Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרפור חדרים בעת בלימת חירום

eitanmi
שימו לב! השרשור הזה בן 2209 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נסעתי לי ואז ראיתי שמישהו יחתוך אותי ברמה של תאונה, אז שמתי ברקס ממש חזק כדי שלא יפגע בי, מה שבאמת קרה במקום תאונה.

הבעיה מתחילה בזה שכאשר לחצתי על הברקס עד הסוף - הרגשתי סוג של פרפור באוטו או בברקס עצמו, אני בעצמי לא יודע מה זה היה.

צריך ללכת לבדוק את זה או שהכל בסדר? שלא ייצא מצב שקרה משהו לבלמים ולא יעבדו לי חס וחלילה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ברכותי, זה נשמע כאילו הפעלת את ה-abs. אם מאז המקרה הכל עובד בצורה תקינה, זה כנראה זה ואין שום צורך לבדוק כלום.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברכותי, זה נשמע כאילו הפעלת את ה-abs. אם מאז המקרה הכל עובד בצורה תקינה, זה כנראה זה ואין שום צורך לבדוק כלום.

יש איזה משהו שהיית ממליץ לבדוק כדי לדעת שהכל עובד בצורה תקינה? בשביל שיהיה לי לב שקט...

תודה רבה אגב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה תקין 100 אחוז מה שהרגשת, ואומר שהכל עובד, סע לשלום. כמו שאמרו זו פעולה תקינה של ABS, כמובן להמשיך ללחוץ בכל הכח, לא לעזוב את הדוושה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה תקין 100 אחוז מה שהרגשת, ואומר שהכל עובד, סע לשלום. כמו שאמרו זו פעולה תקינה של ABS, כמובן להמשיך ללחוץ בכל הכח, לא לעזוב את הדוושה.

אתה מתכוון למקרים בהם הABS מופעל - להמשיך ללחוץ בכל הכוח למרות הפרפורים?

אני פשוט לא מבין בזה כל כך... נהג חדש וצעיר...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וזה במשפט קצר מסכם את כל מה שגרוע במערכת לימוד הנהיגה בארץ. ה 0 מושג איך מערכות הבטיחות מתנהגות ומה צריך לעשות.

פשוט עצוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

^

זה נכון באופן כללי, עדיף לצפות מהלכים כמה שיותר קדימה.

מהתאור שכאן, נשמע שהתפתח מצב לא צפוי, ובמקרה כזה עדיף לבלום קודם כל, ובמקביל לחמוק מהמכשול.

לגבי הכותרת, אם מדובר ברעידות או רטט בדוושה (ולא פרפור) אז כנראה מדובר בפעולה תקינה של הABS.

אני מציע למצוא מגרש ריק (ולוודא שהוא באמת ריק) ולתרגל בלימת חירום כזאת, נניח ממהירות 40 קמ"ש, כדי להכיר את התחושה ולא להיבהל מהתופעה הזאת בשעת חירום (מה שגורם לנהגים להרפות מדוושת הברקס ברגע הכי קריטי).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרגשת מכות חזקות בדוושה. זאת פעולה תקינה ורצויה של מערכת ה-ABS שבעצם לוחצת את הברקס חזק-חזק ואז משחררת, ושוב לוחצת ושוב משחררת, וככה כמה פעמים בשניה. מה שאתה מרגיש זה סוג של את הפעולה של הקאליפר (התופסן הזה שאתה רואה על הדיסק) של הבלמים. אני לא נכנס יותר מזה כי זה מיותר ורק יסבך אותך.

כדי לבדוק האם הברקס עדיין תקין, סע לחתיכת כביש או מגרש ריקים ותבדוק האם הבלמים עובדים כמו שצריך בבלימה בעוצמות שונות. כדי להתרגל לבלימת חירום, תן כמה ברקסים חזקים, ובחזקים אני מתכוון הכי חזקים שאפשר. אל תדאג, אתה לא תשבור את הדוושה. ואם כן, עדיף שזה יקרה במקום סטרילי.

חוץ מכל זה, טוב מאוד שאתה בא להתייעץ ולשאול ולא סתם מניח שמשהו לא תקין, נבהל ומשחרר את הבלמים. ברוך הבא לפורום ותמשיך ללמוד. כמה שתדע יותר, תנהג טוב יותר.

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בזמנו היה תחקיר שקבע שחלק גדול מהתאונות לא נמענו כי הנהגים לא לחצו מספיק חזק על דוושת הבלם או שיחררו באמצע.

לקחתי את בת זוגתי למגרש סגור, נסיעה רגוע של כ40 קמ"ש ואמרתי לה ללחוץ בכול הכוח על דוושת הבלם כאילו החיים שלה תלויים בזה. רק בפעם השלישית היא עשתה את זה כמו שצריך.

בפעם הראשונה נבהלה מה-ABS.

בפעם השניה פחדה ללחוץ עד הסוף מהחשש שהדוושה תשבר.

בפעם השלישית לחצה כמו שצריך.

בשיעורי הנהיגה בארץ לא מלמדים לנהוג ובטח לא לתפעל מכונית. בשיעורי נהיגה באופנוע המצב גרוע אף יותר.

ממליץ בחום ללכת לשיעור נהיגה מתקדמת בשביל להכיר את יכולות ומגבלות הנהג/הרכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם הבא תנסה "לברוח" מהתאונה בלי להגיע לבלימה פתאומית.

יש רכבים מאחוריך שלא מצפים לזה ועלולים להכנס בך.

שגוי. לברוח מההתנגשות עם פעולת הגה במקום בלימה זו טעות חמורה. להגה יש פוטנציאל לערער את יציבות הרכב הרבה יותר מהבלמים (תחשוב על צורת הרכב ותבין למה), ולכן לפני שימוש בו יש להוריד כמה מהירות שרק אפשר.

לגבי הרכב שמאחור - אם באמת צריך בלימת חירום אז אין מה לעשות בעניין, חוץ מלנסות לברוח הצדה בסוף הבלימה. העדיפות היא קודם כל למנוע את ההתנגשות בחזית הרכב.

במקרה כזה עדיף לבלום קודם כל, ובמקביל לחמוק מהמכשול.

זה תקף לתיקוני מסלול קלים בזמן בלימה. אם יש צורך בפעולת הגה משמעותית, התרגולת שאני מכיר זה לדחות אותה ממש לסוף הבלימה. ככה מורידים הכי הרבה מהירות וגם מייצרים מקסימום זמן תגובה לשינויים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סע למגרש רכבים/חניון גדול מרוחק נטוש או ריק לגמריי או כביש נטוש כלשהו, תגיע למהירות של 50-60 קמ"ש ותבלום בכל הכוח האפשרי, עשה זאת פעמיים שלוש ותבין כיצד המערכת שלך עובדת.

רק לאחר שתתנסה, תוכל להיות בטוח במה עלייך לעשות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם, כמובן שלחצתי בלי לעזוב, מה זה אוטו לעומת הבריאות מצידי היה שישבר ולא שיתקעו בי. הבנתי איך המערכת עובדת.

תודה

אפשר לנעול

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2209 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...