Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים

קראתי את כל התגובות שלכם ובנוסף גם פוסטין אחרים בפורום והגעתי למספר מסקנות. את האמת אין לי כל כך עם מי להתייעץ אז אני אשתף אתכם בלבטים שלי.

כמו שציינתי בהתחלה, אנחנו הולכים להתרחב בעוד תינוק ואז נהיה 5 נפשות. הרכב אצלי ישמש בשנים הקרובות לנסיעות יחסית קצרות מכיוון שיש לי הסעה לעבודה במשך השבוע ואני גם שומר שבת ככה שאין לי יותר מדי זמן לנהוג.

למרות זאת, אני מטבעי חובב רכבים ונהיגה, מה שמוביל אותי לשאלה הבאה/ התייעצות..

האם לקנות רכב מרשים ומרוווח שיכול להכיל 3 כיסאות כמו טויוטה קאמרי, או לקנות רווח משפחתי וגדול כמו סיטרואן c4 פיקאסו. מנסיונכם האישי, מה כדאי?. רכב מיני וואן כשהילדים קטנים וכשיגדלו להחליף לרכב חלומותי או שניתן להסתדר יופי עם רכב מנהלים וגם להנות מחווית נהיגה ונוחות בנסיעה עם הילדים.

בכוונה רשמתי קאמרי וc4 פיקאסו כי ראיתי שהמליצו עליהם פה בפורום.

ברור לי שאין תשובה חד משמעית, פשוט מתייעץ איתכם יש פה אנשים תחת שני הכובעים, גם הורים וגם חובבי נהיגה ורכבים ככה שזה מקום מצוין לקבל עצות.

תודה רבה!.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש שאלות שאין להן תשובה טובה. אתה צריך לנסות לשים 3 כיסאות בקאמרי ולראות אם הם נכנסים ואם מספיק נח לך. אם כן, זה שיקול אישי שלך.

בהתלבטות שלך הייתי מעדיף מיני ואן. הנוחות והגמישות בהושבת המשפחה עולות משמעותית, לדעתי, על ההנאה מנהיגה ברכב גדול. אם כי דוקא c4 פיקאסו בתקציב שלך כנראה לא תהיה ההחלטה הכי נכונה (אותו מנוע של ה-c5), הסניק כנראה תהיה פיתרון עדיף. בתקציב גבוה יותר (2014 ומעלה) ה-c4 פיקסו תהיה אפשרות לא רעה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ההמלצה שלי יונדאי I30cw דור1 בזכות בסיס גלגלים 270 ס''מ, מושב אחורי שטוח. דור2 מחל מסוף 2012 רכב יותר טוב, אבל פחות מרווח מאחור. קאיה סיד סטיישן דור1 רק עם בסיס 265.

שיניתי מידת צמיגים ללא שינוי ג'אנט ל 195/65/15 מאושר עי היצרן, הרכב הרבה יותר נוח וגם קצת מוגבה.

ביונדאי כל המרווח הזה מאפשר למקם 3 כסאות בטיחות צרים יחסית זה ליד זה, אמנם בהתקנה עם חגורת בטיחות.

אצלי אחרי מחקר מותקנים : סלקל עם בסיס britax 30, בוסטר עם חגירה פנימית 5 רצועות graco transition, גואי סטאדי עם הכיוון.

התינוק יעבור לג'ואי סטאדי נוסף נגד הכיוון אחרי הסלקל.

עקב בסיס הגלגלים המרווח, סלקל או כסא בטיחות המותקן נגד כיוון התנועה בצד ימין עדיין מאפשר לנוסע ליד הנהג מרווח ותנוחת ישיבה נוחה ובטוחה.

בדוק בכמה רכבים נוסע בגובה 1.75 יכול לשבת במושב נוסע כאשר מאחוריו מותקן סלקל או כסא בטיחות נגד כיוון התנועה, תופתע לרעה. בד''כ פרצוף הנוסע ממוקם בתוך השמשה...

לא מכיר קאמרי, רק שים לב שרכבי מנהלים לא תמיד נותנים ספסל אחורי שטוח, ובפועל לעיתים לא ניתן להתקין 3 כסאות עם חגורות בטיחות.

פיקאסו ברור יותר עדיף, כי נותן אפשרות להזיז כל כסא אחורה קדימה קצת ואז אפשר לשחק עם הכסאות בטיחות.

