Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין שרק עכשיו הבחנתי בשרשור הזה.

את הטסט האחרון של האלפא עשיתי, לצערי, במבדק פתח תקוה. רק כדי שתהיו בעניינים, זה היה מיד לאחר שלקחתי אותה למוסך שבו היא מטופלת כדי לוודא שהכל תקין, כולל בדיקת גזים שיצאה בסדר גמור.

הרכב נכשל על זיהום אויר מטורף. לא עזרו לי כל הסבריי כי בוודאי יש כאן טעות מכיון שזה עתה היא נבדקה ונמצאה תקינה במוסך. כשהבנתי שאין לי עם מי לדבר, החלטתי לפנות לרב-הבוחן ולשאול אותו האם יש סיכוי שאעבור את הטסט במידה וארכוש אצלו תוסף.

כן, אני יודע שהתוסף הוא לא מה שעשה את ההבדל, אבל בעצם רכישתו למעשה קניתי לי את הזכות לעבור את הטסט.

רב-הבוחן הביט בממצאי בדיקת העשן, ציין שרמת הזיהום גבוהה מאוד וכי עלי לרכוש שני תוספי גולד לייבל, במחיר 110 ש"ח ליחידה :shock:

בלעתי את הרוק כי הבנתי שמאותו רגע הוא תפס אותי מהביצים. רכשתי את התוספים ממנו, נסעתי למוסך שלי (שנמצא במרחק של בקושי ק"מ אחד מהמכון), רוקנתי מיכל תוסף אחד למיכל הדלק ואת המיכל השני לבקבוק שמצאתי. חזרתי למכון, הראיתי לרב-הבוחן את שני מיכלי התוסף הריקים וביקשתי להיבחן שוב. נכנסתי למסלול שבו הייתי, ולהפתעתי קיבלתי הוראה לצאת מהמסלול הזה ולעבור למסלול השני, על אף ששניהם היו ריקים.

למי שלא הבין מה ההיגיון, אסביר: בכל אחד מהמסלולים יש אנלייזר גזים. את הבדיקה הראשונה, לפני הוספת התוסף, עשיתי במסלול הראשון (הימני). עכשיו הם מעבירים אותי למסלול השני (השמאלי), שבו יש אנלייזר אחר. מעניין מה תהיה תוצאת הבדיקה...

כצפוי, ההתחברות לאנלייזר השני הראתה שהאלפא המזהמת שלי שינתה את עורה, והחלה לפלוט גזים ברמה של טויוטה פריוס. להזכירכם: נסעתי עם מיכל תוסף אחד, שהוסף למיכל דלק שהיה 3/4 מלא, מרחק של ק"מ אחד, וזה כביכול מה שהביא לירידה הדרמטית בפליטת המזהמים. האם יש כאן מישהו שזה נשמע לו הגיוני, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שלפני כל הסיפור הזה, הרכב נבדק במוסך ונמצא תקין?

לפי איך שזה נראה, הם כנראה במתכוון מחזיקים אנלייזר אחד תקול או לא מכויל במסלול הימני, במטרה להכשיל ביתר קלות בבדיקת העשן (ועל הדרך גם למכור תוסף במחיר הגבוה ב-300% ממחירו הריאלי בשוק).

על הדרך, הם גם הכשילו אותי על כיוון אורות, אולם בטופס הבדיקה רשמו "פיזור אלומה". כשביקשתי מהם לתקן לי את זה (שוב, במטרה לתת להם את הכסף שהם ממילא התכוונו להוציא ממני וקיבינימאט לגמור כבר עם החוויה המתסכלת הזאת), אחד העובדים שיחק לי עם הפנס הקדמי ושבר את מנגנון הכיוון הפנימי שלו. כמובן שעל התענוג שילמתי גם 50 ש"ח. כידוע, אין לגבות כסף על כיוון אורות, אולם הם כמובן דאגו לכסת"ח את עצמם מראש, ולכן ציינו שהבעיה היא פיזור אלומה.

