Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בהכרח,

סבתא שלי יוצאת רומניה - דברה עם אבא שלי עברית, פה ושם גם דיברו  יידיש בבית אבל בעיקר עברית.

לעומת זאת סבתא מצד שני יוצאת מרוקו,  דברה עברית מאוד משובשבת, בבית דיברו מרוקאית, למרות זאת כל הילדים (למעשה ילדות) דיברו עברית.

לזה שאמר שהרוסים עוברים לגור אחד ליד השני, ומה ציפית שייקרה? לך יש כח לשכן ששומר שבת/כשרות/כיפור שיחפור לך למה אתה אוכל/חי/נושם בשבת?

למה מלמדים את הילדים רוסית?  עברית ואנגלית יילמדו בבי"ס. רוסית לא יילמדו שוב.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אופס - אין קשר בין עדות לדתיות. יש דתיים וחילוניים בני כל העדות, ומרביתם לא מתערבים בחיי שכניהם - יוצא מכלל זה חלק מהחרדים.

מה שמסקרן אותי - ואיני יודע האם המידע קיים וגלוי - הוא מה אחוז העולים הנישאים עם ילידי הארץ ובני עדות אחרות, בוודאי בשנים האחרונות, כאשר מי שעלו בילדותם או נולדו בארץ מגיעים לפרקם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

המובלעות שאני כן רואה, ובהרבה יותר ממקרה יחיד,

זה ילדים שגדלים ב"גן פרטי של רוסים" ומגיעים לגן חובה או לכיתה א' עם עברית במבטא *כבד*. כאילו, ממש כבד. לא יודע עד כמה המבטא (שנעלם במהלך היסודי) הוא גורם להצקות, אני מניח שלא יותר מכל תכונה אחרת כמו ג'ינג'י/שמן/אף עקום.

קח דוגמא אחרת, לדעתי זה די מאפיין.

הורים יוצאי רוסיה או אחת המדינות שהיו פעם ברית המועצות, 30 שנה בארץ. הילדים שלהם מגיל 0 היו בגן רגיל, הגננת מדברת בעברית, למדו עברית כשפת אם ראשית, מדברים ללא מבטא.

ההורים בבית מדברים אחד עם השני ברוסית אבל עם הילדים בעברית. 

בשלב מסויים הילדים מתחילים לראות תכני וידאו ביוטיוב, כל מיני ערוצי ילדים, בלוגים וכו'. 

מהדברים האלו יש פי 100 יותר חומר ברוסית מאשר בעברית, באנגלית יש פי 500 אבל לא רלוונטי כי הם לא מבינים אנגלית. 

אבל את הרוסית הם כן מבינים כי שומעים מההורים. כשמתחילים לראות את התכנים האלו, השפה הרוסית תופסת אצלם מקום משמעותי יותר ודוחקת את העברית. 

• אהבתי 1

פורסם

תופסת מקום או דוחקת? עד כמה משפיעה על שפת התקשורת שלהם עם סביבתם? בכל זאת, צריכת תכנים אינה שוות ערך לפעילות חברתית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ערכתי מחקרים ולא יודע את התשובה המדויקת. 

אני רק אומר שבגלל התכנים האלו הילדים שבגיל צעיר יותר לא דיברו ברוסית בכלל, מתחילים לפעמים, בחלק מהסיטואציות, לדבר ברוסית עם ההורים תוך שימוש בדפוסים לשוניים מאותם התכנים. 

פורסם
לפני 14 שעות, Gosser1860 כתב:

הנחמה היחידה (בערך) היא שרוסית היא שפה משופעת בקללות מתקדמות כנראה מכל שפה אחרת.

עד היום אני זוכר אוסף של קללות ברוסית.

בכלל ציורי מאוד להגיד למישהו שאמא שלו קרוקודיל.

• מצחיק 5

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המורה שלי לערבית התלוננה בכיתה שאנחנו יודעים קללות, ולא כללים.

פורסם

אי אפשר להשוות את המצב היום או אפילו ב-30 שנים האחרונות אל מול מה שחוו או עשו עולים לפני 60 שנה.

גם לא כל מי שהגיע לארץ בעבר הרחוק היו ציוני גדול. חלק נבעטו מאיפה שנבעטו.

הכפייה התרבותית אז היתה יותר חזקה. ואת התוצאות של זה אנחנו חווים גם עכשיו.

גל העליה בשנות ה-90 היה עצום יחסית.

ואני אומר שוב, ומתעלמים מזה כל מי שבוחר להתמקד דווקא ברוסים, לכו תסתובבו בשכונות שיש בהן כמות גדולה יחסית של עולים חדשים מצרפת או ארה"ב ותשמעו אנגלית וצרפתית. זה בולט פחות כי כמותית יש מהם פחות. וגם כשהייתי ילד, באמצע שנות ה90, החברים שלי שהגיעו מאנגליה או ארה"ב דיברו רק אנגלית בבית. 

אני יודע כמובן שיש גנים דוברי רוסית, ואני לא בעד זה. אבל אני לא מכיר יותר מדי רוסים שמדגישים כל הזמן את האתניות שלהם ומנסים לבדל את עצמם בכח. אפילו קבוצות כמו דור 1.5 הן די בשוליים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

ואני אומר שוב, ומתעלמים מזה כל מי שבוחר להתמקד דווקא ברוסים, לכו תסתובבו בשכונות שיש בהן כמות גדולה יחסית של עולים חדשים מצרפת או ארה"ב ותשמעו אנגלית וצרפתית. זה בולט פחות כי כמותית יש מהם פחות. וגם כשהייתי ילד, באמצע שנות ה90, החברים שלי שהגיעו מאנגליה או ארה"ב דיברו רק אנגלית בבית. 

