Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוווו ואם יש דבר אחד שקבוצה גדולה של אנשים טובה בו (חברה) זה להכנס לפניקה ולהכניס את כולם סביבם לפניקה.

ולגבי דירה כנכס - מקור הכנסה קבוע לבין דירה למכירה - יש כאן כל כך הרבה שיקולים נוספים.

אדם שנמצא בחובות גדולים וצריך לכסות אותם באופן מיידי - לא יעזור לו להשכיר נכס אשר נמצא ברשותו אבל כן יעזור לו למכור את הנכס.

אדם שנמצא בחובות שניתן להתמודד מולם לאורך זמן עלול לבחור להשכיר את הנכס אשר נמצא ברשותו.

ולפעמים החלטות בחיים הן הכל חוץ מכלכליות - אין רצון\כוח להתעסק עם שוכרים ועם תחזוקה של דירה בבניין ישן וכך הלאה וכך הלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מה רצית להגיד בהודעה הזאת.

שמי שרכש דירה לא יהיה לו את ההפקדות לקופות?

יהיה לו גם את הדירה וגם את הקופות.

או שטעיתי בהבנת ההודעה

זה לא בדיוק גם וגם.

היום דירה בפריפריה הרחוקה דורשת הון עצמי של 200 - 300 אלף שקל ואנשים מתאבדים על הדירה הזאת כמו טייס קמיקזה - מושכים פיצויים, שוברים קופות גמל, שוברים קרנות השתלמות, גרים אצל ההורים עד אמצע שנות ה-30 עם האישה והילדים ומגיעים למצב של כמעט גירושים, לוקחים הלוואות מהמשפחה והכל בשביל דירה באמצע שום מקום במרחק שעתיים נסיעה (לכל כיון!) ממרכז התעסוקה, מסחר ופנאי של מדינת ישראל.

תוכנית מחיר למשתכן מציפה את הפריפריה בדירות (על הנייר לפחות) איפה שאנשים לא באמת רוצים לחיות וחלק גדול מהדירות נרכשות על ידי זוגות שמצד אחד מעוניינים לשמור על ערך הכסף ומצד שני מעדיפים לגור במרכז.

בסוף המדינה תהיה כמו סין - פרברים נטושים מצד אחד ומצד שני מחירי הנדל"ן במרכז יעופו לשמיים.

• אחראי פורום
פורסם

מתי גרת לאחרונה בפריפריה שאתה יורה שטויות כאלה על אוטומט?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בסין זה נקרא "חוטונג" ומה שקורה שם זה עולם אחר לגמרי - כמות האנשים שונה בתכלית ואיך שהממשלה שם מתייחסת לאדם הקטן זה גם משהו שאנחנו עוד רחוקמים ממנו שנות אור ובמקרה הזה - תודה לאל.

אין שום דבר רע בלעבור ולגור בפריפריה במידה וזה תהליך גורף של הגירת המונים - כי אז בסופו של דבר אותה פריפריה תתפתח ואם תיקח מספר פריפריות ותאגד אותן - אתה תקבל מרכז חיים חדש.

אבל זה לוקח זמן וזה דורש סבלנות והקרבה.

לדעתי האישית - ממשלה חכמה היתה מפתחת את הפריפריה גם ע"י הוצעת חוק שמכריחה חברות או יותר נכון לא מאפשרת לחברות להקים את בסיסי העסקים שלהם בערים מרכזיות.

זה היה נחמד לראות אם חברות במרכז היו עושות החלטות עיסקיות נבונות יותר ומעתיקות את מקומן מהמרכז לעבר הפריפריות.

בסופו של דבר זה יקרה, זה בלתי נמנע.

המודל העסקי שהארץ הזו נאחזת בו קורס, נכשל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמה הערות שאני מעונין לשתף:

1. מגורים באוטובוס ישן: יש לי בן דוד בגילי שהתעניין לגור באוטובוס ישן באוזר תל אביב. הוא הבין 2 דברים: המחיר על המגורים היא מטורפת, התקדמות המקצועית כחשמלאי תוקעת את הידע העתידי שלו. הבחור החליט להגר לגרמניה בזכות האזרחות הכפולה שלו. הבחור מבסוט שקנה טרנטה ענקית של שמנות ה-80.

2. פיריפרייה: אמנם באזור ב"ש עד ערד לא חסר מקומות כימים. אבל בשנים האחרונות צצו להם חברות היי טק בעומר ובאר שבע (השמועה אומרת גם ביורחם, לא בדקתי). אמנם התחרות קשה, אבל להגיד שאין עבודה כאן זה פשוט לא נכון.

3. דרכים באזור הדרום: אזור באר שבע יחסית מהירה למרכז בזכות כביש 6 עד אשדוד. למעט פקק בצומת להבים, אפשר לנסוע ברוגע. בנוסף יש רכבת לתל אביב של שעה-שעה וחצי שבהחלט מספקת חלק מהתושבים. הדרכים באזור הנגב הצפוני מערבי היא בהחלט סיוט.

פורסם

בנו שכונה ליד הבית שלי בחדרה (שכונת הפארק, איזה 20-30 בנייני מגורים שבנו במכה אחת עם פארק ענק באמצע ומרכז מסחרי בדרך).

