Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תירגעו. אני לא מוכר את הסובארו (בינתיים).

בכל מקרה חשבתי להחליף את הרכב בעוד כחצי שנה בערך (תלוי בלימודים בעבודה שאין לי ובצבא).

חשבתי על 106\פונטו.

פתחתי את השרשור הזה כדי להתעניין ב106 בלבד ורציתי לדעת מה המצב שלהם בשוק.

כמה קשה להשיג אחת שתשרת אותי נאמנה? רוב ה106 נטחנו כמו ההונדה קופה למיניהם שעברו מסוחר לסוחר ומפחח לצבעי או שזה רכב סטנדרטי וקטן כמו הפונטו שיש לי סיכוי טוב למצוא אחת במצב טוב בקלות?

חשבתי על דגמי XR ו-XS (יש הבדלים במנוע ביניהם או שזה עניין של נוחות?). עדיף לי לחפש XR חדשה יותר או XS ישנה יותר באותו המחיר?

אם אני אמצא אחת במחיר מחירון של 14 אלף (מודל 94 לדוג') אז שווה לתת עליה 14 או שיש על מה לדבר כי הרכב לא סחיר ומתקלקל מהר?

ובכלל כל מה שאתם יודעים על ה106, בעיקר מבחינת אמינות, מחיר חלפים, סחירות, שווי ריאלי בשוק ואחרון חביב - ביצועים לפי הסדר.

תודה,

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי, לפונטו אני בכלל לא מתייחס...

אני אתייחס לפיג'ו 106:

לגבי הבדלי מנוע אני חושב שיש, 1400 סמ"ק ל-XR, ל-XS היה 1600 סמ"ק אם זכרוני אינו מטעני, כמו כן, דגמי הXS היו מצויידים גם בתיבה אוטומתית, ורמת אבזור שונה...

קיימים גם דגמי ה-XN שבהם לא הייתי ממליץ לך לגעת, מנוע 1100 אם אני לא טועה, חלש מאוד.

מחירון ? הכל תלוי במצב הרכב, אם תמצא אחת עם ידיים מועטות, וק"מ נמוך, מטופלת ובלה בלה בלה, שווה מחירון מן הסתם...

לגבי לא ליפול, אתה לא יכול לדעת, זה יכול להיות ככה, ויכול להיות ככה, אמרתי לך כבר:

אני מכיר מישהו קנה 106, חוץ מטיפולים, נאדה.

מכיר מישהי קנתה 106, ואחרי חודשיים שהרכב אצלה, מתוך החודשיים הרכב היה במוסך חודש וחצי, עשו מנוע, גיר, קלאצ', קיצור, מכני חדש, נזקים של יותר מ-8 אלף...

אגב, אם אתה אכן חושב על זה, הייתי מציע לך לעשות כמוני:

שים שלט על האוטו, תבקש מחירון, אולי יפול פראייר, ביננו, הסחירות של הדיאל על הפנים...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מק'יוסי,אתה, בתור אחד שמייעץ לאנשים לעשות חיפוש בדרך כלל, עשית חיפוש?

אתה יודע ש90 אחוז מהנושאים בפורום הזה קשורים בפיג'ו 106?

אני יכול לסכם את ההבדלים בין הסובארו DL שלך ל106 במשפט אחד:

106 היא כל מה שהאוטו שלך לא. לטוב ולרע. :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כן, ערכתי חיפוש. ואני מתחיל להתייאש. לאחר 15 עמודים של חיפוש על הנתון "106" (אני לא בררן) בטכני ובייעוץ אני לא במצב טוב.

אני לא מוצא את התשובה (שכנראה באופן מפורש ואמין גם לא קיימת בהודעה אחת בפורום) שאם אני אחליף את הלאונה ב106 XR\XS עלויות האחזקה שלי לא יוכפלו.

אם אני מוציא עכשיו על הלאונה 300 שקל בחודש שזה בעיקר מלא וסע אני לא רוצה לעבור לרכב שיגמור אותי באחזקה (יב', עוד קצת פחות משנה צבא, אין עבודה).

אם אני מחזיק עכשיו את הלאונה כמעט ללא בעיה (טוב נו...ע"י דמי כיס) אז אני לא רוצה לעבור להחזיק רכב שישחט אותי.

מישהו פה יכול להשוות לי (אם מנסיון זה יהיה נהדר) את האחזקות בין הרכבים? או לפחות שיצוצו כמה בעלי XS וXR למיניהם שיוכלו לומר לי 'יש לי כך וכך זמן את הרכב ומבחינת אחזקה הוא...."

אני בינתיים ממשיך לחפש (תשובה חותכת לא נראית באופק).

יוסי.

פורסם
תירגעו. אני לא מוכר את הסובארו (בינתיים).

מצטער,

אני פשוט לא יכול להירגע. איך אתה מוכר את הסובארו, איך?!

הפורום הזה לא יהיה אותו הדבר אחרי המכירה. איך אתה אומר לנו להירגע בשעה קשה שכזו, איך?!

Back to the original - NC again.

פורסם

OrSe אתה בסדר?מרגיש טוב?

סובארו DL לא סחירה?????

סובארו DL נמכרת באותה מהירות כמו סופגניות בחנוכה...

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

אני לא מוצא את התשובה

חיזוי עתידות זה דלת שלישית מימין, תגיד שדוד שלח אותך.

בכל מקרה, אין תשובה מעשית על השאלה שלך.

כן, ה 106 פחות אמינה מהליאונה .

לא, אי אפשר לדעת כמה בדיוק או אפילו בערך יעלה לך להחזיק אותה.

