Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנים שלי בחרו במסלול לפי התחומי העניין והיכולות שלהם.

הבעיה בחינוך המקצועי היא שאנשים שנטיותיהם הן לעבודות ידיים לא מוצאים מסלול מתאים להכשרה. אין מי שיכשיר נגרים או שרברבים או מכונאים ויקנה להם את החינוך והידע הדרושים לביצוע עבודה איכותית. לא פשוט להכשיר נגר שידע לתכנן את המטבח במדוייק (גם אם לפי הנחיות מעצב\אדריכל), לבחור בחומרים הנכונים, לבצע עבודה מדוייקת עם גימור איכותי ולהתקין אותו לשביעות רצון הלקוח. בעל המקצוע האיכותי הזה ייהנה מעבודתו ומתוצאותיה, וגם יזכה להערכה מאחרים. כאשר הנגרות הופכת למקצוע ברירת מחדל לאנשים שלא בהכרח מסוחגלים לבצע עבודות יד איכותיות אתה מקבל נגרים מתוסכלים ולקוחות מאוכזבים שאינם מעריכים את העבודה, כיון שאינה איכותית. בסופו של דבר איתי או אני נמליץ עלח הנגר שבנה לנו מטבח, על השרברב שהתקין לנו צנרת או על המכונאי שתיקן לנו את הרכב כראוי. והשמועות האלה, שעוברות ברשתות החברתיות (אני מתכוון בין חברים ועמיתים, לא בפייסבוק וואטסאפ) מספקות להם עבודה נוספת, הם יכולים ולתמחר את עבודתם במחיר יותר גבוה. מה יעשו בניהם? לךשמחתנו אנחנו לא באנגליה של 1960 שבה ברור שבנו של הצבע יהיה גם הוא צבע - אלא הם יוכלו לבחור בדרך המתאימה להם. הבן של השרברב שפתר לי לא מעט בעיות ישב ליד הבן שלי ב"ריאלי".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל אם הבן שלך היה מחליט שהוא רוצה להיות שרברב וללכת לקורס מקצועי כדי לקבל הסמכה בתחום, היית מברך אותו על ההחלטה, או מנסה לדחוף אותו למשהו יותר בכיוון "לשבת במשרד וללחוץ על כפתורים במחשב"?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מסוג הדברים שלדעתי לא ניתן לשנות.

יש לנו בפורום בחור שמוכשר כמהנדס, מנהל מפעל, וגאה בכך שאין לו בעיה להשחיר את הידיים שלו על רצפת הייצור.

כיצד הייתי מכוון אותו? אני מניח שהייתי מנסה לראות איזה יכולות יש לו, וכמה הוא מוכן להשקיע במיצויין. רוצה להיות שרברב? בבקשה, אבל עשה זאת בדרך הטובה ביותר. למד באופן מסודר, מבעלי מקצוע איכותיים. החשש אינו מעבודה מלוכלכת - שאל כל רופא מנתח והוא יספר לך כמה העבודה שלו מסריחה - אלא מחאפריות. אבא שלי נהג לספר על חבר שלו, שאחד מבניו החליט להיות שרברב. הפך לשוליה של שרברב צמרת, ובכסף שהרויח מילא את המחסן הביתי בכלי עבודה. כשפתח עסק עצמאי המועסק הראשון היה אחיו, אחרי שסיים לימודי הנדסה בטכניון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה בחינוך המקצועי היא שאנשים שנטיותיהם הן לעבודות ידיים לא מוצאים מסלול מתאים להכשרה. אין מי שיכשיר נגרים או שרברבים או מכונאים ויקנה להם את החינוך והידע הדרושים לביצוע עבודה איכותית. לא פשוט להכשיר נגר שידע לתכנן את המטבח במדוייק (גם אם לפי הנחיות מעצב\אדריכל), לבחור בחומרים הנכונים, לבצע עבודה מדוייקת עם גימור איכותי ולהתקין אותו לשביעות רצון הלקוח. בעל המקצוע האיכותי הזה ייהנה מעבודתו ומתוצאותיה, וגם יזכה להערכה מאחרים. כאשר הנגרות הופכת למקצוע ברירת מחדל לאנשים שלא בהכרח מסוחגלים לבצע עבודות יד איכותיות אתה מקבל נגרים מתוסכלים ולקוחות מאוכזבים שאינם מעריכים את העבודה, כיון שאינה איכותית. בסופו של דבר איתי או אני נמליץ עלח הנגר שבנה לנו מטבח, על השרברב שהתקין לנו צנרת או על המכונאי שתיקן לנו את הרכב כראוי. והשמועות האלה, שעוברות ברשתות החברתיות (אני מתכוון בין חברים ועמיתים, לא בפייסבוק וואטסאפ) מספקות להם עבודה נוספת, הם יכולים ולתמחר את עבודתם במחיר יותר גבוה. מה יעשו בניהם? לךשמחתנו אנחנו לא באנגליה של 1960 שבה ברור שבנו של הצבע יהיה גם הוא צבע - אלא הם יוכלו לבחור בדרך המתאימה להם. הבן של השרברב שפתר לי לא מעט בעיות ישב ליד הבן שלי ב"ריאלי".

