Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יפה שהזמנת באדום ולא כמו ים הלבנות שהגיעו הנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לפני 14 שעות, OF כתב:

טסלה לארג'ים - הרכב מחושמל מכל הכיוונים, מערכת אודיו יותר טובה ממה שיש לי בבית, לד מטריקס אדפטיבי, פתיחה וסגירה לתא מטען, חימום מושבים ואפילו הגה, מראות שמתכהות ומשנות זווית לרוורס, פתיחה מהטלפון בהתקרבות, פרופילים לנהג מהטלפון, מערכת שליטה שרואים שמישהו אשכרה השקיע ב UI ולא דחף איזה מערכת OEM לדשבורד, קישוריות סלולרית (הבסיסית חינם לכל החיים), אפליקציה לטלפון שרק מי שמשתמש יבין כמה זה נוח, עדכוני גרסה שוטפים וזה ברכב של 190 אלף... בטח שכחתי כמה דברים וגם חלק לא ממש חשובים, אבל בשוק עם יבואנים שמביאים בד"כ גרסאות בסיס וקורעים אותנו על כל שטות... אני מוריד את הכובע, ושוב תראו כבר את האימפקט שזה עושה על אחרים

השוואה לא נכונה.

אתה משווה רכב ב-400 אלף חשמלי שמסובסד על ידי משלם המיסים לרכב בנזין ב-190 אלף שסופג את מלוא המיסוי של מדינת ישראל. אם תיקח רכב בנזין שנמכר ב-400 אלף שקל ותעשה השוואה לטסלה תראה שאין לטסלה שום יתרון באבזור, פינוק ואפילו ביצועים. להפך. (טוב, אולי בביצועים בזכות המנוע החשמלי, אבל בפער קטן מאוד) 

כמובן בתור צרכן מה שמעניין אותך זה כמה תכל'ס יצא לך מהכיס, אבל אם עושים השוואה ברמת אבזור/פינוק צריך לעשות השוואה בין תפוחים לתפוחים. 

לפני 14 שעות, OF כתב:

מתי יצא לך לרדת מירושלים בלי לגעת בבלמים? 

כמעט כל הזמן. לא צריך רכב חשמלי בשביל זה אם כי בלימה רגנרטיבית עוזרת מאוד. 

במכונית עם מנוע בנזין/סולר כל מה שצריך זה לנעול את הגיר על הילוך 3/4, להוריד את הרגל מהגז ולהתגלגל בכיף כל הדרך למטה כמעט בלי לגעת בברקסים. גם צריכת הדלק היא 0 בזמן הירידה. 

עריכה אחרונה על ידי Korgan
  • רעיון גרוע 3
פורסם
לפני 45 דקות, Korgan כתב:

השוואה לא נכונה.

אתה משווה רכב ב-400 אלף חשמלי שמסובסד על ידי משלם המיסים לרכב בנזין ב-190 אלף שסופג את מלוא המיסוי של מדינת ישראל. אם תיקח רכב בנזין שנמכר ב-400 אלף שקל ותעשה השוואה לטסלה תראה שאין לטסלה שום יתרון באבזור

מה לא נכון? אתה מסכים איתי, רק קורא לזה סבסוד... (שאין פה כי אף אחד לא העלה מיסי רכב אחרים) בגלל זה אמרתי שזה כסף על הרצפה. גם לשיטתך, אתה יכול להיות בצד המסובסד או המסבסד, החלטה שלך.

אני רק לא מבין את התסכול והכעס, אני אמור להרגיש רע שקיבלתי שווי של 400 ושילמתי 200? אני בא לפה וממליץ לך לעשות אותו דבר, זה לא קומבינה, זו החלטת ממשלה... תעשה מה שאתה רוצה רק אם החלטת שלא, אל תתקוף את אלה שהחליטו לקנות  

לפני שעתיים, ch2856 כתב:

כאשר מישהו כותב את המשפט המטומטם "זה ממש כסף על הרצפה, רק על זה מגיע למאסק פרס ישראל" מה כבר אפשר להגיב? 

זה אני כתבתי ואני מבקש ממך לא לתייג אותי, אני גם לא צריך שתחלוק איתי את הסלידה שלך. אם יש לך מה להתייחס למה שאמרתי תעשה את זה בצורה מכובדת, אם  שיש לך זה להביע דעה עליי, אז שחרר...

