Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

LADA GRANTA מה דעתכם?

Gavrik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פוטין הסביר שהסיבה להתנעה מהפעם החמישית היא משום שהוא ניסה להתניע אותה "old style" ז"א, התנעה יחד עם לחיצה על דוושת הדלק.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכוניות רוסיות טובות רק לרוסיה. הן לא עומדות בסטנדרט של המערב ושל המזרח, אבל הן זולות לקנייה,לתחזוקה ועמידות בתנאים קיצוניים.

אני זוכר בזמנו רצו לחדש את היבוא של לאדה מרוסיה. על הפרק עמדו (אם אנני טועה), 2 דגמים: לאדה סמארה שהייתה אמורה לעלות סביב 70K ועוד דגם משפחתי מפואר יותר (לא זוכר את שמו), עם מנוע 1.6 ליטר, 16 שסטומים, מאובזר בכל טוב, ומחירו היה צפוי כ-100K.

בסוף זה לא יצא לפועל! אני לא יודע בדיוק למה, אבל לפי מקורות השונים המחיר שרצו למכור את המכונות בארץ היה מוגזם בעליל! זאת אומרת שעבור המחירים שציינתי המכוניות לא היו נמכרות כלל. רוסים ידעו את זה וידעו שרכבים שלהם לא עומדים ברמה של מכויות מיני הנמכרות באותם המחירים ולכן ביטלו את היבוא.

לדעתי עשו בשכל!

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
עוד רכב זבל מבית לאדה.

מיועד לתפרנים/קמצנים.

בלי קשר ללאדה, הגישה שלך לפעמים כל כך מגעילה ומתנשאת שאין לי מילים. מכוניות הכי מצליחות בהיסטוריה היו מכוניות לתפרנים/קמצנים כהגדרתך והמכוניות האלו שינו את העולם. אתה כנראה שוכח את הסיבה העיקרית שבגללה אנשים קונים מכוניות.

פורסם
בלי קשר ללאדה, הגישה שלך לפעמים כל כך מגעילה ומתנשאת שאין לי מילים. מכוניות הכי מצליחות בהיסטוריה היו מכוניות לתפרנים/קמצנים כהגדרתך והמכוניות האלו שינו את העולם. אתה כנראה שוכח את הסיבה העיקרית שבגללה אנשים קונים מכוניות.

פרוד T, סוזוקי סמוראי, ופולסוואגן חיפושית הן דוגמאות מצויינות, רכב לא יקר לתחזוקה,

מכלולים זולים ועמידים, ובכלל כל אדם עם מעט ידע יכול לעשות תיקוני שטח.

הייתה לי בעבר LADA NIVA רכב קשוח עם שובבות נעורים, קטן, נייד, וזריז,

בנוגע למכלולים - פירקנו מפיאטים ועשינו התאמות, חלק מהמכלולים פשוט אולתרו,

אך זה רכב שמשאיר הרבה חוויה והרבה כיף וזיכרון מתוק ומר גם יחדיו,

lada_niva.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ידידי היקר , אין לך זכות לסתום פיות לאף אחד. אני מבין שיש לך מניות בלאדה או איזו זיקה לכלי הרכב האלה. (אתה במקרה יוצא בריה"מ?)

אל תשכח שזה פורום של חובבי רכב , אבל לא כל רכב ובכל מחיר.

הרכבים ששינו את העולם היו רכבים פורצי דרך לזמנם והביאו חדשנות או שיק מסויימים. אף אחד מהם לא פיגר 20 שנה טכנולוגית ועיצובית.

מה הסיבה העיקרית שבגללה אנשים קונים מכוניות? כדי לנסוע בביטחה ,בשלום ובאמינות מא' לב' ? מה הקשר בין זה לבין רכב נחות כ"כ ?

יש הבדל בין רכב זול שמתאים לתקופה (107, I10 ,אפילו אלטו) לבין מה שאנחנו רואים כאן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הרכבים ששינו את העולם היו רכבים פורצי דרך לזמנם והביאו חדשנות או שיק מסויימים. אף אחד מהם לא פיגר 20 שנה טכנולוגית ועיצובית.

מה הסיבה העיקרית שבגללה אנשים קונים מכוניות? כדי לנסוע בביטחה ,בשלום ובאמינות מא' לב' ? מה הקשר בין זה לבין רכב נחות כ"כ ?

יש הבדל בין רכב זול שמתאים לתקופה (107, I10 ,אפילו אלטו) לבין מה שאנחנו רואים כאן.

אני חושב שאתה מתנשא מדי עם הגרמנית המצוחצחת שלך, פיגור של 20 שנה עיצובית וטכנולוגית מוגזם מצידך להגיד כך...

טכנולוגית אכן הרכב מפגר מעט גם מבחינת מנוע (שבעל 80-100 כ"ס תלוי בדגם ל1.6 אך בעל מומנע דיי גבוהה מסל"ד נמוך וצריכת דלק של 14 ק"מ לליטר) ושאר המכלולים.