פורסם

אני יכול לומר לך מניסיון של אחותי יונדאי i30 cw נכנסים במושב האחורי 3 מושבי בטיחות. רכב אמין, תא מטען ענק, בסיס גלגלים גדול ככה שנוח לסדר את הילדים בכיסאות וזול לאחזקה

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

רנו סניק (רגילה לא גרנד) שנת 2012, תכיל שלושה מושבים, אמינה, בטיחותית מאוד (אבל בלי הגלאים החדשים), ונכנסת לתקציב, הבעיה שלה זה שהיא גם עצלה וגם צרכנית גדולה של דלק, אבל לא נראה לי שזה משמעותי מבחינתך.

פיקאסו טובה, אבל תדרוש תיקונים, אם אין לך בעיה עם כמה ימים בשנה בלי רכב, וכמה אלפי שקלים, לך על זה.

פורסם

עד לפני שבועיים היתה ליB4 2011. הרכב זול עקב חוסר ביקוש ומושלם למשפחה. נוח מאוד רחב וגבוה. קל מאוד לחגור את הילדים (2 כיסאות ובוסטר במושב האחורי) זה לא רכב ספורט ורחוק מכך. אמינות קשה לי לענות כי היה לי עם ק"מ גבוה ומכוסח למדיי. צריכת דלק סבירה מחוץ לעיר 1/11.5-12 בתוך העיר1/7.5 . תמצא אקזמלפר שמור ומטופל נראה לי שתהנה. אגב הסטיישן עוד יותר טובה למשפחה אבל קצת פחות מעוצבת (או מכוערת בעברית)

פורסם

עזרתי לחברה עם סוויפט החדשה, לדחוף שני כסאות בטיחות ובוסטר למושב האחורי. היה צריך ללחוץ את הדלת בכח כדי שתסגר, או לחילופין, לפרק את הידית. בסופו של דבר, היא מסתדרת עם זה, יום יום מכורח הנסיבות. מה שרציתי להגיד, שבכל "פרייבט" מרווח מזה תוכל לדחוס שלושה מושבים, אבל באף רכב זה לא יהיה באמת נח והכסאות יהיו צמודים אחד לשני ולדלתות, זה יחייב אותך תמיד להשתמש בשתי הדלתות כדי לשחרר נעילות ולמושב האמצעי יהיה קשה להגיע תמיד. מצטרף להמלצות על I30CW, תצורת הסטיישן נוחה להעמסה ופריקה של עגלות, אופניים, בימבות ושאר ירקות והרכב אמין יחסית, גם האחות CEED באה בחשבון אך הרכב פחות פופולארי בלוחות ובסוכנויות.

פורסם
עד לפני שבועיים היתה ליB4 2011. הרכב זול עקב חוסר ביקוש ומושלם למשפחה. נוח מאוד רחב וגבוה. קל מאוד לחגור את הילדים (2 כיסאות ובוסטר במושב האחורי) זה לא רכב ספורט ורחוק מכך. אמינות קשה לי לענות כי היה לי עם ק"מ גבוה ומכוסח למדיי. צריכת דלק סבירה מחוץ לעיר 1/11.5-12 בתוך העיר1/7.5 . תמצא אקזמלפר שמור ומטופל נראה לי שתהנה. אגב הסטיישן עוד יותר טובה למשפחה אבל קצת פחות מעוצבת (או מכוערת בעברית)

איזה בוסטר? בוסטר זה שלושה סוגי כסאות - מושב הגבהה פשוט (אבל צר ולא תופס מקום מהווה סכנת נפשות עד גיל 6/7 לפחות),

מושב עם גב שאמור להעביר את החגורת בטיחות באופן מתאים לגובה (דורש מהילד לשבת בצורה נורמלית, רצוי מאוד שיהיה לו איזופיקס לעיגון של הכסא עצמו לרכב, כאשר הילד עצמו משתמש בחגורת בטיחות , חסרון משמעותי שאם הילד כל הזמן רוכן הצידה או נופל לישון זה סכנת נפשות, בתאונה לרוב ),

בוסטר רב שימושי שיש לו גם רצועות פנימיות 5 נקודות עגינה שזה הפתרון הטוב ביותר כל עוד אפשר למצוא כסא שנכנס ברכב וכל עוד הילד לא עבר מגבלת גובה ומשקל.

