Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה RS

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 12.8.2025 בשעה 11:49, tan tan כתב:

לפני שאתה קונה תבדוק מחירי ביטוח של הvrs

עדיף בישיבה כדי שלא תיפול..

הצעה דיגיטלית ראשונה בלי הרבה בדיקות - 6,500 ש"ח, ביחס לערך הרכב לא נשמע לי מחיר מופרך.. 

נראה לי שאין דרך להימנע מהקודנית המעצבנת לפני כל הנעה אה? חח

פורסם

לא כל החברות מכריחות איתוראן.

עם מיקוח אפשר גם להוריד את הדרישה.

צריך להבין, ואני חוזר על זה שוב ושוב, אפשר וצריך להתמקח על הביטוח, אני חוסך ככה לא מעט כסף + מוסיף "פיצ'רים" שלא כלולים בחבילות הבסיס - כמו פיצוי מוגדל \ העלאה של כיסוי גובה נזק ועוד.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)
בתאריך 12.8.2025 בשעה 19:33, Dor4U כתב:

האמת שעל אף שאני לא מהתחום(כן אוהב מכניקה, מכוניות וכו), באמת החשש שזה ירגיש ממש מהר כמשפחתית קצת חזקה

אני די בטוח שככה היא תרגיש לך ב 99 אחוז ממצבי הנהיגה. זה לא רכב ספורט וגם כספורטיבית היא די מדורגת בתחתית הרשימה מבחינת רמת ״הספורטיביות״ שלה. היא כן בטופ כרכב דיילי פרקטי וחזק אבל וואלה כן - מהמר שתרגיש לך כמו אוקטביה חזקה יותר בגדול ונשמע שמזה אתה חושש, אז מאוד כדאי שתעשה נסיעת מבחן טרם הקנייה. 

הבנתי כבר שאתה לא מתחבר למראה אבל אם אתה מחפש ספורטיבית קצת מיוחדת שתרגיש פחות כמו גרסה X של רכב סטנדרטי רק עם כוח אז כן - לפי הביקורות האלנטרה N יושבת בול. והיא גם זולה משמעותית וגם אפילו בכוח טהור חזקה יותר. נכון שהמראה שלה לא וואו (לא שהסקודה מהממת או משהו אבל כן סולידית ואלגנטית כרגיל) אבל אם כבר אתה עושה את המעבר במטרה להיות עם רכב מיוחד יותר תוך כדי ששומר על פרקטיות - אז לדעתי ללכת עד הסוף ולהתגבר על זה, תביא אותה בשחור זה די יטשטש את הקווים הגסים שאנשים פחות אוהבים בה.

כחובב רכב זה מרגיש לי הזוי להשקיע עשרות אלפים יותר על אוקטביה מחוזקת על פני רכב שנותן תחרות לא רעה אפילו לטייפ R אבל זה שלך.

ובכל זאת אם מתעקש על ספורטיבי וואג אז גם גולף וגם קופרה לאון אמורות להרגיש יותר ספורטיביות מהאוקטביה אז אם אתה מתעקש על וואגית הייתי פוזל יותר לכיוון הזה - כמובן במקרה של הגולף לא כחדשה מן הסתם. התמורה שם לכסף שערורייתית. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
בתאריך 17.8.2025 בשעה 20:32, Doron_Z כתב:

אני די בטוח שככה היא תרגיש לך ב 99 אחוז ממצבי הנהיגה. זה לא רכב ספורט וגם כספורטיבית היא די מדורגת בתחתית הרשימה מבחינת רמת ״הספורטיביות״ שלה. היא כן בטופ כרכב דיילי פרקטי וחזק אבל וואלה כן - מהמר שתרגיש לך כמו אוקטביה חזקה יותר בגדול ונשמע שמזה אתה חושש, אז מאוד כדאי שתעשה נסיעת מבחן טרם הקנייה. 

