Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובגלל זה אני מדבר כאן כל הזמן על לפקוח את העיניים ועל לצאת מהקבעון המחשבתי.

אין לנו ארץ אחרת אבל בארץ שיש לנו חוץ מאדמה בקרוב לא ישאר לצעירים דבר - עדיין שווה להלחם על אדמה אבל מיד אחרי זה צריך להלחם גם על הבית והכוונה היא לדירה או לכל פתרון אלטרנטיבי אחר לדירה.

גם אותי חינכו עו"ד\רופא\טייס - זה אומר שרצתי לעשות תואר?

פקחתי עיניים במקום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הדור הצעיר נמצא בצבא, או בעבודה שישר אחרי הצבא, בתחרות ללימודים, ואלו שבלימודים- בחרדה לגבי מציאת עבודה, ואלו שהתחילו בעבודה- בחרדה לגבי להצליח לשמור אותה, בטחינת שעות נוספות, ובהתייעצות עם ההורים איך לעזאזל מגיעים לדירה.

את הדור שכרגע יוצא לשוק העבודה, זה שאמור להתלונן, הפחידו והבעיתו בצורה שיטתית מגיל 0 לגבי 2 דברים:

1- אין לך ארץ אחרת, פה אתה ופה תישאר, בחו"ל כולם רוצים לרצוח אותך בכלל.

2- אתה חייב ללכת ללמוד מקצוע טוב (בלי קשר אם זה בכלל מעניין אותך או אם אתה מתאים לזה) אחרת אתה מסיים ברחוב.

אז אותו הדור מנסה לא לנענע יותר מדי חזק את העץ, כי עלולים לפספס את הרכבת בעניין העבודה למשל, חבר שלך יכול לתפוס את המשרה האחרונה בחברה X, כי אתה היית בהפגנה.

בתור סטודנט שמתקרב לסיום התואר, אני יכול להעיד שמה שרואים בסביבה אלו לא חיוכים ולא עניין בצעד הבא, אלא פחד ודאגה.

למי שיש אפשרות יונק מהוריו. למי שאין אפשרות כזו או שמנסה לשחק לפי כללי המשחק בתקווה להגיע לאנשהו או מי שיכול מנסה את מזלו בחו"ל.

פורסם

לא "חינכו", "הפחידו". העידוד למצוינות התחלף בהפחדה שיטתית מפני כישלון, הלמידה בתעודה, והתמיכה- בביקורת.

לפני 20 שנה אדם שרצה ללמוד מדעי המדינה.

היום אדם שרוצה ללמוד מדעי המדינה, כנראה נמצא בפקולטה להנדסת חשמל במכללה סוג ב', כי המשפחה והחברים הפעילו עליו מכבש ש "שם נמצא הכסף", ו "מה תעשה עם מדעי המדינה" ו "בחיים לא תצליח לקנות דירה ככה"

ברור שזה היה קיים בכל התקופות, השאלה באיזו תפוצה ובאיזו רמה.

ואלו שמצליחים לסיים סביר, רצים לתפוס את הפינה שלהם לפני שגם להם יקחו אותה.

זה קצת מלכוד 22- מצד אחד כן, המצב נהיה גרוע יותר ויותר, וזה מעלה את הצורך באיזושהי מחאה גדולה, זעזוע רציני.

ומצד שני, ככל שהמצב נהיה גרוע יותר, אותם האנשים מפחדים יותר לנענע את העץ, ורק רוצים לתפוס את אותה פינה שלהם "לפני הבלאגן", כי אח"כ אולי לא יהיה.

פורסם
זה הכל ביחד -

הדיור עלה למעלה מ50% בזמן שהמשכורות נשארו כמעט אותו הדבר - זה אומר שבכדי שכל אחד יוכל להרשות לעצמו בארץ הזו דירה - כל אחד גם צריך למצוא דרך להכניס לפחות 25% יותר רווחים לכיסו ובמקביל להצטמצם ב25% נוספים של הוצאות.

