Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים על מה שנאמר נגד הבנייה החדשה, בדגש על רבי הקומות שצצים בכל פינה.

80 דיירים בבניין, "מעברה מודרנית" עם חדר מדרגות רועש ומעלית מטונפת דקה אחרי שניקו שם.

כולם יוצאים לעבודה וחוזרים באותן השעות ועומדים בפקק ביציאה מהשכונה ובכניסה אליה..

איתי, מסקרן אותי לדעת- איפה אתה גר? ז"א זכור לי שאתה מכרמיאל ושחזרת לצפון. לאן?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כולם יוצאים לעבודה וחוזרים באותן השעות ועומדים בפקק ביציאה מהשכונה ובכניסה אליה..

בפעם האחרונה שגרתי בבניין בן 14 קומות, הפקק התחיל כבר בחדר המדרגות.

הרי כולם יוצאים באותה השעה, ואתה שורף את הדקות האלה בהמתנה למעלית שכל פעם מגיעה מפוצצת. השיא זה כשהשכנה שולחת את הילדים שלה להחזיק את המעלית בזמן שהיא בעצמה עוד מתארגנת. למזלי גרתי בקומה 6, אז יותר מהר בשבילי היה פשוט לרדת במדרגות.

רבי קומות זה מוי כיף.

פורסם
"מעברה מודרנית" עם חדר מדרגות רועש ומעלית מטונפת דקה אחרי שניקו שם.

זו הייתה תאונה חד פעמית!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אילוחה - אני גרתי בבניין של 13 קומות, עם 3 כניסות (קומות 3- ו-2- מהחניה ו-0 מהחזית) רק שתי מעליות לא מהירות, ולא סבלנו מפקקים.

מה שנכון - הבניינים האלה מצריכים תחזוקה שוטפת קפדנית שאינה זולה. יש בהם מערכות מים, חשמל, מעליות והשד יודע מה עוד די מורכבות, ואם לא מקפידים על תחזוקה מונעת יש קריסות. לכן דמי ועד הבית לא זולים וחשוב שהועד ינהל את הבניין באופן שוטף וסדיר. גם אם יש חברת ניהול צריך לשבת להם על הראש ולהקפיד שיעשו את עבודתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אף אחד לא המליץ לעבוד בעבודות האלה, כמו שאף אחד לא צריך להמליץ על עבודות בתחומים אחרים שאולי יותר קל לבלוע.

כן המליצו לראות מעבר לסטיגמה, של שכר נמוך, טינופת קבועה, רמה אנושית נמוכה.

כי באמת לא כולם ככה. האדם עושה את המקצוע ולא להיפך. אם שרברב ייתייחס לעצמו ולמקצוע שלו בכבוד, הוא יקבל כבוד בחזרה.

יש הרבה שמתנהלים גרוע ומוציאים שם רע לכולם, לא משיגים עבודות, מרמים, מרוויחים מעט ואז ככה זה משתקף החוצה.

בניתי בית לפני כמה שנים. עד היום השרברב, החשמלאי, הנגר והרצף (שעשו עבודות טיפה יותר מורכבות משחרור סתימה או תליית מנורה),

זכורים לי לטובה ובענק שכל אחד מהם מקבל המלצה חמה אם מישהו מחפש.

והם מרוויחים מעולה והעובדים שלהם לא מקופחים. הם עובדים קשה, גם פיזי, גם מלוכלך. אבל עם תמורה.

הורים היום סובלים מגוננות יתר על הילדים שלהם. חלילה שיזיעו. העיקר שילכו בעדר של האקדמאים.

ירוויחו 7 נטו כי יש אלפים כמוהם, אבל העיקר התעודה. יוצא לי לשמוע לא מעט מירמור אצל אקדמאים, בעיקר צעירים.

לא רואים קדימה, רבים על משרות עם עוד מיליון איש, מחליפים עבודות בקצב.

אותו דבר הלחץ על רכישת דירה. דברים שנעשים כי "כולם עושים ככה", בלי שום מחשבה או התאמה לאופי הספציפי של הבנאדם.

הילדים שלי בפירוש יעשו מה שטוב להם.

חשבתי על מה שכתבת ואני קצת מסתייג ממה שאני אמרתי.

יצא לי לדבר עם אנשים מבוגרים על העניין הכספי והמקצועי,וממש עושה רושם שהם מסיקים שמה שהלך בתקופתם, הולך גם היום, ולכן אולי ההמלצה הגורפת ללכת ללמוד תואר.

אין להם מושג ש-50% מהאוכלוסיה הם אקדמאים(רובם ממכללות שתנאי הקבלה זה תעודת זהות ודופק), וכתוצאה מזה התואר נהפך לתעודת בגרות החדשה, שמאפשר בדיוק מה שהוא שווה ברוב המקרים- מוצא עבודה בינונית שפעם בוגרי תיכון היו עושים אותה, ללא שום קידום מובטח וזהו בערך.

זה אגב אולי אחת הסיבות למה בני דור ה-Y מחליפים עבודות בקצב גבוה- מנסים להלחם במציאות הטופחת על הפנים לעומת מה שפמפמו להם כול החיים.

פורסם

לא יודע מה לגבי כל מה שדובר פה , דבר אחד אני יכול לראות בוודאות .

