Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא שמן, זה נוזל בלמים.

תכניס את הרכב למוסך לפני שייקרה נזק גדול יותר. 

אתה אפילו לא היית בטוח אם מילאת נוזל קירור במיכל נוזל בלמים, אז ברור שלא כדי שתנסה להחליף נוזל בלמים לבד.

• אהבתי 1
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, Roycohen1979 כתב:

אני חייב לדעת כמה מים הוספת במהלך השנה הזו, ההיגיון אומר שחייבת להיות לך השפעה של יכולת הבלימה כיוון ששמן נדחס (יותר נכון לא נדחס) שונה ממים, המשאבה למעשה דוחפת בוכנה שדוחפת את שמן הבלם בצנרת וגורמת לו ללחוץ או להדק את הרפידות על הדיסק, נוכחות של מים מעבר לעובדה שמשנה משמעותית את טמפרטורת הרתיחה של השמן תגרום למערכת לבלום בעוצמה חלשה יותר ולבלמים לדאוך לאורך זמן בבלימות בירידות ארוכות לדוגמא. 

בכל אופן עליך להחליף את כל השמן זה אומר לרוקן את המיכל, להכניס שמן חדש, ולנקז את כל השמן הישן מכל קאליפר וקאליפר עד שיגיע השמן החדש ולהתחיל כמובן בבלמים האחוריים, ככה מהשרוול אני אומר שאולי אחרי שהכנסת מים למיכל הלא נכון באוטו עדיף שאת הפרוצדורה הזו תיתן למוסך לעשות.

לא שאני לא מסכים שזה לא טוב שזה שם אבל אני תוהה למה שזה ישפיע על איכות הבלימה?

ממה שאני יודע כל נוזל לא נדחס אז תאורטית לא אמור להשפיע.

דוגמא מהמציאות שלי.

בגק ההידראולי שיש לי לאוטו נשפך לי כל השמן בפנים והייתי חייב לסיים משהו אז שמתי נוזל קירור במקום בידיעה ששום נוזל לא נדחס...

אני כבר חצי שנה על אותו הנוזל בפנים (מעצלנות)  והוא מרים סבבה ולא נופל (ובתכלס יש לו הגנה מקורוזיה אז די סבבה בקטע הזה).

פורסם
לפני שעה, Shab00 כתב:

לא שאני לא מסכים שזה לא טוב שזה שם אבל אני תוהה למה שזה ישפיע על איכות הבלימה?

ממה שאני יודע כל נוזל לא נדחס אז תאורטית לא אמור להשפיע.

מערכת הבלימה תהרס מהר מאוד וגם ה-ABS. נוזל הקירור עלול לרתוח דבר שיגרום להיווצרות אדים והרכב יאבד את כושר הבלימה.

לפני שעה, Shab00 כתב:

דוגמא מהמציאות שלי.

בגק ההידראולי שיש לי לאוטו נשפך לי כל השמן בפנים והייתי חייב לסיים משהו אז שמתי נוזל קירור במקום בידיעה ששום נוזל לא נדחס...

אני כבר חצי שנה על אותו הנוזל בפנים (מעצלנות)  והוא מרים סבבה ולא נופל (ובתכלס יש לו הגנה מקורוזיה אז די סבבה בקטע הזה).

רע מאוד מה שעשית. נוזל קירור מתאים למערכת הקירור  והחומרים מהם עשוי המנוע של הרכב מבחינה כימית ולא לסוג המתכות והאטמים שקיימים בג'ק ההידראולי.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם

רע מאוד מה שעשית. נוזל קירור מתאים למערכת הקירור  והחומרים מהם עשוי המנוע של הרכב מבחינה כימית ולא לסוג המתכות והאטמים שקיימים בג'ק ההידראולי.
מעשית נוזל הבלמים בתנאים רגילים לא עובר את ה100.
אם אתה ממש מגזים ברמה של יום מסלול, או אם אתה עושה את כל הירידות מירושלים בלי בלימת מנוע רק ברקסים, הוא אולי כן יעבור ושם תהיה הבעיה.

נוזל קירור יספק לך הגנה מרתיחה עד ל115-110 אם אני לא טועה בלי לחץ במערכת.
מיותר לציין שבמערכת בלימה יש לחץ מאוד גבוה אז נקודת הרתיחה תעלה פלאים.