הבנתי כבר שאתה לא מתחבר למראה אבל אם אתה מחפש ספורטיבית קצת מיוחדת שתרגיש פחות כמו גרסה X של רכב סטנדרטי רק עם כוח אז כן - לפי הביקורות האלנטרה N יושבת בול. והיא גם זולה משמעותית וגם אפילו בכוח טהור חזקה יותר. נכון שהמראה שלה לא וואו (לא שהסקודה מהממת או משהו אבל כן סולידית ואלגנטית כרגיל) אבל אם כבר אתה עושה את המעבר במטרה להיות עם רכב מיוחד יותר תוך כדי ששומר על פרקטיות - אז לדעתי ללכת עד הסוף ולהתגבר על זה, תביא אותה בשחור זה די יטשטש את הקווים הגסים שאנשים פחות אוהבים בה.

כחובב רכב זה מרגיש לי הזוי להשקיע עשרות אלפים יותר על אוקטביה מחוזקת על פני רכב שנותן תחרות לא רעה אפילו לטייפ R אבל זה שלך.

ובכל זאת אם מתעקש על ספורטיבי וואג אז גם גולף וגם קופרה לאון אמורות להרגיש יותר ספורטיביות מהאוקטביה אז אם אתה מתעקש על וואגית הייתי פוזל יותר לכיוון הזה - כמובן במקרה של הגולף לא כחדשה מן הסתם. התמורה שם לכסף שערורייתית. 

תודה על הפירוט! 

האמת שהסתכלתי קצת על האלנטרה, באמת נראה שמבחינה ספורטיבית עשו שם יותר עבודה והשקעה על התחושה של רכב ספורט/ספורטיבי. 

מצד שני הפנים שלה נראה ממש ממש פשוט, לא מפנק בכלל ובסוף זה כן רכב דיילי שאני עושה איתו בערך 180 ק"מ ולפעמים יותר. 

אנסה לעשות נסיעת מבחן ולהשוות גם ענייני נוחות נסיעה וכו, ברור לי שזה לא יהיה הרכב הכי חזק על הכביש אבל זו גם לא המטרה, אלא יותר לקבל רכב עם לחיצות שיעשו קצת ריגוש. 

לאון וגולף פשוט קטנות מידי עבורי, משפחה כעת של 4 ויתכן יותר בעתיד אז יש מגבלה בעניין.

• אהבתי 1
פורסם

בשבוע האחרון קופצת לי הודעה בפייס על מישהו שמוכר מגאן RS טרופי (אם אני לא טועה בדגם) במצב מעולה והמחיר יורד לכיוון 200 כי כנראה יש שוק קשה לרכב.

שווה לבדוק.

ועוד באותו נושא, אני רואה שאתה נוסע 170 ק"מ ביום, אני מאמין שאתה צריך יותר דיילי מאשר ספורט, כך שתבחר רכב שלא יהיה לך קשיח מדי, כי נסיעות יומיומיות ארוכות ברכב קשיח זה לא כיף גדול.

פורסם
לפני 6 שעות, Dor4U כתב:

תודה על הפירוט! 

האמת שהסתכלתי קצת על האלנטרה, באמת נראה שמבחינה ספורטיבית עשו שם יותר עבודה והשקעה על התחושה של רכב ספורט/ספורטיבי. 

מצד שני הפנים שלה נראה ממש ממש פשוט, לא מפנק בכלל ובסוף זה כן רכב דיילי שאני עושה איתו בערך 180 ק"מ ולפעמים יותר. 

אנסה לעשות נסיעת מבחן ולהשוות גם ענייני נוחות נסיעה וכו, ברור לי שזה לא יהיה הרכב הכי חזק על הכביש אבל זו גם לא המטרה, אלא יותר לקבל רכב עם לחיצות שיעשו קצת ריגוש. 

לאון וגולף פשוט קטנות מידי עבורי, משפחה כעת של 4 ויתכן יותר בעתיד אז יש מגבלה בעניין.