אני לא ממש הכרתי את מאסק עד לפני חצי שנה והוא לא ממש מעניין אותי. אחרי שנים שתוקעים אותנו פה עם מחירי רכב הזויים בשילוב של מיסוי + יבואנים שגוזרים קופונים הזויים, נכנסת לפה חברה עם שקיפות מלאה במחירים, עם מחר בסיס זהה בכל העולם, ובכמה חודשים מושכת למטה חלק גדול מהשוק. זה יגיע גם לב.מ.וו ואוודי, רק ענין של זמן. אולי לך לא אכפת לממנן כל מיני משפחות, ואולי אתה חלק מהן. אני לא, ואני מוריד את הכובע.. 

• אהבתי 2
פורסם

לא רואה אותי קונה טסלה, לא מתאים לחרדתיי טווח ומאותגרי סבלנות כמוני. אחרי שראיתי את התור הפסיכי של הטסלות במצפה רמון ליד המטענים בדרך לאילת האוטו דפינטלי לא בשבילי. אבל לא מבין את הכועסים על מימוש יכולותיו רק בחלק זעיר יחסית מהזמן. הרי מהבחינה הזו כל מכוניות הנהיגה האולטימטיביות, ב.מ.וואים מסידרה אמ, מרצדסים עתירי סוסים,  קופרים וורקסים, קורבטים, אפילו פרארים ופורשים נמצאים בדיוק באותה הסירה, רק מחייבים הרחבה כפולה ולמעלה מזה של הכיס ולא זוכר שראיתי הרבה קיטורים על זה שכל הזמן פקקים וכאלה ביחס אליהן. והכי רלבנטי לענין זה היא הערתו הנכונה של רוברט כאן למעלה, היכולת הדינמית והביצועים של האוטו חשובים הרבה יותר כשמדובר בעקיפות ובטיחות נסיעה מאשר באחוזים הבודדים של הכיף מהלחיצות. כל מי שיכול להזכר בדפיקות הלב וזרימת האדרנלין המוגברת שאולי קרו לו פה ושם כשביצע עקיפה לא חכמה במיוחד, יידע ודאי למה אני מכוון. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, OF כתב:

אני רק לא מבין את התסכול והכעס, אני אמור להרגיש רע שקיבלתי שווי של 400 ושילמתי 200? אני בא לפה וממליץ לך לעשות אותו דבר, זה לא קומבינה, זו החלטת ממשלה... תעשה מה שאתה רוצה רק אם החלטת שלא, אל תתקוף את אלה שהחליטו לקנות  

לא, ממש לא. אין לך סיבה להרגיש רע. אני רק מציין שהשוואת אבזור שעשית היא לא רלוונטית. 

פורסם

בוודאי שהיא רלבנטית. הרי אתה בתור צרכן בודק מה אתה מקבל עבור הכסף שלך.
לא אכפת לך אם אתה נהנה מסבסוד של ממשלת ישראל או ממשלת קוסטה ריקה. אם הסבסוד הזה היה רק לקבוצה סגורה אז אפשר היה להתווכח על זה, אבל גם אתה יכול להנות מהסבסוד רק תשחרר קצת מניות ויש לך טסלה מסובסדת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ואחשב טלסה. התחילה בתיקון יזום. של צינור המזגן הסורר.

החליטו להגיע עד הבית או מקום העבודה. רכבים שהגיעו מסין.

גם אשייפו מקלדת בעברית. ובקרוב נראה לי גם שפת הממשק תהיה בעברית.

N12 - טסלה עושים "טיפול מונע" לרכבים בגלל בעיה במזגנים (mako.co.il)

תיקון יזום.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 44 דקות, farkash7 כתב:

בוודאי שהיא רלבנטית. הרי אתה בתור צרכן בודק מה אתה מקבל עבור הכסף שלך.
לא אכפת לך אם אתה נהנה מסבסוד של ממשלת ישראל או ממשלת קוסטה ריקה. אם הסבסוד הזה היה רק לקבוצה סגורה אז אפשר היה להתווכח על זה, אבל גם אתה יכול להנות מהסבסוד רק תשחרר קצת מניות ויש לך טסלה מסובסדת.

