Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 31.8.2021 בשעה 16:24, Holland כתב:

שלום,

מישהו יודע מתי הטסלה Y צפויה להגיע לישראל?

אני מניח שהמחיר יהיה סביב 250, נכון?

תודה

אומרים Q1 אבל אף אחד לא באמת יודע, יש ביקוש עצום, המפעל בברלין עוד לא נפתח וכרגע שולחים לאירופה מסין. הביאו רכבים לתקינה, הבעיה תהיה בזמינות של משלוחים.

לגבי המחיר  יכול להיות שיותר. מיצרים ומוכרים בסין מודל Y SR אבל כרגע מחוץ לסין והונג קונג מוכרים רק LR ו P (ובאירופה גם רק 5 מקומות). ההפרש בארה"ב בין 3 ל Y הוא 4000$ שזה בארץ ייצא  25,000 ש"ח עם המיסים. באירופה (גרמניה, צרפת) ההפרש משום מה כפול  7000Euro שזה עם מיסים שווה פה כבר יותר מ 50,000. LR מוכרים היום ב 237,000, אז תעשה את החשבון... לפחות 260, אולי 280-90. נראה לי יקר, בעיקר מול האיוניק

אני מקווה שיביאו את SR מה שיכול לשים אותה באזור ה 220-30  

עריכה אחרונה על ידי OF
  • תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראה שאין לטסלה שום יתרון באבזור, פינוק ואפילו ביצועים.

לפני כשעה, robertf כתב:

תתפלא איזו רשימה של רכבים אני יכול לציין לך פה שעולים 400 אלף וצפונה ולא מתקרבים אפילו לביצועים של מודל 3 בסיסית (עזוב LR או P), ולא בפער קטן מאוד בכלל.

שים לב למה שהוא כתב ומה אתה ענית...

בכללי, השירשור הזה מתחיל להזכיר לי התכתבות עם הודים, אתה שולח מייל עם מספר סעיפים והם עונים לך על מה שהם רוצים ומתעלמים מהשאר.

• מצחיק 3
פורסם
לפני 15 שעות, Uri-G כתב:

השאלה שנשאלת, למה אתה מביע את דעתך דווקא בשרשור של טסלה?! (אני לא מתייחס ספציפית אליך, אלה לרעיון של כל המגיבים פה באופן דומה, קשה לי לעקוב אחרי השרשור הזה כדי לדעת בדיוק על מי מדובר, כך שיכול להיות שזה טעות מצידי ליחס את הדברים הבאים דווקא אליך). הרי יש פה עשרות שרשורים על קופרות, במוו M, ואפילו גרוע יותר כמו brz או מיאטות שאפילו המבנה לא שימושי, כולם יצטרכו לחיות בתוך אותם פקקים ויוכלו לנצל את מלא הפוטנציאל של הרכב אולי 5% מהזמן , והם גם יסבלו מחוסר נוחות  ועלויות דלק ותחזוקה מטורפות, אבל משום מה, כל המגיבים פה לא יושבים על אותם שירשורים, כמו עלוקות, כפי שזה נעשה בשרשור על טסלה ומנסים להסביר לכל אותם אנשים איזה טעות זה לקנות רכבים עם יכולות כאלה בארץ ישראל. אבל בשרשור על הטסלה, שמספקת שילוב של נוחות-ביצועים-אבזור בעלויות תחזוקה זולות יותר מקורולה הברידית ובמחיר זול בהרבה מכל המכוניות הנ"ל מדגם בנזין, כל המגיבים נזכרו לספר כמה ביצועים מיותרים וממשיכים לחזור על זה שוב ושוב.

קשה לי להבין אם זה מתיסכול, שנאת ההצלחה של טסלה, אולי מחוסר בטחון או סתם טרוליות טהורה (אולי אפילו בתשלום)

ב 2.02.21 טסלה התחילה למכור בארץ.

ב 3.02.21 הבחור הצטרף לפורום.