ניסיתי לדבר עם בעל המכון, חיים סבן, להסביר לו שהיו יותר מידי כשלים בבדיקה ושנגרם לי נזק בעקבותיה. לצערי, הוא אומנם התגלה כאדם נחמד, אבל הוא מודע היטב למשמעות הדברים ולכן גם נזהר בלשונו. זה נהיה מצב של מילה כנגד מילה, ולכן אין לי שום סיכוי נגדם.

המלצה חד-משמעית שלי: להתרחק כמו מאש מהמקום הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חכו ממחר נכנסות התקנות החדשות והחמרות חדשות כך שהחגיגה רק נמשכתתתתתתתת

אבל כשיש קשרים לא צריך פרוטקציה

הרכב לא עובר את הבדיקה של הגזים

רכב עשירי אחריו עובר יופי

עכשיו מקלידים את מספר הרכב של הרכב הראשון , הרכב העשירי נבדק שוב ויש תוצאה טובה לרכב הראשון

שחור על לבן ממוחשב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שילכו לאלף עזאזל כל המכונים הארורים האלה שממררים לבעלי הרכבים את החיים.

אין מה לעשות, כנראה במדינה שלנו כדי לעבור טסט צריך להשתמש בשיטות לא שיטות, להכיר את מי שצריך להכיר וככה לעבור טסט בראש שקט.

אבל אם כבר המכונים עסקינן, מכון רישוי היימן באשדוד, לא מחפשים להתעסק בקטנות ולא דוחפים מוצרים במחירי הפקר, טסט נגמר בפחות מ10 דקות אצלי.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני קרוב ל10 שנים עשיתי טסטים במכון רישוי באזור תעשיה חולון (לצערי לא זוכר את שמו). חוץ מפעם או פעמיים שמצאו איזה מנורה שרופה (אשמתי) והחלפת מספר בטסט האחרון (בן 10 שנים) לא נתקלתי בשום בעיה ולא הייתי צריך לקנות שום דבר. גם אותו תוסף המפורסם ששמתי בשנתיים אחרונות, הייתי קונה מראש בזמן טיפול אצלי במוסך. יש לציין שגם לא עשיתי הכנות/בדיקות מיוחדות לקרת הטסט חוץ מפעלה תקינה של אורות.

אלעד

מקרה שלך זה חומר לקולבוטק.

פורסם

יש היום להרבה מוסכים שירות של העברות טסט.

למוסכניקים יש קומבינה, שולחים המון אנשים למכון ספציפי - ולכן לעולם לא ייכשל שם אוטו על בדיקת זיהום.

אם צריך, יזיזו את המודד מספיק רחוק כדי שלא ימדוד כראוי.

פורסם

גם אני כבר לא מתקרב למבדק בפ"ת...

בשנים האחרונות אני נכנס ל"יד יצחק" בראש העין. יחסית הם בסדר ועדיין לא גילית איזושהי רמאות לשמה שם.

פורסם

כל הסיפורים פה מביאים אותי לתהייה קטנה:

למה לא לנצל את הטסט השנתי ולהכניס את המכונית למוסך לטיפול השנתי השגרתי ולנצל אותו?

אם אני לא טועה, העברת טסט ע"י המוסך כרוכה בעלות של 100 ש"ח בלבד, שתתווסף למחיר הטיפול.

אין הרי מצב שהמכונית לא תעבור את הטסט. הרי אם כך, סימן שהמוסך לא טיפל במכונית כמו שצריך.

נ.ב

אני מדבר מניסיון של פעם אחת.

פורסם
תגיד תודה שהכשילו אותך על דבר שהוא חצי נכון

אצלי הרסו במכוון לוחית קדמית כדי שאני אחליף וזה היה במכון בנס ציונה (מכון הרמכז בע"מ)

מכון המרכז בנס ציונה ,משחקים אותה תמימים משחילים לוחיות רישוי לכולם.

סוכנות הדואר בצמוד שייכת לבת שלו,לשם הוא שולח את כולם, המנהל כעס עלי למה שילמתי את הטסט באינטרנט.

