Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד אני שומע את הסיפורים האלה על גומיות בדוושה ובדיקת פחים ומשולש.

אני עד היום העברתי תרכבים של המשפחה בדינמומטר רעננה, אף פעם לא עשו בעיות מיוחדות, תמיד מוצאים מנורה שרופה פה ושם לא משהו רציני.

בפעם האחרונה סתם כי יצא העברתי את הקנגו במבדק הרצליה, מנורת מספר רישוי שרופה וכל השאר תקין (:

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו הסיפור הזה מהמכון בפ"ת, יש גם במכון "המרכז" בנס ציונה:

טויוטה קורולה שנת 98, במשך 3 שנים היתי עושה טסט במכון המרכז.

כל פעם שהיתי נכנס לטסט, היו מכשילים על בדיקת זיהום אויר ואז ישר היה בא הבוחן ואומר "אל תדאג - קנה מאיתנו תוסף K44 והכל יהיה בסדר". היתי קונה את התוסף ומשאיר בשבילי (כשבאמת אצטרך) ובלי אפילו להוסיף, חוזר לטסט חוזר במסלול השני. תוך 20 שניות (ואני לא מגזים) היה לי ביד תופס בדיקת זיהום תקין.

לאחר מכן ראיתי כתבה:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3406185,00.html

פורסם
עמית מעולם לא נבדקו הדוושות אצלי .מעולם. ומעביר איזה 10 טסטים בשנה למכוניות שונות.

ואיך נוצרת סטיגמה של מכון מחמיר למכון לא מחמיר

הרי כולם נמצאים תחת אותו פיקוח של משרד התחבורה.

ובשקט מבלי שאף אחד שומע כמה פעמים סגרו מכון .

אני זוכר פעם אחת , אני מניח כי אתה זוכר אולי יותר כי זו פרנסתך, ואתה מעורה יותר

אין כמעט מכון רישוי שלא חווה את סגירתו.

1. הדוושה לא מחוספסת ואין גומייה. אתה מוזמן לבדוק כל ג'אסטי שתגיע אלייך למכון.

מספיק כבר עם הסיפורי אלף לילה ולילה האלה שמראים רק חוסר בקיעות ומקצועיות, תורידו מהכביש את כל הג'אסטי בארץ.

2. בטח, שהאזרח יסבול - יש לי עוד כמה סיפורי "יש ספק - אין ספק" שתמיד בסופו של דבר נגמרו בטעות של המכון ו

3. אתה יכול להוריד את הספקות מליבך ולא הגשתי את הלחי השנייה ומאז לא חזרתי לשם.

4. משרד התחבורה לא שווה הרבה כי תמיד זה מילה שלך מול מילה של הלקוח ובד"כ קשה להוכיח גם שאתה צודק ב-1000%.

וביננו - אתה יודע פי 1000 יותר טוב ממני על הקומיבנות שהולכות במכוני הרישוי אז בוא לא נפתח את זה ונשחק אותה תמימים.

בנוסף, בתקופה שעבדתי בתחום וגם בצבא הייתי עושה טסטים לעשרות מכוניות בשנה - רובן המוחלט נכשל על דברים שאפשר לתקן במכון... תבין מזה מה שאתה רוצה

1. לא אגדות ולא מעשיות בסה"כ ציטטה של הוראת נוהל. יש לך השגות בנושא, פנה למשרד התחבורה ובקש שישנו אותה.

2. "תמיד" נגמרות בטעות של המכון?! אולי בעצם עדיף כך מאשר למצוא את עצמך בבקורת דרכים עם הורדה מהכביש+1K ש"ח קנס כי הבוחן נתן לך להנות מהספק.

3. אם זיהית בכניסה למכון שצוחקים עליך והמשכת את הטסט - אתה גבר מוכה!

4. מה הקשר? מפקחים של משרד התחבורה תופסים "על-חם", הם אינם מחכים לתלונות לקוחות. אם כבר תלונות - אזי בעיני הרשות, המכון אשם כל עוד לא יוכיח אחרת(בדיוק כמו במשפט תעבורה).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
פח האשפה? אחד הדברים הכי שימושיים אצלי באוטו!

אם אתה אוכל ארטיק/ שווארמה בלאפה/ פחית קולה, אתה סתם זורק את העטיפות הרטובות והשומניות על ריפודי העור או שלהבדיל אתה פשוט "מטיס" אותם דרך החלון?

שם בשקית קטנה שיש לי באוטו. הפח הוא לא שימושי כי לדעתי הוא סתם פוטניאל התהפכות...

אני בחיים ב-ח-י-י-ם לא זורק דברים מהחלון.

:wink: זה התחיל כיונדאי קופה... אבל היום זה טוסקאני 8)
פורסם
באמת?!

נראה לך שהתשלום על העברת טסט ע"י מוסך הינו 100 ש"ח? תנסה יותר בכיוון של 250-300 ש"ח.

בכל מקרה אין המוסכניק מתחייב על הצלחה בטסט בפעם הראשונה, האינטרס שלו בראש ובראשונה הוא להרויח, וכמה שיותר.

