Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. ההגדרה "דירה בחיפה" מוזרה, בלון המעטה. איזו דירה? כמה שילם? כמה ריבית שילם (רמז - ריבית צמודה של 6-10% בשנה בתקופה של אינפלציה משמעותית מאד)? ד"א - השאלות האלה רלוונטיות בכל הארץ. ודירה של 700K בחיפה זה כוך בבניין בן 50 בשכונה לא מי יודע מה.

2. מחירי הדירות עולים - נכון בעשור האחרון. בדוק מה קרה למחירי הדירות במחצית הראשונה של העשור הקודם. העקומה הזו ממש לא מונוטונית.

אני מדבר על 30 שנה ואתה מדבר על "תיקון של 5 שנים". ב30 שנה יש אינפלציה, על זה תוסיף עליית מחירי דיור "בריאה" של כמה אחוזים לפחות בשנה, ועל זה יש עליית שכר דירה.

מבטיח לך שבמדינה שלא הולכת לפשיטת רגל, כל הנ"ל יבטיחו לך הכנסה קבועה/ מזומן בפנסיה.

ההורים שלי קנו דירה ב 1990 (לא בחיפה) ב 200 אלף ש"ח, עם משכנתא חודשית של כ 900 ש"ח (היום), שווי הדירה הוא כ 700-800 אלף, או לחילופין שכירות של כ 2500 ש"ח, זאת רק דוגמה וזה לא משנה איזה אזור בארץ.

לא משנה איך תסתכל אבל לקחת כמה עשרות אלפי ש"ח והפכת אותם לקראת הפניסה לכמעט מיליון.

בכוונה לקחתי דוגמה של בדיעבד, היות ואני לא נביא ולא יודע מה יהיה עוד 30 שנהץ

פורסם
אני חושב שהמפתח לכל העניין הזה הוא היסתכלות נכונה - לפקוח עיניים, במקביל גם לתת למוח להיות פתוח לשאר פתרונות שעד היום היו מאוד לא מקובלים.

זה לא מקובל בארץ לבנות בתים ממכולות תובלה - בחו"ל זה כבר נהיה טרנד!

זה לא מקובל בארץ לבנות בית יביל - אבל זה בתנופה וזה לאט לאט יהפוך לטרנד - מדובר בלקנות שטח ביוקר אבל לבנות עליו בית מוכן מהמפעל בסכום זעום.

זה לא מקובל בארץ לחיות בבית נייד - בחו"ל זה מקובל.

זה לא מקובל בארץ לחיות ביאכטה.

זה לא מקובל בארץ להקים משק שיתופי עם ההורים - אצל שכנינו הערבים זה מאוד מקובל ולמען האמת זה משהו שאני מאוד מעוניין בו אם ילדי ירצו בכך.

זה לא מקובל בארץ לחיות בבית מעץ - אבל יש כבר לא מעט חברות שמתעסקות בזה וזה בהחלט פתרון יעיל (ובעיני יפה).

אחד הטרנדים בארץ הוא לקנות נכסים זולים בחו"ל ולקחת את הריסק שיום אחד הם יניבו רווחים מאוד יפים ולבינתיים תראה מהם תשואה - בתים בארה"ב, בגרמניה וכך הלאה.

ויש היום גם כל כך הרבה פיתרונות מעניינים כמו מיקרו דירה שזה בעצם דירה שהחלל הפנימי שלה ממוקסם ליכולת ניצול של דירה בגודל מלא - מיטות מתקפלות, רהיטים מתקפלים, חדר שינה שיכול להפוך לסלון וכך הלאה וכך הלאה.

תפתח את העינים! אתה תגלה שהדרכים המסורתיות למגורים היום יקרות להחריד - ואם המציאות הזו תימשך הן יכשלו בסופו של דבר.

זה נחמד לראות בתים יפים בנוים ממכולות או אוטובוסים ישנים ביוטוב ואינסטגרם. רק חבל שכל זה לא רלוונטי לארץ. פה רק השטח יעלה הרבה יותר מדירה ממוצעת סטנדרטית. שלא נדבר על זה שלך תמצא מי יבנה או יאשר לך לגור במבנים מאולתרים כאלה. כל זה מפספס קצת את הרעיון הבסיסי של למצוא פתרון מגורים בזול.

הפתרון הכי זול כרגע זה לקנות דירה בבניין בן 40 בשכונות עוני בערי פרפריה רחוקים. עדיין ניתן למצוא דירות 2 חדרים סביב ה-350K.