אף אדם לא נולד להיות מנכ"ל, אף אדם לא נולד להיות מהנדס או רופא, אף אחד לא נולד להיות פסיכולוג, ולכן גם אף אדם לא למד להיות נגר/שרברב/מכונאי.

לגבי מכונאי: אמנם יש בתי ספר/מכללות שכן נותנים איזו הסמכה (בשביל שיוכלו כביכול לעבוד לפי החוק), אך בפועל העבודה האמיתית היא מתחת לרכב. אותו דבר לגבי מהנדס: לא משנה כמה תרגילים שהוא יפתור, התרגילים לא ידמו את המצב האמיתי. לכן ניסיון בתחום כן משחק תפקיד.

אותו דבר גם לנגר. אך אני יכול להגיד מהניסיון של ההורים שלי (שמאוד אוהבים ריהוט עץ), יש להם בסלון רהיטי עץ מאוד יקרים ויוקרתים עם רמת גימור שלדעתי גבוה. לא מזמן הם שיפצו את כורסאת הסלון ע"י נגר שעשה עבודה טובה. עוד דוגמה להורים: אמא שלי ראתה ארון עץ מלא בצבע עץ ישן, ורצתה אותו. ההורים שלי ניסו להוריד את הצבע מהעץ, אך ללא הצלחה. הביאו לבעל מקצוע ואמר להם שהם כמעט הרגו את העץ. כמובן שהוא הצליח לעשות את העבודה והארון חיכה כמה ימים עד להובלה לבית הורי. על הדרך היו כמה לקוחות שתענינו בארון הזה. אז בעל מקצוע טוב יש, רק שחסרים בעלי מקצוע טובים. כמו בכל תחום.

פורסם

gbguy - אף אחד לא נולד מכונאי, מהנדס או רופא. אבל לאנשים יש נטיות. יש בעלי יכולת גבוהה יותר בתחומי מדעי הטבע וההנדסה, יש בעלי יכולות בתחומים ההומניים, יש הנוטים לעבוד בידיים ויש המעדיפים לעבוד בראש. אין כאן "טוב" או "רע" - יש כאן יכולות שונות. על הנער(ה) לבחור בייעוד המתאים ליכולותיו. אדם יכול להיות רופא מבריק אבל מהנדס מחורבן (או להפך) למרות שקיבל 95 במתמטיקה 5 יחידות ו-780 בפסיכומטרי, בגלל תכונות שלחלקן כלל אין התיחסות במבחנים הפורמליים, אבל הוא עצמו (וסביבתו הקרובה) חש בהן.