הרוח שלו יגיע הן מהתשלום שאליו התחייבת על השינוע והן מהתיקונים שהוא יצטרך לבצע עקב הכשלון בטסט.

המוסכניק תמיד ימצא את הדרך להסביר לך, מדוע הרכב נפסל בטסט?

מניסיון חד פעמי, המחיר היה 100 ש"ח.

הכי מצחיק או עצוב זה שהרכב עבר טסט עם נורת ברקס אחת שרופה.

אני לא אוהב קומבינות, אבל צריך לדעת לחיות איתן. בדר"כ ישנן קומבינות בין בעלי מוסך למכונים הסמוכים אליהם.

במידה והעלות היא 300 ש"ח, מובן מאליו שהרעיון שהצעתי נגנז.

פורסם
תקנה 1 -

(ב) לוחיות הזיהוי יהיו ע"פ המפורט במיפרט 327 של מת"י, שעותק ממנו מופקד באגף הרכב ושרותי תחזוקה של משרד התחבורה, וכל אדם ראשי לעיין בו.

(ג) צבע לוחיות הזיהוי יהיה צהוב מחזיר אור כמפורט במיפרט.

אם מכון הרישוי היה אומר לך שהלוחית לא תקינה או שדרוש תוסף דלק, אבל לא מוכר בעצמו את לוחית הרישוי החדשה או התוסף במחיר מופקע, הייתי אומר שאתה צודק. אם היו מפנים אותך ממכון הרישוי למספר חנויות ונותנים לך מספר אופציות לקנות את לוחית הרישוי החדשה או התוסף הנחוץ, הייתי אומר שאתה צודק ושבאמת מכוני הרישוי עושים את עבודתם.

ברור שאני לא אאמין למילה של מכון הרישוי שאומר שהלוחית רישוי לא בסדר, אם הם מוכרים את זה בעצמם.

ברגע שמישהו אומר לך שמשהו לא בסדר ואז מוכר לך במחיר מופקע שמהווה הלכה למעשה "תשלום נוסף להבטחת העברת הטסט", הוא גם מאבד את כל אמינותו, וגם כמו הקישור לכתבה בכלכליסט - מבצע הונאת לקוחות של ממש!

הכי קל לצטט חוקים של משרד התחבורה ולהגיד ש"אנחנו רק עושים את עבודתנו", אבל גם בית המשפט החליט שיש פה ניגוד אינטרסים ברור.

:wink: זה התחיל כיונדאי קופה... אבל היום זה טוסקאני 8)
פורסם

3. אם זיהית בכניסה למכון שצוחקים עליך והמשכת את הטסט - אתה גבר מוכה!

אני יודע שלא מדובר בך, אך למה צוחקים על בעל רכב מסוים במכון שלכם? ולמה אתה מצפה שבעל הרכב לא יכנס למכון שלך?

משכנתא זה קל

פורסם
1. הדוושה לא מחוספסת ואין גומייה. אתה מוזמן לבדוק כל ג'אסטי שתגיע אלייך למכון.

מספיק כבר עם הסיפורי אלף לילה ולילה האלה שמראים רק חוסר בקיעות ומקצועיות, תורידו מהכביש את כל הג'אסטי בארץ.

באופן מצחיק, עמית העביר פעם את הג'אסטי שלי טסט, אז אני יכול להעיד ממקור ראשון שהוא ראה ג'אסטי או שתיים בחיים שלו.

הדוושה שלה באמת מחוספסת ויש לה גומייה מחוספסת.

Justy (7).jpg

פורסם
פעם הכשילו אותי כי היה חסר לי הגומי על הדוושה של הגז (לא צריך גומי על הדוושה של הגז, רק על הברקס והקלאץ). אני בתמימותי הלכתי לחברה והלכתי לכמה וכמה חנויות חלפים - בשביל שכולם יסבירו לי שלא קיים גומי לדוושת הגז ברכב שלי.

קוראים לה דוושת מצמד או "קלאץ'".

היא משמשת להפרדת תיבת ההילוכים מפעולת המנוע כדי שתוכל להעביר הילוכים.

:lol:

כל שלושת הדוושות מעוצבות בצורה דומה.

דוושת הקלצ' מוכרת לי. יש לי כזו ב-3 המכוניות שלי. רק שהיא איננה רלונטית לנושא, כמו ה"הוכחה" שסיפקת.

מעולם לא היה לי העונג לנהוג בג'אסטי, אבל דוושת הגז לרוב מעוצבת באופן שונה.

אגב, דוושה היא נקבה.

:turn-l:
פורסם
באופן מצחיק, עמית העביר פעם את הג'אסטי שלי טסט, אז אני יכול להעיד ממקור ראשון שהוא ראה ג'אסטי או שתיים בחיים שלו.

הדוושה שלה באמת מחוספסת ויש לה גומייה מחוספסת.

פרנקוס, תקרא מה שכתוב.

לך תצלם את דוושת הגז, תחזור ואז נמשיך בשיחה.

• תוכן חדש...