Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש הורים ששולחים את הילדים לגן אנגלית, ששם מדברים רק באנגלית בלי עברית בכלל עם הילדים. איך זה שונה, ולמה זה לא טוב, אני באמת לא יודע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 8.3.2022 בשעה 00:32, GABIUBOGI כתב:

בקיצור, מה אני עושה? כי אני כבר משתגע.

1. אתה ממשיך לענות בעברית גם אם הם עברו לרוסית. תמיד.

2. מסביר לאישתך שאלו הם הוריך ואי אפשר לשנות אותם, במיוחד מבוגרים.

3. להסביר לאישתך שזה לא אישי ואין מה להעלב.

4. אם תתחיל להשתגע מכאלה דברים כבר עכשיו, תאכל הרבה חרא בהמשך. תירגע, שמור על קור רוח. תהיה לצד אישתך, תגלה אמפטיה, אבל אל "תתאבד" על המשימה. אלו הם החיים.

5. אלו הם צרות קטנות, קחו הכל בפרופורציה. יהיה לכם עוד הרבה על מה לריב בהמשך, במיוחד שיהיו ילדים ותבקרו את ההורים.

בהצלחה

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Yossi dashti כתב:

אצלי היה בדיוק הפוך, אני יצאתי 3 שנים עם בחורה רוסיה שהייתה מביאה אותי למשפחה שלה, כשאמא שלה בכלל לא יודעת עברית והאבא בקושי כמה מילים, והאחים גם כן בוחרים לדבר רוסית. לשמחתי נפרדנו בסופו של דבר (זה לא היה שמח באותה התקופה, אבל לאחר מספר שנים הבנתי שניצלתי)

ניצלת ממה? 

מהאחים? מהרוסית? 

@GABIUBOGI

אשתי צברית, 

מה שאתה מתאר דומה מאוד למה שאני חווה לפני ולאחר ביקורים אצל המשפחה שלי, כבר שנים אני נוהג בגישה שאיציק תיאר הודעה אחת מעלי. 

נכון זה לא להיט אבל זה מה יש, המצב יחמיר כאשר יהיו ילדים אבל גם אם זה אפשר לחיות. 

מבקרים פחות או שהצד שלך יעשה מאמץ אמיתי לשפר את ההרגשה של אישתך. 

אתה גם  יכול להקים תא משפחתי עם בחורה דוברת רוסית ולנסות להתמודד עם חמה דוברת רוסית 😄

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם (נערך)

בתקופת השירות הצבאי הייתה לי בת זוג ממוצא אוקראיני כאשר כל משפחתה לא יודעים עברית (אני יליד הארץ, מזרחי).

אז בחרתי באופציה ללמוד

והיום אני יודע לדבר ברוסית.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 13 דקות, Mr.Hybrid כתב:

בתקופת השירות הצבאי הייתה לי בת זוג ממוצא אוקראיני כאשר כל משפחתה לא יודעים עברית (אני יליד הארץ, מזרחי).

אז בחרתי באופציה ללמוד

והיום אני יודע לדבר ברוסית.

פוטין בטח ישמח.

מחזק את מה שאיציק אמר.

פורסם
בתאריך 8.3.2022 בשעה 00:32, GABIUBOGI כתב:

אהלן,

מחפש הארות לסיטואציה שאני נמצא בא, מתחתן בעוד חודש עם בת הזוג שלי מזה 3 שנים, מאוהבים ברמות, גרים ביחד שנתיים וחצי, הכל זורם מושלם.

הבעיה היחידה אצלנו היא המשפחות, אני בן לעולים מאוקראינה (32 שנה בארץ) והיא בת למקומיים.

לא משנה כמה אני מנסה אני לא מצליח להחזיק שיח בסביבת המשפחה של יותר מ5 דק מבלי שיתחילו לעבור לרוסית. כל פעם מעיר,מעיר,מעיר. בסוף נכנא וגם מדבר רוסית.

כל זה יוצר מן הסתם אצל בת הזוג תחושה של חוסר שייכות, ריחוק, אי הבנה.

כרגע אני במצב שאני צריך ממש על גבול הלהתחנן שהיא תגיע למשפחה שלי, לרוב זה נגמר בדמעות שאני לא מרגישה שייכת ולא מקבלים אותי למשפחה. 

מצד שני יש את המשפחה שלה, שאני בן בית שם, אח שלה הפך לחבר טוב שלי, אני מעורב בהכל מהכל.

