Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל מצד שני, מה עושים כדי למשוך אנשים לעבודות צווארון כחול? אנשים עושים את החישוב שלהם - לעבוד ביזע תמורת 5000 ש"ח בחודש או לעבוד במשרד ממוזג עם פינת קפה תמורת 5000 ש"ח.

מה גם שהיום כמעט אין לך ברירה - גם למשרות הכי בסיסיות כבר דורשים תואר

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ככל שעובר הזמן - האנשים שפונים למשרות צווארון כחול הופכים למיעוט. ברבות הימים כאשר המחסור יהיה גדול יותר ויותר, הביקוש יעלה ואיתו קיימת סבירות גבוהה שגם השכר (יעלה כמובן). כיום כבר יש משרות שנחשבות ל"צווארון כחול" (במוסכים למשל) שמרוויחים שם סכומים שגם אנשים מלומדים מתקשים להגיע אליהם בעשור הראשון במקצוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אתה טועה בכמה דברים:

1. אני מאמין שרוב הצעירים שמגיעים לקראת שנות ה-20 חושבים על הקריירה ומעוניין לעזוב את הקן (אם בזמן הלימודים או אחרי הלימודים). רוב הצעירים עדין מאמינים בזוגיות ומוסד הנישואין בישראל.

2. בזמן הלימודים שחולמים על הייטק, מגילים כמה דברים וחלקם עושים סיבוב פרסה. כמה חברות הייטק אתה מכיר בתחום המכונות והחשמל, לעומת תוכנות? אין מהנדסים בתחום הזה?

3. מקצועות כפיים תמיד יהיו פחות רווחיות מכל משרה אחרת. מי שיעבוד בזה או אדם שלא חשב מספיק על קריירה או שאוהב את המקצוע. מקצוע עם תגמול כספי גבוה יהיה תמיד כאשר כמות קטנה של אנשים שיוכלו לעבוד בה בשל המורכבות בה. עבודות כפים זה לא חלק מהקטגוריה שדיברתי עליה.

פורסם

עבודות כפיים ממש לא פחות רווחיות מעבודות אחרות

פחות אטרקיביות - כן, כי זה דורש פיזיות, אבל התמורה בהחלט גבוהה (השניה אחרי הנדסה)

תבדוק כמה לוקח אינסטלטור או חשמלאי לביקור.

המוצלחים והאמינים שבהם מלאים עבודה כרימון, ובהחלט יכולים להגיע להכנסה מכובדת מאוד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אשאל את זה אחרת: האם השירות של אותו עצמאי הוא אמין?

כי אם הוא לא אמין, אז אותו בעל מקצוע יגדיל את הרווחים שלו על חשבוני. אם הוא יהיה אמין, האם הוא ירוויח כמו מהנדס מתחיל?

כמה מהכסף שאני משלם עליו הולך להוצאות שלו (תחזוקת הרכב, מע"מ, כלים, מנהל חשבונות)?

פורסם

אם הוא אמין הוא יתן תמורה הולמת למה שתשתם לו. והשמועה על אינסטלטור איכותי וחשמלאי הגון תרוץ ברשת החברתית (אני מתכוון לאנשים שאתה בקשר אתם, לא לפייסבוק ודומותיה), והם יזכו לעבודה, וגם להערכה.

חלק מהבעיה ביחס לעובדי צוארון כחול היא פוליטית - ניסיון להציג את העבודות האלה כנחותות על מנת להשיג הון פוליטי, והרצון ש"כל אחד ישיג תעודת בגרות". החינוך המקצועי פחות או יותר חוסל, ולך תמצא חשמלאי או מכונאי איכותיים כאשר כל המערכת מפמפמת לך שעבודתם נחותה ובעקר כאשר המדינה לא מוכנה להשקיע בהכשרתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, אתה היית רוצה שבן שלך יהיה נגר/מסגר/מכונאי/אינסטלטור/מזגניסט/חשמלאי?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עדיף מאשר להיקבר כמוך בעבודה שהוא לא סובל מול מחשב

כל אחד צריך לעסוק בדיוק במה שמתאים לו ולאופיו

וואדים למשל צריך להיות מקונן בלוויות

אתה שם לב שהטלת פה עכשיו דופי במגוון רחב של מקצועות שעוסקים בהם גם אנשים ישרים ואיכותיים?

