Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברוב טיפשותי מילאתי בטעות מים ירוקים במיכל שמן הברקס (מקווה שזה מיכל שמן הברקס, מצורפות תמונות - המיכל אליו מילאתי מסומן בעיגול אדום וכן בפוקוס בתמונה השניה).

האם יש סכנה בדבר? האוטו (טפו, טפו..) נוסע טוב ולא מורגשת בעיה בברקסים/הגה וכו'.

כיצד ניתן להתגבר על הטעות (שאיבת המיכל ומילוי מחדש/רעיון אחר)?

תודה רבה לעוזרים!

IMG_20201204_065954.jpg

IMG-20201204-WA0001.jpeg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח הסבר:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1444175095775476&id=140130682846597

קודם כל אל תיסע ברכב.

כמה זמן נסעת ככה? כמה נוזל קירור מילאת?

המינימום שבמינימום זה לרוקן את כל הנוזל, לפרק את המיכל, לנקות אותו עם נוזל בלמים חדש, ולעשות בלידינג למערכת מספר פעמים.

במידה ושמת יותר מכמה מ"ל (מאמין שכן, אחרת לא היית מוסיף) אז גם משאבה מרכזית צריך להחליף.

רון בסרטון מחליף את כל המערכת אבל האוטו שם נסע תקופה ככה.

גרור למוסך בקיצור.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שאמרו החברים מעלי, אל תסע ברכב.

ברגע שנוזל הבלם (זה לא שמן) מתערבב עם מים, נקודת הרתיחה שלו יורדת משמעותית, ואתה עלול להשאר בלי בלמים בבלימה שגרתית בירידה קטנה.

נדרש לנקז היטב את כל הנוזל במערכת (לא רק במיכל), לשטוף את המערכת עם נוזל בלם נקי ולמלא נוזל טרי.

חבל שבחרת לסוע ברכב אחרי שהבנת שעשית טעות. אם לא היית נוסע, אולי ניתן היה להסתפק בשאיבת הנוזל מהמיכל והחלפת נוזל חלקית

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
בתאריך 6.12.2020 בשעה 13:27, Igalz כתב:

כמו שאמרו החברים מעלי, אל תסע ברכב.

ברגע שנוזל הבלם (זה לא שמן) מתערבב עם מים, נקודת הרתיחה שלו יורדת משמעותית, ואתה עלול להשאר בלי בלמים בבלימה שגרתית בירידה קטנה.

נדרש לנקז היטב את כל הנוזל במערכת (לא רק במיכל), לשטוף את המערכת עם נוזל בלם נקי ולמלא נוזל טרי.

חבל שבחרת לסוע ברכב אחרי שהבנת שעשית טעות. אם לא היית נוסע, אולי ניתן היה להסתפק בשאיבת הנוזל מהמיכל והחלפת נוזל חלקית

אני נוסע ככה לדעתי לפחות שנה ו(תודה לא-ל) לא הרגשתי משהו חריג בבלמים או במערכות אחרות. כמובן שאם הייתי יודע על הטעות כבר באותו רגע לא הייתי נוסע אבל נפל לי האסימון רק לפני כמה ימים ממקרה אחר שבו הבנתי שטעיתי ומילאתי כל חיי את המיכל הלא נכון.

בכל אופן, מתווסף לעניין עוד ספק שיש לי והוא שאני לא בטוח שמילאתי באוטו הנוכחי ויש סיכוי שמילאתי באוטו ישן. השאלה היא האם יש דרך לדגום קצת מהנוזל שיש במיכל ולוודא האם מעורבבים שם גם מים? מה הצבע שאמור להיות לשמן במיכל הזה? כמה סמיך? אולי לפי זה אדע..

פורסם
לפני 4 דקות, rjjb כתב:

מה הצבע שאמור להיות לשמן במיכל הזה

נוזל חדש הוא שקוף עם גוון מעט צהבהב.