עזרתי לחברה עם סוויפט החדשה, לדחוף שני כסאות בטיחות ובוסטר למושב האחורי. היה צריך ללחוץ את הדלת בכח כדי שתסגר, או לחילופין, לפרק את הידית. בסופו של דבר, היא מסתדרת עם זה, יום יום מכורח הנסיבות. מה שרציתי להגיד, שבכל "פרייבט" מרווח מזה תוכל לדחוס שלושה מושבים, אבל באף רכב זה לא יהיה באמת נח והכסאות יהיו צמודים אחד לשני ולדלתות, זה יחייב אותך תמיד להשתמש בשתי הדלתות כדי לשחרר נעילות ולמושב האמצעי יהיה קשה להגיע תמיד. מצטרף להמלצות על I30CW, תצורת הסטיישן נוחה להעמסה ופריקה של עגלות, אופניים, בימבות ושאר ירקות והרכב אמין יחסית, גם האחות CEED באה בחשבון אך הרכב פחות פופולארי בלוחות ובסוכנויות.

עדיף למקם את המושבים כמה שיותר רחוק מהדלתות. אם רותמים את הכסאות ממש טוב, אין בעיה לדעתי שיגעו קצת זה בזה. לכן צריך לבחור כסאות שיתאימו זה לזה. לא טריוויאלי בכלל!!

איזופיקס ממקם אותם מאוד רחוק בד''כ ולכן לרוב לא ניתן לעגן 3 כסאות בשימוש באיזופיקס (שמוגבל עד 33 קילו סהכ כלומר כסא+ילד)

הסיד סטיישן דור1 הוא עם בסיס גלגלים 265 ובאגז מרווח יותר, היונדאי סטיישן דור1 הוא עם בסיס 270 על חשבון הבגאז. מאפשר גם לשים כסא בטיחות או סלקל נגד הכיוון בנוחות וגם יותר מקום להתכופף לרתום ילד בכסא האמצעי. חסרון - צריכת דלק לא מלהיבה, נוחות נסיעה קשיחה.

מושב משולב לכל השלושה שייכנס כמעט בכל רכב

https://multimac.co.uk/photos

פתרון מעניין ולא זול.

פורסם

הילדים שלי כבר גדלו, אבל בימים שהם היו קטנים צברנו לא מעט תובנות בעניין.

המושב האחורי ברכבים היפניים שפגשתי (3, קורולה, אלמרה, אימפרזה - בדורות שונים) נוטה לתפוס שיפוע לקראת הדלת. זה נוח לישבן של אדם מבוגר (אם יושבים רק שני מבוגרים מאחורה), אבל ממש מציק לילד שאמור להעביר את הנסיעה בשיפוע הצידה. לשני ילדים, ליתר דיוק...

המושב האחורי בפוקוס לדורותיו שטוח ורחב, שלושה מושבים נכנסים בלי בעיה. אין לי מידע לגבי דגמים אחרים אבל חלק מהמגיבים כבר נידבו מידע בעניין.

עוד נושא שכדאי לתת עליו את הדעת זה השקעים (הנקבה שאליה מכניסים את האבזם) של חגורות הבטיחות מאחורה. בחלק מהרכבים השקע מחובר למושב באמצעות חגורה קצרה, וצריך לתפוס בו ביד אחת בזמן שמכניסים אליו את האבזם. משימה מורכבת עבור ילדים בני ארבע. בחלק אחר של הרכבים (גם כאן הפוקוס מצטיין, לכן תמיד לקחנו אותו בליסינג, אבל יש עוד דגמים) השקע קשיח ותקוע בתוך המושב. ילד בן ארבע יכול לחגור את עצמו בלי בעיה, וההורה לא צריך לעשות פזצט"א על המושב האחורי כדי לחגור את כל הילדודס. כשמוציאים את כולם מהגן (+חבר או ילד של השכנים) זה הבדל של שמיים וארץ מבחינת הנוחות. תוסיף גשם שוטף למשוואה, ואז בכלל...

