Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, Blaz00r כתב:

אבל זה לא נפוץ כמו רוסית. אשמח לשמוע הסבר לתופעה

יש הרבה יותר רוסים.

כמו כן, בניגוד למה שרובינו חושבים, יש גם עולים מהשנים האחרונות (משפחות עם ילדים קטנים). הנה למשל הנתונים של תל אביב. 50% מהעולים שהגיעו לעיר ב-2020 באו מרוסיה. ואני מבטיח לך שאם תסתובב בצפון הישן או ליד בוגרשוב שעה - שעתיים - תראה ילדים מדברים צרפתית או אנגלית. פשוט פחות מהם. כי מספרית יש פחות מהם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המשפחה של אשתי בכלל לא בארץ והם לא מדברים שום שפה חוץ משפתם, אז הקשיים שלך מובנים אבל מצבכם ממש ממש לא נוראי.

חושב שקיבלת כאן עצות טובות - הוריך מדברים כנראה מספיק עברית שאם פשוט תדבר עברית כשאתה אצלהם (מעבר לשלום או להתראות) אז זה יעזור לזוגתך מוראלית. בנוסף תפוס שיחה עם ההורים ותסביר להם שזה יוצר אנטי לא קטן ושאם הם רוצים לראות ולדבר עם הנכדים שלהם בעתיד ואולי ללמד אותם רוסית, אולי כדאי שיצרו אווירה טובה יותר לזוגתך (מכיר אישית שני זוגות שזה לבד יישר את ההורים חיש קל ומהר).

לגבי זוגתך, וכאן אני מדבר מניסיוני האישי כי אצל אשתי כאמור הם לא מדברים אף שפה אחרת - פשוט למדתי עם השנים את השפה של משפחתה (יותר מעשור כבר). לא ברמה גבוהה אבל מספיק כדי לתקשר לגבי דברים יום יומיים ולגבי הצאצאים (אפילו עם הסבתא הממש ממש מבוגרת) ושיתן להם הרגשה שיש תקשורת בסיסית.

במקרה שלך רוסית אולי לא השפה הכי פופולרית כרגע אבל מכיוון שיש לאנשים הרבה חשיפה פאסיבית לשפה אז יש לא מעט מילים שהיא מכירה כבר. תלמד אותה 10-15 פעלים בסיסיים בהווה - מספיק בכל אחד אני, אתה, אתם והם - לאכול, לשתות, ללכת, לנסוע. זאת תהיה התחלה וגם ההורים יכולים ללמד אותה מילה כל פעם שאתם נפגשים. יש גם אחלה ספר של Schaum's Russian Grammar שאפשר להוריד/לקנות ויש עוד ספרים. זה לוקח זמן, אבל אם יש קצת רצון זה יעבוד ובטח ובטח שיבנה בסיס כך שכאשר יגיעו הילדים ותרצה (או הוריך ירצו) ללמד אותם את השפה, לא רק שלא יהיה לה אנטי אלא שהיא גם דרך זה תלמד לאט לאט עוד מילים וביטויים (שוב, מדבר מנסיון).

כל מסע מתחיל בצעד קטן ... בהצלחה!

לפני 28 דקות, דניאל1983 כתב:

לפי דעתי, הסיבה שרוסים אוהבים לדבר ברוסית היא בגלל שרוסית זאות השפת אם שלהם.

אני עליתי בגיל 6, לפני יותר מ30 שנה, ועדין כשאני נפגש עם חברים שהשפת אם שלהם רוסית, רוב הזמן מדברים ברוסית.

אני בטוח שגם אם אתם תעברו לגור למשל בבלגיה, ותגורו שם אפילו 40 שנה, וכול הזמן תדברו בבלגית, בעבודה, עם השכנים והחברים, אבל כאשר תפגשו חבר ישראלי, מבטיח לכם שתדברו איתו בעברית ולא בבלגית. אפילו ששניכם גרים בבלגיה כבר 40 שנה...

