Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, sperial כתב:

ידיעת השפה ושימוש בה היא כלי חשוב בהשתלבות בחברה.

כן, אבל דובר בעיקר על מבטא כבד/שפה שניה. זה שונה מאי ידיעת השפה. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 16 שעות, Liviur כתב:

זה לא רק אצל יוצאי בריה״מ. (אולי מוגבר שם) אבל אני נתקל באותה בעיה לאורך השנים (הורים מרומניה - עלינו ב84)

חוזרים ומתעקשים ומדברים איתם על כמה זה חשוב לתקשורת.

זה קשה - וזה חד וחלק מעיב על היחסים והתקשורת.

עם שני הצדדים - אבל זה מה יש...

דווקא אצלי הנסיון עם עולים מרומניה הוא חיובי (אני נשוי לרומניה ) וחמותי ז"ל בכל פעם שנכנסתי לחדר תמיד דיברה עברית , גם אם היה לה יותר פשוט לדבר רומנית 

עם אישתי בטלפון למשל הייתה מדברת רומנית , 

לעיתים שילבה מילה פה ושם ברומנית , אבל הייתה השתדלות גדולה לדבר עברית לפחות 95% מהזמן. 

לדעתי הצנועה , זאת גישה של אנשים , האם הצד השני חשוב לך או לא. זה הכל.

• רעיון טוב! 2

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני 16 דקות, פינדר כתב:

היתה תקופה, כשהבת שלי היתה בחטיבה, שהיתה קבוצה של ילדים דוברי רוסית שהיתה מדברת בינהם ברוסית כדי לרכל על ילדים אחרים, היתה להם קבוצת ווטסאפ משלהם ברוסית (זה נשמע פעוט אבל קבוצות ווטסאפ בגילאים האלו זה נושא טעון) ויצרו אוירה ממש לא טובה בכיתה. אולי זו היתה תגובת נגד למה שהם הרגישו מצד הילדים האחרים. לא יודע.

באסה, אבל בוא לא נתחיל להשוות בבקשה.

האמת העצובה היא שישראלים בממוצע הרבה יותר גזענים ממה שצריך. כמובן, כל פעם יש לזה הסבר תורן למה זה לגיטימי. היו פה מספיק שרשורים בהם שיתפנו איך זה היה להיות ילד עולה כאן. וקרובי משפחה שלי שעובדים ברשתות שיווק עדיין חוטפים "תחזרו לרוסיה" פעם בכמה שבועות בממוצע. ואני לא רואה סיבה למה מיליון בני אדם שהגיעו לכאן ובתכלס השתלבו בכל דבר שקורה כאן צריכים להתנצל כי יש פה אנשים שלא נעים להם לשמוע רוסית.

ושוב, כשמסתובבים במרכז ת"א, זה לא נשמע שעולים מארה"ב או צרפת עושים יותר מאמצים לאמץ את השפה. אבל גם לפני 30 שנה, אני יכול להעיד, היחס למי שדיבר אנגלית במרחב היה שונה. ואישית אני חושב שמי שלא מכיר טוב את שפת המקום פוגע בעיקר בעצמו. מצד שני, גם רוב הישראלים הצברים לא באמת יודעים עברית.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

היו פה מספיק שרשורים בהם שיתפנו איך זה היה להיות ילד עולה כאן.

Smallest Violin GIFs | Tenor

(מניח ש"מותר" לי)

• מצחיק 2

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Gosser1860 כתב:

כן, אבל דובר בעיקר על מבטא כבד/שפה שניה. זה שונה מאי ידיעת השפה. 

יודע מה - אתקן את הניסוח: שימוש בשפה. אני לא חושב שמבטא יפריע יותר מדי לישראלים, בסופו של דבר אנו מורגלים במבטאים זרים, והמבטא אינו מהווה אצלנו סמן "מעמדי" - בניגוד ללא מעט מדינות באירופה שבהן הניב והמבטא מסמל השתייכות לקבוצה סוציו-אקונומית. 

חוץ מזה - אתה (או חבריך) שומעים "תחזור לרוסיה" - לך כמה עשורים אחורה וזה היה מרוקאי סכין\גרוזיני בקבוק\רומני גנב ועוד כהנה וכהנה כינויים מבוססי מוצא ותקופה, חלקם עוד הרבה יותר פוגעניים. תמיד מהגרים סופגים מהמקומיים או מהוותיקים. זו תופעה ישנה ואוניברסלית. ותמיד אני חוזר למערכון מ"לול" 1970 שמבטא את זה כל כך יפה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

אם נערים שנולדו בארץ, יילכו ברחוב וידברו בינהם באנגלית/צרפתית/אמהרית, אז כן יראה לי מוזר באותה מידה.

למה זה מוזר?