פורסם (נערך)
אני מדבר על 30 שנה ואתה מדבר על "תיקון של 5 שנים". ב30 שנה יש אינפלציה, על זה תוסיף עליית מחירי דיור "בריאה" של כמה אחוזים לפחות בשנה, ועל זה יש עליית שכר דירה.

מבטיח לך שבמדינה שלא הולכת לפשיטת רגל, כל הנ"ל יבטיחו לך הכנסה קבועה/ מזומן בפנסיה.

ההורים שלי קנו דירה ב 1990 (לא בחיפה) ב 200 אלף ש"ח, עם משכנתא חודשית של כ 900 ש"ח (היום), שווי הדירה הוא כ 700-800 אלף, או לחילופין שכירות של כ 2500 ש"ח, זאת רק דוגמה וזה לא משנה איזה אזור בארץ.

לא משנה איך תסתכל אבל לקחת כמה עשרות אלפי ש"ח והפכת אותם לקראת הפניסה לכמעט מיליון.

בכוונה לקחתי דוגמה של בדיעבד, היות ואני לא נביא ולא יודע מה יהיה עוד 30 שנהץ

לאון, שכיר בעל משכורת סבירה שיפקיד בקופת גמל ברציפות במשך 30 שנה ולא ימשוך פיצויים יצבור מעל מיליון שקל.

ניקח עובד שמרוויח 10,000 ברוטו בחודש.

6% עובד

6.5% מעביד

6% לפיצויים

1850 שקל בחודש נכנסים לקופה לאורך 30 שנה

קרוב ל-700 אלף שקל לפני ריבית

סביר להניח שגם המשכורת תעלה במשך השנים וגם שיעורי הפקדה של פנסיה חובה ימשיכו לעלות

גם לחצי השני יש פנסיה וקרנות השתלמות

אם השכיר לא יפתח קרנות השתלמות אז בכלל

היום לא קונים דירה עם כמה עשרות אלפי שקלים גם בצפון במרחק יריקה מעמדה של חיזבאללה

ומי בכלל ירצה לגור שם

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לאון, שכיר בעל משכורת סבירה שיפקיד בקופת גמל ברציפות במשך 30 שנה ולא ימשוך פיצויים יצבור מעל מיליון שקל.

ניקח עובד שמרוויח 10,000 ברוטו בחודש.

6% עובד

6.5% מעביד

6% לפיצויים

1850 שקל בחודש נכנסים לקופה לאורך 30 שנה

קרוב ל-700 אלף שקל לפני ריבית

סביר להניח שגם המשכורת תעלה במשך השנים וגם שיעורי הפקדה של פנסיה חובה ימשיכו לעלות

גם לחצי השני יש פנסיה וקרנות השתלמות

אם השכיר לא יפתח קרנות השתלמות אז בכלל

מה רצית להגיד בהודעה הזאת.

שמי שרכש דירה לא יהיה לו את ההפקדות לקופות?

יהיה לו גם את הדירה וגם את הקופות.

או שטעיתי בהבנת ההודעה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עם כל הכבוד למניית אפל וביטקויין אבל מי שחושב על פנסיה ועתיד, ההשקעה הכי בטוחה זה נדל"ן.

אני שם לרגע את ביטקוין בצד כי זה באמת טירוף, אבל סתם שתבין, אם היית קונה מניות אפל בשווי של 10000 דולר לפני 30 שנה, היו לך היום בערך פי 200 מזה, יענו 2 מיליון דולר.

לא שאני אומר ששוק ההון בטוח יותר מנדל"ן, אבל אני גם לא אומר הפוך, ובטח לא בבטחון כל כך גבוה כמו שלך. לך תדע אם מחירי הנדל"ן ימשיכו לעלות ככה, ולך תדע אם הם יעלו יותר ממחירי המניות לאורך זמן. לך תדע אם הבניין שתקנה יחזיק מעמד, אם השכונה לא תעלם, אם תקרה איזו קטסטרופה... בקיצור - לך תדע.

יש יתרונות משמעותיים מאוד להשקעה במניות מול נדל"ן, וכן - יש יתרונות גם בכיוון ההפוך. אז אל תהיה כ"כ נחרץ...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי רוני, יש איזה חברת סטארט אפ היום שאתה שם עליה 10K דולר?

לאחר אפל וביטקויין אני כן בדעה של לקחת 1000 דולר ולפזר אותם בין 10 הימורים מטורפים כמו הנ"ל, באחד מהם אולי תפגע.

אני נחרץ מהסיבה שבטווח של 30 שנה רוב הסיכויים שיהיו עליות.