מבחינת צמיגות אני מאמין שלא תהיה בעיה כי נוזל הקירור הוא 50% מים וגם האנטיפריז לא כזה צמיגי ולא יהרסו את הABS.
וכמובן שיש שם רכיבים נגד קורוזיה אז הוא מוגן גם מזה.

שלא תחשוב שאני ממליץ על זה אני פשוט אומר שתאורטית זה לא נורא ולא עושה נזק, עובדה שהוא נוסע עם זה כבר שנה ולא הרגיש הבדל אפילו.

בכל מקרה תחליף כמה שיותר מהר לנוזל בלמים רגיל.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם
לפני שעה, Shab00 כתב:

שלא תחשוב שאני ממליץ על זה אני פשוט אומר שתאורטית זה לא נורא ולא עושה נזק, עובדה שהוא נוסע עם זה כבר שנה ולא הרגיש הבדל אפילו.

תאורטית וגם מעשית זה ממש נורא בגלל שאלה שני נוזלים שונים לחלוטין ובעלי תכונות כימיות שונות המיועדים למערכות שונות. סוגי האטמים והמתכות בשימוש במערכת הקירור לעומת מערכת הבלימה שונים וזו שאלה של זמן עד אשר האטמים יפרצו בגלל שימוש בנוזל לא מתאים למפרט.

פורסם
לפני 12 שעות, Shab00 כתב:

כל נוזל לא נדחס

ממליץ מאד לחזור לשיעורי כימיה.
הצפיפות של מים בהחלט משתנה עם שינוי בטמפ'.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
הצפיפות של מים בהחלט משתנה עם שינוי בטמפ'.
ברור שטמפרטורה קשורה לצפיפות של כל חומר אבל אין קשר בין זה שאמרתי שהיא לא נדחסת מכוח, לא דיברתי על טמפרטורה.

הינה לדוגמא גרף שמראה את הדחיסות של מים בלחצים מסוימים.
בין לחץ אטמוספרי לבין 200 באר ההבדל הוא פחות מאחוז.

מה שאומר שגם לשימוש כזה מים בעצם זה לא סכנת חיים מבחינת דחיסה ועוצמת הבלימה, אלה התמודדות עם טמפרטורה וקורוזיה עם הזמן, מה שנוזל קירור במקרה יודע לעשות.

כל מה שאני אומר זה שזה לא נורא שהוא שם כרגע אבל בכל זאת עדיף להחליף כמה שיותר מהר לנוזל בלמים אמיתי.

5f2d42362c732e478eaf7be5766cf35d.jpg

פורסם

המים כן מתרחבים שונה בעת חימום כלומר הנפח שלהם יגדל, מה שלמעשה יכול להתנהג כמו לחיצה על הבלמים בזמן בלימות ארוכות.

המים כן אמורים לשנות את התנהגות מערכת הבלימה.

פורסם
המים כן מתרחבים שונה בעת חימום כלומר הנפח שלהם יגדל, מה שלמעשה יכול להתנהג כמו לחיצה על הבלמים בזמן בלימות ארוכות.
המים כן אמורים לשנות את התנהגות מערכת הבלימה.
מסכים שהמים יתרחבו אבל ב160 מעלות (שתצטרך להתאמץ מאוד כדי להגיע לטמפרטורה הזאת), ההבדל הוא פחות מ10%, ועוד מ0 מעלות שגם לא תראה בארץ ורוב הזמן תהיה בלפחות 15-20 מעלות ומעלה.

חברות הרכב חשבו על זה ובגלל זה יש מקום להתרחב אליו במיכל הנוזל, לא יקרה מצב שהנוזל ילחץ לבד על הברקס.

יש את עניין הקיפאון שלא רלוונטי בארץ + העובדה שהנוזל קירור מונע עד לפחות -35 מעלות שזה מעלות שאין סיכוי שהיו אי פעם בארץ ואפילו לא קרוב לזה.f135e8a2230d4fd0f47401209c7b34d1.jpg

פורסם (נערך)

אני ממליץ לצפות בסרטון של מוסך רון בקישור המצורף.