פורסם

באמת?!

נראה לך שהתשלום על העברת טסט ע"י מוסך הינו 100 ש"ח? תנסה יותר בכיוון של 250-300 ש"ח.

בכל מקרה אין המוסכניק מתחייב על הצלחה בטסט בפעם הראשונה, האינטרס שלו בראש ובראשונה הוא להרויח, וכמה שיותר.

הרוח שלו יגיע הן מהתשלום שאליו התחייבת על השינוע והן מהתיקונים שהוא יצטרך לבצע עקב הכשלון בטסט.

המוסכניק תמיד ימצא את הדרך להסביר לך, מדוע הרכב נפסל בטסט?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כשאני העברתי את הרכב שלי טסט שבוע שעבר (עבר במכה ראשונה, אגב) במכון "טסט ירכא" בצפון, היה במכון, ליד עמדת בדיקת הגזים, שלט ענק ומאיר עיניים שבוא רשום משהו בסגנון של "לפי תקנות משרד התחבורה חל איסור מוחלט על מכוני בדיקה למכור תוספי מנוע" ...... אהבתי מאוד שזה היה רשום שם.

מישהו מכיר את התקנה הזאת? שמע עליה?

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

מה מה? לא הבנתי.

מה הכוונה מדביקים לכם מדבקות בלי רשות?

הבנאדם שיגע לי ברכב (טסטר, שוטר או אפילו חבר) בצורה לא נכונה, מסתכן באיבוד של אצבע ואפילו יד.

אך ורק אני רשאי להשחית ולהשחיט את הרכב שלי.

בחיים לא שמעתי על כזה דבר, ששולחים אותך לקנות מגב חדש, או להחליף מספר.

אצלינו, במכון אלן בעיר, מעניין אותם צמיגים, בולמים, מעניין אותם אפוד זוהר ושיש ביטוח בתוקף.

לחלקכם זה יישמע רגיל ופשוט, ולחלקכם האחר, מסובך ומרושע.

היו פה כתיבות של אנשים, שאמרו שילמתי רק כי מיהרתי לעבודה וכ'ו, אני לא מסכים עם זה.

אפנה לעצמי יום (לא יום חופש, אלא אחד מהימים הפנויים שלי) ואסדר ליקויים שאני יודע, שלא יעבירו אותי איתם טסט.

אצא לכיוון מכון הטסטים, כשאני משוכנע במיליון אחוז, שהרכב עובר טסט.

בעניין מכון הבדיקות בפ"ת אומנם לא שמעתי, אבל למה להיתקע במכון, שידוע/רצה עליו שמועה, שההתנהלות בו תקולה?

תוכלו לעשות טסט לרכב (ואני לא מחדש פה לאף אחד שום דבר), אם אתם תושבי ראשון לציון, אפילו באילת. או לעשות טסט לרכב בחיפה, אם אתם תושבי ירושלים.

לא חובה להיתקע במכון הטסטים הקרוב לביתכם, רק בגלל שהוא קרוב לביתכם.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
תקנה 1 -

(ב) לוחיות הזיהוי יהיו ע"פ המפורט במיפרט 327 של מת"י, שעותק ממנו מופקד באגף הרכב ושרותי תחזוקה של משרד התחבורה, וכל אדם ראשי לעיין בו.

(ג) צבע לוחיות הזיהוי יהיה צהוב מחזיר אור כמפורט במיפרט.

לא מבין אם ניסית לחזק את הטענה שלי, או סתם לתת סימוכין - אני פשוט ניסיתי להסביר לבחור מעלינו שלמרות שגם אני חשבתי שרק אם הספרות השחורות דהויות מחליפים מספר, הסבירו לי שלמעשה מרבית המספרים מוחלפים עקב דהייה של הרקע הצהוב - וזה בסדר ולגיטימי.

מחמירים סתם? האם אנחנו המצאנו את התקנות?