ברור לי. אני לא מדבר על זה. בוודאי שהוא בתור צרכן מרוויח. 

הנקודה שלי זה לא שטסלה שברו את השוק מבחינת יחס מחיר - תמורה כי הם פיתחו איזה דרך מהפכנית לתת יותר אבזור/פינוק בפחות כסף. 

בוא נניח שאין הטבות מס כלל וטסלה סופגת את המלוא המיסים של מדינת ישראל. האם גם אז יש הבדל מבחינת ביצועים ואבזור בהשוואה למתחרות הישירות שלה מבחינת גודל/מנוע/אבזור? 

פורסם

תקנה I3 או מיני חשמלית , אשר נמכרות פה במחיר של ה3SR (ולכן אפשר להגיד שהן אותו המחיר בלי הטבת מס) , ואז תחזור ותענה בעצמך על השאלה.
כנ"ל לגבי מה שלובינסקי מוכרת (לדוגמא) וכו'.

הרכב היחיד ש"נאבק" עם טסלה בארץ בVFM זה הAIWAYS, לדעתי..

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Korgan כתב:

כי הם פיתחו איזה דרך מהפכנית לתת יותר אבזור/פינוק בפחות כסף

השאלה אם היבואנים האחרים מעבירים לך את מלוא ההנחה? התשובה היא כנראה שלא.

חוץ מזה טסלה כן מצאה דרך "מהפכנית" לעשות את זה, פשוט מאוד, אין סוכנויות, אין דילרים, אין תקציב פרסום וחלק גדול מהRecalls/עדכונים אפשר לעשות מרחוק.
כל אלה בהחלט מאפשרים לטסלה לתת מחיר יותר תחרותי גם אם המיסוי זהה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
בתאריך 31.8.2021 בשעה 16:24, Holland כתב:

שלום,

מישהו יודע מתי הטסלה Y צפויה להגיע לישראל?

אני מניח שהמחיר יהיה סביב 250, נכון?

תודה

כל מה שרציתה לדעת על הדגם הזה

בשמי ובשם כל בעלי הטסלה אני רוצא להודות לכל חברי הפורום שכל הזמן מביעים את דאגתם לכסף שבזבזנו על הרכב הגרוע הזה, שדואגים לסבל שלנו מהשירות של טסלה וחוששים מהאיכות הגרועה של הרכב ובמיוחד על המילימטר הנורא במרווחים. באמת דאגתכם נוגעת ללב שלי. תודה רבה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, OF כתב:

מה לא נכון? אתה מסכים איתי, רק קורא לזה סבסוד... (שאין פה כי אף אחד לא העלה מיסי רכב אחרים) בגלל זה אמרתי שזה כסף על הרצפה. גם לשיטתך, אתה יכול להיות בצד המסובסד או המסבסד, החלטה שלך.

זה אני כתבתי ואני מבקש ממך לא לתייג אותי, אני גם לא צריך שתחלוק איתי את הסלידה שלך. אם יש לך מה להתייחס למה שאמרתי תעשה את זה בצורה מכובדת, אם  שיש לך זה להביע דעה עליי, אז שחרר...

אני לא ממש הכרתי את מאסק עד לפני חצי שנה והוא לא ממש מעניין אותי. אחרי שנים שתוקעים אותנו פה עם מחירי רכב הזויים בשילוב של מיסוי + יבואנים שגוזרים קופונים הזויים, נכנסת לפה חברה עם שקיפות מלאה במחירים, עם מחר בסיס זהה בכל העולם, ובכמה חודשים מושכת למטה חלק גדול מהשוק. זה יגיע גם לב.מ.וו ואוודי, רק ענין של זמן. אולי לך לא אכפת לממנן כל מיני משפחות, ואולי אתה חלק מהן. אני לא, ואני מוריד את הכובע.. 

מצחיק אתה, ולממן את מאסק עצמו לא אכפת לך? לתת לעשיר שרוכש פורשה במיליון שקל סתם כך 75000 שקל מהכסף שלנו זה לא מפריע לך? הרי כמה היו רוכשים את אותם רכבים כמו איוניק 5 או מודל 3 אם המיסוי היה רגיל? . יש דברים הרבה יותר טובים לעשות עם הכסף הזה מאשר לתת אותו ליונדאי, טסלה וכל חברה אחרת. אתה יודע כמה אוטובוסים חינם אפשר לתפעל בסכום ההטבה הזה? כבר אמרתי, טיפוסים מהסוג האגואיסטי ביותר. 

