Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, דניאל1983 כתב:

לפי דעתי, הסיבה שרוסים אוהבים לדבר ברוסית היא בגלל שרוסית זאות השפת אם שלהם.

אני עליתי בגיל 6, לפני יותר מ30 שנה, ועדין כשאני נפגש עם חברים שהשפת אם שלהם רוסית, רוב הזמן מדברים ברוסית.

אני בטוח שגם אם אתם תעברו לגור למשל בבלגיה, ותגורו שם אפילו 40 שנה, וכול הזמן תדברו בבלגית, בעבודה, עם השכנים והחברים, אבל כאשר תפגשו חבר ישראלי, מבטיח לכם שתדברו איתו בעברית ולא בבלגית. אפילו ששניכם גרים בבלגיה כבר 40 שנה...

בנוגע לפסקה הראשונה- זה מעניין, כשאבא שלי וחברי ילדות שלו שעלו לארץ, כולם מצרפת, נפגשים- רוב השיחה היא בעברית. ומדובר באנשים שעלו לארץ אחרי גילאי חטיבה-תיכון. האם פה ושם מילה או משפט בצרפתית קופצים לאוויר? ודאי. אבל השיחה היא בעברית.

בנוגע לסעיף השני- בתוך הבית שלי? כנראה. בחוץ ליד עוד אנשים? כנראה שלא.

לא יודע לגבי לגור 40 שנה, אבל כאשר אני פוגש ישראלים בחו"ל ולידנו אנשים אחרים שמעורבים בנושא, אני אוטומטית נשאר באנגלית. 

פורסם
לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

כשאבא שלי וחברי ילדות שלו שעלו לארץ, כולם מצרפת,

לא ציפיתי לכך שאתה צרפתי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, Ron Poh כתב:

אם נערים שנולדו בארץ, יילכו ברחוב וידברו בינהם באנגלית/צרפתית/אמהרית, אז כן יראה לי מוזר באותה מידה.

אתה יודע, אני לא בא לפתוח איתך פה מלחמת טוקבקים בYNET. או לפתוח את ארון השד העדתי.
אבל אני חייב לשאול אותך, וזה באמת לא בא ממקום של רוע או התנשאות.
אבל מה הסיכוי שאתה לא יודע שום שפה חוץ מעברית ואולי אנגלית שבורה כלשהי?
מה הסיכוי שאתה בן למהגרי "מעבורות" מקופחים לנצח או משהו בסגנון?

למה כשאני יושב בטיילת באשדוד ואני רואה קבוצה של אנשים מדברים צרפתית ואין לי שמץ של מושג מה הם אומרים זה פשוט לא מעניין אותי?
למה כשאת רוב שנות ה90 גרתי בשכונות של עולי איתיופה ממש לא עניין אותי שהם ישבו על הספסלים ודיברנו אמהרית למרות שידעו עברית מצויין. 
כשיצאתי עם בחורה רומניה לא היה אכפת לי שההורים שלה מדברים הרבה רומנית עם שאר בני המשפחה שלהם.
למה כשאני רואה חרדים מדברים יידיש, אני לא יורק לידם ואומר להם לדבר עברית, זה פשוט בכנות לא מעניין אותי.

מאיזה מקום כואב בנפש שלך מגיע התחושה הזאת "כולם מסביבי חייבים לי", "כולם צריכים לדבר עברית אם הם יודעים עברית כי ככה נראה לי".
מה רע בזה שבני נוער שנולדו בארץ רוצים לשמר את התרבות שלהם ואת שפת העם של ההורים שלהם ולתקשר בינהם ברוסית?
מה רע באימהות שילדיהם נולדו בארץ שמלמדות אותם שפה ש270 מליון איש בעולם מדברים אותה כי את העברית הם גם ככה ילמדו ברמה של שפת אם בגן ואז במשך כל החיים שלהם במדינת ישראל?

אני חושב שבכל פעם שזה נראה לך מוזר שאנשים שבכלל לא מדברים איתך מדברים לא בעברית, אתה צריך קודם כל לחשוב שהדעה שלך לא מעניין אותם בשיט. הם מגיעים מתרבויות עשירות, עם שפות עשירות והם החליטו להעביר אותם האלה לילדים שלהם. ואם תבין שהדעה שלך כלל לא מעניינת אותם זה יהפוך לפחות את הרגע הזה בחיים שלך להרבה יותר נעים לך עצמך.

• אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, G. P. Magnus כתב:

מי שלא גדל במדינה אחת ועבר לאחת יתקשה להבין מי שכן עבר תהליך כזה. הדור הראשון ופעמים רבות גם השני תמיד ירגישו "בין לבין", למעט אותם אנשים נדירים שממש ישרפו את הגשרים עם מדינת המוצא ויטמעו לחלוטין

נולדתי וגדלתי באוסטרליה (ודיברתי שם אנגלית), הגעתי לארץ בגיל צעיר (ודיברתי פה עברית), ועדיין לא מבין… אבל בסדר, to each his own

פורסם
לפני 2 דקות, Blaz00r כתב:

נולדתי וגדלתי באוסטרליה

בכלל לא ציפיתי שאתה תהיה אוסטרלי

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@Alkash ההבדל הוא שכאשר אתה עובר ברחוב אתה שומע זרים מוחלטים.

