Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי 6 שנים ו 120000 ק"מ (כשסה"כ הקילומטראז' עומד על 420000) הגיע הזמן להיפרד מהמולטיפלה שלנו ששרתה אותנו נאמנה.

אני מחפש מחליפה ראויה, אבל הפעם עם תיבה אוטומטית (אבוי לבושות..).

אז ככה: במלאי תאומות בנות 4.5 ועוד מכונת ייצור נזקים ורעש בן 3.5.

עד עכשיו הייתי בדיעה שחייבים אוטו שיוכל להכיל 3 מושבי בטיחות מלאים, מה שצמצם את הרשימה מאוד.

אבל כרגע מוכנים לעבור למושב מלא אחד + שני בוסטרים.

דרישות:

1. אמינות.

2.בטיחות.

3.קצת פינוק\אבזור.

אחרי לא מעט שנים עם הפיאט אנחנו רוצים שיכוך מהמורות נורמלי + שקט בתא הנוסעים (כשאנחנו בלי הילדים כן?).

מה דעתכם? התפזרתי מאוד ביד 2 ואני ממש לא סגור על עצמי. אני חובב נהיגה (דה :twisted:) והייתי רוצה משהו שייתן לי איזה

ערך מוסף כאקסטרא, אך לא יודע מה ניתן לקבל בסכום הזה ואם בכלל זה ריאלי ומעשי.

חלום ישן שלי היא האאוטבק 3.0, אבל כנראה שהיא יקרה מידי לאחזקה + צריחת דלק פסיכית, למרות ה 20K השנתיים שלי. אבל איזה אוטו...

לא באים בחשבון: מזדה 5, רנו לוגן.

ניתן למתוח קצת את התקציב אם באמת הסובארו, או האוטו שווים את זה...

תודה לעוזרים.

פורסם

מאזדה 6 דגם קודם 2006-2008, 5 דלתות יכול להיות ממש נחמד. רוצה טיפה להנות קח את דגם ה 2300

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הבגאז' בסיויק יהיה הלם למי שבא ממולטיפלה וצריך להוביל 3 זאטוטים, גם בטיחות לא משהו והמחיר בשמיים.

מה שכן, יש לה איזה זיק קטן של פאן....סיויק 5 דלתות לעומת זאת (2009 והלאה), הרבה יותר שימושית, אבל מאבדת מעט מהכיף עקב גר סרבן מעט, 6 כ"א כסטנדרט ו-5 כוכבים במחני הריסוק עדיפים מה-4 דלתות וכך גם מושב הנהג.

לעומת זאת צריכת הדלק של אאוטבק 3.0 למי שבא מדיזל ידני, עלולה לגרום לשבץ.

מאזדה 6 מנוע 2.3, נשמע נחמד, אבל לא נהגתי אז לא אגיב.

לי נראה שמתאימה לך מונדיאו, יש לה בגאז' גדול, תא נוסעים מרווח ואיכותי ויש גם גירסת טיטניום מפנקת.

החיסרון בא בדמות צריכת דלק, כתוצאה ממנוע 2.3 ליטר מיושן.

אבל התמורה מעולה!

עוד אפשרות, B4 סטיישן, שלדה טובה, אחיזה מעולה (AWD), מושב אחורי סביר ותא מטען גדול.

מנוע 2 ליטר נחמד מאוד, אבל גיר 4 הילוכים מעצבן!

גם פה צריכת הדלק לא טובה, באיזור 1:9 במשולב,וכ1:12-13 מחוץ לעיר.

מבחינת איבזור היא בסדר, וגם הנוחות.

גולת הכותר היא המחיר, ב60 אלף תוכל להשיג אחת מודל 2009.

פורסם

תודה לכם,

מונדיאו ו-6 2300 אחלה אופציות ואבדוק אותן. קיימות גם מונדיאו סטיישן אגב.

B4 - כבר הייתה מראש בשיקול. לא ברור למה באמת סובארו לא השתמשו בגיר 5 הילוכים במקום 4. הרשת מלאה תלונות על הנושא (אבל לא על אמינות).

לגבי הסיויק, אין לי מספיק ניסיון איתן. אבל את ה-5 דלתות אני פוסל מראש, אני פשוט לא יכול להסתכל על האוטו הזה. בטח שלא כל בוקר. מי שעיצב אותה לדעתי היה שיכור.

גרסת ה- 4 דלתות קורצת, אבל אני אצטרך לבדוק את נושא המטען פיסית ולראות מה נכנס בו. אנחנו כבר בלי עגלות, אבל עדיין

צרכים מקום.

אשמח לשמוע עוד רעיונות, וכל עוד האישה לא קטלה - הייתי רוצה לשמוע מבעלי אאוטבק\B4 על עלויות אחזקה ממוצעות.

תודה ולילה טוב.