תעדכן אחרי הנסיעת מבחן מה חשבת. מבחינת לחיצות וריגוש, כנראה תקבל את זה יותר באלנטרה, ידוע שדגמי N של יונדאי מוציאים סאונד מעולה וזה חלק מהריגוש. בכוח כאמור היא אחלה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בהתלבטות בין בסקודה ליונדאי N נראה לי שהסקודה יותר מתאימה לי לצרכים, וגם מבחינת המראה היונדאי לא מדברת אליי. 

עדיין מה שעוצר אותי מללכת על זה - 

1. יש אופציה לשנות את הכיול מנוע(תכנה) עם חיבור לשקע obd? במטרה לנתק את זה לפני טיפולים תקופתיים כדי לשמור על האחריות... זה משהו ישים או פשוט לוותר על זה בשנתיים-שלוש אחריות? 

2. רעש אגזוז - בסקודה הוא ממש מאכזב, ריאלי בכלל לשפר אותו מבלי לפגוע באחריות?

חיפשתי קצת קיטים מסדנאות בארץ וראיתי בפיטסטופ שרשום שהקיטים של REMUS מאושר משרד התחבורה...מכירים את זה? חשבתי שאין אישור אף פעם להחלפות האלו, יש מצב שאין עם זה בעיה? 

ולגבי האחריות לדעתכם החלפת דאון פייפ תבטל אותה?(כמובן שאוודא מול היבואן גם)

תודה!

עריכה אחרונה על ידי Dor4U
פורסם

דאון פייפ, זה שינוי מאוד בולט וצ׳מפיון ככל הנראה מאד לא יאהבו את זה. כלאמר, לא יתנו אחריות.

remus בהחלט נותנים פתרון טוב. יש מי שטוענים שהשינוי ברעש לא תמיד מורגש באופן בולט. תלוי מאוד בדוד.

כל שינוי בתוכנה, מדליק בצ׳מפיון flag גם אם תוריד אותה לפני כניסה למוסך, הם יודעים שהייתה תוכנה. לא יודע אם בדור הנוכחי יש אפשרות ״לכבות״ את ה flag אבל ככל שאני זוכר, לא ניתן למחוק לוגים במחשבי הרכב ולכן בכל מקרה הם יראו שיש שינוי. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

מוסיף לגבי הדוד של REMUS  שלטעמם של הרבה הוא שקט מדי ולא שווה את ההחלפה.

פיטסטופ הם חבר'ה מעולים שמשקיעים הרבה ב"חינוך שוק" גם כלפי גורמי האכיפה, אבל בסוף בסוף אתה עם חלק לא מקורי ובכלל לא בטוח שבוחן התנועה בקצה או הטסטר במכון יבין שמה שהתקינו לך עבר תקינה ישראלית ולכן הוא חוקי לשימוש. מצד שני הרעש לא כזה דרמטי אז כלל לא בטוח שמישהו מהם ישים לב מראש. בקיצור - זה ההימור הכי בטוח שיש אם אתה הולך להחליף בכל מקרה....

אגב, שווה לחשוב על דוד עם פרפר ואם אתה נכנס לטיפול תחזור בחזרה לדוד המקורי (אם יש לך כח להתעסק עם זה, עם זה קשה לעלות).

תוכנה - לא הייתי נוגע אם חשובה לך האחריות.

אגב - בלי לפגוע, אבל אם כיול מנוע ורעש הם החסרונות של הסקודה ואתה אוהב אותה יותר - זה כנראה הרכב הנכון בשבילך.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

שמעתי אותו נכון?! ידנית? ואוו, נוסטלגיה.. עברו 20 שנה.. אני בטוח לא יודע לסוע על זה :)

זה חוזר אליך כמו אופניים אחרי 5 דקות... יש זיכרון שריר.

אחרי רבע שעה כאילו יצאת מהניילונים.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 7 שעות, DAHUJI כתב:

יצאת מהניילונים.