אני יודע 2 שפות ובוחר באיזו לתקשר.

גם זו לא באמת בחירה,אני מוצא את עצמי מדבר רוסית עם חברים לא כי קבענו שזה מה שיהיה אלא כי ככה ייצא.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני שעה, יבגניפ כתב:

ברור, יש. למה זה מעניין אותכם אבל? אז הם לא דוברים עברית כמוכם. משרתים בצבא? עובדים? משלמים מיסים? מצביעים בבחירות? מזדהים כישראלים?

הגיעו פה מיליון אנשים בערך. השתלבו בכל תחום אפשרי. צבא, פוליטיקה, אקדמיה, תעשיה, הייטק, מערכת החינוך. מה כל כך מטריד אותכם שיש כאלו שהשתלבו פחות או סתם יודעים פחות טוב עברית?

קראת את נושא הדיון? יש פה זוג שזה גורם להם להרבה כאב וצער. 

ותראה, אתה לא יכול לעבור מ "בולשיט" ל "מה איכפת לכם", אלו דברים שונים. העובדה שזו תופעה קיימת- לא ניתנת להפרכה.

כמה זה מפריע ולמי זה מפריע... זה כבר דיון אחר.

אז כן, אתה חוטף "תחזרו לרוסיה", אני חוטף אפליה בקבלה לעבודה בגלל שם המשפחה שלי, כל אחד והשיט ש "שייך" לקוביה שאליה צימדו אותו (למרות שאני בכלל יליד הארץ.)

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם
לפני 6 שעות, flytomars כתב:

אצלינו בעבודה המצב דווקא שונה - 

כל פעם שיש שיחת מטבחון ברוסית ומישהו נכנס אז מיד עוברים לעברית, גם כשהנושא ממש ממש לא מעניין 😛

שמח שזה המצב אצלך, להיות זה שלא מבין מילה ברוסית בתוך קבוצה זה ממש לא כיף

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

יודע מה - אתקן את הניסוח: שימוש בשפה. אני לא חושב שמבטא יפריע יותר מדי לישראלים, בסופו של דבר אנו מורגלים במבטאים זרים, והמבטא אינו מהווה אצלנו סמן "מעמדי" - בניגוד ללא מעט מדינות באירופה שבהן הניב והמבטא מסמל השתייכות לקבוצה סוציו-אקונומית. 

אולי לא שמת לב/הכרת, מבטא ועוד איך מפריע לישראלים. לא מורגלים ולא נעליים. 

ובטח ובטח שהוא סמן "מעמדי", בין מהגר למקומי למשל. בנוסף, מהגרים מבריה"מ בתחילת דרכם לרוב היו בקבוצה סוציו-אקונומית נמוכה.

לפני כשעה, sperial כתב:

חוץ מזה - אתה (או חבריך) שומעים "תחזור לרוסיה"

זה מה שנקרא lightweight baby. הייתי שומע דברים הרבה יותר פיקנטיים. הנחמה היחידה (בערך) היא שרוסית היא שפה משופעת בקללות מתקדמות כנראה מכל שפה אחרת.

לפני 12 דקות, Pika007 כתב:

אני חוטף אפליה בקבלה לעבודה בגלל שם המשפחה שלי

מה הבעיה עם שם המשפחה פיקצ'ו?

[סתם, אני צוחק..]

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם
לפני 15 דקות, Pika007 כתב:

קראת את נושא הדיון? יש פה זוג שזה גורם להם להרבה כאב וצער. 

כן אני משתדל לעשות את זה. 

לפני 15 דקות, Pika007 כתב:

ותראה, אתה לא יכול לעבור מ "בולשיט" ל "מה איכפת לכם", אלו דברים שונים. העובדה שזו תופעה קיימת- לא ניתנת להפרכה.

אויש נו. "אנשים מדברים רוסית" זו טענה א'. "רוסים לא רוצים באמת להיות חלק מישראל" או מה שלא נכתב שם זו טענה ב'. מא' אי אפשר בהכרח להסיק את ב'. קיומו של א' לא הופך את ב' ללא בולשיט. וכרגיל אני מאמין בעולם חופשי. כל אחד יכול להאמין במה שבא לו. אני מאמין שכל מי שמזועזע כאן מזה שהוא שומע רוסית לא היה מתרגש אם היה מדובר בצרפתית או אנגלית או ספרדית או כל שפה מערבית אחרת.

הכי אירוני, אגב, זה שהשרשור הוא על זוגות מעורבים של צברים ועולים. אפילו זה, אם כבר נושא השרשור, סותר את הרגשות של רון פו ודומיו.

לפני 19 דקות, Pika007 כתב:

אז כן, אתה חוטף "תחזרו לרוסיה", אני חוטף אפליה בקבלה לעבודה בגלל שם המשפחה שלי, כל אחד והשיט ש "שייך" לקוביה שאליה צימדו אותו (למרות שאני בכלל יליד הארץ.)

