Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חייל ואני מעוניין לרכוש לעצמי רכב כדי שאוכל להתנייד בקלות בלי להסתבך באוטובוסים.

חשוב לי בעיקר שהרכב יהיה יחסית זול, אבל שיהיה גם אמין ולא יבקר את המוסך כל שבוע, גם ככה אני דיי קצר בכסף. בנוסף לכך שיהיה חסכוני בדלק. המרחק מהבית שלי לבסיס הוא בערך עניין של 10-12 קילומטר, בין 10 ל15 דקות נסיעה.

צריך גם לקחת בחשבון ביטוח נהג צעיר נכון?

יש לכם המלצות? תודה.

פורסם

זול בשבילי זה בסביבות ה10 אלף ומטה. צריך לקחת בחשבון גם את הביטוח שזה שחיטה לא קטנה.

פורסם

כפי שכתבתי במדריך שצירפתי לך בלינק, להתמקד במצב המכונית ולא בכישורים שלה, בתקציב הזה - הרבה יותר חשוב ששמרו על הרכב.

מציע לך לקרוא מהתחלה את הכל, יכול לעזור לך מאוד.

בהצלחה,

איתמר.

פורסם (נערך)
כפי שכתבתי במדריך שצירפתי לך בלינק, להתמקד במצב המכונית ולא בכישורים שלה, בתקציב הזה - הרבה יותר חשוב ששמרו על הרכב.

מציע לך לקרוא מהתחלה את הכל, יכול לעזור לך מאוד,

איתמר.

מצטרף לדברי חברי, ואף מוסיף שעדיף לך דגם שהתחזוקה שלו פשוטה יחסית (ואז אפשר לסמוך גם על מוסכים לא מורשים),

וניתן בקלות להשיג חלפים זולים או תחליפיים.

כמה שפחות חיישנים, ומחשבים , יותר טוב.

גיר ידני - עוד יותר טוב בשבילך, גם מבחינת אמינות וגם חיסכון בדלק.

בנוסף, יש יתרון לדגמים שנמכרו כאן הרבה שנים עם אותה גרסת מנוע - לרוב זאת אינדיקציה לכך שהם זכו למוניטין טוב, וגם מובטח להם מלאי גדול של חלפים.

דוגמאות לדגמים שעשויים להתאים לדרישותייך:

פיאט פונטו, 1.25 ידנית , מודל '03 - כ-7000 ש"ח.

פולקסווגן פולו, 1.4 ידנית, מודל '01 - כ-10,000 ש"ח.

בהצלחה,

עידו

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

אכן הפונטו ספייס מתאימה,הייתי מוסיף את הגטס,רכב אמין ופשוט,קח בחשבון שרובהגירסאות glf ללא abs ועם כרית אוויר אחת,לכן כדאי למצוא gls/gli.

אקסנט גם אמינה,היא גדולה יותר מהגטס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במחיר כזה קונים את הרכב שבמצב הטוב ביותר.

אם אתה חושב שרכב בן 10-13 ויותר לא יבקר במוסך אז אתה לא חי במציאות.גירים אוטומטיים ברכבים האלון לא מזדקניםפ בכבוד במיוחד אם לא שופצו/הוחלפו ות זה (בניגוד להחלפת מנוע) לא תוכל לדעת.

פולו הוא רכב יקר יחסית לאחזקה בגלל החלקים היקרים בהשוואה לפיאט.

פונטו עדיף לקנות אם יש היסטוריית טיפולים וקיים נוזל קירור ייעודי (לא מי ברז בשום אופן..).

לגבי גטס לא יודע מה תמצא ב-10K ומטה אבל עם יוצאות הליסינג של GLF לא הייתי מתעסק- הרבה מהן סבלו מבוצה במנוע וזה ממש לא כדאי.

אפשרות נוספת היא יונדאי אקסנט,לא יודע מה המחירון אבל תבדוק וגם כאן עדיף ידני ולא אוטומטי.

גם טויוטה סטרלט הוא רכב מעולה,השאלה אם יש כזה למכירה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש כמה גטס ב9~10 אש"ח משנתון 03-04, כולן עם עבר של השכרה, כולן בדגם הבסיסי שנטול ABS ועם כרית אוויר נהג בלבד.

אם תחליט ללכת על האופציה הזאת - תתמקד בידני, גם יותר חסכוני וגם יותר אמין כשמדברים על רכב בן 11.

זו תהיה משימה בלתי אפשרית אבל תנסה למצוא דגמי GLI עם זוג כריות אוויר קדמיות ו ABS.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

פורד פיאסטה תעשה את העבודה יופי- שווה לבדוק אם יש איזה מציאה ביד2.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

מסכים לגבי הפונטו אחת תקינה תעשה יופי של עבודה רק תצטרך סבלנות,

פולו - אמינות פחותה בהרבה מהיפניות ואחזקה יקרה יחסית (מהאוטומטית לדעתי תתרחק).

אופציות נוספות הגיניות:

דיהטסו YRV - חסכונית להפליא, מרווחת ואמינה מאוד.

סוזוקי סוויפט - רועשת מקרקשת ומרגישה פחוניית אבל בתחזוקה מינמלית לא תעצר.

קליאו ידנית - שוב חסכונית ואמינה באופן מפתיע.

תצליח

פורסם

וואו, קודם כל רציתי להגיד לכם תודה רבה על כל העזרה.

הבעיה שיש על כך הרבה אופציות שאני באמת לא יודע מה עדיף. לצרכים שלי יש כמה שיותר אמינות וחיסכון בדלק.

חלקכם ציינתם את הגטס, הבעיה כרית אוויר אחת נראה לא לא בטיחותי.

כשאתם מדברים על רכב שמור, מה הכוונה? שיש לו היסטורית טיפולים טובה, כמה שפחות קילומטראז?

פורסם

כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, תקרא את המדריך שכתבתי, זה יעזור לך המון ויחסוך לך הרבה כסף עם בדיקות שאתה יכול לעשות בעצמך לרכב.

בין היתר, כתבתי שם שק"מ נמוך הוא לא ערובה לאמינות.

פורסם
כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, תקרא את המדריך שכתבתי, זה יעזור לך המון ויחסוך לך הרבה כסף עם בדיקות שאתה יכול לעשות בעצמך לרכב.

בין היתר, כתבתי שם שק"מ נמוך הוא לא ערובה לאמינות.

טוב,קראתי את המדריך שכתבת שוב פעם,הפעם עברתי עליו הצורה יסודית יותר.

ככל הנראה מה שיתאים לי זה רכב מיני, נסיעה ברובה בין עירונית וקצת עירונית. ביטוח שיהיה זול. בטיחותי יחסית, ושיהיה אמין . כמובן שיהיה חסכוני בדלק.

עכשיו לגבי ההמשך של המדריך שלך, זה כרגע קצת מוקדם לי, אני רוצה להתפקס על סוג רכב ספציפי ואז ללכת לבדוק את הרכבים ולראות שבכל תקין.

פורסם

אני חושב שלהתפקס על סוג ספציפי אחד זאת טעות.

חפש משהו קטן (פונטו, פיאסטה, גטס וכו') ידני ולברור לפי מצב.

גם הייתי בודק מה יש בשוק המשפחתיות (אלמרה, אימפרזה, כריזמה ועוד) הידניות, נכון אין הרבה כאלו, אבל לעיתים יש מציאות, צריכת הדלק אמנם תהיה מעט גבוהה יותר, אבל עדיין טובה הודות לגיר הידני, מה גם שכמות הנסועה שלך יחסית נמוכה, אז הבדל העלויות לא יהיה גדול.

• תוכן חדש...