Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי בארץ אף אוטובוס עם מנוע בנזין - למה ?

בגלל העלויות הזולות יותר של הדלק - הריי זה לא מתכזז כי בנזין עושה יותר קילומטרים לליטר ?

תודה מראש .

פורסם

כמעט כל יום אני נוסע עם אוטובוס לבית ספר, עד עכשיו לא חשבתי על הנושא, אבל לא זכור לי ששמעתי טרטור מטריד של דיזל.

פורסם

כי דיזל הוא יותר זול מהבנזין,הקילומטארז של האוטובוסים שהם עושים כבר עדיף כנראה הדיזל.

תקנו אותי אם אני טועה

מנהל מועדון PCR

אדיר.

פורסם

היום לפחות באירופה (ובארץ) אין שום רכב מעל 4 טון עם מנוע בנזין. בארה"ב יש, אבל אפילו שם כל המשאיות הכבדות והאוטובוסים מונעים במנועי דיזל.

ברכב כבד, שגם עובר קילומטרז'ים עצומים בשנה, החיסכון של מנוע דיזל מוחשי הרבה יותר, בנוסף לאורך חיים גדול יותר ואופי פעולה של המנוע, שמתאים הרבה יותר לרכב כבד.

פורסם

1.סולר בכל זאת יותר זול מבנזין

2.דיזל עושה יותר קילומטר לליטר מבנזין

3.מנועי דיזל יותר אמינים ומחזיקים יותר קילומטרים מבנזין.

4.אוטובוס צריך הרבה מומנט בסלד נמוך וזה היתרון של דיזל/טורבו דיזל.

5.מיבחינת בטיחות, סולר פחות דליק/נפיץ מבנזין ובתחבורה ציבורית זהו נושא חשוב במקרים של הצתה/פיגוע וכיו'ב.

6.כל זה נכון לא רק לגבי אוטובוסים אלא לגבי רכבים מסחריים/מוניות/משאיות/טרקטורים/טנקים/רכבות.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כי דיזל הוא יותר זול מהבנזין,הקילומטארז של האוטובוסים שהם עושים כבר עדיף כנראה הדיזל.

תקנו אותי אם אני טועה

נקודת האיזון בין בנזין ודיזל אינה תלויה בקילומטרים שנוסעים בשנה אלא בכמות דלק נצרכת בשנה, אבל בגלל שאף אחד לא יודע כמה ליטרים זרמו בפיית התדלוק שלו אבל יודע היטב כמה קילומטרים הגלגלים נסעו - נהוג לתרגם את כמות הדלק שמעבר לה משתלם לעבור לדיזל לקילומטרים ע"פ צריכת הדלק הממוצעת של המכונית הממוצעת בה מסיע האדם הממוצע את משפחתו הממוצעת ואת 2.3 ילדיו.

כלי רכב גדול כמו אוטובוס מגיע לנקודת האיזון של כמות הדלק אחרי שנסע בערך 40 קילומטר (טוב, קצת הגזמתי כלפי מטה)מהסיבה הזו לא תמצא כלי רכב כבדים מונעים בבנזין (מלבד משאית הD500 האמריקאית הזכורה לשימצה).

דרך אגב, אפילו רכב קל יחסית כמו מיניוואן מגיע לנקודת האיזון בסביבות ה12000 ק"מ בשנה לעומת כ 18000 ברכב "משפחתי" והשינויים המתוכננים במחירי הדלק והאגרה השנתית צפויים לדחוף את נקודת האיזון עוד יותר כלפי מטה (למרות שסך כל החיסכון כתוצאה משימוש בדיזל עבור מי שנוסע הרבה צפוי גם לפחות לכיוון ההפרש נטו בצריכת הדלק)

פורסם

בלי להכנס לוויכוחי מנוע דיזל בנזין, אתם שוכחים שהמחיר לדלק של האוטובוסים מסובסד פה והם משלמים מחיר מאוד מאוד מאוד נמוך לכל ליטר, משהו כמו 1.5 שקל אם אני לא טועה.

ככה שאין פה שאלת כדאיות מבחינת מחירי דלק.

פורסם

בחו"ל יש גם אוטובוסים מונעים בגז, בחשמל (ואז קוראים להם חשמליות) ואפילו נתקלתי בפרוייקט של אוטובוס מונע במימן.

גם בארץ עלה הרעיון להסב אוטובוסים להנעה בגז אבל אז הגיעה תקופת הפיגועים באוטובוסים ועם כל הכבוד לכך שמיכל הגז עמיד בדליקה של הרכב הוא לא עמיד בפיצוץ הכולל רסס. אז ירדו מהרעיון.

פורסם

איך באמת מנועים של אוטובוסים המונעים ע"י גז או חשמל עונים על דרישות המומנט בסל"ד נמוך?

האם המומנט שלהם אינו דומה מאוד למומנט של מנוע בנזין?

פורסם
איך באמת מנועים של אוטובוסים המונעים ע"י גז או חשמל עונים על דרישות המומנט בסל"ד נמוך?

האם המומנט שלהם אינו דומה מאוד למומנט של מנוע בנזין?

בנוגע לגז, אתה צודק; אופי הפעולה דומה עד זהה לבנזין.

אבל המומנט שמתקבל ע"י מנוע חשמלי, מתקבל מייד, בסל"ד אפסי. כך לפחות הסביר לי סוכן המכירות של הפריוס.

פורסם

אכן מנוע חשמלי פועל בשיא הספקו בכל סל"ד.

איפה שאני נולדתי אוטובוס חשמלי היה נפוץ מאד, כמו כלל התחבורה הציבורית:

תמונה1

תמונה2

תמונה3

לדבר הזה קוראים "טרוליבאס"

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שיא מומנטו, התכוונת.

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
1.סולר בכל זאת יותר זול מבנזין

זה לא בהכרח נכון.

אני לא זוכר את המחירים המדוייקים, אבל בכל התחנות שהייתי בהן באירופה סולר היה מעט יקר יותר.

איפה החסכון? בקילומטרים לליטר.

באלפא 159 דיזל עם מנוע 2.4 ליטר הייתי ממלא כל פעם ב 70 יורו ונוסע כ 1000 ק"מ.

בגולף בנזין עם מנוע 1.6 הייתי ממלא ב 67 יורו ונוסע כ 700 ק"מ.

במכוניות בגודל זהה ועם נפח מנוע זהה אני מניח שההבדל היה גדול יותר.

לגבי "בחו"ל יש אוטובוסים על חשמל" - זה נקרא Tram, נוסע על פסים וכמעט כל התחבורה (כלומר, מי שלא רוכב על אופניים) בתוך ערים כמו אמסטרדם והאג מתנהלת באמצעותם.

מכיוון שאני נמצא שם די הרבה, שאלתי את עצמי למה לא עושים את זה בישראל.

לדעתי, בישראל זה לא יעבוד.

בהולנד נהגי המכוניות מקפידים לא לעמוד על פסי ה Tram (וצפצופים עצבניים כאשר בטעות נעמדתי על הפסים הבהירו לי את זה).

בישראל עם שתיים וחצי מסילות רכבת, רכבים נתקעים על הפסים ויש תאונות.

• תוכן חדש...