Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגור עם ההורים VS לגור לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל - אנשים עושים עעבירות בניה. לכן השאלה נכונה. התשובה משמחת.

שנית - בניה עצמית, גם היא מוכרת. הכרתי אדם שבנה את ביתו single handed, וזה היה הבית השלישי שבנה כך. לא אשכח אותו גורר כל מיני עגלות עמוסות חומרי בניין באמצעות פיאט טופולינו (וזה היה בסביבות 1969-70). הוא היה כבר זקן, הבניה ארכה מספר שנים אבל זכה לגור באותו בית.

שלישית - אנשים הולכים בתלם כי הצרכים של רוב האנשים דומים, וכך הדרכים למילויים.

ואחרון חביב - בניה בעץ אינה נפוצה בארץ, אבל בעולם היא מקובלת ביותר, כך שאיני רואה בה חריג. וכך גם שיטות בניה אחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהוד השרון - רחוב יורדי הסירה, קיימת מסעדה בשם פסגת עדן

המסעדה היא מוזיאון לחפצי ארץ ישראל החל מתחילת 1900 וגם מסעדה שבה האוכל מבושל על פטיליות שבת.

הבית עצמו נבנה ע"י הבעלים, יגאל, והטבחית היא אשתו ציונה - היום העסק למיטב ידיעתי שייך לילדים.

מקום מקסים ומדהים וגם יש לך אפשרות לאכול על אחד מארבעה צריכים שמשקיפים לנוף של כל אזור השרון.

המקום הזה הוא מופת לחשיבה יצירתית.

אם המדינה שלנו תמשיך להתנהל ככה לאורך זמן רב זה יגמר רע - אני רוצה להיות אופטימי, לבינתיים אני מסתמך רק על עצמי ועל היכולת שלי ללמוד להסתדר.

להיות חלק מעדר זה דבר טוב ונוח - לפעמים גם כדאי להרים את הראש ולהביט מעבר לגדר - זו הנקודה שלי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מטעה - תבע למגרש עם תכנית שמכתיבה לקבלן תכניות בניה זה ממש לא אותו הדבר כמו רוכש קרקע פרטי שבונה באופן עצמאי או שוכר קבלן.

ושוב - החבר שבנה בית בעצמו ליד כרמיאל - זה אמיתי - אני לא מטעה.

המ"פ שבנה בית מלול נטוש - זה אמיתי, אני לא מטעה.

הבניה הירוקה מקומפוסט בקיבוץ לוטן - זה אמיתי!

אם מוכרים לך מגרש כדי לבנות עליו בית כבר יש שם תב"ע שמתירה לבנות שם.

אין כזה דבר קרקע שאתה יכול לעשות בה מה שבא לך. לכל מגרש יש יעוד ואסור לך להקים בית מגורים על מגרש שמיועד לחקלאות וכדומה.

תב"ע מגדירה זכויות בניה, כלומר מטרים מרובעים, מספר קומות וקוי בניין בתוך המגרש אבל לא תמיד מגדירה באיזה שיטת בניה יבנו את הבית וכל מיני פרטים נוספים.

בשביל זה יש את חוק התכנון והבניה ושם מפורטים כל השטויות שצריך לעמוד בהן כדי לבנות בישראל. מותר להעמיד מבנה יביל (זה הבתים המוכנים מראש במפעל שמביאים על משאית) או לבנות בית מחומרים שאינם בלוקים ובטון, פשוט צריך לעשות את זה לפי החוק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני מציע שתבדוק גם את עצמך ואת הבניה האלטרנטיבית היום - בית יביל, בתי עץ.

יש כאן חברות שכבר בונות שנים על גבי שנים בתים מעץ - מול צריפין למען האמת יש מושב (ניר משהו - ברח לי השם אבל המוסך המרכזי של במוו שם) וקיימת בו אחת החברות הכי גדולות בתחום הזה בארץ וחלק לא קטן מהבתים במושב הזה הם בתים על בסיס עץ.

אני לא מטעה - תבע למגרש עם תכנית שמכתיבה לקבלן תכניות בניה זה ממש לא אותו הדבר כמו רוכש קרקע פרטי שבונה באופן עצמאי או שוכר קבלן.

ושוב - החבר שבנה בית בעצמו ליד כרמיאל - זה אמיתי - אני לא מטעה.

המ"פ שבנה בית מלול נטוש - זה אמיתי, אני לא מטעה.

הבניה הירוקה מקומפוסט בקיבוץ לוטן - זה אמיתי!

אתה רשאי לבנות מבוץ וגם מנייר משי , ומעץ , וכל מה שעולה על דעתך עדיין כל בניה דורשת היתר בניה ועמידה בתנאי הבניה החלים על אותו מגרש, ועומדת בתקנים של הבניה.

אז תבדוק את עצמך, לפני שאתה תוקף אותי!

נזכרתי בשם המושב - ניר צבי ואם אני זוכר נכון החברה היא בלגה.

עוד משהו אחד - אני כבר עוקב כמה שנים אחרי כתבות על בתים אלטרנטיביים בYNET - גם בזה אני בטח מטעה... אני מבקש בכל לשון של בקשה - לפני שאתה מחליט שמישהו מטעה אותך במשהו - תבדוק את עצמך קודם.