פורסם

מה עם יונדאי I30 CW?

מושב אחורי מרווח, ותא מטען גדול ושימושי.

מבחינת פינוק תהיה התפשרות אבל יש סאנרוף שילדים אוהבים.

לי חסרה בעיקר משענת יד לנהג וקצת צבע בתא הנוסעים, המצב בסך הכל בסדר.

להאצ'בק יש 5 כוכבים במבחן הריסוק, 6 כריות אויר, ESP והתראה קולית וויזואלית על חגורות בטיחות בכל המושבים.

מבחינת אמינות, יש את הבעיה המוכרת של חיישן ESP סורר, תיקן של כ-100 ש"ח וגם מנגנון ידית פתיחה בדלת הנהג שמתוקן לרוב עוד בתקופת האחריות.

רכב כזה מליסינג יכול להיכנס לתקציב ממודל 2009-2010, יש היצע של רכבים אבל הביקוש ער ורכבים טובים נמכרים מהר.

פורסם

אמרת שתי תאומות בנות 4.5 ועוד ילד בן 3.5 ?

בקרוב (אם לא עכשיו) אלה שלושה בוסטרים . רוחב כל בוסטר תיקני הוא בממוצע 44 ס"מ. תחזור למולטיפלה מהר ! לפחות עד שאחד מהילדים יוכל לשבת ללא בוסטר.

ראה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=368689

תמחק את סיוויק מהרשימה. כסא אחורי צר . גבולי פלוס. הייתה לי כזו 2008. תא מטען עם מפתח צר ומתאים לעגלה אחת ועוד איזה תיק.

פורד מונדיאו יש תא מטען גדול אבל המושב האחורי עוד צר יותר מההונדה.

דווקא היונדאי I30CW אופציה מעניינת. רק שרוחב המושב האחורי מחזיק בקושי 130 ס"מ. תמדוד אם זה מספק אותך.

אם כן: הייתי הולך על זה, אין בה שום דבר מסעיר אבל אמינות טובה.

מחפש רכות בכביש ? הסתכלת על סיטרואן קסארה ?

פורסם

היי,

אני היום נוסע עם 2 בוסטרים וסלקל מאחורה. שני הבוסטרים הם עם משענת גב, אחד של "דר' בייבי" עם חגורות משלו = 44 ס"מ, 350 ש"ח השני חדש של "איזי בייבי" 120 ש"ח והוא רק בוסטר גב עם מכוון יעודי מנמיך לחגורת הבטיחות והוא הכי צר בחנות = 41 ס"מ בבסיס.

מה שהכי חשוב הוא מיקומי החגורות או נקודות העיגון של האיזופיקס + מבנה בסיס המושב האחורי ולא בהכרח רוחב המושב המדוד.

אל תעשה טעות ותבחר רכב בשישים אלף לפי המושבים (:lol: ) שאולי יסתכמו באלפיים. תעשה כך: בחר לך דגם של מכונית שאתה נעול עליו (למשל סובארו B4), תבדוק בחנויות התינוקייאדה מהם הבוסטרים הכי צרים שיש ואולי גם תרכוש מושב בטיחות חדש וצר בבסיסו המותאם בדיוק לצורה זו (מקסי קוזי וכו'), לך למגרש \ ליסינג \ סוחר רכב בעירך ותבקש לעשות סיבוב על הדגם הספציפי, סע איתו לחנות ותמדוד עליו פיזית את שלושת המושבים, אם הם נכנסים תרכוש אותם, ואז תוכל לרכוש גם את הדגם שרצית.

אדם פרטי לא בטוח יסכים לרוץ איתך לחנות תינוקות אבל במגרשי הליסינג אין להם התנגדות (רק חשוב שיהיה קרוב) כשזה חלק מהקנייה ומבדיקת התאמת הרכב לצרכך

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אם להישאר באזור של המולטיפלה, למה לא רנו סניק?

מרווחת מקדימה, מרווחת מאחורה, מרווחת בתא המטען (ואפילו יותר אם אתה לוקח את הגרנד סניק), מצוידת עד הגג (ואם קונים אחת עם המפרט הנכון - יש מליון מפרטים שונים משום מה - אפילו יותר), ונמכרת במחירים שהמילה "שערוריה" מתארת אותם בצורה הטובה ביותר.

שלי 2005 ואני מאוד אוהב את העיצוב היחודי שלה (זו אחת מהסיבות שקניתי אותה), אבל למרות שאני במיעוט גם הדגמים החדשים יותר יפים בעיני.

פורסם
הונדה סיוויק 1.8 2006 ,2007 , 2008

שווה כל שקל !!!

מנסיון.

אני קצת משוחד כי יש לי כזו אבל אכן זה אוטו מדהים, מנוע חזק וחסכוני בדלק.