וכמו שכבר נכתב קודם, כדאי לעבור למושבים מהסוג הקומפקטי (כמו זה בקישור למטה, למשל) ברגע שהילדים הגיעו לגיל. בבוא היום הגב נשלף ונשארים רק עם המגביה לטוסיק.

http://baby-chic.co.il/items/634645-%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-Graco-Junior-%D7%92-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%92%D7%A8%D7%A7%D7%95

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

סליחה על ההקפצה המאוחרת, פשוט אני לוקח כל רכב מהתגובות ומבצע עליו עבודת מרחק וזהו לוקח זמן :). מכל הניתוח שעשיתי, צרפתיות out. עם 3 ילדים הדבר האחרון שאני צריך זה לבלות במוסכים. כרגע אני עם סוזוקי ליאנה והשאיפה שלי היא רכב עם רמת אמינות זהה או קרובה. צמצמתי את הרשימה לאופציות הבאות:

פורד smax 2011 2012

פולקסווגן טוראן 2008-2009

סובארו b4

יונדאי i30cw

2 עם 7 מקומות ו2 עם 5 מקומות. האם ארבעת הרכבים הללו הם אופציות מספיק טובות וכל מה שנשאר זה לבחור אחד מהם עם היסטורית טיפולים וכו' (כמו בכל קנית רכב)?. האם יש דגמים ספיצים שאני צריך להתמקד בהם?. למשל בsmax ראיתי שהוא משווק עם 4 דגמים. נטיית הלב שלי היא לכיוון הsmax בגלל העיצוב למרות שהטוראן ניראה סוס עבודה, לתדלק ולנסוע.

אשמח לעצות ותובנות שיעזרו לי להתמקד בחיפושים.

תודה רבה! ממש מעריך את העזרה.

פורסם

אם כבודו שונא מוסכים יתכבד ויוריד מהרשימה גם את הטוראן וה-SMAX.

הטוראן מתהדר במנוע עם מגדש כפול ששמעו (הגרוע) יצא למרחוק.

ה-SMAX מכונית נהדרת כל עוד הגיר והטורבו שלה מתפקדים כיאות, אם נפלת על אחת שלא - תתכונן לחשבון של חמש ספרות מהמוסך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם כבודו שונא מוסכים יתכבד ויוריד מהרשימה גם את הטוראן וה-SMAX.

הטוראן מתהדר במנוע עם מגדש כפול ששמעו (הגרוע) יצא למרחוק.

ה-SMAX מכונית נהדרת כל עוד הגיר והטורבו שלה מתפקדים כיאות, אם נפלת על אחת שלא - תתכונן לחשבון של חמש ספרות מהמוסך...

תודה. ניראה שנותרתי ללא אופציה אמיתית בקטגורית שבעת המקומות בתקציב שלי. נצטרך לחשב מסלול מחדש.

הטויוטה ורסו אופציה טובה בקצת יותר כסף רק הבעיה שהבנתי שהמושב האמצעי לא באמת מתאים ל 3 כיסאות בטיחות ככה שגם היא ירדה מהפרק.

למרות שמה שאני מבין ממך זה שאם אמצא smax במגרש מכוניות מוכר עם אחריות על גיר ומנוע אז אני יכול להיות רגוע בגדול?.

פורסם

בשונה ממאזדה 5, בטויוטה ורסו המושבים בשורה השניה כן מחולקים ל 3 מושבים נפרדים. יש כיסאות בטיחות שייכנסו ויש כאלה שלא, תלוי בדגם הכיסאות. אם אחד המושבים זה בוסטר הגבהה, רוב הסיכויים שכן נכנסים.

אל תפסול - תבדוק.

לא הבנתי מדוע גרנד סניק בנזין נפסלה - יופי של רכב בתקציב שלך, ללא בעיות אמינות ידועות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בשונה ממאזדה 5, בטויוטה ורסו המושבים בשורה השניה כן מחולקים ל 3 מושבים נפרדים. יש כיסאות בטיחות שייכנסו ויש כאלה שלא, תלוי בדגם הכיסאות. אם אחד המושבים זה בוסטר הגבהה, רוב הסיכויים שכן נכנסים.

אל תפסול - תבדוק.

לא הבנתי מדוע גרנד סניק בנזין נפסלה - יופי של רכב בתקציב שלך, ללא בעיות אמינות ידועות.

תודה רבה. באלו שנים של הגרנד סניק להתמקד?. והאם יש דברים ספיצים שצריך לשים דגש בבדיקה?

• תוכן חדש...