כשאתה יושב עם חמך וחמותך לארוחת שבת אלה בני משפחה, גם אם "מאומצים", והרעיון של ארוחה משפחתית הוא... משפחתיות, כלומר שיחה על נושאים משותפים. וזו צריכה להעשות בשפה משותפת.

לגבי השימוש בשפות זרות - לי נדמה שגם ההיסטוריה עשתה את שלה. ההורים שלי דיברו עברית (וכשפה שניה אנגלית) למרות שאבא היה יליד גרמניה ואמא דוברת גרמנית ברמת שפת אם. ואותו הדבר ההורים של אשתי - דוברי מרוקאית וצרפתית, אבל גידלו את הילדים בעברית. כנראה שזו היתה האווירה בשנות ה-50 והששים של המאה הקודמת, אווירה של ציונות ו"כור היתוך", והשימוש בעברית היה חלק ממנה. וכמובן שחברים היו מכל קצווי תבל - אם כי לגבי רבים מהם לא היה לי אז, ואין לי היום, מושג באיזה קצה מדובר - כי כולם דיברו אותה שפה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי שיחפש התנשאות וגזענות כלפיו ימצא אותה בכל מקום, ולא משנה מאיזו עדה / תפוצה, כלפי כל עדה / תפוצה אחרת.  

מי שלא מחפש - נו, איך לומר, לא ימצא. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 9 שעות, דניאל1983 כתב:

אני בטוח שגם אם אתם תעברו לגור למשל בבלגיה, ותגורו שם אפילו 40 שנה, וכול הזמן תדברו בבלגית, בעבודה, עם השכנים והחברים, אבל כאשר תפגשו חבר ישראלי, מבטיח לכם שתדברו איתו בעברית ולא בבלגית. אפילו ששניכם גרים בבלגיה כבר 40 שנה...

כשאני רק עם אותו החבר הישראלי, אדבר איתו עברית, לא משנה אם בבית או בחוץ.

אם יצטרף אלינו חבר בלגי, נדבר בבלגית.

לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

אבל פסח איכשהו על העולים מברהמ שבאו לכאן 10-15 שנים לפנינו?

עולים מבריה"מ שהגיעו בשנות ה70, חיפשו בכח להתנתק מכל דבר רוסי, ואפשר להבין אותם.

הם ברחו משלטון קומוניסטי אנטישמי ואכזר, ולא רצו להשאיר שום זיקה אליו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

עולים מבריה"מ שהגיעו בשנות ה70, חיפשו בכח להתנתק מכל דבר רוסי, ואפשר להבין אותם.

יש לי קרובי משפחה שעלו בשנות ה-70 ומדברים רוסית בינם לבין עצמם.

אני גם מכיר צרפתים שהגיעו ב-20-30 שנים האחרונות ומדברים צרפתית. וכמו שכתבתי אתמול, חושב שהמגיבים כאן נתקלים בזה פחות וגם שמים לב לזה פחות.

אישית אני חושב שההבדל הוא גם במספרים וגם בגישה, וגם לא רואה בזה שום בעיה. כמובן אם יווצרו מובלעות של ילדי דור שני לעולים, שלא ידעו עברית אז נהייה בבעיה. אני לא כל כך רואה את זה קורה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המובלעות שאני כן רואה, ובהרבה יותר ממקרה יחיד,

זה ילדים שגדלים ב"גן פרטי של רוסים" ומגיעים לגן חובה או לכיתה א' עם עברית במבטא *כבד*. כאילו, ממש כבד. לא יודע עד כמה המבטא (שנעלם במהלך היסודי) הוא גורם להצקות, אני מניח שלא יותר מכל תכונה אחרת כמו ג'ינג'י/שמן/אף עקום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• אחראי פורום
פורסם

בול עובדת לשעבר שלי.

שמרה את הילד בבועה, הגיע לכיתה א' עם אפס תקשורת.

לי ענייני שפה לא עושים שום תחושה לא נעימה.

נותן למי שסביבי לדבר בשפה שנוחה לו ולא עושה מזה עניין.

אולי זה כי גדלתי בסביבה עם ייצוג מכובד של ערבית ורוסית ואולי כי בחרתי לא להתעכב על דברים שוליים.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מבטא כבד אני רואה גם אצל עדות אחרות.

למשל תימנים שחיים בארץ במשך כמה דורות, לא יודעים מילה בתימנית, אבל עדיין מדברים במבטא.

לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

מי שיחפש התנשאות וגזענות כלפיו ימצא אותה בכל מקום, ולא משנה מאיזו עדה / תפוצה, כלפי כל עדה / תפוצה אחרת.  

מי שלא מחפש - נו, איך לומר, לא ימצא. 

אגב, כשגדלתי באוקראינה (עד גיל 12), לא זכור לי שנתקלתי בגילויי אנטישמיות.

אפילו כשהלכנו בפסח לבית כנסת להביא מצות, או הודענו לחברים האוקראינים שאנחנו עוברים לישראל, לא זכור שמישהו אמר משהו נגד זה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יבגני אני חושב שזה כן עניין תרבותי מסוים.

סבתא שלי ארגנטינאית, בת 87 בארץ מגיל 20. לא מדברת ספרדית עם אחותה אלא עברית ובכללי לא מדברת יותר מדי ספרדית (רק אם פונים אליה בספרדית). היא גם מעולם לא דיברה עם אמא שלי או אחיות שלה בספרדית (וזה דווקא כן חבל…)

• תוכן חדש...