b904176d976a69.jpg

חודשים מתכנן לעלות מעקב ארוך טווח לרכב(ים) שלי, כי כבר 45 אק"מ בלי אחריות ועוד חודש עובר 200 אק"מ, בכוונה הרבה אינפורמציה אדגים דרך אפליקציה הזולה הזאת, אפילו שיש לי ציוד יעודי שעולים 5 ספרות!!

AVILOO.thumb.jpg.bfd491c9949212223f84291aa1484f4f.jpg

בקיצור לוקח נתונים מ-BMS ומריץ אלגוריתם/השוואה משרתים שלהם ומנסה לתת איזה חיזוי לפי מאגר שלהם, אבל זה עדיין סטטיסטיקה !
בדיקה יותר רציני זה כבר בדיקות דינמיות/נסיע שלוקח שעות...לא בזמן הקרוב בארצנו

Flashvs.Premium.jpg.1c1aacf2f5c7ec46871b29a952849cf0.jpg

בכמה מלים, אסכם ...זה עוד "כלי" לרוב האנשים יותר טוב מכלום, אבל תזכרו רכב חשמלי ממש זה לא רק סוללה, וכמו הבדיקות של ICE , מלא כסת"ח ואין אחריות על אלקטרוניקה, גם פה על תצפו ליותר ממה ש"מובן מעליו" שלבד יכולים לעשות !
בדיקות אמיתיות מצריך פריקה/טעינה/נסיע וניתור לייב דטה.....כרגע 99.9% מאנשים לא ישלמו על זה, לכן כאשר אעלה את הדיון שלי, אוכיח שהתנהלות עם רכב חשמלי/על מה חשוב לשים לב/מה הורס סוללות, זה שינוי פרדיגמות טוטלית, מה שהיה נכון לרכבי ICE ממש לא רלוונטי לרוב, מצריך הבנה בכימיה/איך בנוי ומנוהל הרכב, וקילומטראזי נמוך ממש לא ארובה שאתה לא תיפול על נבלה !!!! 

וכן, זה שהוסיפו API למחירון יצחק לוי, קצת תפס לאחרונה, כי מה לעשות אנשים זקוקים "למשהו" :mm_cool:

• אהבתי 2
פורסם
לפני 23 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

שאתה לבד יכול לעשות, בטח בתור חבר פורום רכב פעיל שקצת מתאמץ להבין, הבדיקה הזאת "מדהימה" לאנשים הדיוטים מוחלטים בתחום הרכבים, בחשמליות בפרט!
זאת בדיקה, ש-בי.טו.אם מוטורספורט בע״מ כבר הרבה זמן מחפש משקיעים ומנסה לדחוף, בנתיים זה בסניפי טכנו טסט לרוב, ומבוסס על מוצר של AVILOO האוסטרי, כמובן מה שהם מציעים בארץ זה הדבר הבסיסי FLASHTEST שכל בן אדם יכול לעשות לבד, עם השקעה מינימלית בראש ELM327 כמו זה למשל + CAR SCANNER חינמי בפלאפון
OBDLinkLX.jpg.eb1fba81afc926c3f3b904176d976a69.jpg

חודשים מתכנן לעלות מעקב ארוך טווח לרכב(ים) שלי, כי כבר 45 אק"מ בלי אחריות ועוד חודש עובר 200 אק"מ, בכוונה הרבה אינפורמציה אדגים דרך אפליקציה הזולה הזאת, אפילו שיש לי ציוד יעודי שעולים 5 ספרות!!

AVILOO.thumb.jpg.bfd491c9949212223f84291aa1484f4f.jpg

בקיצור לוקח נתונים מ-BMS ומריץ אלגוריתם/השוואה משרתים שלהם ומנסה לתת איזה חיזוי לפי מאגר שלהם, אבל זה עדיין סטטיסטיקה !
בדיקה יותר רציני זה כבר בדיקות דינמיות/נסיע שלוקח שעות...לא בזמן הקרוב בארצנו

Flashvs.Premium.jpg.1c1aacf2f5c7ec46871b29a952849cf0.jpg

בכמה מלים, אסכם ...זה עוד "כלי" לרוב האנשים יותר טוב מכלום, אבל תזכרו רכב חשמלי ממש זה לא רק סוללה, וכמו הבדיקות של ICE , מלא כסת"ח ואין אחריות על אלקטרוניקה, גם פה על תצפו ליותר ממה ש"מובן מעליו" שלבד יכולים לעשות !
בדיקות אמיתיות מצריך פריקה/טעינה/נסיע וניתור לייב דטה.....כרגע 99.9% מאנשים לא ישלמו על זה, לכן כאשר אעלה את הדיון שלי, אוכיח שהתנהלות עם רכב חשמלי/על מה חשוב לשים לב/מה הורס סוללות, זה שינוי פרדיגמות טוטלית, מה שהיה נכון לרכבי ICE ממש לא רלוונטי לרוב, מצריך הבנה בכימיה/איך בנוי ומנוהל הרכב, וקילומטראזי נמוך ממש לא ארובה שאתה לא תיפול על נבלה !!!! 

וכן, זה שהוסיפו API למחירון יצחק לוי, קצת תפס לאחרונה, כי מה לעשות אנשים זקוקים "למשהו" :mm_cool:

מדהים!!! תודה על התשובה! אין על הרוסים בעולם :)

יש לי כבר קורא OBDII תומך/תקן ELM327. 

השאלה - האם להוריד פשוט אפליקציה כמו EV WATCHDOG (קישור)?

תודה רבה על התשובה המעולה!

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...