הידעת שתעודת הבוחן שלי הינה מסוג האצלת סמכות? בכל עת ועל כל פאשלה משרד התחבורה יכול להתלות את תעודתי ואת רשיון המפעל של המכון.

אם אני אפתח את חרצובות לשוני ואעלה זאת בכתובים, עוביו של "מלחמה ושלום" יהיה כאין וכאפס לעומתו.

התנהגותכם כלקוחות גורמת לגהנום להראות כגן עדן.

אין לי כוונה להתנגח עימך אישית, אני מאוד מכבד אותך ואת העזרה שלך בפורום.

וגם עזרת לי לא פעם בשאלות ששאלתי אותך.

אבל תבין אותי אבל אם אני לא מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר.

אותי הכשילו שמה מספר פעמים על דברים שאינם נכונים, סתם דוגמא אחת -

פעם הכשילו אותי כי היה חסר לי הגומי על הדוושה של הגז (לא צריך גומי על הדוושה של הגז, רק על הברקס והקלאץ). אני בתמימותי הלכתי לחברה והלכתי לכמה וכמה חנויות חלפים - בשביל שכולם יסבירו לי שלא קיים גומי לדוושת הגז ברכב שלי. ואז חזרתי למכון ואמרתי לבוחן שהיה שמה (היה בוחן אחר) שכולם טוענים שאין - ומה הוא אומר לי? ברור שאין. מי אמר לך שצריך? ומחק את ההערה הזאת. אז אני בזבזתי לא מעט זמן וגם כסף על כל הטירטורים האלו - לא שזה מזיז למישהו מהבוחנים.

אז משרד הרישוי ייקח לך את התעודה על זה? לא. וזה כן להחמיר סתם.

יש לי עוד כמה סיפורים כאלו מבית היוצר של קומפיוטסט מזרח אבל כמו שאמרתי וגם אתה אמרת - לא יעזור - אף פעם לא כולם יהיו מרוצים.

יש אבל דבר אחד שגרם לי לעזוב את המכון ההוא והגעיל אותי פשוט.

פעם באתי (ואני אוהב לבוא בשעות שאינן עמוסות כמו שישי אחרי 12) וישבו כמה טסטרים ובאתי עם הרכב שהיה לי בזמנו (ג'אסטי) ואז אחד הצעירים יותר התחיל לצחוק - יאללה, עכשיו כל ג'אסטי שתבוא הוא יכשיל אותה על זה. והטסטר השני חייך. וכמובן שנכשלתי - לא זוכר על מה זה היה. אבל ההרגשה של - חחח... הנה הגיע ג'אסטי, רק חיכינו לזה, בוא נזיין אותה הייתה פשוט מעוררת חלחלה.

ברור לי שהתפקיד שלך לא תמיד נעים - וזה כמו פקח חנייה ושוטר תנועה - אף אחד לא אוהב אותם אבל צריך שהם יעשו את העבודה שלהם כמו שצריך.

יחד עם זאת יש להפעיל שיקול דעת בכל דבר.

פורסם

1. הוראת נוהל (4) 2.36 מ-1.8.61 - דוושות וגומיות הדוושות

(א) בתום בד' הבלמים יבדוק הבוחן את מצב הדוושות(דוושות בלם, המצמד ודוושת המצערת) לגבי חופש יתר מעל למותר(תותב פגום או כדומה).

(ב) כן יבדוק הבוחן את תקינות פני גומיות הדוושות הנ"ל ובאין הימצאות גומיות יוודא שפני הדוושה תהיה מחוספסת במידה מספקת למניעת החלקת כף/ות רגל/י הנוהג בעת הפעלת הדוושות.

*אם כך, חייבת להיות גומיה גם על דוושת המצערת/אוץ/גז אלא אם היא מחוספסת*

2. שיקול דעת היחידי שמותר לבוחן להפעיל הינו - במקרה של ספק, אין ספק! דהיינו, יש לבוחן ספק - חובתו לפסול.

