Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחזק גם?

כיום אני יוצא עם אישה שעובדת בחברה לייבוא אישי של רכבים, כל היום יש מסביבה פרארי, למבורגיני פורשה וכו', ועדיין כל הרכבים האלו לא מזיזים לה וגם לא עצם העובדה שאני נוהג במאזדה 3 2006 חבוטה ומזדקנת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הדיון פה קצת התארך - הבחור לא מגיב, כנראה או שהלך לקנות רכב יוקרה, או שחילק את רכושו לנזקקים. וזה מזכיר לי בדיחה ישנה על ג'נטלמן בריטי שעושה התעמלות בטיילת וכאשר עשה שכיבות סמיכה השוטר שעבר לידו העיר לו "סר, תרשה לי לציין שהליידי שלך כבר הלכה".

לגבי חשיבות של רכב טוב בחיים - יש בדיחה נוספת: "תגידי, מה הסיכויים שלי לז...ן אותך? 0%! או קיי, ואם אני אגיד לך שפרארי האדומה בחניה היא שלי? 100%! אז סוכן מכירות צדק - מ 0 ל- 100 ב 3 שניות!

פורסם (נערך)

זה הגיוני לשפוט בן אדם לפי הרכב שלו,סה"כ זו ההוצאה השנייה בגודלה למשק בית

והרכב בהמון מקרים הוא מדד לכמה כסף יש(גם בשביל הלוואה צריך הכנסות כלשהן).

לא אומר שזה נכון,אבל אפשר להבין את הרציונל.

לא חושב שזה נכון ואפילו הייתי אומר שברוב המקרים זה לא.

למה? כי אני מכיר לפחות 3 אנשים (אני, שכן שלי וחבר שלי טוב) שנוסעים על מכוניות די ישנות (שווי שוק ממוצע נניח 6-7K) וכל אחד מאיתנו יכול להעמיד רכב חדש מהניילונים (אני כמובן עם הלוואה, אין לי 150K נזיל כרגע, אבל כמו שאמרת גם להלוואה צריך הכנסות...)

מצד שני אני מכיר מישהו שהוציא פעמיים בהפרש של שנתיים רכבים חדשים מהחברה (משפחתית לא זולה בהתחלה, ואחכ רכב מנהלים מאותו מותג), אבל מצד שני הוא משלם ב 6 צ'קים (פאקינג צ'קים!) סכום של 3500 ש"ח על איזה משהו לבית.

מצא את ההבדלים...

ולא חושב שזה רק במקרה שלי - לדעתי אנשים שיש להם כסף ומעריכים אותו, והם לא טיפשים, כן מבינים שרכב זה מוצר שבסופו של דבר מתכלה\מתאדה ועדיף לשים את הכסף על דברים אחרים, משתלמים יותר. אני יכול להבין אדם בן 60 שכבר עבר הכל בחיים ולא רוצה להתעסק עם שטויות אז הוא קונה לעצמו איזה רכב חדש, אבל בחור צעיר שנמצא בשיא הקריירה ועדיין "אוסף כסף" מה שנקרא, אם אין לו כבר עוד איזו דירה-שתיים חוץ מהבית שהוא כבר גר בו, אז זה קצת חבל להוציא רכב חדש מהחברה שתוך 5 דקות מאבד 10K לפחות מערכו. אתה לא חושב?

לדעתי רכב זה כמו טלפון, לגבי שניהם יש לי אג'נדה די מוחלטת:

1. טלפון לא אקנה מעל 1000 ש"ח (שיומי שני כרגע אצלי, וכנראה אמשיך איתם)

2. הכרזתי כבר שאני לא אקנה רכב חדש אלא אם יהיה לי מספיק כסף כדי לשרוף על כלום (ואז זו כנראה תהיה דודג' צ'אלנג'ר שחור מט בייבוא אישי, אבל כנראה שעד שאהיה בן 70 כבר לא יהיו כאלה). אישית לא רואה את זה קורה, גם עוד 10-15 שנה, פשוט זה לא כדאי ובאמת שעדיף להוציא את הכסף על משהו שערכו עולה ולא יורד (נדל"ן למשל). לא רואה שום הבדל בין לנהוג ברכב בן 4-5 לבין רכב חדש, כמובן חוץ מאחריות...

3. אני כן משקיע כסף על מוצרים איכותיים בדברים שאני משתמש בהם באופן קבוע, למשל יש לי שריטה של תחביב שקשור למחשבים וגרפיקה (אני חלק מקבוצת פיתוח של סימולטור F-16 ל PC, ועסוק כבר כמה שנים בכתיבה של מנוע גרפי משודרג עבורו) אז אני כן משקיע על מחשב חזק כל כמה שנים, וגם לפטופ חזק כי אני משתמש בזה פול טיים וממצה את הפוטנציאל של ההשקעה כמעט עד תום. או למשל טלויזיה זה עוד מוצר שכדאי להשקיע בו למי שאכפת לו מאיכות תמונה, או רכב ספורט איכותי אם אתה אחד שממש ממצה את הפוטנציאל שלו ובאמת נהנה מההשקעה.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יוניסי - כמה הערות:

1. הגישה הבסיסית שלך נכונה, אבל כאדם בן 60 (פלוס) אני רוצה לומר לך שרכב חדש, למי שמסוגל לרכוש בלי לפגוע בדברים חשובים אחרים, כולל חסכונות לעתיד, אינו דבר מיותר - כיון שגם הטיפול ברכב ישן עולה כסף וזמן (ששווה כסף). אבל, הגישה שלי, היא גם להחזיק מכוניות הרבה שנים - כל עוד הן אמינות ומבצעות את תפקידן.