יש פה עוד כמה כוכבים כאלה שנרשמו רק בשביל להגיב בשרשור הספציפי...

לפני 26 דקות, Haim_gds כתב:

בכללי, השירשור הזה מתחיל להזכיר לי התכתבות עם הודים, אתה שולח מייל עם מספר סעיפים והם עונים לך על מה שהם רוצים ומתעלמים מהשאר.

זה שלא סימנת את המילה "ביצועים" באדום לא אומר שהיא לא קיימת ורוברט התייחס בדיוק לסעיף הזה.

בקשר לאבזור ופינוק, קיימת רשימת רכבים מפוארת מעל 400 אלף ללא חימום בהגה ובספסל אחורי, פרופילי נהיגה, מערכת סאונד ברמה גבוהה.

התכתבות עם הודים לא עושה לך טוב.

כשנגמרים הטיעונים גם מתחילים להשוות את הרכב של 200 אלף לרכב של 400.

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Haim_gds כתב:

שמתי לב מצוין למה הוא כתב וכמו שלורי ציין, זה שלא צבעת ״ביצועים״ באדום לא אומר שזה לא שם.

הוא טען שאין למודל 3 יתרון על רכבים שעולים 400 אלף בביצועים ואם כן הפער קטן מאוד, ובדיוק לכך התייחסתי. 

באמת משעמם לכם...

לפני 28 דקות, Lauri Törni כתב:

ב 2.02.21 טסלה התחילה למכור בארץ.

ב 3.02.21 הבחור הצטרף לפורום.

יש פה עוד כמה כוכבים כאלה שנרשמו רק בשביל להגיב בשרשור הספציפי...

לגמרי.

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

תנוח. מאסק ירוויח את אותו הסכום עם מיסים או בלי מיסים.
מעדיף "לתת" לעשיר שעבד ושילם המון מיסים 75K שקלים כדי שהתנייד בפורשה נפלאה ולא מזהמת מאשר לסבול מזיהום אוויר מסוכן ומגעיל.
למה אתה נפטפל לעשיר עם הפורשה? כל חברי הפורום ה"עשירים" שעשו תחשיב פשוט וראו שטסלה תעלה להם אחרי 5 שנים כמו קורולה עושים הרבה יותר "נזק" מאשר כמה עשירים עם פורשה. אותם צריך להרוג.

אתה יכול לנוח, ב2023 המיסוי יעלה ואז יזמברו גם אותך, לא רק את "העשירים". תוכל להרגיש טוב שאתה רוכש רכב חשמלי ומזמברים אותך בדיוק כמו רכבי בנזין מזהם.

אם נהיה טיפה רציניים וננסה להתעלם מהעובדה שאתה טרול מוחלט אז תידע לך שגם זיהום אוויר עולה למדינה המון כסף, אז לא בטוח שהמדינה באמת מפסידה 75K שקלים על כל רכב כזה, ובטח אם נזכור שהיא עושה יותר כסף ממרכיב המע"מ, אנשים קנו טסלה במקום קורולה -> שילמו יותר מיסים בדמות מע"מ.

כמה היו רוכשים מודל 3 אם המחיר היה 250-350 אלף שקל? פחות? כמה היו רוכשים איוניק 5 אם המחיר היה דומה? פחות? רוצים לקדם רכב חשמלי? שהמדינה תקבע מחיר יעד של 150,000 שקל להטבה ופתאום תראה שיש יותר רכבים גם במחיר הזה אם אין, אז הטכנולוגיה פשוט לא בשלה מספיק. רוצה להפחית זיהום אוויר? תשקיע את המיליארד שקל שהמדינה כבר נתנה עד היום לרכב חשמלי בתחבורה ציבורית. בדקת פעם את פליטת ה-  CO2 הכללית (מה שנקרא מהבאר לגלגל) של קורולה היברידית מול טסלה מודל 3 ומתי זה ישתווה?

טרול זו התשובה העניינית היחידה שלך? 