כל אלה שגרים עם אמא, יותר מדי הצלחה עם נשים אין להם ( מלבד אמא ) .

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה ביצה ותרנגולת.

מי שלא הולך לו עם נשים, יש לו פחות סיבות לרצות לעזוב את בית ההורים.

מי שגר אצל ההורים בגיל מאוחר, נתפס כפחות אטרקטיבי בעיני נשים (לא מאמין בזה, אבל זה נאמר כאן).

זה כמו בשיר של אליס קופר-

I can't get a girl

'Cause I ain't got a car

I can't get a car

'Cause I ain't got a job

I can't get a job

'Cause I ain't got a car

So I'm looking for a girl with a job and a car

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ועם הלאפה יבוא חומוס, כרוב לבן, חמוצים, סלט טורקי, טחינה וצ'יפס בצד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
חשבתי על מה שכתבת ואני קצת מסתייג ממה שאני אמרתי.

יצא לי לדבר עם אנשים מבוגרים על העניין הכספי והמקצועי,וממש עושה רושם שהם מסיקים שמה שהלך בתקופתם, הולך גם היום, ולכן אולי ההמלצה הגורפת ללכת ללמוד תואר.

אין להם מושג ש-50% מהאוכלוסיה הם אקדמאים(רובם ממכללות שתנאי הקבלה זה תעודת זהות ודופק), וכתוצאה מזה התואר נהפך לתעודת בגרות החדשה, שמאפשר בדיוק מה שהוא שווה ברוב המקרים- מוצא עבודה בינונית שפעם בוגרי תיכון היו עושים אותה, ללא שום קידום מובטח וזהו בערך.

זה אגב אולי אחת הסיבות למה בני דור ה-Y מחליפים עבודות בקצב גבוה- מנסים להלחם במציאות הטופחת על הפנים לעומת מה שפמפמו להם כול החיים.

דור ה-Y מבין משהו אחד: אם הוא לא ידאג לעצמו, אף אחד לא ידאג לעצמו.

למעט משרות ממשלתיות, אין מקום עבודה קבוע. מחר בבוקר יכולים להגיד לך "תודה רבה, הנח את המפתחות". מצד שני, אף אחד לא רוצה להיתקע מקצועית (שהנגזרת שלה הוא המשכורת). לכן הדור הזה כל הזמן על הדופק, ואם הוא מוצא הזדמנות כלשהי לקידום ע"י עבודה חדשה, אין היגיון שלא יעשה את הצעד הזה.

פורסם
דור ה-Y מבין משהו אחד: אם הוא לא ידאג לעצמו, אף אחד לא ידאג לעצמו.

למעט משרות ממשלתיות, אין מקום עבודה קבוע. מחר בבוקר יכולים להגיד לך "תודה רבה, הנח את המפתחות". מצד שני, אף אחד לא רוצה להיתקע מקצועית (שהנגזרת שלה הוא המשכורת). לכן הדור הזה כל הזמן על הדופק, ואם הוא מוצא הזדמנות כלשהי לקידום ע"י עבודה חדשה, אין היגיון שלא יעשה את הצעד הזה.

עוד סיבה חשובה למה הלכתי על סיעוד. לא צריך לדאוג מפיטורים וענייני קביעות. ירדפו אחריי מקומות עבודה ולא להפך.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם

תלוי מאד במשרה. יש משרות ממשלתיות שבהן הקידום איטי עד לא קיים.

לגבי סיעוד - כנראה שמדובר במקצוע עם ביקוש רב לא רק בארץ, ומי שמתאמץ ועובר מבחני רישוי יכול למצוא את מקומו בכל מקום בעולם

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
תלוי מאד במשרה. יש משרות ממשלתיות שבהן הקידום איטי עד לא קיים.

לגבי סיעוד - כנראה שמדובר במקצוע עם ביקוש רב לא רק בארץ, ומי שמתאמץ ועובר מבחני רישוי יכול למצוא את מקומו בכל מקום בעולם

אכן ביקוש רב. כי יש מחסור עקב הרבה סיבות :

1. בראש ובראשונה - מיתוג בעייתי למקצוע.

הרבה אנשים ובעיקרם חבר'ה צעירים שמחפשים מה ללמוד ונתקלים בסיעוד, מתבלבלים בין מטפלת פיליפינית ללא הסמכה רפואית שמטפלת בקשישים בביתם, העובדת תחת אותה הגדרה - סיעוד. לבין עבודה כאח תחת תואר בסיעוד. שני עולמות שונים לגמריי.

אני שומע התרעמות מלא מעט אחים שדיברתי איתם שלא מבינים למה לא מחליפים את השם האפרורי הזה לתואר שמרחיק הרבה סטודנטים פוטנציאלים.

2. סלידה מדם

3. סלידה מבתי חולים

4. סלידה מחולים

5. סלידה מקקי - פיפי

6. משמרות בעייתיות

7. כי זה לא רופא. ( מנטליות דפוקה של סיירת או ניירת)

8. כל אחד היום רוצה משרד ממוזג ועבודה מול מחשב

9. וכו וכו וכו

אז אחלה, יותר עבודה בשבילי. חבל רק בשביל החולים.

עריכה אחרונה על ידי Tsachi89

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

• תוכן חדש...