לאורך חיי הנוזל הוא מתכהה והופך להיות צהוב ולאחר מכן חום.

ניתן לבצע בדיקה של כמות מים בנוזל בלם עם מבדק יעודי, אבל לא רבים מחזיקים מבדק כזה שכן אין לו יותר מידי שימוש אם מחליפים נוזל בלם כל שנתיים על פי הוראות יצרן

יום טוב גם לך

פורסם

יש משפט שאומר ''אם יש ספק אז אין ספק''.

תסע, תעשה החלפה מלאה של של הנוזל בלמים ותישן בשקט.

תתייאץ פה לפני שאתה ממלא דברים באוטו שלא יהיו בעיות בעתיד.

פורסם

תודה לכולם על העזרה!

אגב, האוטו עבר טסט בצורה חלקה (אחרי החלפת 2 רפידות בלמים קדמיות) לפני פחות משבוע, אני משער שבטסט בודקים את כל זה לא?

יעזור אם אצרף לכאן את תוצאות הטסט?

• אחראי פורום
פורסם

בודקים עוצמת בלימה בלבד, שאיכשהו כנראה תקינה אצלך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 45 דקות, trademark כתב:

יש משפט שאומר ''אם יש ספק אז אין ספק''.

תסע, תעשה החלפה מלאה של של הנוזל בלמים ותישן בשקט.

תתייאץ פה לפני שאתה ממלא דברים באוטו שלא יהיו בעיות בעתיד.

אפשר לבצע את ההחלפה עצמאית (פשוט ע"י שאיבה החוצה של הנוזל הנוכחי ומילוי שמן ברקס בכמה עשרות שקלים) ולחסוך את העלות או שיש חשיבות לעשות זאת במוסך?

פורסם
לפני 6 דקות, trademark כתב:

אפשר לעשות לבד הכל השאלה אם יש לך את הידע, הנסיון והכלים לעשות את זה.

אם לא, אז עדיף לגשת למוסך.

ושאלת השאלות - כמה אמור לקחת המוסך על פעולה כזאת (שאיבת הנוזל הקיים ומילוי מחדש)?

פורסם

בנאדם שלא פותח את ספר הרכב (או כל מקור מידע אחר שאפשר למצוא בפחות מ3 דק' בגוגל) לבדוק איפה ממלאים כל נוזל - עדיף שלא יעשה שום פעולה לבד. 
אתה סיכנת את החיים שלך ושל הסובבים אותך.
מפלס נוזל הבלם יורד כי הרפידות נשחקות עם הזמן, המערכת הזאת אטומה לחלוטין פרט לכך ואין שום צורך להוסיף נוזל, רק להחליף פעם בשנתיים (החלפה מלאה כולל ניקוז מהגלגלים).

• רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני חייב לדעת כמה מים הוספת במהלך השנה הזו, ההיגיון אומר שחייבת להיות לך השפעה של יכולת הבלימה כיוון ששמן נדחס (יותר נכון לא נדחס) שונה ממים, המשאבה למעשה דוחפת בוכנה שדוחפת את שמן הבלם בצנרת וגורמת לו ללחוץ או להדק את הרפידות על הדיסק, נוכחות של מים מעבר לעובדה שמשנה משמעותית את טמפרטורת הרתיחה של השמן תגרום למערכת לבלום בעוצמה חלשה יותר ולבלמים לדאוך לאורך זמן בבלימות בירידות ארוכות לדוגמא. 

בכל אופן עליך להחליף את כל השמן זה אומר לרוקן את המיכל, להכניס שמן חדש, ולנקז את כל השמן הישן מכל קאליפר וקאליפר עד שיגיע השמן החדש ולהתחיל כמובן בבלמים האחוריים, ככה מהשרוול אני אומר שאולי אחרי שהכנסת מים למיכל הלא נכון באוטו עדיף שאת הפרוצדורה הזו תיתן למוסך לעשות.

• תוכן חדש...