מאוד מאוד תלוי גם בדור וגם באנשים

הורים של חבר ילדות היו סירובניקים ולא דיברו בכלל רוסית בבית. חבר שלי למד חצי כח מהסבתא הזקנה שדיברה רק רוסית ועד היום אשתו (שדוברת רוסית) צוחקת על המבטא שלו (הוא מבין הכל אבל לא אוהב לדבר - רק אם הוא ממש חייב כמו אם הוא עוזר לאיזה זקן שלא מבין עברית). גם עם החברים שלו שדוברים רוסית כולם מדברים עברית ביחד לא רוסית. אבל - זאת עליה אחרת לחלוטין (של שנות ה-70).

מכיר יותר מבן אדם אחד או שניים שפשוט התביישו ברוסית או כל כך לא אהבו את השפה שמדברים רק עברית אפילו אם פונים אליהם ברוסית.

נ"ב - אין בלגית - הפלמים מדברים הולנדית, הוואלונים צרפתית והגרמנים במזרח גרמנית ...

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

יש הרבה יותר רוסים.

כמו כן, בניגוד למה שרובינו חושבים, יש גם עולים מהשנים האחרונות (משפחות עם ילדים קטנים). הנה למשל הנתונים של תל אביב. 50% מהעולים שהגיעו לעיר ב-2020 באו מרוסיה. ואני מבטיח לך שאם תסתובב בצפון הישן או ליד בוגרשוב שעה - שעתיים - תראה ילדים מדברים צרפתית או אנגלית. פשוט פחות מהם. כי מספרית יש פחות מהם.

בעיר מגורי, בגינה אני רואים תינוקות שנולדו בארץ והוריהם מדברים איתם ברוסית.

אני רואה אותם גדלים ורק כאשר הם מגיעים לגן חובה הם נפגשים לראשונה בעברית.

ואני בשלוש שנים האחרונות נמצא יום יום בגינה, ובשנתיים לפני כן כפעמים שלושה בשבוע. כך שאני רואה מספיק תינוקות מלידתם והלאה.

בפייסבוק העירוני, שואלים על גני ילדים שמלמדים בשפה הרוסית.

אז באמת שזה סבבה שהילדים יודעים לדבר בשפה של הוריהם והסבים, אולי חבל שפעם לא הנחילו את השפה. אבל הבעיה שהשפה הרוסית אצלהם היא כשפת אם, והעברית נדחקת כך שגם בחברה הם לא ששים לדבר בה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
לפני 6 דקות, Ron Poh כתב:

בעיר מגורי, בגינה אני רואים תינוקות שנולדו בארץ והוריהם מדברים איתם ברוסית.

אני רואה אותם גדלים ורק כאשר הם מגיעים לגן חובה הם נפגשים לראשונה בעברית.

ואני בשלוש שנים האחרונות נמצא יום יום בגינה, ובשנתיים לפני כן כפעמים שלושה בשבוע. כך שאני רואה מספיק תינוקות מלידתם והלאה.

בפייסבוק העירוני, שואלים על גני ילדים שמלמדים בשפה הרוסית.

אז באמת שזה סבבה שהילדים יודעים לדבר בשפה של הוריהם והסבים, אולי חבל שפעם לא הנחילו את השפה. אבל הבעיה שהשפה הרוסית אצלהם היא כשפת אם, והעברית נדחקת כך שגם בחברה הם לא ששים לדבר בה.

כאשר שפת אמם של הורי הילדים רוסית, קשה לדרוש ששפת אמם של הילדים לא תהיה רוסית.

שוב, מניסיון - תוך כמה חודשים בגן הם יקשקשו בעברית - זאת השפה הדומיננטית בחוץ אז הם ידרו אותה בלי בעיות.

פורסם

ילדים דו לשוניים זה מצוין.

וכשהחברים הרוסים שלי לא שמים לב למדתי מילה מאד שימושית:

750x485.jpeg

• מצחיק 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 43 דקות, יבגניפ כתב:

יש הרבה יותר רוסים.