פורסם (נערך)

תנוח. מאסק ירוויח את אותו הסכום עם מיסים או בלי מיסים.
מעדיף "לתת" לעשיר שעבד ושילם המון מיסים 75K שקלים כדי שהתנייד בפורשה נפלאה ולא מזהמת מאשר לסבול מזיהום אוויר מסוכן ומגעיל.
למה אתה נפטפל לעשיר עם הפורשה? כל חברי הפורום ה"עשירים" שעשו תחשיב פשוט וראו שטסלה תעלה להם אחרי 5 שנים כמו קורולה עושים הרבה יותר "נזק" מאשר כמה עשירים עם פורשה. אותם צריך להרוג.

אתה יכול לנוח, ב2023 המיסוי יעלה ואז יזמברו גם אותך, לא רק את "העשירים". תוכל להרגיש טוב שאתה רוכש רכב חשמלי ומזמברים אותך בדיוק כמו רכבי בנזין מזהם.

אם נהיה טיפה רציניים וננסה להתעלם מהעובדה שאתה טרול מוחלט אז תידע לך שגם זיהום אוויר עולה למדינה המון כסף, אז לא בטוח שהמדינה באמת מפסידה 75K שקלים על כל רכב כזה, ובטח אם נזכור שהיא עושה יותר כסף ממרכיב המע"מ, אנשים קנו טסלה במקום קורולה -> שילמו יותר מיסים בדמות מע"מ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 4 שעות, Korgan כתב:

השוואה לא נכונה.

אתה משווה רכב ב-400 אלף חשמלי שמסובסד על ידי משלם המיסים לרכב בנזין ב-190 אלף שסופג את מלוא המיסוי של מדינת ישראל. אם תיקח רכב בנזין שנמכר ב-400 אלף שקל ותעשה השוואה לטסלה תראה שאין לטסלה שום יתרון באבזור, פינוק ואפילו ביצועים. להפך. (טוב, אולי בביצועים בזכות המנוע החשמלי, אבל בפער קטן מאוד) 

תתפלא איזו רשימה של רכבים אני יכול לציין לך פה שעולים 400 אלף וצפונה ולא מתקרבים אפילו לביצועים של מודל 3 בסיסית (עזוב LR או P), ולא בפער קטן מאוד בכלל.

פורסם
לפני 11 דקות, ch2856 כתב:

מצחיק אתה, ולממן את מאסק עצמו לא אכפת לך? לתת לעשיר שרוכש פורשה במיליון שקל סתם כך 75000 שקל מהכסף שלנו זה לא מפריע לך? הרי כמה היו רוכשים את אותם רכבים כמו איוניק 5 או מודל 3 אם המיסוי היה רגיל? . יש דברים הרבה יותר טובים לעשות עם הכסף הזה מאשר לתת אותו ליונדאי, טסלה וכל חברה אחרת. אתה יודע כמה אוטובוסים חינם אפשר לתפעל בסכום ההטבה הזה? כבר אמרתי, טיפוסים מהסוג האגואיסטי ביותר. 

ואללה אני מתאמץ להבין את הטיעון ולא מצליח, מפריעה לך הטבת המס? על חשבון מי זה בא בדיוק? מה מונע ממך לממש אותה? הממשלה החליטה על זה בדיוק במו שהיא מחלקת עשרות מליארדים בשנה לכל מיני מטרות אחרות.

אתה נגד תחבורה פרטית וחושב שצריך תחבורה ציבורית - אני יכול להבין, אבל קודם שתהיה פה תחבורה ציבורית בסטנדרט אירופאי או אמריקאי. אני סקפטי אם זה יקרה בעשרים שנה הקרובות. ואם יש לך דברים יותר טובים לעשות עם הכסף שלך, בבקשה...  למה מפריע לך מה אני עושה עם הכסף שלי? אני אמור לתרום אותו לאגד לתפעול אוטובוסים ואם לא אז אני "טיפוס מהסוג האיגואיסטי ביותר"? כנראה שלא נגיע להסכמה...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...