רוב ההצעות שהבאת לא ישימות בתנאי הארץ

רוב שיטות הבניה הלא שגרתיות עלותן כמעט כמו עלות בניה קונבנציונאלית, ועל זה אתה צריך להוסיף את רכישת המגרש.

המואדם מראה שאתה לא מבין כלום בנושא והייתי עדין.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

טוב, אני עוצר -כאן, כנראה שנסיון חיים עם חברים שעשו חלק מהדברים שרשמתי לא אומר כלום.

כתבות בYNET הן שקריות. בית יביל בYAD2 ב150 אלף שקלים זו פיקציה.

וכך הלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תקרא לאט

אף אחד לא אמר שלא עשו

אבל עשו קודם כל ברכישת מגרש , לא בנו באויר

ושנית לכל מגרש יש את התנאים מה מותר לבנות עליו

ואין זה משנה אם אתה קבלן שבונה לאחרים או אתה באמצעות קבלן שלך בונה לעצמך.

אבל אם אינך מאמין תשאל את אותם הבונים שאת סיפוריהם הבאת לכאן

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - אני חושב שגם אתה צריך לקרוא לאט - שום דבר מהדברים שכתבת בהודעה האחרונה - הם דברים שלא אמרתי בעצמי.

Pioneer TS-X150

פורסם

ממש לא

תקרא את הודעה 433 שלך תקרא את הודעה 438 ואת הודעה 439 שלי עם המואדם שכתבת.

אני למשל קורא מצויין את שתי השורות של החתימה שלך מזהה שם סובארו בי 4 מזהה פה ושם איזה שם של יצרן אודיו מעבר לזה כלום.

לכן לא מספיק לקרוא צריך גם להבין מה שקוראים או מה שמספרים לך חברים.

כאן כשלת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

טוב - אני יודע בדיוק מה החברים שלי עשו ישה.

ואני יודע מה הם בנו וכמה זה עלה להם וכמה זמן זה לקח להם - ומה הם היו יכולים "לא להשיג" בעד אותה תמורה בשיטות הקונבנציונליות.

לילה טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא צריך בנקודה הזאת "לבדוק את עצמי לפני שאני כותב", כשהיידע שלי בנושא עולה על שלך בלשון המעטה, מתוקף עיסוקי.

סיפורים על חבר מ''פ ובית על הר מעל כרמיאל או כתבות מטמקא על בניה אלטרנטיבית (ערבבת פה שני נושאים אבל נחליק את זה), לא מעלים ולא מורידים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

השאלה אם שיטת הבניה היא רלוונטית כאן בכלל?

רוב המחיר זה במילא עלות הקרקע, לא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שיטת הבניה רלוונטית מבחינת זמני העבודה והעלויות. כמובן שאלה משתנים במקומות שונים בעולם, לפי זמינות חומרי גלם וכח אדם מיומן.

דוגמא שבה נתקלתי הבוקר - בניין עץ בן 18 קומות. בהחלט חריג, מדובר בבניין העץ הגבוה בעולם. ללמד שהחומר הזה מאפשר בניה של יותר מבקתה ביער או בית בפרבר אמריקאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי האמריקאים אני לא מבין משהו אחד - איך הם ממשיכים לבנות בתים מעץ באזורי tornado belt, כשכל פעם שיש סופה, הבית נהרס לגמרי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
שיטת הבניה רלוונטית מבחינת זמני העבודה והעלויות. כמובן שאלה משתנים במקומות שונים בעולם, לפי זמינות חומרי גלם וכח אדם מיומן.

דוגמא שבה נתקלתי הבוקר - בניין עץ בן 18 קומות. בהחלט חריג, מדובר בבניין העץ הגבוה בעולם. ללמד שהחומר הזה מאפשר בניה של יותר מבקתה ביער או בית בפרבר אמריקאי.

לבקש מקבלן ישראלי לעשות בית מחומרים אחרים, זה לא בעיה בשבילו. כלומר קצת כאב ראש, קצת אישורים מצד מהנדס בניין, להביא מישהו מחו"ל שילמד את העובדים שלו איך לעבוד עם החומרים החדשים (אם יש צורך), אבל בעיקרון אם בחו"ל עושים, אין בעיה ללמד את הקבלן. הבעיה היא אחרת: הריגולטור (המדינה) שתאשר את זה. כאן הדור הצעיר (לפחות בפריפריה) זועק: אם בני הורים שלהם גרו במקום נידח, ולדור הצעיר אין בעיה לגור במקום נידח, למה שהמדינה לא תאפשר את זה? למה לא מפשירים קרקעות? לא חסר שטחים מתים באזורי הפריפריה

פורסם

בישוב קציר בעל הקרקע הוא המינהל

בהרחבה א' מחיר מגרש של 500 מ"ר כולל פיתוח ( אזור הררי ) 200 אלף

בהרחבה ב' כבר עלה ל 450 אלף

בהרחבה ג' 800-900 אלף

הפער בזמן כ 5 שנים.

למה?

מהסיבה שהכלב מלקק את ביציו.

כאן חלק מהבעיה של יוקר הדיור

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל