Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה טובה עובדת כמטפלת בבית עם תאומים.

מוסכם על המעסיק שהיא מבצעת את מטלות העבודה בעזרת הרכב שלה (יונדאי אקסנט אלפיים ומשהוא שמורה בטירוף עם ק"מ מגוחך) והוא אף משלם לה דלק והוצאות רכב.

בילתי אפשרי לבצע את עבודתה ללא רכב וזה גם היה אחד מתנאי ההעסקה הראשוניים.

לפני מספר ימים הלכה לאסוף את התאומים מהגן, נכנסה לגן וכשיצאה גילתה כי איזה קדוש שלא טרח להשאיר פרטים קימט קשות את הכנף הקידמית ושבר וינקר ופנס (וברח).

לרכב אין מקיף ולכן פנתה למעסיק על מנת שיתקן את האוטו והוא מסרב אפילו לשמוע מזה.

מה אתם אומרים? למעסיק יש חבות חוקית לתקן את הרכב?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע לענות ישירות.

אבל טיפש המעסיק שלה.

היא מטפלת בילדיו, יש הגיון בבקשה שלה, אפילו רב, והעלות כנראה זניחה ביחס לעלות העסקתה הכוללת.

במקום לראות כאן הזדמנות לקנות את ליבה...

אדיוט.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

איני חושב שיש לה דרך להכריחו חוקית לתקן את הרכב.

בניגוד לכותב מעלי, אני חושב שגם פרקטית זה לא הגיוני. לו היה נגרם לה טוטאלוס לרכב? ואם רכבה לא היה יונדאי אקסנט שנת 2000, אלא רכב בשווי 80,000 ש"ח לא מבוטח במקיף?

לכן נהוג לשלם הוצאות רכב (ולא, לא רק דלק), המכסות את רכיב הדלק, בלאי, תיקונים וסיכון הנובעים מהקילומטרז' הרלוונטי לעבודה.

פורסם

אבל שים לב שהנזק נגרם בעיצומו של שימוש ברכב עבור ניהולה התקין של העבודה, לא כשהיא יצאה למועדון בלילה.

פורסם

ואם הרכב היה נגנב בזמן שהלכה להביא את הילדים מהגן, המעסיק צריך לממן לה רכב חדש?

לדעתי (הלא מקצועית) המעסיק לא חייב לה כלום.

אני עם Nemesis, אם הוא שילם לה רק הוצאות דלק אולי יש פה איזו עילה קטנה, אבל אם הוא שילם הוצאות רכב לדעתי אין לה מה לדרוש.

פורסם

אני שמח מאוד לשמוע את שלל הדעות שלכם (בכנות, לא בציניות) אבל אני מחפש חוות דעת מקצועית, לא דעה.

פורסם

מחינת הנזק לכלי עצמו, זה נשמע לי דומה למצב של משלוחנים שבאים עם הקטנוע שלהם. שאלתי חבר שהיה משלוחן כזה. הוא אומר שלא רואים מהמעסיק כלום מעבר לתשלום, שחלקו הגדול בשחור.

אבל בקטע יותר רלוונטי, זה מזכיר לי את השרשור העצום על UBER שלפיו החוק היבש אומר שהגברת שאתה מדבר עליה מסיעה ילדים קטנים בלי ביטוח, כי זאת נסיעה בשכר אז היא צריכה ביטוח של נהגי הסעות וכו'.

נושא הביטוח יעלה מיד כי מדובר כאן בפיצוי, אז איך היא תטען נגד המעסיק אם לה בעצמה אין ביטוח מתאים?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

זאת בדיוק הסיבה שהייתי אומר למעסיק שלי שאין שום מצב שאני עושה נסיעות עבודה על חשבון רכבי. גם לא בעד סכום תשלום דלק.

לדעתי אין חוק שיגן עליה, היא צריכה להגיע להסדר עם המעסיק..