הלימודים נותנים הרבה יותר מאשר איזו הסמכה פורמלית. שים לב שאני מדבר על "חינוך מקצועי" ולא על "לימודי מקצוע". החינוך מדגיש דברים שאינם ידע טהור, כגון יסודיות, דייקנות, הקפדה על פרטים ועל בטיחות, לאו דווקא כיצד לבחור את הבורג הנכון והמומנט הנדרש, אלא ההקפדה על ביצועם.

פורסם
היית מברך אותו על ההחלטה?

אני מעיד על עצמי שכן, חד משמעית

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אדם יכול להיות רופא מבריק אבל מהנדס מחורבן (או להפך) למרות שקיבל 95 במתמטיקה 5 יחידות ו-780 בפסיכומטרי, בגלל תכונות שלחלקן כלל אין התיחסות במבחנים הפורמליים, אבל הוא עצמו (וסביבתו הקרובה) חש בהן.

Blank+_7e0c32071e272695190e96e6eb554888.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
בסין זה נקרא "חוטונג" ומה שקורה שם זה עולם אחר לגמרי - כמות האנשים שונה בתכלית ואיך שהממשלה שם מתייחסת לאדם הקטן זה גם משהו שאנחנו עוד רחוקמים ממנו שנות אור ובמקרה הזה - תודה לאל.

אין שום דבר רע בלעבור ולגור בפריפריה במידה וזה תהליך גורף של הגירת המונים - כי אז בסופו של דבר אותה פריפריה תתפתח ואם תיקח מספר פריפריות ותאגד אותן - אתה תקבל מרכז חיים חדש.

אבל זה לוקח זמן וזה דורש סבלנות והקרבה.

לדעתי האישית - ממשלה חכמה היתה מפתחת את הפריפריה גם ע"י הוצעת חוק שמכריחה חברות או יותר נכון לא מאפשרת לחברות להקים את בסיסי העסקים שלהם בערים מרכזיות.

זה היה נחמד לראות אם חברות במרכז היו עושות החלטות עיסקיות נבונות יותר ומעתיקות את מקומן מהמרכז לעבר הפריפריות.

בסופו של דבר זה יקרה, זה בלתי נמנע.

המודל העסקי שהארץ הזו נאחזת בו קורס, נכשל.

חוטונג זה בית סיני מסרותי. מדובר בדרך כלל בבית חד קומתי מוקף חומה. יותר לא בונים חוטונגים. במעגל הראשון של בייג'ינג (המרכז העתיק) עדיין ניתן לראות כמה כאלה, אבל הם מפנים אותם לטובת פרוייקטים ענקיים.

הממשל בסין מעדיף את טובת הכלל על טובת היחיד. במערב רואים את טובת היחיד כערך עליון. בישראל דייר אחד מסרב לתמ"א/פינוי בינוי וזהו כל הפרויקט נתקע במשך שנים ולעזאזל כולם. בסין נותנים לאחד כזה בעיטה בתחת ותוך שנה מרימים בניין 20 קומות.

התיאוריה שבפריפריה מתפתח מרכז חיים חודש פשוט לא עובדת. זה לא עבד בארה"ב, זה לא עבד בסין וזה לא עובד בישראל. מה שקורה זה שבונים סוג של מחסנים לבני אדם. לא מעט מתכנני ערים, כולל ישראלים, אומרים שהפיתרון הוא לצופף את הערים הגדולות + פיתוח תחבורה ציבורית יעילה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
  • אחראי פורום
פורסם

אבל זה מה שקורה בפועל, למה אתה מתעקש להתווכח?

אומרים לך את זה אנשים שגרים שם, לא שקראו בטמקא.

ערים שהיו פעם קטנות הן היום ערים שמרכזות סביבן

פעילות כלכלית ותעסוקתית, כפועל יוצא גם פעילות מסחרית ותרבותית. ולעזאזל, גם פקקים ועלייה חדה בשווי הנדל"ן.