פורסם (נערך)

המדינה קבעה תקרה להטבה.
כולם מקבלים אותה עד גבול מסויים. אני חושב שזה יותר הוגן ממה שאתה הצעת.

לפני 13 דקות, ch2856 כתב:

רוצה להפחית זיהום אוויר? תשקיע את המיליארד שקל שהמדינה כבר נתנה עד היום לרכב חשמלי בתחבורה ציבורית

אני לא רואה קשר בין א' לב', ונראה שגם המדינה לא רואה קשר. היא רוצה גם לשפר את התחבורה הציבורית ומשקיעה בזה כסף וגם להקטין את מס' הרכבים הפרטיים שנוסעים על דלקים ומשקיעה בזה כסף. דרך אגב מאיפה המספר מיליארד שקל הגיע?

לפני 13 דקות, ch2856 כתב:

בדקת פעם את פליטת ה-  CO2 הכללית (מה שנקרא מהבאר לגלגל) של קורולה היברידית מול טסלה מודל 3 ומתי זה ישתווה?

לא בדקתי, יש אנשים חכמים אחרים שבדקו בכל מני ממשלות ומקומות בעולם והחליטו שבנזין אאוט, חשמל אין ובכל שנה התקנות בנושא מחריפות, אבל בוא תחכים את כולנו אם אתה מחזיק במידע אחר.

ברור שאתה טרול אבל זו דעה אישית שלי, אני אולי טועה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 7 דקות, ch2856 כתב:

כמה היו רוכשים מודל 3 אם המחיר היה 250-350 אלף שקל? פחות? כמה היו רוכשים איוניק 5 אם המחיר היה דומה? פחות?

דווקא מאמין שמלא היו רוכשים בכול מקרה. להגיד "פחות" זה נכון - לא מתווכח על זה - אבל עדיין בכמויות גדולות לדעתי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 45 דקות, ch2856 כתב:

כמה היו רוכשים מודל 3 אם המחיר היה 250-350 אלף שקל? פחות?

בדקת פעם את פליטת ה-  CO2 הכללית (מה שנקרא מהבאר לגלגל) של קורולה היברידית מול טסלה מודל 3 ומתי זה ישתווה?

כנראה שפחות, אבל מה זה משנה. אולי אתה לא טרול, אבל אתה יכול לנסות ולנסח במשפט מה מפריע לך? מה היית רוצה שיקרה אחרת?

השיקול שלי היה פשוט - יש רכב סבבה במחיר חסר תקדים -> רכב נוכחי בן 8 -> אני יכול להרשות לעצמי -> אני קונה. ככה פשוט. מה השיקול שלך?

פליטת CO2 לי נראה פחות רלוונטי, אני אישית חושב שאנחנו אחרי נקודת האל חזור, והבעיה המהותית היא בסין ואפריקה. מה אנחנו עושים פה, או באירופה לא ישנה הרבה. אבל זה באמת דיון אחר

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, OF כתב:

הבעיה המהותית היא בסין ואפריקה. מה אנחנו עושים פה, או באירופה לא ישנה הרבה. אבל זה באמת דיון אחר

איך הגעת לאפריקה? אין מדינה אחת אפריקאית בTOP10. 

1 China 10.06GT

2 United States 5.41GT

3 India 2.65GT

4 Russian Federation 1.71GT

5 Japan 1.16GT

6 Germany 0.75GT

7 Islamic Republic of Iran 0.72GT

8 South Korea 0.65GT

9 Saudi Arabia 0.62GT

10 Indonesia 0.61GT

=  GT = Metric gigatons

1,000,000,000 tonnes

מקור

עריכה אחרונה על ידי shimta
פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, OF כתב:

פליטת CO2 לי נראה פחות רלוונטי, אני אישית חושב שאנחנו אחרי נקודת האל חזור, והבעיה המהותית היא בסין ואפריקה. מה אנחנו עושים פה, או באירופה לא ישנה הרבה. אבל זה באמת דיון אחר

לא קשור לדיון, אבל בגדול אף אחד לא יודע אם יש או אין נקודת אל חזור. אף אחד לא יודע אם מה שאנחנו עושים היום בכלל מאיץ או מאט את שינוי האקלים. 