מרווח מאוד במושב האחורי, בנסיעה מחוץ לעיר בקושי שומעים את המנוע (טיפה פחות מ 2000 סל"ד ב 100 קמ"ש).

פורסם
אני קצת משוחד כי יש לי כזו אבל אכן זה אוטו מדהים, מנוע חזק וחסכוני בדלק.

מרווח מאוד במושב האחורי, בנסיעה מחוץ לעיר בקושי שומעים את המנוע (טיפה פחות מ 2000 סל"ד ב 100 קמ"ש).

אין כוונת זדון. הסיוויק אוטו מעולה, מנוע מצויין ושקט, אחיזה ותחושת הגה מצויינת. אבל לא מתאים לשלושה בוסטרים מאחור. זה יהיה שנמוך מהמולטיפלה.

אחד הבוסטרים תמיד היה באלכסון באויר , או שישב על תפס החגורה , כך שהיה קשה מאד למתוח אותה.... סיוט.

עוד משהו: הסיוויק מאד נמוכה: נסה להוציא ילד ישן בלילה ונראה איך הגב שלך מגיב...

אני מצטרף פה להמלצה של קודמי על רנו סניק... בעיות חשמל מוזרות אבל המחיר הזנותי משאיר לך כסף להכניס למוסך במקרה הצורך.

היה מישהו שהציע לי לנסר את הבוסטרים ולהוריד מכל אחד מספר ס"מ. חייכתי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:כמו ש ST12345 הזכיר לי (ובצדק), לא עדכנתי מה קניתי בסוף.

אז ככה: היו לי אופציות בדמות B4 סטיישן,אאוטבק, מונדיאו סטיישן, מזדה 6 2300 ואוקטביה קומבי.

בגלל שהייתי משוחד לגבי האאוטבק, תיכננתי לבדוק את הפורד והמזדה קודם.

אני מכיר מישהי מהעבודה עם פורד בדיוק כמו שאני רוצה ואגב, יש לאוטו שלה חישוקים פשוט ללקק. נסעתי על האוטו נסיעה

קצרה והיה נחמד, נחמד מאוד אפילו. מייד שמתי לב למושב האחורי שנראה לי צר. תא מטען ענק.

בסיום העבודה באותו היום חבר קישר אותי למישהו שמוכר אאוטבק 3.0R. לאחר שיחה איתו נסעתי אליו לראות את הרכב

ולהפתעתי הוא הסכים לתת לי לבצע נסיעת מבחן (כנראה היה לו ברור מה הולך לקרות).

נסעתי איתו חצי שעה (!), הודיתי לו ואמרתי שאני צריך לחשוב על זה. האוטו במצב חדש, 130K בשעון, הסטוריית טיפולים

מלאה במוסך מורשה מיומו הראשון (אפילו מגבים מקוריים החולפו במורשה!), צמיגים חדשים, מצבר חדש.

חסרונות: שנת 2006, צריכת דלק, מחיר צמיגים (לכשאצטרך), מחיר רישוי (פי 2 מהמולטיפלה!), מושב אחורי זהה לפורד+-.

אחרי בירורים ומדידות של בוסטרים מה שהכי הטריד אותי היה נושא צריכת הדלק.

כמו שעומר ציין לעבור מדיזל ידני לתפלץ הזה יכול לגרום לשבץ.

חזרתי הביתה וישבתי עם אישתי, להפתעתי הגמורה היא אמרה לי שאם זה החלום שלי - כדאי שאלך על זה. ממילא האוטו

ששנינו אהבנו אחרי האאוטבק זו הפורד והיא נמצאת ב"אותו אזור חיוג" מבחינת צריכת הדלק. בקיצור, לאחר הבדיקה לפני הקניה

(שיצאה מעולה אם מתעלמים מההערות הרגילות של הכסת"חים הקבועים) העברנו בעלות ועכשיו אנחנו הבעלים הגאים של

הרכב! אני חייב להודות שאני כבר הייתי די סגור לאחר נסיעת המבחן ורק בעיה רצינית בבדיקה לפני הקניה או וטו של אשתי היה

משנה את הדעה שלי. אשתי השתכנעה סופית בנסיעה הראשונה שלה (היא רק עכשיו לומדת נהיגה אז מדובר על מושב הנוסע).

אני מצרף צילום מרחבי הרשת (צבע וחישוקים זהים), בשוך הסערה אצלם אותו ואת סידור המושבים של הילדים.

335fb28b2db9cf46378d2e3272551a02x.jpg

בינתיים עברנו איתו בערך 600 ק"מ, עם צריכה ממוצעת של 8.9 ק"מ לליטר :evil:, הרוב המוחלט בנסיעה עירונית.

כולם מאוהבים באוטו :) הילדים לא נותנים לי לזוז מטר לפני שאני פותח את הכיסוי של חלון הגג.

לילה טוב,

ליאור.

• תוכן חדש...