יש לי חבר צוות שגר בנתניה, אני כל פעם שואל אותו אם הדרכון שלו בצרפתית ואם לא עשו לו בעיות במעבר הגבול.

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 15 שעות, Gosser1860 כתב:

הנחמה היחידה (בערך) היא שרוסית היא שפה משופעת בקללות מתקדמות כנראה מכל שפה אחרת.

שמעתי שקללות בעיראקית זה עולם ומלואו.

אבל אם כבר קללות, הדרך היותר מתוחכמת זה להשתמש בשפה ספרותית בלבד ועדיין לגרום ליריב להרגיש כאילו נפתח עליו צינור ביוב. זאת האומנות האמיתית.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נשוי לרוסיה מעל 10 שנים

מדי פעם בשיחות בתוך המשפחה שלה אני מבין מילה שתיים אבטיח..ביצים דברים כאלה

לא הפריע לי אף פעם וגם למשפחה שלי לא הפריע.

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

שמעתי שקללות בעיראקית זה עולם ומלואו.

אבל אם כבר קללות, הדרך היותר מתוחכמת זה להשתמש בשפה ספרותית בלבד ועדיין לגרום ליריב להרגיש כאילו נפתח עליו צינור ביוב. זאת האומנות האמיתית.

באידיש לדוגמא היו קללות בסגנון: שיצמח לך פרונקל במקום שעליו נהוג לשבת.

• מצחיק 1
פורסם
בתאריך 8.3.2022 בשעה 00:32, GABIUBOGI כתב:

אהלן,

מחפש הארות לסיטואציה שאני נמצא בא, מתחתן בעוד חודש עם בת הזוג שלי מזה 3 שנים, מאוהבים ברמות, גרים ביחד שנתיים וחצי, הכל זורם מושלם.

הבעיה היחידה אצלנו היא המשפחות, אני בן לעולים מאוקראינה (32 שנה בארץ) והיא בת למקומיים.

לא משנה כמה אני מנסה אני לא מצליח להחזיק שיח בסביבת המשפחה של יותר מ5 דק מבלי שיתחילו לעבור לרוסית. כל פעם מעיר,מעיר,מעיר. בסוף נכנא וגם מדבר רוסית.

כל זה יוצר מן הסתם אצל בת הזוג תחושה של חוסר שייכות, ריחוק, אי הבנה.

כרגע אני במצב שאני צריך ממש על גבול הלהתחנן שהיא תגיע למשפחה שלי, לרוב זה נגמר בדמעות שאני לא מרגישה שייכת ולא מקבלים אותי למשפחה. 

מצד שני יש את המשפחה שלה, שאני בן בית שם, אח שלה הפך לחבר טוב שלי, אני מעורב בהכל מהכל.

אבל נוצרת אצלי תחושת תסכול שאני נותן 100% מעצמי בכל מה שקשור למשפחה שלה והיא משקיעה בחזרה 10% בלחץ. מה שיוצר אצלי עכשיו ריחוק ורצון להפסיק להתחבר למשפחה שלה כדי שלא ארגיש חוסר שיוויון.

בקיצור, מה אני עושה? כי אני כבר משתגע.

מודה שלא קראתי את כל התגובות בשירשור. 

אגיד לך בקצרה: לך עם אהובות לבך ואל תנסה לשנות את המציאות. בן אדם בן 60-70, שום דבר לא ישנה אותו.

אני בטוח שההורים שלך אוהבים אותך מאוד וגם את הכלה ומאחלים לכם את כל הטוב שבעולם. 

אבל הם לא ישתנו, שום דבר לא יעזור. 

בזוגיות אין שוויון מוחלט, תמיד צד אחד נותן יותר בדברים מסויימים ופחות באחרים, הרי יש משפחות שהורים של אחד מבני הזוג גרים בחו"ל ונפגשים פעם בשנה - שנתיים ושל בן הזוג השני גרים בשכונה ליד ונפגשים 4 פעימם בשבוע... וגם עם זה מסתדרים. 

למרות שהוריך מעל 30 שנה בארץ, השיחה אצלם בעברית לא קולחת וזה לא משהו שניתן לשינוי, תעזוב את זה. 

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

אצלי היה בדיוק הפוך, אני יצאתי 3 שנים עם בחורה רוסיה שהייתה מביאה אותי למשפחה שלה, כשאמא שלה בכלל לא יודעת עברית והאבא בקושי כמה מילים, והאחים גם כן בוחרים לדבר רוסית. לשמחתי נפרדנו בסופו של דבר (זה לא היה שמח באותה התקופה, אבל לאחר מספר שנים הבנתי שניצלתי)

עריכה אחרונה על ידי Yossi dashti
פורסם
לפני 17 שעות, Blaz00r כתב:

הכל טוב ויפה, אבל אני שומע בפארק בגבעתיים ילדים בני 8 שככל הנראה נולדו וגדלו בארץ, מדברים עם חברים שלהם ברוסית, ובכנות אני לא מוצא לזה שום הצדקה… 

איזו הצדקה אתה מחפש? למה זה מעניין אותך?

לפני 17 שעות, Ron Poh כתב:

בעיר מגורי, בגינה אני רואים תינוקות שנולדו בארץ והוריהם מדברים איתם ברוסית.

אני רואה אותם גדלים ורק כאשר הם מגיעים לגן חובה הם נפגשים לראשונה בעברית.

בפייסבוק העירוני, שואלים על גני ילדים שמלמדים בשפה הרוסית.

מעולה, למה לא? עברית הם כבר ילמדו בגן.

• תוכן חדש...