בגדול שינוי אקלים מתרחשים והתרחשו במשך כל ההיסטוריה של הכוכב הזה. קריסת עידן הברונזה התרחשה בעיקר בגלל תקופת התחממות קיצונית באגן הים התיכון שנמשכה מאות שנים. הכנענים והמצרים לא נהגו בג'יפים באותה תקופה. עידן הקרח הקטן נמשך בין 1300 עד 1850 בערך. תרבות המאיה קרסה בגלל התחממות במרכז אמריקה. למאיה היו אבנים. לא היו להם מפעלים. הם לא שרפו פחם וטסו במטוסים. 

בקיצור מורכב. אף אחד לא יודע כלום. 

עריכה אחרונה על ידי Korgan
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, ch2856 כתב:

כמה היו רוכשים מודל 3 אם המחיר היה 250-350 אלף שקל? פחות? כמה היו רוכשים איוניק 5 אם המחיר היה דומה? פחות? רוצים לקדם רכב חשמלי? שהמדינה תקבע מחיר יעד של 150,000 שקל להטבה ופתאום תראה שיש יותר רכבים גם במחיר הזה אם אין, אז הטכנולוגיה פשוט לא בשלה מספיק. רוצה להפחית זיהום אוויר? תשקיע את המיליארד שקל שהמדינה כבר נתנה עד היום לרכב חשמלי בתחבורה ציבורית. בדקת פעם את פליטת ה-  CO2 הכללית (מה שנקרא מהבאר לגלגל) של קורולה היברידית מול טסלה מודל 3 ומתי זה ישתווה?

מיליארד שקל לא יעשו כלום לתחבורה הציבורית. בכדי לארגן תשתית סבירה של תחבורה ציבורית צריך מאות כאלו ולמשך הרבה מאוד שנים. רכבת המחדל הזו כבר יצאה מזמן מהתחנה. ולענין הנעת בנזין מול הנעה חשמלית, קצת משונה לנסות עכשיו לסובב את הגלגל אחורה ולספר לנו שבכלל לא בטוח מה מזהם פחות, רק בשביל שמי שקנה טסלה  ירגיש טמבל. העובדה שהנעה חשמלית מזהמת הרבה, אבל הרבה הרבה פחות מהנעה פוסילית כבר ידועה ולא מהיום בבוקר.

פורסם
לפני 4 שעות, Lauri Törni כתב:

זה שלא סימנת את המילה "ביצועים" באדום לא אומר שהיא לא קיימת ורוברט התייחס בדיוק לסעיף הזה.

דיברתי על אבזור ופינוק, זו הסיבה שזה צויין באדום (ואתה גם מוזמן לקרוא גם את מה שהוא כתב בוסגריים)

בקשר לאבזור ופינוק, קיימת רשימת רכבים מפוארת מעל 400 אלף ללא חימום בהגה ובספסל אחורי, פרופילי נהיגה, מערכת סאונד ברמה גבוהה. וגם נטולי סוללה... תהייה רציני, חימום בהגה? במדינתנו הים תיכונית? לטעמי, ברכב מפואר מעל 400 אש"ח איבזור ופינוק מתבטאים בתא הנוסעים באיכות בנייה, חומרים איכותיים/יוקרתיים (מספר סוגי עור) ומערכת סאונד ברמה מאוד גבוהה. הטסלה היא משפחתית פרמיום (כגון סידרה שלוש של ב.מ.ו. או סי-קלאס של מרצדס) ואילו רכב מפואר מעל 400 אש"ח הוא רכב מנהלים כמו סידרה חמש של ב.מ.ו. או אי-קלאס של מרצדס. כאן ההבדל. שב  באי-קלאס ואז נדון באיבזור ופינוק

התכתבות עם הודים לא עושה לך טוב.

