Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחילה לי תופעה מוזרה בזמן האחרון ורציתי לדעת אם מישהו מכיר,

לאחר הנעה רק כאשר הרכב קר(מתחת ל80 מעלות) בתחילת נסיעה (הילוך ראשון) ממש בזמן/אחרי שחרור הקלאץ

המנוע מגמגם ואף נוטה להיכבות למרות שבסופו של דבר לא נכבה ולאחר כשנייה נוסע רגיל עד העצירה הבאה.

הרכב עם 173 אלף ק"מ, נוסע מצויין, מנוע עובד עגול בסרק.

ניסיתי את הדברים הבאים:

1.להרים טורים לפני שחרור הקלאץ - לא עוזר, גם מעל 1500 סל"ד עדיין קורה.

2.לשחרר קלאץ יותר בעדינות - חשבתי בהתחלה שאני פשוט זורק את הקלאץ בטעות, גם שחרור קלאץ

בעדינות לא פותר את התופעה, בנוסף לצורך בדיקה ניסיתי לשחרר קלאץ במהירות כאשר המנוע בטמפ' עבודה

והמנוע הגיב יפה מאוד, לא נכבה ולא נחנק כלל פשוט העלה טורים והתחיל נסיעה.

3.לתת לרכב לעבוד על סל"ד סרק ואפילו עם קצת לחיצה על הדוושה למשך 3-5 דקות - התופעה כמעט ולא מתרחשת.

אני יודע שכאשר המנוע קר הוא לא עובד הכי יעיל אבל במשך שנה וחצי שאני מחזיק את הרכב לא נתקלתי בתופעה הזו,

ואני לא מגרזן(קורע) את הרכב בכלל ובטח שלא בתחילת נסיעה.

היות והתופעה נעלמת לחלוטין ברגע שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה אני חושד בדברים הבאים:

1.שמן מנוע - בדקתי ולא חסר שמן אני משתמש בשמן של פז 10W40 מתוסף עם LM MOS2, מוסיף בערך פעמיים בשנה

(בין הטיפולים) כחצי ליטר PRESTONE 10W40 כל פעם (מעל 110 קמ"ש הוא קצת אוכל שמן)

2.גיר - בוצעה הוספה של שמן גיר במוסך בטיפול האחרון, היות ויש הזעה מאיזור האגן של הגיר אני חושד בחוסר מסויים

יבדק בימים הקרובים.

3.מצערת - בוצע ניקוי מצערת לפני כחצי שנה.

4.חיישן למדה/חמצן - בטסט האחרון נתוני זיהום אויר יצאו תקינים לחלוטין, בנוסף צריכת הדלק רק השתפרה מאז.:-D(15 לליטר במשולב)

5.בריחת ואקום - התקנתי שעון ואקום על הדשבורד, בשניות של הגמגום שעון הואקום מראה בין 0 ל5 cmHg ז"א אין

ואקוום/מצערת פתוחה לגמרי לכן אני חושד בעיקר בכיוון של איזה חיישן/סלונואיד שלא מתפקד וגורם לאוויר להיכנס ולתערובת ענייה ובכך למנוע לגמגם.

6.מנוע צעדים ומגביר טורים - ברכב ישנה הזרקה חד-נקודתית של בוש, קיים מנוע צעדים אשר שולט על מצב המצערת כאשר הרכב בסרק, ניתוק המנוע לא משפיע על התופעה ועל העלמותה בטמפ' עבודה. בנוסף ישנו שסתום קניסטר שמחובר לסעפת יניקה בצד אחד ולמיכל קניסטר בצד השני - היות ויש בסביבתו רעש של יניקת אויר אני חושד בו כגורם לתופעה, אם מישהו יודע כיצד לבדוק אותו אני אשמח לשמוע.

ההודעה קצת ארוכה אבל אודה אם מישהו ממומחי פיז'ו או סיטרואן בפורום שנתקלו בתופעה הנ"ל ברכבם יוכלו לכוון אותי לפתרון התופעה.

תודה,

דודי

• תוכן חדש...