מה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

מוזמן להגר לקצת (שוב) למדינה שאתה לא דובר את השפה שלה. ממליץ. תראה עד כמה שפה חשובה בהשתלבות.

זה תנאי הכרחי אך לא מספיק.

לפני שעתיים, David32 כתב:

לי אישית "קשה" לדבר רוסית עם אנשים שלא יודעים עברית בכלל כי זה אומר שאני צריך כול הזמן להתאמץ לא להשתמש במילים בעברית.

תגיד תודה שלא מתעקשים לדבר איתך אוקראינית, ולא מעמידים פנים שלא מבינים אותך כשאתה מנסה לדבר איתם רוסית.

אבל משום מה לא מוכנים לדבר באנגלית. מעניין איך הם הולכים להתנהל מול נאט"ו.

זה קרה לי לפני כמה ימים כשהתקשרתי לבנק באוקראינה. הייתי צריך להיזכר בשפה תוך כדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בת הזוג שלי רוסייה, אמא שלה דוברת עברית, הסבא לא יודע עברית כמעט והסבתא חצי קלאץ'.

כשאנחנו מגיעים לארוחות משפחתיות (יכול לכלול גם בני משפחה אחרים שלא יודעם עברית או אפילו שכנים), בדרך כלל בת הזוג שלי ואמא שלה משתדלות מאוד לדבר רק בעברית, וגם הסבתא מנסה מאוד. ואם קורה שהתחיל איזה דיון ברוסית אז הן מתרגמות לי מיד, מסבירות ומערבות אותי בדיון.

מה גם שאני נהנה ללמוד כל מיני מילים ברוסית, הייתה תקופה שגם הורדתי Duolingo ולמדתי קצת, בנוסף בת הזוג שלי מלמדת אותי כל מיני מילים מדי פעם.

לא פעם הצלחתי להבין שיחות ברוסית ע"י היקש והקשר.

זה מצב קשוח אבל בני המשפחה יכולים להקל

• אהבתי 1
פורסם

לפי דעתי, הסיבה שרוסים אוהבים לדבר ברוסית היא בגלל שרוסית זאות השפת אם שלהם.

אני עליתי בגיל 6, לפני יותר מ30 שנה, ועדין כשאני נפגש עם חברים שהשפת אם שלהם רוסית, רוב הזמן מדברים ברוסית.

אני בטוח שגם אם אתם תעברו לגור למשל בבלגיה, ותגורו שם אפילו 40 שנה, וכול הזמן תדברו בבלגית, בעבודה, עם השכנים והחברים, אבל כאשר תפגשו חבר ישראלי, מבטיח לכם שתדברו איתו בעברית ולא בבלגית. אפילו ששניכם גרים בבלגיה כבר 40 שנה...

פורסם

מה שמשמש בתוך המשפחה זה עניין אחד, מה שקורה בנוכחות זרים שאינם דוברים את השפה זה סיפור אחר, וזה נושא השרשור.

והערת אגב - אין שפה "בלגית". בבלגיה יש אזור דובר צרפתית, אזור דובר פלמית (ניב של הולנדית, הבלגים קוראים לו Nederlands, קרי הולנדית, אבל הוא שונה מהשפה שמדברים מעבר לגבול הצפוני), ויש גם אוכלוסיה קטנה דוברת גרמנית. שלוש השפות הן רשמיות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, דניאל1983 כתב:

לפי דעתי, הסיבה שרוסים אוהבים לדבר ברוסית היא בגלל שרוסית זאות השפת אם שלהם.

אני עליתי בגיל 6, לפני יותר מ30 שנה, ועדין כשאני נפגש עם חברים שהשפת אם שלהם רוסית, רוב הזמן מדברים ברוסית.

אני בטוח שגם אם אתם תעברו לגור למשל בבלגיה, ותגורו שם אפילו 40 שנה, וכול הזמן תדברו בבלגית, בעבודה, עם השכנים והחברים, אבל כאשר תפגשו חבר ישראלי, מבטיח לכם שתדברו איתו בעברית ולא בבלגית. אפילו ששניכם גרים בבלגיה כבר 40 שנה...

הכל טוב ויפה, אבל אני שומע בפארק בגבעתיים ילדים בני 8 שככל הנראה נולדו וגדלו בארץ, מדברים עם חברים שלהם ברוסית, ובכנות אני לא מוצא לזה שום הצדקה… ומשום מה זה רק אצל דוברי רוסית, אין לי מושג למה. זה מוזר גם אם זה בכל שפה אחרת, אבל זה לא נפוץ כמו רוסית. אשמח לשמוע הסבר לתופעה

• תוכן חדש...