הרבה ממשלות וגופים פיננסים למדו והסיקו מסקנות מארה"ב 2008, ברגע שמחירי דירות ירדו סיסטמטית (לא מדבר על תיקון קל), הבנקים יהיו במצב שהם הלוו סכום כסף שגדול יותר משווי הנכס שהוא משועבד נגדו. זה קרה כבר וגרם לקריסות של בנקים רבים, לכן ממשלות יעשו הרבה בשביל מנוע מצב כזה.

טוב, הדיון הזה סוטה יותר ממילואימניק אחרי 30 יום במועדון חשפנות.

פורסם
אם היית קונה מניות אפל בשווי של 10000 דולר לפני 30 שנה, היו לך היום בערך פי 200 מזה, יענו 2 מיליון דולר.

ואם היית קונה מניות של DEC באותו זמן ובאותו המחיר הייתה נשאר היום עם כלום (אולי מניות HPE בשוווי דולרים בודדים לא מתמצא בשרשרת הנפילות)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
אוקיי רוני, יש איזה חברת סטארט אפ היום שאתה שם עליה 10K דולר?

לאחר אפל וביטקויין אני כן בדעה של לקחת 1000 דולר ולפזר אותם בין 10 הימורים מטורפים כמו הנ"ל, באחד מהם אולי תפגע.

אני נחרץ מהסיבה שבטווח של 30 שנה רוב הסיכויים שיהיו עליות.

הרבה ממשלות וגופים פיננסים למדו והסיקו מסקנות מארה"ב 2008, ברגע שמחירי דירות ירדו סיסטמטית (לא מדבר על תיקון קל), הבנקים יהיו במצב שהם הלוו סכום כסף שגדול יותר משווי הנכס שהוא משועבד נגדו. זה קרה כבר וגרם לקריסות של בנקים רבים, לכן ממשלות יעשו הרבה בשביל מנוע מצב כזה.

טוב, הדיון הזה סוטה יותר ממילואימניק אחרי 30 יום במועדון חשפנות.

ואם היית קונה מניות של DEC באותו זמן ובאותו המחיר הייתה נשאר היום עם כלום (אולי מניות HPE בשוווי דולרים בודדים לא מתמצא בשרשרת הנפילות)

לכן אתה לא קונה מניה אחת. השתמשתי בדוגמא שאתה לאון נתת. אתה עושה תיק מבוזר ובממוצע עולה כמו המדדים המובילים. דאו ג'ונס לצורך העניין עלה פי 12 ב-30 שנה. כמובן, היו נפילות, אבל אותו הדבר אפשר לומר על נדל"ן. ואתה נחרץ כי אתה שוכח שבטווח של 30 גם בשוק ההון רוב הסיכויים שיהיו עליות. מה זה רוב הסיכויים - יהיה לך קשה מאוד למצוא תקופה בהיסטוריה שלא תראה עליות משמעותיות מאוד בטווח של 30 שנה בשוק ההון.

ואתה באמת חושב שמסקנות הוסקו? ממשל טראמפ למשל רוצה לבטל את דוד-פראנק ולהחליפו במי-יודע-מה. הבנקים נעשים גדולים מאי פעם וממשיכים לאשר משכנתאות מפוקפקות. לך תדע, אולי המשבר הבא מעבר לפינה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דעתי

שוק ההון או שוק הנדל"ן טוב לאלה שיש להם דירה למגורים

ומשחקים בהון הנוסף שיש להם כל אחד לפי אופיו.

טרם ראיתי אדם אחד שמחק את כל הונו בשוק הנדל"ן

בשוק ההון ראיתי לצערי רבים וטובים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
דעתי

בשוק ההון ראיתי לצערי רבים וטובים.

ישה, להפנות אותך לכל החברות הישראליות שהשקיעו בקרקעות ברומניה ב- 2006?

אם משווים אפיקי חיסכון, אי אפשר להקביל רכישת דירה למסחר בבורסה. השקעה במניות כאמצעי חיסכון היא רכישת מדד מניות גדול כמו S&P500 ואחזקתו לתקופה ארוכה, כמו דירה. אני אתקן קצת את רוני, אין תקופה של 30 שנה שבה המדד לא עלה, ויש לזה הסבר כלכלי ולא רק סטטיסטי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עזבו מניות, תשקיעו בזהב.

Mr.-T.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברי

כוונתי היחיד רוכש דירה בארץ להשקעה לא בלפלנד ולא ברומניה ולא תשואה מובטחת ל 3 שנים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
זה נחמד לראות בתים יפים בנוים ממכולות או אוטובוסים ישנים ביוטוב ואינסטגרם. רק חבל שכל זה לא רלוונטי לארץ. פה רק השטח יעלה הרבה יותר מדירה ממוצעת סטנדרטית. שלא נדבר על זה שלך תמצא מי יבנה או יאשר לך לגור במבנים מאולתרים כאלה. כל זה מפספס קצת את הרעיון הבסיסי של למצוא פתרון מגורים בזול.