3. עכשו איני יודע מי אתה? מזוכיסט? צוחקים עליך ועל רכבך ואתה עוד מגיש את הלחי השניה?(למרות שגדולים הספקות שמקרה זה לא היה ולא נברא).

4. משרד התחבורה על מקרה ראשון יזהיר בע"פ במקום. בפעם השניה תוזמן לשימוע ותקבל ע"ת ואילו בשלישי תופסק עבודתך למשך שבוע ימים(הכל תלוי בנסיבות המקרה). היו מקרים שמכונים נסגרו בו במקום.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
1. (ב) כן יבדוק הבוחן את תקינות פני גומיות הדוושות הנ"ל ובאין הימצאות גומיות יוודא שפני הדוושה תהיה מחוספסת במידה מספקת למניעת החלקת כף/ות רגל/י הנוהג בעת הפעלת הדוושות.

.

עמית מעולם לא נבדקו הדוושות אצלי .מעולם. ומעביר איזה 10 טסטים בשנה למכוניות שונות.

ואיך נוצרת סטיגמה של מכון מחמיר למכון לא מחמיר

הרי כולם נמצאים תחת אותו פיקוח של משרד התחבורה.

ובשקט מבלי שאף אחד שומע כמה פעמים סגרו מכון .

אני זוכר פעם אחת , אני מניח כי אתה זוכר אולי יותר כי זו פרנסתך, ואתה מעורה יותר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
1. הוראת נוהל (4) 2.36 מ-1.8.61 - דוושות וגומיות הדוושות

(א) בתום בד' הבלמים יבדוק הבוחן את מצב הדוושות(דוושות בלם, המצמד ודוושת המצערת) לגבי חופש יתר מעל למותר(תותב פגום או כדומה).

(ב) כן יבדוק הבוחן את תקינות פני גומיות הדוושות הנ"ל ובאין הימצאות גומיות יוודא שפני הדוושה תהיה מחוספסת במידה מספקת למניעת החלקת כף/ות רגל/י הנוהג בעת הפעלת הדוושות.

2. שיקול דעת היחידי שמותר לבוחן להפעיל הינו - במקרה של ספק, אין ספק! דהיינו, יש לבוחן ספק - חובתו לפסול.

3. עכשו איני יודע מי אתה? מזוכיסט? צוחקים עליך ועל רכבך ואתה עוד מגיש את הלחי השניה?(למרות שגדולים הספקות שמקרה זה לא היה ולא נברא).

4. משרד התחבורה על מקרה ראשון יזהיר בע"פ במקום. בפעם השניה תוזמן לשימוע ותקבל ע"ת ואילו בשלישי תופסק עבודתך למשך שבוע ימים(הכל תלוי בנסיבות המקרה). היו מקרים שמכונים נסגרו בו במקום.

1. הדוושה לא מחוספסת ואין גומייה. אתה מוזמן לבדוק כל ג'אסטי שתגיע אלייך למכון.

מספיק כבר עם הסיפורי אלף לילה ולילה האלה שמראים רק חוסר בקיעות ומקצועיות, תורידו מהכביש את כל הג'אסטי בארץ.

2. בטח, שהאזרח יסבול - יש לי עוד כמה סיפורי "יש ספק - אין ספק" שתמיד בסופו של דבר נגמרו בטעות של המכון ו

3. אתה יכול להוריד את הספקות מליבך ולא הגשתי את הלחי השנייה ומאז לא חזרתי לשם.

4. משרד התחבורה לא שווה הרבה כי תמיד זה מילה שלך מול מילה של הלקוח ובד"כ קשה להוכיח גם שאתה צודק ב-1000%.

וביננו - אתה יודע פי 1000 יותר טוב ממני על הקומיבנות שהולכות במכוני הרישוי אז בוא לא נפתח את זה ונשחק אותה תמימים.

בנוסף, בתקופה שעבדתי בתחום וגם בצבא הייתי עושה טסטים לעשרות מכוניות בשנה - רובן המוחלט נכשל על דברים שאפשר לתקן במכון... תבין מזה מה שאתה רוצה

• תוכן חדש...