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

בניגוד לכותב מעלי, אני חושב שגם פרקטית זה לא הגיוני. לו היה נגרם לה טוטאלוס לרכב? ואם רכבה לא היה יונדאי אקסנט שנת 2000, אלא רכב בשווי 80,000 ש"ח לא מבוטח במקיף?

לכן נהוג לשלם הוצאות רכב (ולא, לא רק דלק), המכסות את רכיב הדלק, בלאי, תיקונים וסיכון הנובעים מהקילומטרז' הרלוונטי לעבודה.

יסלח לי באגירה על ההסטה.

זה לא דיון תיאורטי, ולא דפקו כאן כנף ופנס של מרצדס s קלאס חדשה.

אני מעריך שבאיזור ה 1000 ש״ח פלוס/מינוס העניין נסגר, ויש לך מטפלת, שעלות שכרה כנראה אלפי ש״ח בחודש מאושרת ואסירת תודה.

מטפלת שנמצאת עם הילדים שלך לבד...

אז לא חייב, אולי אפילו לא נהוג, אבל פשוט חכם.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

לא אומר שלא הייתי משלם במקומו, אולי.

אבל זה כבר פולש למקום שבאופן עקרוני אני לא רוצה להיות בו לו אני מעסיק.

איפה הגבול? ואם הנזק הוא 5,000 ש"ח? או 10,000?

או שמחר נקרעה לה השמלה בגדר תיל בזמן שהלכה להביא את הילדים, או גנבו לה את התיק עם ארנק ובו 1,500 ש"ח?

כבר שילמת פעם אחת, אז פעם הבאה שידפקו לה, לא תשלם? אולי יום למחרת? (קרה לי בדיוק, תיקנו לי פגוש אחורי, יום למחרת השאירו לי מתנה יפה על הפגוש הקדמי בחנייה אחרת)? כבר יצרת תקדים, אז למה לא בעצם?

אל תבנה גם על אסירות תודה של המטפלת. העסקתי תקופה מסויימת בחיי עובדים, גם מקצועית וגם משק בית, והדברים הקטנים הללו (שהם לא בהכרח כל כך קטנים), אצל רובם נשכחים נורא מהר והופכים למובנים מאליהם, והם כועסים אם במקרה מסויים לא ניתן לגלות כלפיהם גמישות. אני בנעליה לא הייתי מבקש, בטח אם משולמות הוצאות נסיעה ראויות. כמובן, אין בכך להסיק שום דבר על המטפלת נשואת השרשור, שייתכן והיא מלאך.

פורסם

אויש נו חלאס. לכולם יש מה לומר על המקרה, אבל באגירה ביקש במפורש עצה של עו"ד, אז תנו לו כבוד ותתאפקו.

לא חייבים כל הזמן להוכיח כמה אנחנו חכמים, בעלי ניסיון, ואחרי שני קורסים במשפט בשביל נקודות זכות בתואר שלנו בהנדסת מגבים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נזק כפי שתואר לרכב הזה זה טוטאל לוס.

פורסם

דיסקו,

באגירה לא ביקש במפורש עצה של עורך דין עד להודעתו השלישית.

אם זו היתה כוונתו מלכתחילה, חבל שלא פרסם בפורום המתאים, ולא באוף טופיק.

ואין לי 5000 הודעות בפחות מ 8 שנים, אלא 700 ביותר מ 10, כך שהטפת המוסר שלך קצת מיותרת.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

פות"ש צריך לבדוק את עצמו בעניינים יותר בסיסיים:

האם הוא משלם למטפלת ביטוח לאומי?

האם הוא משלם לה קרן פנסיה?

האם הוא מבטח את עצמו ואותה בביטוחים מתבקשים?

מה שאני משלם לבט"ל ולקרן פנסיה עבור עוזרת הבת שלי מגיע לסדר גודל של 25% מהשכר שאני משלם לה, ובנוסף, בביטוח הדירה אני משלם תמורת סעיף ביטוח חבות מעבידים. מצד שני, אם חו"ח יקרה לה משהו העלות למעסיק עלולה להגיע למאות אלפי ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...