כי מה?

כי זו פחיתות כבוד לייצר בהזמנה אישית מטבח ב120 אש''ח ולהרוויח בחודש 40 אש''ח?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

הייתי רוצה שהוא יעבוד בעבודה שהוא אוהב ויתפרנס בכבוד.

אני מטפל בחשמלאים, טכנאי מזגנים, שיפוצניקים ועוד. איזה מינימום ואיזה נעליים. מרוויחים יותר טוב מרוב המקצועות האקדמיים במשק. אבל עובדים פיזית, מזיעים ואין הילה יוקרתית כמו שיש למקצועות ההייטק.

אבל מצד שני, מה עושים כדי למשוך אנשים לעבודות צווארון כחול? אנשים עושים את החישוב שלהם - לעבוד ביזע תמורת 5000 ש"ח בחודש או לעבוד במשרד ממוזג עם פינת קפה תמורת 5000 ש"ח.

זה משתנה. היום מסתכלים מה הבן אדם יודע לעשות ופחות על הכשרה פורמלית. במשרד שאני עובד בו אדם בעל תואר בתעשייה וניהול הפך לשותף. במקום שותף קראו לו "דירקטור". הוא פשוט הביא המון עבודה למשרד. יועץ מס שהוא "הנדסאי" של עולם החשבונאות הפך ל"דירקטור". אני מכיר יועצי מס שעושים בית ספר לרואי חשבון. טייטל לא עושה בן אדם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

תפסתי ממך בנאדם עם קצת יותר שכל בראש.

לא כל האינסטלטורים הם ערסים עם חריץ בתחת.

והתשובה שלי היא "כן". הייתי רוצה להיות נגר/ מסגר/ חשמלאי , וגם "הייתי מסכים" שהילדים שלי יעסקו בזה, אם זה עושה להם טוב ואם הם יוכלו להתקיים מזה.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)
עדיף מאשר להיקבר כמוך בעבודה שהוא לא סובל מול מחשב

כל אחד צריך לעסוק בדיוק במה שמתאים לו ולאופיו

וואדים למשל צריך להיות מקונן בלוויות

אתה שם לב שהטלת פה עכשיו דופי במגוון רחב של מקצועות שעוסקים בהם גם אנשים ישרים ואיכותיים?

כי מה?

כי זו פחיתות כבוד לייצר בהזמנה אישית מטבח ב120 אש''ח ולהרוויח בחודש 40 אש''ח?

א) אני לא שונא את העבודה שלי. ההיפך, היא זאת שפתחה לי אופקים וגרמה לראות שיש עולם מחוץ לדרעק שחייתי בו.

ב) מקונן בהלוויות לא, אולי דיג׳יי.

ג) לא הטלתי שום דופי. מכיר מקרוב אנשים שמרוויחים ממש יפה בעבודות שנחשבו (היום כבר ממש לא) שחורות ומלוכלכות, שדור של ההורים שלי אמר עליהם "לא תלמד, תהיה גירסה סובייטית של צ׳חצ׳ח, וזה מה שתעשה בחיים". מכיר גם אנשים שעוסקים בזה למרות תארים שסיימו, כי גילו שזה מה שיפרנס אותם.

השאלה שלי זה לספריאל, בתור אדם שמייצר את הדור הזה, ומדבר על איך המדינה הרסה את החינוך המקצועי, אם הוא מוכן שבן שלו יעסוק בעבודה פיזית מלוכלכת (לא משנה כרגע כמה מרוויחים שם, נגיד וחלום חייו להיות מכונאי).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בגירה

דן בן אמוץ רב שגל

כתב ספר זיונים זה לא הכל.

בנאור

הבחורות שמיקומך בבית לא מצא חן בעיניהם באו לחפש אולי זיון אולי מישהו שיבזבז עליהן כסף.

לא רציניות כבת זוג לעתיד

ההודעה המסכמת של השרשור .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

דווקא במשרות מקצועיות בעיקר בעולמות ההייטק תואר לא רלוונטי ב90% מהמקרים, הוא לרוב Nice to have - ולא מהווה חסם עד משרות סטייל סמנכ"ל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...