הפתרון הכי זול כרגע זה לקנות דירה בבניין בן 40 בשכונות עוני בערי פרפריה רחוקים. עדיין ניתן למצוא דירות 2 חדרים סביב ה-350K.

הזמנים משתנים והקיבעון המחשבתי של הדור הצעיר (שמוכתב מהדורות הבוגרים יותר) יהיה חייב להשתנות בסופו של דבר.

חבר ילדות אחד שלי מכר את הדירה שלו במודיעין ובנה בעצמו בית על הר בסביבת כרמיאל ועוד נשאר עם כמה מאות אלפים עודף ביחד.

חבר ילדות אחר של אשתי נמצא כרגע בחיפושים אחר בית יביל - אפשר למצוא כבר בסכומים שנעים בסביבות ה150-200 אלף שקלים למצוא בתים בגודל של 4-5 חדרים ואני מדבר על בתים ולא דירות.

הדבר הכואב זה לרכוש את הקרקע - אבל גם לזה יש פתרונות אם אתה מוכן להרחיק לפריפריה - אם אתה מוכן לשקול מקצועות שמאפשרים לך להקים משרד בתוך הבית או מחוץ לערי המרכז הגדולות.

אני בעצמי - הייטקיסט שעובד במרכז הארץ וגר בראש העין - כרגע, אשתי, ילדי ואנוכי עתידים לעבור מהדירה שרכשנו ב2008 לדירה חדשה.

אני כרגע נאלץ לנהוג את כביש 5 בדרך לרמת החי"ל כל בוקר וזה הולך ונהיה קשה יותר ובלתי נסבל ככל שראש העין הולכת ומתאכלסת (60 אלף תושבים חדשים אמורים להתאכלס בעיר הזאת במהלך השנים הקרובות) וברור לי - שזה לא משהו שיצליח להחזיק הרבה זמן מעמד.

גם הרכבת היא לא פתרון מספיק הולם ונוח ואפניים חשמליות או קורקינט חשמלי גם לא פתרון הולם כרגע.

האם התחבורה הציבורית תתפתח בשנים הקרובות למשהו נוח ויעיל? לא יודע.

מה שאני יודע כרגע זה שלאחר המעבר לדירה החדשה יהיה לי סוף סוף, מחדש - חדר עבודה

ואם המנהלים שלי לא יסכימו לכך שאתחיל את הבקרים שלי מהבית ואצא לאחר הפקקים לפחות שלושה ימים בשבוע - הרי שזה זמן להתחיל לחפש עבודה חדשה בערים קרובות יותר למקום מגורי - ויש, יש מספיק היצע.

אני בן 40 - מבוסס כלכלית כבר

אבל אם היום הייתי צריך למצוא פתרון מגורים - בית יביל, בית עץ, בניית בית על שלדי מכולות (שבהחלט הראו כאן כבר למה אני מתכוון) היו בסדר עדיפות גדול יותר מלשים את עצמי בדירה זולה בשכונת מצוקה.

ולגבי ילדי - אם הם יהיו מוכנים לבנות ביחד איתי בית גדול עם יחידות דיור בעתיד וזה יספק להם פתרון מגורים איכותי - אני הראשון שיקום וימכור את הדירה ויעשה איתם את הצעד ה"אמיץ" הזה.

אנשים פשוט מקובעים על נורמות חברתיות ולא חושבים מחוץ לקופסא - למען האמת זה אפילו לא לחשוב מחוץ לקופסא, זה להשתמש באותה הקופסא - אחרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
דעתי

בשוק ההון ראיתי לצערי רבים וטובים.[/QUOTE]

כנראה כתוצאה מפאניקה. אם היה נשאר גם בהפסדים, והיה מתייחס אל זה כאל נכס שבתקופה מסויימת מחירו יהיה x ובתקופה אירת מחירו y. לפעמים זה יכול לקחת שנים ארוכות עד שהשוק מתאושש...

זה קשה מאוד להיות מאופק, כשכולם מסביבך בפאניקה והשוק יורד.

צריכים להיות חמדנים כשהשוק יורד ולא ההיפך. (לאסוף סחורה בזול).

למי שאין זמן השקעה ארוך וסבלנות, השקעה פאסיבית לא מתאימה לו.

גם מי שצריך כסף נזיל בטווח של 1-5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תוכן חדש...