"

תקלת בלמים ננעלים
שלום לכל החברים והעוקבים של מוסך רון.
בסרטון זה תלמדו על תקלה נדירה במערכת הבלמים, תבינו ומדוע היא נגרמה וכיצד להימנע מכך. תודה לכולם וצפייה נעימה. שתפו אם אהבתם."

https://fb.watch/2j9mcxDJe7/

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני חושב שאתה קצת מזלזל בטמפ' שמערכת הבלמים מגיעה אליה, נהג לא מיומן שיורד ליום המלח, כנרת, או אפילו מהכרמל או מירושלים על הבלמים יביא אותם להרבה מעל 100 מע' 2-3 הקפות מסביב לכל מסלול שכוללות סך הכל 3-4 איזורי בלימה משמעותיים להקפה יביאו נוזל בלם ל150-200 מע' בקלות, ברכב מירוץ ששקל פחות מ250 ק"ג כולל נהג הבאנו את הצלחות בבלמים האחוריים(!) ל400 מע', הצלחת והרפידה מתחממות יחד, הרפידה מחממת את הבוכנה והקליפר והנוזל בפנים מתחמם מהם.
נוזל בלם רגיל דוט4 ממוצע רותח ב260 מע' כשהוא חדש ו165 כשהוא 'משומש' (מוטול מחשיבים נוזל למשומש לאחר שהגיע לתכולת מים של 3.7%), עכשיו תחשוב כמה נמוך המס' ירד אם נביא את הנוזל ל10% תכולת מים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אני חושב שאתה קצת מזלזל בטמפ' שמערכת הבלמים מגיעה אליה, נהג לא מיומן שיורד ליום המלח, כנרת, או אפילו מהכרמל או מירושלים על הבלמים יביא אותם להרבה מעל 100 מע' 2-3 הקפות מסביב לכל מסלול שכוללות סך הכל 3-4 איזורי בלימה משמעותיים להקפה יביאו נוזל בלם ל150-200 מע' בקלות, ברכב מירוץ ששקל פחות מ250 ק"ג כולל נהג הבאנו את הצלחות בבלמים האחוריים(!) ל400 מע', הצלחת והרפידה מתחממות יחד, הרפידה מחממת את הבוכנה והקליפר והנוזל בפנים מתחמם מהם.
נוזל בלם רגיל דוט4 ממוצע רותח ב260 מע' כשהוא חדש ו165 כשהוא 'משומש' (מוטול מחשיבים נוזל למשומש לאחר שהגיע לתכולת מים של 3.7%), עכשיו תחשוב כמה נמוך המס' ירד אם נביא את הנוזל ל10% תכולת מים.
הרפידות והדיסקים מתחממים הרבה יותר מהנוזל.

מה שבטוח זה שהמספר לא ירד מה100 כי זה הנקודת רתיחה של המים.

אני אמדוד עם מודד טמפרטורה אחרי נסיעה רגילה שלי שבוע הבא ואני אעדכן (אם לא עדכנתי עד אמצע שבוע הבא תזכירו לי)

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Shab00 כתב:

מסכים שהמים יתרחבו אבל ב160 מעלות (שתצטרך להתאמץ מאוד כדי להגיע לטמפרטורה הזאת), ההבדל הוא פחות מ10%, ועוד מ0 מעלות שגם לא תראה בארץ ורוב הזמן תהיה בלפחות 15-20 מעלות ומעלה.

חברות הרכב חשבו על זה ובגלל זה יש מקום להתרחב אליו במיכל הנוזל, לא יקרה מצב שהנוזל ילחץ לבד על הברקס.

יש את עניין הקיפאון שלא רלוונטי בארץ + העובדה שהנוזל קירור מונע עד לפחות -35 מעלות שזה מעלות שאין סיכוי שהיו אי פעם בארץ ואפילו לא קרוב לזה.f135e8a2230d4fd0f47401209c7b34d1.jpg

אתה מודע לכך שהגרף שהבאת לא קשור למציאות בכלל?

מדובר על צפיפות המים כאשר הם נמצאים בלחץ שמונע מהם לרתוח. במציאות מים מתאדים בטמפ נמוכות יחסית,  וב 100 (שבכלל בכלל אין בעיה להגיע לזה בירידה) המים כבר הופכים לגז והצפיפות יורדת בצורה קיצונית.

ואנחנו אפילו לא מתייחסים לאטמים שנגמרים מהמים, ובמקרה של משאבה מרכזית זה יכול לגרום לאיבוד יכולת הבלימה כשיום אחד הגומיה פשוט תתפרק..

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, shellcase כתב:

נוזל אידאלי אינו דחיס.

נוזל ממשי דחיס בתנאי לחץ גבוהים.

מה באמת מלמדים בביה"ס הייסודי/תיכון לגבי דחיסות נוזלים ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...