אבל נוצרת אצלי תחושת תסכול שאני נותן 100% מעצמי בכל מה שקשור למשפחה שלה והיא משקיעה בחזרה 10% בלחץ. מה שיוצר אצלי עכשיו ריחוק ורצון להפסיק להתחבר למשפחה שלה כדי שלא ארגיש חוסר שיוויון.

בקיצור, מה אני עושה? כי אני כבר משתגע.

אהלן, אצלי היה דומה בפעם הראשונה. 

זוגתי טריפולטאית (I'm all about the bass) וגם אצלי ההורים התקשו קצת, בעיקר כי הם הרגישו קצת חוסר ביטחון בעברית שלהם ולא רצו לעשות פאדיחות לידה. בטעות מדי פעם עברו לרוסית, ואז פשוט שתקו. שברתי את הקרח, קצת צחקנו, אמרתי להם שאין להם מה להתבייש ואחר כך זה זרם. יכול להיות שההורים שלך מרגישים אותו דבר? יכול להיות שהם פשוט מרגישים לא בנוח? 

אני מאוד מתחבר להודעה של איציק. בסוף זו משוכה קטנה שעם קצת תרגול אפשר יהיה להתגבר עליה. תבקש מהם לנסות שוב ואולי פעם הבאה תזמין גם אחים/בני דודים/חברים דוברי עברית כדי שזוגתך לא תרגיש לבד. בפעם הראשונה אני פשוט הצמדתי את זוגתי לאחותי ואז שתיהן התחילו לרכל עליי בכיף בזמן שההורים שלי מוסיפים חיזוקים איך בגיל 4 עדיין הייתי עושה קקי בסיר ורוד באמצע הסלון. משם הכל זרם. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מתחתן בקרוב עם דוברת רוסית שהוריה עלו לפני 30 שנה לארץ

אני לא מבין מילה ברוסית (אם כי שוקל כבר כמה שנים לפתוח דולינגו ולהתחיל ללמוד)

מה שכן, הם מאוד משתדלים לדבר בעברית ליידי. אם המבוגרים יותר עולים לברך הם תמיד מתנצלים קודם שיצטרכו לדבר ברוסית כי קשה להם בעברית.

אם רוצים אפשר להשתדל, זה תלוי בכם. אני מעולם לא הרגשתי לא רצוי בינהם. בת הזוג שלי תמיד מדברת רק עברית ליידי.

אגב, אף פעם לא ביקשתי והיא אף פעם לא ביקשה מהם לא לדבר רוסית ליידי.

פורסם
בתאריך 8.3.2022 בשעה 08:19, discoTD5 כתב:

הלוואי שהמשפחה של אישתי היתה מדברת עירקית ולא הייתי צריך להבין על מה הם מדברים.

אין מה להבין. 90% קללות 🙂😃 (עירקי על מלא).

• מצחיק 2
פורסם
בתאריך 8.3.2022 בשעה 01:20, Liviur כתב:

זה לא רק אצל יוצאי בריה״מ. (אולי מוגבר שם) אבל אני נתקל באותה בעיה לאורך השנים (הורים מרומניה - עלינו ב84)

חוזרים ומתעקשים ומדברים איתם על כמה זה חשוב לתקשורת.

זה קשה - וזה חד וחלק מעיב על היחסים והתקשורת.

עם שני הצדדים - אבל זה מה יש...

בדיוק כך!

עליתי מאותה המדינה, שנתיים מאוחר יותר מליביו, ונתקל עדיין בבעיה הזו בכל פעם בו יש מפגש בו יש נוכחות של שני דוברי רומנית או יותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, איציק נ. כתב:

אלו הם צרות קטנות, קחו הכל בפרופורציה. יהיה לכם עוד הרבה על מה לריב בהמשך, במיוחד שיהיו ילדים ותבקרו את ההורים

בדיוק. חכה תראה מה תקבל ממנה כשהילדים שלכם ידברו איתה ברוסית.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לפחות לכם אין את הבעיה שלי הייתה - להבין את הבת שלי כי אני לא דובר את השפה והיא בגן מקומי. זה נפתר רק כשהעברנו אותה לגן דו לשוני עם אנגלית. אז כרגע הבת שלי דוברת 4 שפות. וואלה, מקנא בה.

פורסם
בתאריך 9.3.2022 בשעה 12:12, Ron Poh כתב:

באידיש לדוגמא היו קללות בסגנון: שיצמח לך פרונקל במקום שעליו נהוג לשבת.