אז היא ממש לא נטושה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
מתי גרת לאחרונה בפריפריה שאתה יורה שטויות כאלה על אוטומט?

כל החיים.

אשדוד לא ממש פריפריה, אבל עדיין שעה וחצי לכל כיון מדלת לדלת. ובשביל מה? דירה ב-1.5 מיליון שקל שאראה רק ב-9 בערב או בגיל 70? אם הדור שלנו בכלל יזכה לפנסיה...

בנו שכונה ליד הבית שלי בחדרה (שכונת הפארק, איזה 20-30 בנייני מגורים שבנו במכה אחת עם פארק ענק באמצע ומרכז מסחרי בדרך).

אז היא ממש לא נטושה.

עוד פרויקט עם הגינה המקודשת באמצע. תחבורה ציבורית יש? תעסוקה? תרבות? פנאי? שירותים במרחק הליכה? אני מוכן להתערב שהתשובה היא לא.

יאללה 30 שנה משכנתא ו-Type 2 diabetes

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אחראי פורום
פורסם

אשדוד היא כבר שנים לא פריפריה, דוגמא לא מוצלחת.

מבחינתך כל אחד שגר בפריפריה עובד רחוק מהבית, מרוויח רע, שילם הרבה על דירה סחל'ה שהוא מגיע אליה רק באמצע הלילה.

המציאות היא בערך הפוכה, אבל למה לבלבל אותך עם עובדות.

העיקר אתה מפזר הפחדות ופסימיות לכל עבר, על אפס ידע ואפס ניסיון.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כתבתי במפורש שאשדוד לא ממש פריפריה.

אני מדבר על עצמי. אין לי שום כוונה להשתעבד למשכנתא בשביל דירה במקום שאני לא רוצה לגור בו ושלא אראה עד הפנסיה.

פורסם
כל החיים.

אשדוד לא ממש פריפריה, אבל עדיין שעה וחצי לכל כיון מדלת לדלת. ובשביל מה? דירה ב-1.5 מיליון שקל שאראה רק ב-9 בערב או בגיל 70? אם הדור שלנו בכלל יזכה לפנסיה...

Type 2 diabetes

מה אתה בוכה על שעה וחצי?

מהנדס שאני עובד איתו גר בסירקין פ"ת ועובד בתל אביב ליד התחנה המרכזית החדשה. נוסע שעה וחמישים לכל כיוון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אשדוד וגם חדרה היום הן כבר הרבה יותר רחוקות מסטטוס הפריפריה שהן היו בו לפני עשור.

ואם ניקח את הדרום עכשיו ונבחן את המעבר של צריפין לעיר הבהדים ונוסיף לזה את כל פיתוחי התשתיות שיהיו שם בשנים והקרובות וגם אלו הקיימים היום כמו כביש 6 למשל והרכבת אז אפשר להבין כבר שבעוד מספר שנים תהיה שם אוכלוסיה גדולה מאוד עם אזורי מסחר ותרבות מפותחים.

להגיע מאשדוד לתל אביב בשעה וחצי לא שונה מלהגיע מראש העין לתל אביב בשעה וחצי והדבר הכי עצוב שזה גם כמעט ולא שונה מלהגיע מיהוד לתל אביב או אפילו, בבקרים עמוסים במיוחד מרמת גן לאזורים מסויימים של תל אביב.

אם אני יוצא מוקדם - לפני 7 - אני מגיע מראש העין ב40-50 דקות לת"א (לפני 6:30 אני מגיע לפעמים בפחות מחצי שעה)

אם אני יוצא בין 7 ל7:45 זה בד"כ שעה היום לקח שעה וחצי בגלל ריבוי תאונות על כביש 5 והבאלאגן שהיה בגהה.

ואם אני יוצא בין 8 ל8:30 זה שעה וחצי!

וזה כמעט לא שונה מאף עיר אחרת וכמו שכבר ציינתי הכי עצוב זה - שיש לי בעבודה חברי צוות שגרים ברמת גן - ולוקח להם שעה שעה וחצי לעיתים רבות - להגיע לרמת החי"ל!

אז עכשיו תחשוב שאתה עובר לפריפריה - מוצא שם עבודה או עובד מהבית - אתה בפועל חי לא פחות טוב אולי אפילו יותר טוב מאחד שגר ברמת גן.

קיבעון מחשבתי - אמרנו?

Pioneer TS-X150

פורסם

אפרופו קיבעון מחשבתי....מה רע ברכבת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תחנות נמצאות רחוק ממקומות מגורים.

מיעוט חניה בחלק התחנות.

אי התאמה בין האוטובוסים וזמני יציאת הרכבת (או התאמה מופלאה אם אתה אוהב להגיע דקה אחרי שיצאה רכבת).

ועדיין, 5-6 ימים בשבוע אני על רכבת / תחב"צ.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רכבת, אוטובוס, אפילו אופניים או ללכת ברגל רחמנא לצלן. אם אתה גר ברמת גן ועובד ברמת החייל, אין סיבה הגיונית לנסוע לעבודה ברכב פרטי, לשרוף דלק, בלאי לרכב והתקפי עצבים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...