Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני נמצא במצב כזה, כשמתחילים לדבר איתי ברוסית ושיש איתי בן אדם שלא דובר את השפה,

אז אני עונה להם בעברית עד שמתחילים להבין את הרמז.

כן, זאת לצערי תופעה אופיינית למגזר הרוסי, ולא רק (גם ערבים ככה).

וכן, לדעתי זה מאוד לא מנומס לדבר בשפה אחרת ליד בן אדם שלא מבין אותה (ואני לא מדבר על מצבים שבהם לצד השני יש קושי עם השפה המשותפת).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, DareDevil כתב:

אני הולך להישמע גזעני אבל תמיד נתקלתי בצורך של יוצאי בריה"מ לדבר ברוסית. הייתי היחיד בחדר, הם דיברו ברוסית. גם שאני לא הישראלי היחיד, עדיין היה להם את הצורך לדבר ככה.

אין לי הרבה ממש להוסיף כי אני תמיד מהצד השני זה שלא יודע רוסית. להתחנן להורייך כבר עשית ועדיין הם מדברים רוסית. הייתי מפסיק לדבר ברוסית גם אם זה נוח לך. רק בעברית כי יש לך בת זוג ישראלית וזה די חשוב (אני מתאר לעצמי) כי אתה רוצה שהיא תהיה חלק מהמשפחה שלך (התא המשפחתי). 

נ.ב. 

ההורים שלך די אנוכיים ברמות אבל זה חלק מהתרבות הזו. ככה שזה עדיין די גזעני

אצלינו בעבודה המצב דווקא שונה - 

כל פעם שיש שיחת מטבחון ברוסית ומישהו נכנס אז מיד עוברים לעברית, גם כשהנושא ממש ממש לא מעניין 😛

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

אצלנו בעבודה המשיכו לדבר ברוסית. עכשיו ברור שהם דברו סתם שיחת חולין, אבל זה דיי מוזר שאנשים שנולדו בארץ או הגיעו לפה בגיל שנתיים מעדיפים לדבר ברוסית.

גם אצלנו ברחובות העיר (עיר שאחוזי יוצאי ברית המועצות לשעבר גדולים מאוד) שומעים הרבה רוסית, וכאמור האבסורד שגם תלמידי תיכון בני 16 מדברים רוסית והם הרי בטוח נולדו בארץ.

מה הפלא שהרי בגינה ליד הבית ההורים מדברים עם התינוקות ברוסית.

אימי נולדה בברית המועצות ועלתה לארץ בגיל 12 בשנת 1956. מדברת/קוראת/כותבת בעברית פרפקט וזאת אף על פי שבקושי למדה בארץ.

סבתי ז”ל דברה עברית טובה אם כי יש לציין שלקרוא ולכתוב המשיכה ברוסית.

זה מרגיש כאילו העליה משנת 1990 מרגישה שהיא עדיין רוסית ולא רוצה באמת להתערות בארץ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 25 דקות, Ron Poh כתב:

זה מרגיש כאילו העליה משנת 1990 מרגישה שהיא עדיין רוסית ולא רוצה באמת להתערות בארץ.

בולשיט. מכל כך הרבה כיוונים. אפילו בזה שרוב המגיבים בשרשור הזה הם עולים, כולל כאלו שלא הייתי מנחש בחיים.

פעם הבאה שאתה שומע רוסית דמיין שזה אנגלית. מבטיח שהאנטגוניזם יעלם מייד. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, באיזה איזור אתה גר? אני לא יכול להגיד משהו כל כך מכליל על "העליה", אבל לפחות במקומות שהם לא גוש דן, לא חסרים מקומות שבהם התקבצות מכוונת של אוכלוסיית יוצאי ברה"מ (כלומר- זה לא שזרקו ריכוז שלהם שם כאשר הגיעו לארץ, אלא הם עברו לשם טיפין טיפין), באיזור כמובן "גן רוסי", ואיכשהו יוצא שילדים שנולדו וגדלו בארץ עדיין מתהדרים במבטא כבד כאשר הם מדברים עברית, וההורים מדברים עברית קלוקלת מאוד למרות שנמצאים עשורים בארץ ולא עלו לכאן בגיל מאוחר. אם תרצה אוכל לתת מספר דוגמאות למקומות כאלו בארץ. מספר אנשים שעבדתי איתם בעבר הגיעו מרקע כזה והופתעתי מאוד לגלות שנולדו בארץ.

*אני לא קונה את תירוץ "לימדו אותם בבית את השפה כי זה חשוב", אני מכיר מספיק אנשים ממגוון רקעים (לימודים, משפחה, עבודה) שדוברים שפה נוספת מגיל אפס ועדיין דוברים אותה ברמה מעולה, גם רוסית, עם אפס מבטא בעברית.

פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

בולשיט. מכל כך הרבה כיוונים. אפילו בזה שרוב המגיבים בשרשור הזה הם עולים, כולל כאלו שלא הייתי מנחש בחיים.

פעם הבאה שאתה שומע רוסית דמיין שזה אנגלית. מבטיח שהאנטגוניזם יעלם מייד. 