מה התוצאה של זה? מחאת הקוטג'? אבל למה קוטג' פתאום הגיע למחיר של שישה שקלים במקום ארבעה שקלים? - בגלל שאמציה הרפתן צריך לשלם משכנתא בדיוק כמוך וכמוני אז הקוטג' פתאום עולה יותר.

ואז הכל נהיה יקר יותר.

וכשהכל יקר ואתה מקבל דור של מיואשים - מה עושים? לדירה כנראה לא נגיע נכון? אז נקנה מכונית חדשה ונטוס לחו"ל ונאכל במסעדות יוקרה. (ונגור אצל ההורים)

במקום לקום על הכנסת ולהפוך שם את הכסאות על יושבם.

קנית רכב חדש ומותרות אחרות הם תוצאה של ריבית אפסית. כשהריבית אפסית, אנשים שהיה להם כמה גרושים והיו קצת צעירים (בני 40), ואותם זוגות ראו אופק כלכלי שמח, רכשו דירה. (המלצת ביבי לקנות באזור באר שבע).

אותם צעירים שנוסעים לחופשות כל שנה, או שהם גרים בבית של ההורים ומרוויחים את הכסף ויוצאים לחופשה בחו"ל, או שיש מישהו שממן להם (אמא ואבא). אותו דבר לגבי רכב: או הולכים לבנק ורואים שיש להם אפשרות לשלפ על רכב קטן וחדש או שיש להם הורים שעוזרים.

לגבי דירה: נכון שמחיר הנדלן קפץ למחיר כפול. מעצבן ונכון. אבל גם משכורת במינימום עלתה ב-143% משנת 2008 ועד היום. יש שירותים מסוימים שהמחיר שלהם ירד בעקבות כניסה של חברות סיניות לשוק וקניה דרך האינטרנט. מי שרוצה יוקרה, שיוציא מזומנים. לא כולם צריכים מטבח מעץ מלא מנגר, אפשר להסתפק במטבח מאיקאה, אותו דבר לגבי טלפון (לא צריך איפון, אפשר להסתפק בשיאומי). עם חישוב נכון ולדעת איך לשמור או לתקן את הדברים, אתה לא תצטרך כל הזמן לרדוף אחרי המוצר הכי טוב והכי חדש. אפשר להסתפק גם במועט.

פורסם

הטלפון שלי - שיאומי.

הרכבים שלי - אף אחד מהם לא נקנה חדש.

חופשות בחו"ל בקושי טס - בעיקר צימרים בארץ ומשפחתונים עם המשפחה של האשה או עם אבא שלי.

לא עשיתי תואר אבל מרוויח יותר מפי 3 מחלק מחברים שכן עשו.

אמא רצתה רופא\עו"ד\טייס - למדתי לבדי הכל ובחרתי בשוק ההייטק ותוך כדי ב15 שנים האחרונות אני מלמד את עצמי גם מקצועות אחרים בינם הדפסת תלת מימד, עבודה עם עץ וחומרים מרוכבים, עיצוב סאונד (שבתכלס הידע שלי בתחום הזה עולה על הידע שלי בתחום הרשתות) ועוד ועוד

לדירה הראשונה הגענו 70 אחוז בכוחות עצמנו (אשתי ואני) כאשר כל גרוש פנוי שהיה לנו כמעט הלך על חיסול המשכנתא - ריבית 0 מעולם! לא עודדה אותי להוציא כסף שלא צריך להוציא.

שכר המינימום עדיין לא תואם בשום דבר את המציאות הכלכלית בארץ הזו. בתקופה שבה יכלתי לחיות משכר של 5.5 נטו היום אני לא רואה את עצמי, אם הייתי חוזר לאותו הסטטוס - מצליח לעשות את זה עם פחות מ7.5-8.

ונכון מאוד - יש היום אפשרויות נהדרות להוזיל את יוקר המחייה אבל הבעיה הזו לא תיפתר עד שיוקר הדיור יתמתן או שבמקביל אנשים יצאו מהקבעונות שלהם וימצאו פתרונות אלטרנטיביים ו\או ירימו מחאה אמיתית ולא "רוצים לגור בת"א" במסווה של "דיור בר השגה".