יידיש זו מלכת הקללות. כל קללה זה עולם ומלואו.

"שתגדל כמו בצל, עם הראש באדמה ועם התחת למעלה"

"שתבלע מטריה ושהיא תיפתח לך בבטן"

"שתישאר לך רק שן אחת בפה, בשביל הכאבים"

חפשו ברשת, זה עולם ומלואו. מומלץ ומצחיק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 11.3.2022 בשעה 17:01, שביט כתב:

יידיש זו מלכת הקללות. כל קללה זה עולם ומלואו.

"שתגדל כמו בצל, עם הראש באדמה ועם התחת למעלה"

"שתבלע מטריה ושהיא תיפתח לך בבטן"

"שתישאר לך רק שן אחת בפה, בשביל הכאבים"

חפשו ברשת, זה עולם ומלואו. מומלץ ומצחיק.

זו אחת מהאהובות עליי ביידיש:

"זאָלן דיר וואקסן בוריקעס פון פופיק און זאָלסט פישן מיט בארשט" - שיצמח לך סלק מהפופיק ושתשתין בורשט.

פורסם (נערך)
בתאריך 9.3.2022 בשעה 03:45, יבגניפ כתב:

ואני אומר שוב, ומתעלמים מזה כל מי שבוחר להתמקד דווקא ברוסים, לכו תסתובבו בשכונות שיש בהן כמות גדולה יחסית של עולים חדשים מצרפת או ארה"ב ותשמעו אנגלית וצרפתית. זה בולט פחות כי כמותית יש מהם פחות. וגם כשהייתי ילד, באמצע שנות ה90, החברים שלי שהגיעו מאנגליה או ארה"ב דיברו רק אנגלית בבית.

אני בטוח שאם ההורים של פות"ש היו מדברים אנגלית מול החברה השרשור הזה לא היה נפתח, ולא מסיבה גזענית.

דמיין רגע את החיים של הצרפתי הממוצע שגר בצרפת שם בבוקר מפעיל את המכונת כביסה שלו שכל הפונקציות של המכונת כביסה כתובות בצרפתית מתניע את הרכב שלו בבוקר לקבל הודעה מהTMPS שלו בצרפתית ומדליק את המחשב שלו ועובד איתו בצרפתית(אגב, אותו דבר ברוסית/גרמנית/ספרדית).

מול זאת בישראל המחשבי רכב רובם עדיין באנגלית(מגמה שלאט לאט משתנה אבל קיימת), הטלוויזיה שלך התפריטים שלה סביר להניח עוד באנגלית, רוב המכשירי חשמל הקטנים והגדולים עוד מדברים איתך באנגלית - אז זה שפה שלכל ישראלי כמעט יש ברמה כזאת או אחרת, מדינה דומה? נורווגיה - רובם דוברי אנגלית(ברמה הרבה יותר טובה מישראלים לרוב אבל זה כבר דיון אחר) כי השפת אם שלהם נדירה והם חייבים אנגלית ברמה כזאת או אחרת כי הם יתקלו בה ביום יום.

אבל עובדתית אם החברה הייתה נכנסת לבית של דוברי אנגלית ולא בית של דוברי רוסית סביר להניח שהיא הייתה יכולה לתקשר איתם ברמה כזאת או אחרת - מה שבטוח היה פותר הרבה בעיות.

אני מאוד בעד לשמר את השפה המקורית, לדוגמא אמא שלי דוברת פולנית - אבל אבא שלי לא ובבית של המשפחה שלי לא דיברו פולנית(אמא שלי הייתה מדברת עם ההורים שלי ועדיין מדברת עם האחים שלה), וכיום אני יכול להגיד שהייתי שמח אם אמא שלי בבית הייתה מדברת איתי ומלמדת אותי פה ושם פולנית - רק שתהיה לי עוד שפה, היום אני לומד פולנית בדיולינגו ואפילו שומע מוזיקה בפולנית בפלייליסט שלי וקורא עם גוגל טרנסלייט כתבות מפולין רק כדי לייצר את היום יומיות עם השפה, ומבין עד כמה ללמוד את השפה הזאת כילד היה לעזר(כי כילד קל הרבה יותר לקלוט שפות חדשות) - ולכן כשאני שומע על גנים שמעודדים בהם דיבור ברוסית אני מאוד בעד, כי תאכלס? שפה זה כוח, ולתת לילדים שלך עוד שפה זה תמיד רווח מלא להם.

עריכה אחרונה על ידי noknok
  • רעיון טוב! 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...