כן , ה 106 הרבה יותר מהנה, מודרנית, מתנהגת וכמו שאייל אמר, היא כל מה שהאוטו שלך לא.

פורסם

יוסי, אם יש הרבה תוצאות אז משקיעים 5 דקות וקוראים את הכותרת, או מנסים לחפש קצת אחרת.

אני מצאתי ב 5 דקות חיפוש את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=16183&highlight=%E4%E4%E1%E3%EC%E9%ED

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=29269&highlight=%E4%E4%E1%E3%EC%E9%ED

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=7387

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=43454

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=42971

חלקם ישנים, יחסית (שנתיים) אבל זה לא משנה לגבי הבדלי דגמים וכו'. אתה יכול להוסיף גם את הסקסו בתור אופציה נוספת.

בכל מקרה לך תדע מה יהיה בעוד חצי שנה, אני הייתי פותח את השירשור הזה כאשר אתה קרוב יותר לרחישה, עם הצורה שבה לוי יצחק עובד, יש סיכוי שסקסו 98 תעלה פחות מ20K עד אז...ולך אולי יהיו עוד כמה שקלים (זה ממש לא בשמים, כרגע היא טיפה מעל 20K)

בכל מקרה כאשר קונים רכב משומש חשוב לא להתפשר מהר, ושתמיד יהיה לך כסף בצד לכל מיני הפתעות שיכולות להגיע מכל רכב משומש (ולא דווקא צרפתי).

ובכלל כל מה שאתם יודעים על ה106, בעיקר מבחינת אמינות, מחיר חלפים, סחירות, שווי ריאלי בשוק ואחרון חביב - ביצועים לפי הסדר.

אמינות - אם זה מה שאתה מחפש בתור מקום ראשון, תישאר עם סובארו. 106\סקסו יראו אמינות טובה אם טופלו כמו שצריך, אבל מי שמחפש קודם כל אמינות, זה לא הרכב בשבילו, היתרונות של ה106 הן בהנאה מנהיגה, רכב משנתון גבוה יחסית למחיר, ועוד.

סחירות - 106 עם נתונים הגיוניים תימכר מהר יחסית, גם קשה למצוא אותן (במיוחד בדור II).

ביצועים - הרכב זריז, מהיר יותר מהDL בשבילך. אבל לא מדובר במשהו עם ביצועים יוצאי דופן, 75 HP על משקל לא גבוה.

גיא

פורסם
OrSe אתה בסדר?מרגיש טוב?

סובארו DL לא סחירה?????

סובארו DL נמכרת באותה מהירות כמו סופגניות בחנוכה...

כוונתי כאן היא שקשה למכור דיאל במחיר טוב...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מישהו פה יכול להשוות לי (אם מנסיון זה יהיה נהדר) את האחזקות בין הרכבים? או לפחות שיצוצו כמה בעלי XS וXR למיניהם שיוכלו לומר לי 'יש לי כך וכך זמן את הרכב ומבחינת אחזקה הוא...."

יוסי.

מדובר על 106 II

אחזקה 2200 ש"ח בשנה האחרונה (כולל טיימינג והחלפת בלאי - תושבת מנוע, + 3 טיפולים שוטפים, אחד מהם גדול - מצתים וכל הפילטרים) יש שיגידו שזה הרבה, לדעתי זה לא)

דלק וביטוחים זה בנוסף.

אני רק רוצה לציין שהיום הרכב עובר כ 800 ק"מ בחודש בלבד (בדר"כ) ולרוב בדרך בין עירונית.

אני מרוצה כרגע ולא מתכנן למכור ובחינתי הרכב אמין מספיק שיצדיק את האחזקה שלו אצלי.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

לא משנה כמה האוטו יתקלקל (כמעט), עדיין עלויות האחזקה השנתית מושפעות יותר מעלויות הדלק והביטוח.

אני מניח שאת ה-DL אתה לא מבטח במקיף אלא רק צד ג', אם תעשה אותו הדבר עם ה-106, ההבדל בעלויות הביטוח יהיה זניח. אולי כמה מאות שקלים. מבחינת דלק - כמה הסובארו צורכת? 106 תעשה נניח 1:12 בממוצע. בנוגע לאמינות - אם תקנה רכב במצב טוב ותשמור עליו כך, רוב הסיכויים שהעלויות שלך יהיו כמו אצל הרמן - ממש לא נורא.

רק חשוב לציין שלא קל למצוא 106 טובה. אפילו סתם 1.4...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני

חשוב לציין שמדובר על שנתון יחסית מתקדם, לדעתי בשנתונים שהוא מכוון אליהם, הוא יוציא יותר על אחזקה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני בעיקרון יכול לקנות ולמכור גם היום!

אם יבוא קונה רציני ויציע לי על הסובארו לא פחות מ10 אלף ש"ח אז הדרך אל ה106 תקוצר בלפחות חצי.

אני שואל את כל השאלות האלה על ה106 כי זה רכב מאוד לא מוכר לי ואין לי נסיון איתו (אפילו לא עליתי עליו בתור נוסע) ותפסתי מהרכב הזה (ומרכבים לא יפאנים ישנים אחרים) עד לא מזמן כרכב שצריך להתרחק ממנו.

אני חושב שאני בינתיים רק אתעניין ברכב הזה ואבדוק עם אנשים שמוכרים. אם אני אראה שהמחירים סבירים ושאם אני אמצא אחת ב13 אלף אז שהיא לא תהא שחוטה עם שאסי ובאמת זה רכב שכדאי לקנות אז אני אתחיל בתהליכים למכירת הסובארו.

יוסי.

• תוכן חדש...