יש הבדל בין "לינוק" מההורים לבין לא להיות מסוגלים לצאת מהבית - אלו שיונקים את ההורים מתוך פינוק זה כישלון של ההורים, אלו שלא מוסגלים לצאת מהבית כי המציאות הכלכלית שלהם לא עומדת בתנאי הסף לחיים עצמיים - זה לא כישלון של ההורים, זה כישלון גורף של המציאות הזו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה לא ריביות 0, לא פרסומות נון סטופ וגם לא אוכל מהונדס שתישאר רעב, זה הכל חינוך ומנטליות.

מי שגדל לחיות מהיום למחר, גם אם ירוויח 50K בחודש לא יצליח לחסוך גרוש אלא אם יפתחו לו בכח תכנית חיסכון, וכשהיא תגיע לתחנת יציאה הראשונה הוא מיד יבזבז אותה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הטלפון שלי - שיאומי.

הרכבים שלי - אף אחד מהם לא נקנה חדש.

חופשות בחו"ל בקושי טס - בעיקר צימרים בארץ ומשפחתונים עם המשפחה של האשה או עם אבא שלי.

לא עשיתי תואר אבל מרוויח יותר מפי 3 מחלק מחברים שכן עשו.

אמא רצתה רופא\עו"ד\טייס - למדתי לבדי הכל ובחרתי בשוק ההייטק ותוך כדי ב15 שנים האחרונות אני מלמד את עצמי גם מקצועות אחרים בינם הדפסת תלת מימד, עבודה עם עץ וחומרים מרוכבים, עיצוב סאונד (שבתכלס הידע שלי בתחום הזה עולה על הידע שלי בתחום הרשתות) ועוד ועוד

לדירה הראשונה הגענו 70 אחוז בכוחות עצמנו (אשתי ואני) כאשר כל גרוש פנוי שהיה לנו כמעט הלך על חיסול המשכנתא - ריבית 0 מעולם! לא עודדה אותי להוציא כסף שלא צריך להוציא.

שכר המינימום עדיין לא תואם בשום דבר את המציאות הכלכלית בארץ הזו. בתקופה שבה יכלתי לחיות משכר של 5.5 נטו היום אני לא רואה את עצמי, אם הייתי חוזר לאותו הסטטוס - מצליח לעשות את זה עם פחות מ7.5-8.

ונכון מאוד - יש היום אפשרויות נהדרות להוזיל את יוקר המחייה אבל הבעיה הזו לא תיפתר עד שיוקר הדיור יתמתן או שבמקביל אנשים יצאו מהקבעונות שלהם וימצאו פתרונות אלטרנטיביים ו\או ירימו מחאה אמיתית ולא "רוצים לגור בת"א" במסווה של "דיור בר השגה".

יש הבדל בין "לינוק" מההורים לבין לא להיות מסוגלים לצאת מהבית - אלו שיונקים את ההורים מתוך פינוק זה כישלון של ההורים, אלו שלא מוסגלים לצאת מהבית כי המציאות הכלכלית שלהם לא עומדת בתנאי הסף לחיים עצמיים - זה לא כישלון של ההורים, זה כישלון גורף של המציאות הזו.

האם זוג צעיר שהחליט להתחתן מאט מוקדם, ושניהם חיים ממשכורת מינימום, לא יכולים לחסוך כמה שנים ולקנות דירה בפריפריה?
פורסם
קנית רכב חדש ומותרות אחרות הם תוצאה של ריבית אפסית. כשהריבית אפסית, אנשים שהיה להם כמה גרושים והיו קצת צעירים (בני 40), ואותם זוגות ראו אופק כלכלי שמח, רכשו דירה. (המלצת ביבי לקנות באזור באר שבע).

אותם צעירים שנוסעים לחופשות כל שנה, או שהם גרים בבית של ההורים ומרוויחים את הכסף ויוצאים לחופשה בחו"ל, או שיש מישהו שממן להם (אמא ואבא). אותו דבר לגבי רכב

אלף ואלפי הבדלות.

די מעצבן אותי שמדברים על חופשה בחו"ל כמשהו שמשפיע, בתמונה הגדולה- זה גרושים. חופשה בחו"ל עולה היום פחות מפלאפון חדש ממוצע. אתה יכול לטוס פעמיים בשנה במשך 50 שנה, זה עדיין לא יצטבר לסכום שקונה לך דירה.

עזוב דירה- זה לא מצטבר אפילו להון העצמי של דירה לא יקרה. באמת שזה אפילו לא dent בתחשיב הגדול.

רכב חדש לא יקר מצד שני, עולה כמו 20 חופשות בחו"ל בערך. זה בהחלט משהו שכדאי לחשוב עליו פעמיים. אבל למרות שב 20 השנים האחרונות מחירי כרטיסי טיסה נחתכו לשליש ממה שהיו, בתקופת ההורים זה היה סמל לעושר די מופלג, בתודעה שלהם זה נשאר ככה, אז אוהבים להיצמד לזה כדוגמה ל "בזבזנות" של הדור הצעיר.

משכורת מינימום עלתה ב 143%? מתי זה קרה? אתה מתכוון 43 כנראה, משנות ה 2000 והלאה שכר המינימום פה מעולם לא היה בסביבות ה 15 שקל לשעה.

עזוב לרגע את הנדל"ן- המזון התייקר, הדלק התייקר, השירותים בחלקם הנכבד התייקרו, הבילויים התייקרו. עוד לפני הדיור, העליה בכל אלו שוחקת את היכולת שלך לחסוך משהו.

פורסם

משכורות מינימום עלו ב-43%.

דלק לא התייקר, ההפך, המחיר ירד מלפני שלוש שנים.

מזון לא התייקר בשלוש האחרונות, זה בזכות יבוא של מזונות מחו"ל.

חופשות זולות יותר. הרכב החדש נגיש יותר. כי האשראי נוח יותר בזכות 0%. אנשים חכמים משתמשים בו בחוכמה (קנו דירות שהמחיר היה ברצפה), ויש כאלה פחות חכמים שרוכשים אותו על כסף שאין להם. להגיד שזה מצב פנטסטי? ממש לא. אבל להגיד שזו מציאות עגומה? ממש לא.

פורסם

פריפריה זו הגדרה יותר גיאוגרפית מכלכלית - הלוואי והיתה הגדרה כלכלית.

כמה עולה היום דירת 4 חדרים בבאר שבע?

כמה עולה היום דירת 4 חדרים בעפולה?

בשביל להיות בהגדרה של פריפריה גם במובן הכלכלי אתה צריך להדחק כמעט וגם עד - גבולות הארץ הזו, גם אל אלו שלא בטוח אם ישארו חוקיים בהמשך השנים.

בשביל זוג שקונה דירה במיליון עד 1.4 מיליון אבל גם צריך להוסיף לזה הסתמכות על תחבורה ציבורית או תחבורה פרטית בכדי להגיע למקום עבודה בעיר מרכזית ואני לווא דווקא מדבר על תל אביב - יוקר המחיה הוא על הקסקס.

ואתה צריך או צעיר בודד שמרוויח פי 2 ומעלה מהממוצע או זוג צעיר שכל אחד מרוויח בו ממוצע - ואם אחד מהם לא יוכל לעבוד לפרנסתו ולא משנה הסיבה אשר תהה - אבוי לאותו הזוג.

אז לא פלא שכל כך הרבה זוגות היום מתחבטים בשאלה אם לגור אצל ההורים או אם פשוט לקום ולעזוב את הארץ הזו - למרות שנלחמו בשבילה ונתנו 3 שנים מחייהם לצבא כאן.

או לקחת את הסיכון.

או -> לחפש פתרונות אלטרנטיביים. (ויש!)

Pioneer TS-X150

פורסם
משכורות מינימום עלו ב-43%.

דלק לא התייקר, ההפך, המחיר ירד מלפני שלוש שנים.

מזון לא התייקר בשלוש האחרונות, זה בזכות יבוא של מזונות מחו"ל.

חופשות זולות יותר. הרכב החדש נגיש יותר. כי האשראי נוח יותר בזכות 0%. אנשים חכמים משתמשים בו בחוכמה (קנו דירות שהמחיר היה ברצפה), ויש כאלה פחות חכמים שרוכשים אותו על כסף שאין להם. להגיד שזה מצב פנטסטי? ממש לא. אבל להגיד שזו מציאות עגומה? ממש לא.

זה לא עניין לבחור את התקופות שנוחות לך. תקבוע נקודת התחלה ונקודת סוף, ותשווה את כל העלויות.

ב 3 השנים האחרונות לא הרבה השתנה, העליות/ירידות מינורויות, לדחוף את רפורמת שכר המינימום זה הכי פייק ניוז שכבר יש- הרי אין אף אחד שמכוון להרוויח מינימום, ועם מינימום אתה יכול לעבוד מצאת החמה ועד צאת הנשמה- לדירה לא תזכה בחיים.

תשווה את 2008 להיום לדוגמה, אתה תראה שגם עם הייבוא, של גבינות ובשר, המחירים של שניהם גבוהים יותר בלא מעט

בגלל הבצורות, מחירי הפירות והירקות ברוב השנה יקרים יותר מבעבר (למרות שהם עדיין לא גבוהים ביחס לשאר העולם)

מחירי מוצרי יצור המוני יבשים (קורנפלקס, עוגיות, קרקרים) יקרים בלא מעט מבעבר

מחירי מוצרים משומרים יקרים אפילו בדי הרבה

נקודת זכות- אחרי הרפורמה, מחירי האוטובוסים נמוכים במעט, מחירי הרכבת עלו רק במעט, לא הרבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אלף ואלפי הבדלות.

די מעצבן אותי שמדברים על חופשה בחו"ל כמשהו שמשפיע, בתמונה הגדולה- זה גרושים. חופשה בחו"ל עולה היום פחות מפלאפון חדש ממוצע. אתה יכול לטוס פעמיים בשנה במשך 50 שנה, זה עדיין לא יצטבר לסכום שקונה לך דירה.

בן אדם שזה כל מה שהוא יכול להרשות לעצמו לחסוך במשך 50 שנה לא צריך להיות בעלים של דירה, כמו שמי שאין לו כסף למלא דלק לא צריך להיות בעלים של רכב. אבל אם הוא היה חוסך את הסכום הזה במקום ללכת לחופשה פעמיים בשנה, הוא יכל לקדם את עצמו בחיים בדרך אחרת שהיא לאו דווקא רכישת נדל"ן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
פריפריה זו הגדרה יותר גיאוגרפית מכלכלית - הלוואי והיתה הגדרה כלכלית.

כמה עולה היום דירת 4 חדרים בבאר שבע?

כמה עולה היום דירת 4 חדרים בעפולה?

בשביל להיות בהגדרה של פריפריה גם במובן הכלכלי אתה צריך להדחק כמעט וגם עד - גבולות הארץ הזו, גם אל אלו שלא בטוח אם ישארו חוקיים בהמשך השנים.

בשביל זוג שקונה דירה במיליון עד 1.4 מיליון אבל גם צריך להוסיף לזה הסתמכות על תחבורה ציבורית או תחבורה פרטית בכדי להגיע למקום עבודה בעיר מרכזית ואני לווא דווקא מדבר על תל אביב - יוקר המחיה הוא על הקסקס.

ואתה צריך או צעיר בודד שמרוויח פי 2 ומעלה מהממוצע או זוג צעיר שכל אחד מרוויח בו ממוצע - ואם אחד מהם לא יוכל לעבוד לפרנסתו ולא משנה הסיבה אשר תהה - אבוי לאותו הזוג.

אז לא פלא שכל כך הרבה זוגות היום מתחבטים בשאלה אם לגור אצל ההורים או אם פשוט לקום ולעזוב את הארץ הזו - למרות שנלחמו בשבילה ונתנו 3 שנים מחייהם לצבא כאן.