קיבלתי אבל לא שוכנעתי

בבית של אבא שלי דיברו רומנית. בבית של אמא שלי דיברו ערבית. וככה בעוד מאות אלפי משפחות בארץ - מרוקאית, עיראקית, הונגרית, צרפתית, פולנית, יוונית, ספרדית, you name it. אני לא זוכר ו/או מכיר, לא ממה שאני רואה ושומע ולא מהסיפורים של ההורים או של אנשים שחיו את אותה תקופה, שהילדים של העולים דיברו שפה שהיא לא עברית כשפת אם מובהקת (ואני לא מדבר אפילו על ילידי הארץ), מה שנראה שכן קורה עם רוסית. צריך להיות תמים בשביל להתעלם מזה. כנראה זה אכן משהו תרבותי

פורסם
לפני 10 דקות, Blaz00r כתב:

כנראה זה אכן משהו תרבותי

אבל פסח איכשהו על העולים מברהמ שבאו לכאן 10-15 שנים לפנינו?

...

עזוב, חבל על הזמן של שנינו כנראה. לחלוטין אחד מהשרשורים שאני יודע שאני לא צריך להגיב בהם מלכתחילה.

• רעיון טוב! 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 25 דקות, Blaz00r כתב:

שהילדים של העולים דיברו שפה שהיא לא עברית כשפת אם מובהקת

זה גם קצת מוזר בעיניי. אולי זה לא מוזר בעינייך כי הוריך דיברו שפות שונות ורק העברית הייתה משותפת.

אבל למה שילד לא ידבר בכמה שיותר שפות (כול עוד הוא מסתדר)?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, David32 כתב:

זה גם קצת מוזר בעיניי. אולי זה לא מוזר בעינייך כי הוריך דיברו שפות שונות ורק העברית הייתה משותפת.

כאשר האמונות שלנו מגבילות אותנו זה עצוב

כאשר אותן האמונות מגבילות את ילדינו, זה עצוב לאין שיעור

עריכה אחרונה על ידי G. P. Magnus
טעות כתיב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה היא למה זה מפריע לשמוע שפה אחרת מדי פעם פה ושם. מה הבעיה בזה?

ומי שלא מרגיש שייך, חובה עליו להרגיש שייך? אסור לו להישאר קרוב לדברים שהוא מכיר? 

מי שלא רוצה ללמוד עברית בפרנציפ דופק רק את עצמו, זה סיפור אחר.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שלא לדבר כמה מילים עברית "שאלה" מכל מני שפות כולל רוסית - תחשבו על זה פעם הבאה שיש לכם בלאגן או ברדק 😜

פורסם
לפני 9 דקות, David32 כתב:

שידבר, זה מעולה. אבל אתה מבין למה כשזה נעשה בפומבי עשוי להתקבל הרושם של ""בדלנות""?

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

ומי שלא מרגיש שייך, חובה עליו להרגיש שייך? אסור לו להישאר קרוב לדברים שהוא מכיר? 

מותר לו. אבל על זה בדיוק הדיון

פורסם
לפני 2 דקות, Blaz00r כתב:

שידבר, זה מעולה. אבל אתה מבין למה כשזה נעשה בפומבי עשוי להתקבל הרושם של ""בדלנות""?

מותר לו. אבל על זה בדיוק הדיון

מי שלא גדל במדינה אחת ועבר לאחת יתקשה להבין מי שכן עבר תהליך כזה. הדור הראשון ופעמים רבות גם השני תמיד ירגישו "בין לבין", למעט אותם אנשים נדירים שממש ישרפו את הגשרים עם מדינת המוצא ויטמעו לחלוטין

פורסם
לפני 39 דקות, Blaz00r כתב:

צריך להיות תמים בשביל להתעלם מזה. כנראה זה אכן משהו תרבותי

זה לא משהו תרבותי. 

כאילו, זה כן, אבל לא תרבותי רוסי. אלא תרבותי מערבי מודרני, שאובססיבי לשפר את הילד בכול זמן נתון.קוראים זאת בארה"ב "הורי הליקופטר".

יש כאלה שדוחפים את הילד ל-8 חוגים במקביל, ויש כאלה שדוחפים את הילד לגן רוסי ומדברים איתו רוסית 90 אחוז מהזמן עד גיל 15 בשביל שיוכל להתחרות בדוסטוייבסקי בגיל מבוגר. 

• תוכן חדש...