אך אל תשכך שמחירו של הרכב נמוך ממחיר האלטו והדייהו מטיז. המנוע בנוי להיות זול וסוסון עבודה ולקנות רכב משפחתי חדש עם מנוע 90 כ"ס שגובל בביצועים למנוע VW מתחילת שנות האלפיים במחיר של האלטו (ואולי פחות) זאת קנייה מבורכת מאוד

מפגר עיצובית? תעיף מבט על הSX4 הטידה והקורולה ואז תחזור לפה... זה שאתה רואה כול יום בחנייה רכב שעולה פי 7 יותר זה לא אומר שהרכב הזול יותר הוא נחות עיצובית ובתור רכב שעולה כמעת פי 4 פחות מהטידה הוא הרבה יותר נאה ממנה.

תכלס לאדה הוציאו כאן רכב דיי מהפכני אפילו הם הצליחו לשמור על מחיר נמוך אך באותו הזמן לבנות רכב משפחתי עם מנוע חזק ומכלולים מספקים... אם תיובא לארץ נוכל לראות הרבה אנשים שיעדיפו את הגרנטה על סגמנט המיני ובצדק!

פורסם
ידידי היקר , אין לך זכות לסתום פיות לאף אחד. אני מבין שיש לך מניות בלאדה או איזו זיקה לכלי הרכב האלה. (אתה במקרה יוצא בריה"מ?)

אל תשכח שזה פורום של חובבי רכב , אבל לא כל רכב ובכל מחיר.

כתבתי בלי קשר ללאדה.

לא פעם ולא פעמיים ראיתי אותך תוקף באגרסיביות אמצעי תחבורה זולים ויעילים בטענות שזה כלי רכב לתפרנים/קמצנים.

פורסם
אכן, תמונות קשות.

יפה לראות שתעשיית הרכב הרוסית התקדמה, חבל שהיא הגיעה רק עכשיו לעיצוב של שנות התשעים.

אגב, מה הסיבה להתעניינות הבולטת של ולדימיר בתא המטען?

העברת גופות על ידי המאפיה ותובלה של נשק. :wink:

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לא מובן לי משהו בייצור המוכניות הרוסי.

איך מעצמה טכנולוגית כולכך חזקה עם כלי מלחמה מאוד מתקדמים ומרשימים לא יכולה ליישר קו עם העולם בייצור רכבים?

לרוסיה יש יכולת טכנולוגית גבוהה למדי גם בימינו, ועל פניו לא אמורה להיות להם בעייה ליצר מכוניות ברמה מערבית מקובלת.

הבעיה שבניגוד לכלי נשק או מטוסים, שור מכוניות הנוסעים צפוף ותחרותי, מה שמותיר ליצרנים שולי רווח קטנים למדי.

בנוסף, יש ללאדה מחסור רציני בידע בפיתוח שלדות ויחידות הינע, וזהו פער שלא ניתן לסגור אותו בפרק זמן קצר.

רק בתקופה האחרונה המכוניות הקוראניות הדביקו את הפער עם מיטב התוצרת האירופאית, וזה לקח להם שנים רבות.

במשך שנות שלטון המפלגה הקומוניסטית, לא היה לרוסים שום אינטרס לייצר מכוניות איכותיות, מהסיבה הפשוטה שגם כך זה היה שוק שבוי שקנה כל מה שהמפעלים ייצרו, וזו בדיוק הבעיה בצורת השלטון הזו.

היצוא למדינות המערב כלל לא עיניין אותם, וזה היה שורש הבעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לכל הנ"ל יש להוסיף שסוג הדלק הנפוץ ברוסיה הוא 92 אוקטן, וגם זה בא עם זיופים תדירים, במיוחד בפריפריה. לאדה אומנם לא הכי אמינה, וממש לא מעודכנת, אך לתנאים של העיר הקטנה או הכפר ברוסיה היא די מותאמת, גם מבחינת המחיר וגם השרידות. כך שמי שקונה שם את הלדה הוא למעשה לא כזה פראיער, ולכן זבל היא לא.

פורסם

ועדיין מוכרים פה גולפים וג׳טות עם מנוע ה1.6 המשובח של פולקסוואגן, אשר בימים אלו קרוב לחגיגות יומולדת 20, עוד מעט יסע לטיול אחרי צבא... אבל מי קונה ג׳טה.1.6? זה אוטו לתפרנים שרוצים גריל מבריק.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

לא תמיד ההתפתחויות הטכנולוגיות מיטיבות עם כל הקהלים. סביר להניח כי הרכב המפוצץ בחיישנים ואלקטרוניקה מורכבת אשר בקושי ניתן לטיפול ללא הדיאגנוסטיקה הממוחשבת בסה"כ די יכביד על בעליו במרחק של 10000 קמ ממוסקווה או פטרבורג.

• תוכן חדש...