אם נערים שנולדו בארץ, יילכו ברחוב וידברו בינהם באנגלית/צרפתית/אמהרית, אז כן יראה לי מוזר באותה מידה.

פורסם

קורה להרבה אנשים שגדלו עם שפה זרה. יש לי שכנים דרום אמריקאים, שניהם כבר 50 שנה בארץ (ואני מניח שלמדו עברית קודם עלייתם) - עוברים כל הזמן בין עברית לספרדית.

עולים מברה"מ וממשיכותיה - האוכלוסיה שאינה דוברת עברית הולכת ומתמעטת. חלקם בגלל הגיל שהולכים לעולמם, ורבים שעם השנים קולטים את העברית. מצד שני, לגבי הילדים- אני חייב לומר שאני מקנא בילדים שלומדים יותר משפה אחת כשפת אם, ואחת היא  אם מדובר באנגלית, צרפתית או רוסית. 

@Ron Poh הערבים הם אוכלוסיה שונה לחלוטין. מרביתם דוברי עברית, אם כי יש מעטים, בעיקר נשים מבוגרות, שאינן דוברות את השפה. ועדיין ביניהם הם מדברים ערבית, או ניב מיוחד שהוא "ערבראני" - שעטנז של ערבית ועברית.

קוריוז - כשביקרתי בקנדה לפני כמה שנים שמעתי בשירותים של איזה קניון שני נערים מדברים עברית במבטא צרפתי כבד. אבל דומני שזה כיוון שהם חשבו שלא יבינו אותם (נמנעתי מלהביך אותם).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור, יש. למה זה מעניין אותכם אבל? אז הם לא דוברים עברית כמוכם. משרתים בצבא? עובדים? משלמים מיסים? מצביעים בבחירות? מזדהים כישראלים?

הגיעו פה מיליון אנשים בערך. השתלבו בכל תחום אפשרי. צבא, פוליטיקה, אקדמיה, תעשיה, הייטק, מערכת החינוך. מה כל כך מטריד אותכם שיש כאלו שהשתלבו פחות או סתם יודעים פחות טוב עברית?

לפני 7 דקות, Ron Poh כתב:

אם נערים שנולדו בארץ, יילכו ברחוב וידברו בינהם באנגלית/צרפתית/אמהרית, אז כן יראה לי מוזר באותה מידה.

מאיפה אתה יודע מי נולד איפה? במרכז תל אביב יש ילדים שמדברים בצרפתית ואנגלית ורוסית. אני לא טורח לעצור ולתהות לעצמי מי מהם נולד בארץ ומי לא.

מה איכפת לך?

פוגע בך?

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, sperial כתב:

קורה להרבה אנשים שגדלו עם שפה זרה. יש לי שכנים דרום אמריקאים, שניהם כבר 50 שנה בארץ (ואני מניח שלמדו עברית קודם עלייתם) - עוברים כל הזמן בין עברית לספרדית.

עולים מברה"מ וממשיכותיה - האוכלוסיה שאינה דוברת עברית הולכת ומתמעטת. חלקם בגלל הגיל שהולכים לעולמם, ורבים שעם השנים קולטים את העברית. מצד שני, לגבי הילדים- אני חייב לומר שאני מקנא בילדים שלומדים יותר משפה אחת כשפת אם, ואחת היא  אם מדובר באנגלית, צרפתית או רוסית. 

@Ron Poh הערבים הם אוכלוסיה שונה לחלוטין. מרביתם דוברי עברית, אם כי יש מעטים, בעיקר נשים מבוגרות, שאינן דוברות את השפה. ועדיין ביניהם הם מדברים ערבית, או ניב מיוחד שהוא "ערבראני" - שעטנז של ערבית ועברית.

קוריוז - כשביקרתי בקנדה לפני כמה שנים שמעתי בשירותים של איזה קניון שני נערים מדברים עברית במבטא צרפתי כבד. אבל דומני שזה כיוון שהם חשבו שלא יבינו אותם (נמנעתי מלהביך אותם).

איך הגעת לקשר אותי עם ערבים?

לא הזכרתי אפילו ברמז ערבים. וערבית היא במעמד מיוחד בארץ, חבל לי שאני לא דובר את השפה, אבל בטח שאני לא בא בטענות למי שדובר אותה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

בול. לא מבין את הקטע הזה

פורסם
לפני 8 דקות, יבגניפ כתב:

פוגע בך?

היתה תקופה, כשהבת שלי היתה בחטיבה, שהיתה קבוצה של ילדים דוברי רוסית שהיתה מדברת בינהם ברוסית כדי לרכל על ילדים אחרים, היתה להם קבוצת ווטסאפ משלהם ברוסית (זה נשמע פעוט אבל קבוצות ווטסאפ בגילאים האלו זה נושא טעון) ויצרו אוירה ממש לא טובה בכיתה. אולי זו היתה תגובת נגד למה שהם הרגישו מצד הילדים האחרים. לא יודע.