ניילונים? אולי מהגומי 🤪

אבל האמת, ככל שנהגים צעירים היום לומדים רק על רכב אוטומטי, נהיגה ברכב ידני היא מחוץ ליכולתם והבנתם, mostly. 

• מבאס 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן חברים, אז...אני עדיין בהתלבטות. 

סקודה מרגישה לי קרובה מידי לרכב משפחתי רגיל, לא מפלצת מבחינת היכולות וגם המראה כמעט סטנדרטי לחלוטין. 

מנגד(על אף שלא נסעתי בה) כן יש ביקורות על נוחות נסיעה טובה שזה חשוב לאור ה180 ק"מ ביום. 

היונדאי שעלתה פה כמה פעמים לא מדברת אליי, עיצוב מוזר בעיני ובכללי מעולם לא התחברתי ליונדאי. 

בגלל שכל נושא רכב" ספורטיבי" מדגדג לי כבר תקופה אני מנסה לחשוב על רכב שהוא קצת מעבר בתקציב אבל לא להגזים(הרכב משולם ע"י החברה שלי ולכן גם חייב בשווי שימוש אימתני בשכר). 

התחלתי לפזול לכיוון RS Q3, מבחינת הגודל היא כמעט דומה לנוכחי, קצת יותר קטנה כנראה (נוסע היום על 3008🤭🤣), העיצוב לטעמי ובכללי אחרי שמתרגלים לנהוג גבוה אני חושש לרדת נמוך(אולי סתם חשש מפגר).

מבחנה טכנית נראה לי שהיא עדיפה בהרבה, 400 כ"ס, נתוני האצה ומומנט הרבה יותר מרשימים והנראות הכללית יותר לטעמי. 

הכוונה היא לחפש יד 2 שיגיע למחיר דומה, אולי קצת אמשוך למעלה עד ל-300(אוקטביה חדשה 265). 

אשמח לקבל פידבק כללי על המחשבה, על הדגם הספציפי וכו, כל רעיון יעזור לי כי אני כרגע על הגדר. 

מבחינת אמינות יש ממה לחשוש מרכב של בן שנתיים-שלוש עם עד 50 אלף ק"מ? 

אני יודע שהגירים בדרכ נקודת תורפה, או היו כאלו לפחות בקונצרן, אבל אני לא מספיק נכנסתי לעומק העניין מלבד ההבחנה בין גיר רטוב ליבש שההמלצה היא ללכת על דגמים עם הגיר הרטוב. 

בהנחה והולך על העניין, אני נוסע כ-40 אלף בשנה, יש סיבה לחשוש מבלאי מואץ ברכבים האלו? כלומר ב-150 וצפונה כבר מדברים על שיפוץ מנוע ורכיבים? 

כיום על דיזל עם 220 אלף ק"מ טפו טפו חחח

אשמח לכל עזרה ורעיון! 

תודה אלופים

פורסם

שווי שימוש של רכב נקבע ביום שהוא עולה לכביש. זה לא משנה בכמה אתה קונה אותו בתור יד שניה.

RS Q3 זה רכב שמוסיף לתלוש סביב 10,000 ש"ח אם הוא צמוד. שכח ממנו.

נעשה לך חיים קלים.

יש לך BRZ או מיאטה אם אתה יכול לחיות עם 2 דלתות

יש לך אוקטביה או את היונדאי החדשה אם אתה מחפש משפחתית בגודל "מלא". קם קופרה אטקה יכולה לבוא בחשבון.

יש לך קופרה (מה שהיה פעם לאון) או גולף GTI שתהיה יותר נוחה ביום יום. (גם I30 שהיא נדירה יותר)

כל דבר מעבר לזה חוצה את ה300K ושווי שימוש בשמיים.

לפי כמות ההתלבטות והק"מ - נראה לי ש Model 3 Performance משומשת תענה לך על כך הצרכים, כולל הנחה בשווי שימוש לרכב חשמלי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...