אני מקבל את ההרגשה כי אני מגיב להודים. אתם (ולא אקרא לכם פאן-בויס אלא מעריצי אייפון על 4 גלגלים) עונים על מה שנוח לכם, לועגים למה ששואלים אתכם ומגיבים לטיעונים פשוטים בתשובות שכל קשר בינם לבין מה שנשאל קלוש ביותר.

תרשו לי לומר שני דברים:

אני כמובן טרול. אפשר להתעלם מזה שנרשמתי לפני יותר מעשר שנים, יש לי קצת יותר מאלפיים תגובות בפורום הזה ובטכני ושאני רשום על מספר בקשות פטנט בתחום הרכבים החשמליים... אני טרול כמו כל אלה שאינם סבורים כי ה"טסלה" היא הרכב העילאי (שני רק ל"דלוריאן" מקפיצה לעתיד) וכי מאסק הוא נביאנו...

כל זמן שטעינת רכב חשמלי תהיה ארוכה מהחמש דקות שלי המבוזבזות על תידלוק 60 ליטר/800 ק"מ המשתמש הרגיל יהיה חייב נקודת טעינה אמינה (ואמינה משמעה חנייה רשומה בטאבו שתמנע מצבים בה לא ניתן לטעון את הרכב). הווה אומר, כמות לא גדולה מרוכשי מכוניות ב 200 אש"ח.

פורסם

אתה כמובן לא טרול (אולי טרול של מרצדס ישנות 🙂). מי שמאמין שטסלה היא רכב מושלם ומאסק הוא אלוהים לוקה במחלת הפאנבויזים.
אני חושב שרוב ההתלהבות וההייפ היא בגלל שאנשים יכולים פתאום לקנות רכב עם ביצועי על או קרוב לכך, אבזור עשיר שהוא שיא הטכנולוגיה בלי שיזמברו אותם במחירוכשיורדים לפרטי פרטים מבינים שאולי עדיף לקנות את זה ולא קורולה חדשה (למי שמתאים רכב חשמלי).

אין ספק שזה גורם להרבה התלהבות והופך את הרכב לחבילה שקשה מאוד לנצח.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אני מסכים עם רוב מה שרשמת - ההשוואה צריכה להיות לסדרה 3 ואולי ל C class, זה גם מה ששמים מול הרכב במבחנים השוואתיים באירופה (בעיקר את ה 330e). למקרה שאתה לא מכיר את המחירים של BMW, זה מתחיל ב 310, בשביל לקבל איבזור דומה לטסלה כבר תגיע ל 340 (היא מגיעה בארץ עד 390...), מבחינת ההספק והתאוצה היא דומה ל SR, במומנט פחות

המחיר של טסלה בארץ - 120-150 אלף ש"ח פחות...  פחות מ 75 מזה הטבת מס (גם לבימר יש הטבה יותר קטנה) והשאר כנראה לכיס של היבואן של BMW ואולי הנחות למקורבים. בחו"ל (אנגליה למשל) הן עולות די אותו דבר, 41-2 אלף פאונד שזה 180-90 אלף ש"ח. תבינו כמה עושים מאיתנו צחוק עם המחירים... 

לפני כשעה, Haim_gds כתב:

המשתמש הרגיל יהיה חייב נקודת טעינה אמינה (ואמינה משמעה חנייה רשומה בטאבו שתמנע מצבים בה לא ניתן לטעון את הרכב). הווה אומר, כמות לא גדולה מרוכשי מכוניות ב 200 אש"ח.

צודק לחלוטין - למי שאין איפה לטעון בלילה או בעבודה, אני חושב שרכב חשמלי זה לא דבר פרקטי. לא נכון לחשוב על זה כמו תדלוק אלא כמו טעינה של טלפון, מגיעים הביתה ומחברים למטען. יש פה הזדמנות למי שימצא פתרון טוב של שירות לבניינים עם חניה. למי שחונה קבוע ברחוב זה לא מתאים 

עריכה אחרונה על ידי OF
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...