אחותי גרה בLA. הילדים שלה נולדו שם ולמדו עברית לפני שלמדו אנגלית. זה נראה לי טבעי לגמרי שבבית שלהם השפה היא עברית. החברות שלה ישראליות, היא עובדת בחברה של ישראלי והיא יכולה להעביר ימים שלמים בלי לדבר אנגלית.

הילדים שלה היום מדברים בשילוב של עברית ואנגלית. אני מניח שכשהם יביאו ילדים, זה כבר יהיה באנגלית לגמרי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

ברור, יש. למה זה מעניין אותכם אבל?

אני מקבל את הרושם מההודעות פה שידיעת שפה == השתלבות בחברה, וידיעת שפה עברית == השתלבות בחברה הישראלית. בעיניי ידיעת שפה זה מאפיין מסוים של השתלבות אבל זה בטח לא מתחיל ונגמר בזה. ואני שם בצד את זה שהחברה הישראלית (עוד לפני העליה הרוסית) היא מיקס לא טריויאלי של הרבה תרבויות, שפות (ערבים עם ערבית, חרדים עם יידש בחלק מהמגזרים וכו').

אלו: 

לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

משרתים בצבא? עובדים? משלמים מיסים? מצביעים בבחירות? מזדהים כישראלים?

מקבלים משקל גדול יותר משמעותית.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, Ron Poh כתב:

אצלנו בעבודה המשיכו לדבר ברוסית. עכשיו ברור שהם דברו סתם שיחת חולין, אבל זה דיי מוזר שאנשים שנולדו בארץ או הגיעו לפה בגיל שנתיים מעדיפים לדבר ברוסית.

אני לא "מעדיף" לדבר רוסית. אני מדבר בשפה מסויימת כתלות ב"חבורה" שאני נמצא בה. אם אפשר לזרוק מילים ברוסית (או חס וחלילה לנהל שיחה) - מעולה. אם לא - אז לא.

וגם ככה, לפחות אצלי, אבל לדעתי אצל הרוב, אין רוסית "טהורה", יש עירבוב בין רוסית לעברית.

לי אישית "קשה" לדבר רוסית עם אנשים שלא יודעים עברית בכלל כי זה אומר שאני צריך כול הזמן להתאמץ לא להשתמש במילים בעברית.

לפני 35 דקות, Pika007 כתב:

יבגני, באיזה איזור אתה גר?

תשמע, איפה שאתה גר... בהחלט בעיה הנושא. 

לפני 3 דקות, Blaz00r כתב:

בול. לא מבין את הקטע הזה

יא קנאי. זה נוח.

לפני 1 דקה, Gosser1860 כתב:

בעיניי ידיעת שפה זה מאפיין מסוים של השתלבות אבל זה בטח לא מתחיל בזה

דווקא לדעתי מאוד מתחיל בזה.

מוזמן להגר לקצת (שוב) למדינה שאתה לא דובר את השפה שלה. ממליץ. תראה עד כמה שפה חשובה בהשתלבות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

(זה נשמע פעוט אבל קבוצות ווטסאפ בגילאים האלו זה נושא טעון)

סליחה אם אני קצת קטנוני או משהו אבל זה מה זה בקטנה ביחס למה שילדים רוסים היו חווים באותה שכבת גיל טרום תקופת וואטספ/פייסבוק. לא שאני מצדיק את ההתנהגות הזו, אבל כן, זה כנראה נבע מאותה תחושת אי שייכות.

לפני 5 דקות, David32 כתב:

מוזמן להגר לקצת (שוב) למדינה שאתה לא דובר את השפה שלה. ממליץ. תראה עד כמה שפה חשובה בהשתלבות.

לא חושב שאני אהגר שוב(*) אלא אם טנקים רוסים יתגלגלו בפאתי ירושלים.

לפני 7 דקות, David32 כתב:

דווקא לדעתי מאוד מתחיל בזה.

מקבל, ידיעת שפה יכול לקדם אותך הרבה.

(*) היגרתי בתור עובר, אז אני לא יודע אם זה נחשב.

לפני 9 דקות, David32 כתב:

אם אפשר לזרוק מילים ברוסית

cyka blyat Meaning | Translations by Dictionary.com

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

@Gosser1860 ידיעת השפה ושימוש בה היא כלי חשוב בהשתלבות בחברה.

דרך אגב - סיפור השפה ואי קליטתה לא התחיל ב-1990. שמישהו יחפש קצת סיפורים על הייקים שעלו בעליה החמישית, וחלקם לא למד עברית מעולם. אישית הכרתי אחד כזה, שעלה ב-1935, ועד שהלך לעולמו בסביבות 1980 לא דיבר מילה אחת בעברית.

וזה גם מאוד אינדיבידואלי. הכרנו זוג עולים מבוגרים שעלו בתחילת שנות ה-90. האשה היתה רופאה, ואחרי תקופת "הסתכלות" בבית החולים קיבלה רשיון לעסוק במקצועה, וקופת החולים שלחה אותה לעבוד בכפר ערבי. 4-5 שנים אחרי עליתה ארצה קשקשה גם בעברית וגם בערבית. בעלה לא היה מסוגל להוציא מהפה משפט אחד בעברית, גם אחרי שלקח שיעורים פרטיים.. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...