או לקחת את הסיכון.

או -> לחפש פתרונות אלטרנטיביים. (ויש!)

אופקים שהיא 20 דקות מב"ש ויש לך הנחה מס.

דימונה שהיא גם חצי שעה מב"ש.

בערים האלו אפשר למצוא דירה באזור 750 אלף ש"ח.

דירות במיליון ש"ח בשכונות הישנות של ב"ש.

זה לא עניין לבחור את התקופות שנוחות לך. תקבוע נקודת התחלה ונקודת סוף, ותשווה את כל העלויות.

ב 3 השנים האחרונות לא הרבה השתנה, העליות/ירידות מינורויות, לדחוף את רפורמת שכר המינימום זה הכי פייק ניוז שכבר יש- הרי אין אף אחד שמכוון להרוויח מינימום, ועם מינימום אתה יכול לעבוד מצאת החמה ועד צאת הנשמה- לדירה לא תזכה בחיים.

תשווה את 2008 להיום לדוגמה, אתה תראה שגם עם הייבוא, של גבינות ובשר, המחירים של שניהם גבוהים יותר בלא מעט

בגלל הבצורות, מחירי הפירות והירקות ברוב השנה יקרים יותר מבעבר (למרות שהם עדיין לא גבוהים ביחס לשאר העולם)

מחירי מוצרי יצור המוני יבשים (קורנפלקס, עוגיות, קרקרים) יקרים בלא מעט מבעבר

מחירי מוצרים משומרים יקרים אפילו בדי הרבה

נקודת זכות- אחרי הרפורמה, מחירי האוטובוסים נמוכים במעט, מחירי הרכבת עלו רק במעט, לא הרבה.

אין לי מחירי המזון ב-2008, כי הייתי אז בן 17.

אני יכול להגיד שמחירי המזון בשנים האחרונות לא עלו דרסטית, כי אני מרגיש זה בכיס.

מחיר הדלק הגיע בשנת 2011 (אם זו אולי נכון) לקרוב ל-8₪ לליטר. היום הוא נע ב-6₪ ש"ח לליטר (בכלל מחירי הנפט) ולפני שנה וחצי הגיע כמעט ל-5.6₪.

שוב, להגיד שאי אפשר לחיות כאן? זה קשקוש. יש מדינות במזרח אירופה שהשכר שלהם הוא כמו השכר של כאן בשנות ה-90.

אבל לקנות דירה בארץ כאילו זה מוצר צריכה בסיסי, בשביל זה צריך לעבוד קשה. אפילו יותר קשה מההורים ומההורים של ההורים שלי.

פורסם

אז אתה בעצם אומר שזה נשמע לך הגיוני לקנות דירת 4 חדרים במחיר ממוצע של 1.5 מיליון כשהשכר הממוצע עומד על כמה? 8-9 ברוטו?

אני לא אומר שלא צריך לפתח את אופקים ואת דימונה - יחד עם זאת, זה לא שולל את מה שאמרתי קודם לגבי ההגדרה הכלכלית של פריפריה לעומת ההגדרה הגיאוגרפית של פריפריה.

Pioneer TS-X150

פורסם

התבססת לדבריך, כי לקחת על עצמך ועל חייך אחריות אני מניח שזה לא הגיע אליך מהשמיים.

במקרה הספציפי שלי, אין לי את מי להאשים אלא רק את עצמי.

היה לי כמעט עשור שלם לבנות את עצמי מבחינת קריירה ולהגיע ל- 10 נטו/כל סכום אחר שיאפשר לי מחיה סבירה+חסכון יפה בצד וזה בכלל לא משנה מה הסיבה או למה זה לא קרה, כאן אני נכשלתי ואני לא חושב שאני יכול להאשים בזה את המציאות.

נכון שיש מציאות לא פשוטה שקיימת ברמה עובדתית, אבל אני עדיין חושב שעל הפרט מוטלת האחריות לעשות את הטוב ביותר עבור עצמו ולרווחתו.

• תוכן חדש...