תעשה סיבוב באמצע היום בקריות, כרמיאל ואפילו ראש פינה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הוא לא קיבל ויזה בדרכון לבקר במקומות הללו.

גר באשדוד העיר השישית בגודלה בישראל לא מספיק טוב

צריך בצנטרום של הפיילה

יש אחד שהוא זנב לאריות ויש אחד שהוא ראש לשועלים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
אבל זה מה שקורה בפועל, למה אתה מתעקש להתווכח?

אומרים לך את זה אנשים שגרים שם, לא שקראו בטמקא.

ערים שהיו פעם קטנות הן היום ערים שמרכזות סביבן

פעילות כלכלית ותעסוקתית, כפועל יוצא גם פעילות מסחרית ותרבותית. ולעזאזל, גם פקקים ועלייה חדה בשווי הנדל"ן.

תעשה סיבוב באמצע היום בקריות, כרמיאל ואפילו ראש פינה.

מחסן של 40 אלף בני אדם גדל למחסן של 100 אלף בני אדם. זה ההבדל. מרכז ביג זה לא "פעילות מסחרית". הפקקים גדלו כי צריך לנייד יותר אנשים מהמחסן למקומות העבודה וחזרה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אפשר להתווכח כמה שרוצים, אבל בערי פריפריה יש בעיה אחת מאוד גדולה, והיא מחסור בתעסוקה בשכר הולם.

וגם אם יש תעסוקה, המשכורות נמוכות משמעותית ממשכורת של אותה משרה בעיר מרכזית.

על פריפריה רחוקה אין בכלל מה לדבר.

פורסם

הבעיה לא רק בקושי למצוא שכר הולם. האמת שכר אף פעם לא היה אצלי שיקול עיקרי בבחירת מקום עבודה. אני מחפש בעבודה אתגר ועניין. מחוץ למרכז קיים מחסור קשה במשרות איכותיות בתחום פיננסים ושירותים.

פורסם

השכר בפריפריה הרחוקה (לפחות בדרום) לא תמיד יותר נמוכה משכר במרכז. היום יש הרבה תפקידים הם פרוסים על כל הארץ (כמו מהנדס שטח).

מקומות שמכבדים את עצמם (גם פרטים) ישלמו בהתאם. המקום היחידי שאני נתקלתי בו ומשלמים מינימום גם למהנדס הוא מפעל במצפה רמון.

פורסם

סתם לכול מי שממליץ על לעבוד בתור אינסטלטור, מוסכניק, רתך ושאר דברים, האם אתם מכירים מישהו שעובד בעבודות כאלה(שכיר) ומרוויח סכומים יפים? אם כן, האם הוא עובד 8-17? האם הוא לא עובד לילות? האם העבודה שלו לא מסוכנת?(לטווח קצר או ארוך?) האם הוא לא צריך לעבוד בשישי ושבת?

כבר עניתי את זה בעבר, ה"הילת השכר" שיש למקצועות האלה, זה בסך בהכול שקר לבן שמוריד את כול הפרטים הלא נעימים, ומשאיר רק את הטובים. למה? כי אנשים אוהבים להרשים אחרים.

אם המקצועות האלה היו כול כך רווחים וטובים, כניראה שכול אותם הורים של בני הגיל שלי כן היו דוחפים אותם למקצועות האלה, ולא אומרים להם ללכת ללמוד תואר.

אבא שלי עובד כבר 30 שנה בתחום ה-CNC מרוויח משכורת טובה, שמתקזזת מאוד אם מורידים את השעות נוספות, ימי שישי, ולילות שהוא עושה. ובואו גם לא נתעלם מההשלכות הבריאותיות של עבודה בלילה באופן קבוע,ועבודה פיזית. ואולי דברים אחרים שהוא נחשף אליהם בעבודה.

אם זה היה כול כך נהדר וטוב, כניראה שהוא היה ממליץ לי בחום ללכת ללמוד את זה, למרות שקרה בדיוק ההפך.

• תוכן חדש...