2. טלפון - גם אני לא אוהב להסתובב עם מכשירם יקרים - חושש מאבדן או גניבה או טבילה במים וכו'. מצד שני, בוחר בטלפון המתאיםן לצרכים שלי בעת הרכישה. אז היום אני מסתובב עם מכשיר שבעת רכישתו היה ווה 1000 ש"ח, אבל כאשר אקנה את המכשיר הבא אשקול מחדש את הצרכים ויתכן שאבחר מכשיר יותר יקר אם הצרכים יצדיקו זאת.

3. אמא שלי לימדה אותי שאני לא מספיק עשיר כדי לקנות זול. אני מעדיף להשקיע במוצר איכותי שיפעל יותר שנים ולא יצריך קריאות טכנאי תכופות. אז היו לי נפילות, אבל יחסית מעטות. במקרה שלך המחשב, למשל, הוא כלי עבודה - וכפי שהשיפוצניק יקנה מקדחה ומברגה יקרות כי הן עובדות אצלו קשה גם אתה משקיע במחשב שימלא את צרכיך תקופה יותר ארוכה. מחשב פחות חזק (ובהתאם לכך זול) יצריך החלפה בשלב הרבה יותר מוקדם, כך שכעבור 3-5 שנים יצר שכרך בהפסדך.

מה שכתבתי כאן הוא בגדר דוגמאות, הגישה שלי דומה לגבי קשת רחבה של רכישות והוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כשאני פגשתי את אשתי היה לי כרטיסייה. מנייר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

לי לא הייתה אפילו כרטיסיה, הייתי רק הולך ברגל אז :) (גיל 17 ממש לפני רשיון הכרנו)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

^נו, ואתה לא מקנא באנשים עם איי10 חדשה כשאתה עובר לידם עם אימפלה בת עשור וחצי?:)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא מקנא באנשים עם I10 חדשה בהלוואה גם כשאני רואה אותם מהחלון של האוטובוס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי לא משנה אם הרכב חדש או ישן, מיוחד או פשוט.

העיקר שיהיה תקין,יפה ונקי. בלי כל מיני חלודות ומברגים שמחזיקים את החלונות..

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
הדיון פה קצת התארך - הבחור לא מגיב, כנראה או שהלך לקנות רכב יוקרה, או שחילק את רכושו לנזקקים. וזה מזכיר לי בדיחה ישנה על ג'נטלמן בריטי שעושה התעמלות בטיילת וכאשר עשה שכיבות סמיכה השוטר שעבר לידו העיר לו "סר, תרשה לי לציין שהליידי שלך כבר הלכה".

לגבי חשיבות של רכב טוב בחיים - יש בדיחה נוספת: "תגידי, מה הסיכויים שלי לז...ן אותך? 0%! או קיי, ואם אני אגיד לך שפרארי האדומה בחניה היא שלי? 100%! אז סוכן מכירות צדק - מ 0 ל- 100 ב 3 שניות!

היי קראתי את כל התגובות, פשוט רציתי לשמוע עוד דעות ולתת לשרשור להתפתח בצורה אורגנית (כמו שבאמת קרה) אז לא הגבתי.

באמת תהיתי אם לאנשים אחרים יש רגשי נחיתות בגלל הרכב שלהם(כמו שטיפה קורה במקרה שלי).

האמת היא שהופתעתי ממש לטובה!

אגב אני נמשך למכוניות צנועות בעיקר, כן גם אני מרייר על פרארי, אבל מעדיף i10חדשה. זה רכב יותר פרקטי ופשוט ועממי.

חלום הרחוק רחוק בגיל 60... לנד קרוזר (: מבחינתי זה גם רכב די צנוע, הוא לא מפואר כמו מרצדס או אודי, ואני פנאט של טויוטה באופן כללי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה בחור עממי פשוט, מצא לך בחורה פשוטה עם רגליים באדמה וראש על הכתפיים שיודעת מה היא רוצה מחייה ולא איזו עמה שמחפשת לחיות כמו נסיכת הבלינג-בלינג שתמצוץ לך את כל המשכורת ביחד עם הרצון לחיות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רק שתדע, כשהכרתי את אשתי היה לי רום כרמל ועוד עם רקץאש יקית הילוכים של ערסים (אלה עם הראש השקוף שבפנים יש איזה דגם מוזהד של איזה אוטו עתיק. להגנתי יש לציין שקניתי איתי ככה ולא מצאתי באף מזבלה ראש אחר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פעם נסעתי לדייט עם בחורה באוטו הזה.

ולא הסתדר לי איתה.

מסקנה - רכב ישן לא עושה את העבודה. Screenshot_2018-12-26-19-34-27-1.jpeg

פורסם
כן גם אני מרייר על פרארי, אבל מעדיף i10חדשה.

לפני 3 שנים ישבתי באוטובוס במונטה קרלו, האוטובס עמד בפקק ומיין הגיעה פרארי. ולמבורגיני. וביניהן i10 (או פיקנטו, זה היינו הך). ללמד שגם בצנטרום של העושר העולמי נוסעים בהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...