Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נותנים את הנשמה? כדאי קודם לתת את הרכב שהושכר.

רציתי להשכיר ספיציפית פיג'ו 107 לשם בחינת הרכב, שכן שוקל לרוכשו.

הסיפור התחיל בראשיתו כאשר דיברתי מס' פעמים עם סניפי xyz והרצליה ונאמר לי שהרכב אינו נמצא כעת או שלא ניתן לשריין לי למחרת.

ולפעמים כשטילפנתי, מסיבה שאינה ידועה הגעתי למרכז הראשי,

וגם קיבלתי מידע תמוה מנציגה שלכם שבכלל טענה שאין לכם את הרכב בצי הרכב,

וביקשה לדעת מאיפה המידע (הלקוח תמיד...?).

לבסוף בחמישי בבוקר ה-19.4 התקשרתי שוב, נציג אדיב ענה לי במרכז הראשי,

הסברתי לו במפורש את רצוני והעומד מאחוריו, הוא בדק לי מול סניפי הרצליה ותל אביב זמינות 107 להשכרה באותו היום.

לשמחתי היה בהרצליה, את ההזמנה סיימתי במתן פרטיי לבחורה שאיני זוכר את שמה אבל גם מולה דובר מפורשות שוב על 107 ליתר ביטחון.

הגעתי לסניפכם בהרצליה. לא ברור מאיפה מהשילוט באיזו כניסה מקבלים רכבים.

מכניסה שבחרתי הגעתי לשירותים, חבל שהרצפה בתאים ובחדר עצמו הייתה מוצפת לחלוטין במים כאילו צינור התפוצץ ולאף אחד לא אכפת.

בחזרה לעניין, נכנסתי שוב בכניסה הראשית, לדלפק השירות. מסרתי את תעודותיי ופרטיי,

וכמובן שהאוטו שחיכה לי הוא פיאט פנדה.

בדין ודברים פשוטים קיבלתי את התגובות האוטומטיות של "לא מתחייבים לרכב אלא לקבוצה" כפול כמה וכמה פעמים + "אין לי 107".

הסברתי שוב...., הזמנתי את הרכב הספציפי הזה, בבוקר, אז דיי. כאות אמון נוסף בלקוח הבחור התקשר לבחור שרשום על ההזמנה שלי.

כמובן שלאחר השיחה עימו לא היו לאיש דלפק מה להגיד חוץ מאשר "יש לי מזדה 2"\"אין לי 107"\"אז מה לעשות?".

אמרתי לו שיבטל, התחלתי לצאת מהסניף והמנהל התעורר.

כמובן שהציע לשדרג, שאל מדוע ספיציפית הרכב הנ"ל וכשהסברתי לו הסכים שזה לא יועיל לי.

השכרתי 107, לא מזדה2\3, לא פנדה, לא מטוס סילון ולא משאבת דלק.

הייתי צריך לנהוג ברכב כחלק מתכנון היום הקבוע שלי מהרצליה עד איזור חיפה ולהחזירו למחרת בחיפה

(הרצליה - איזור חיפה - חיפה => 150 ק"מ).

אז כמובן שגם נאלצתי להשתרך באוטובוסים.

לתדלק ספינת חלל תמיד אפשר, וזה יותר נחמד מלתדלק את המזדה במסלול הזה.

לקינוח המנהל שאל אם אני רוצה שריון ליום אחר.

פשוט מדהים האדישות, החוסר אכפתיות מהזמן ומהלקוח עצמו, וחוסר האמון בלקוח לאורך כל השרשרת.

הרי זה לא שצונאמי גרם לא לספק את ההזמנה שלי. אבל מילה אחת לא אמרו על זה.

העיקר לסגור מסגרת אשראי סופר-גבוהה מראש.

לקינוח, אפילו ליצור איתכם קשר זו משימה בלתי אפשרית. בטופס צור קשר באתר שלכם יש מגבלת תווים,

ואין לכם פרטי התקשרות בסיסיים כמו מייל שירות לקוחות באתר.

אז קיבלתם את זה כהודעה פרטית בפייסבוק,

וגם פירסמתי מכתב זה בפורום CarsForum בהשמטת פרטים מזהים.

========================================================================

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר להבין בקלות מהשורה הראשונה של ההודעה על איזו חברת השכרה מדובר.

יש להם פה נציג. נחכה ונראה אם הם יגיבו פה על המקרה.

פורסם

מכיר את הסיפור (במיוחד של 'נותני הנשמה') ומהצד שלהם הם יצאו יחסית בסדר, הציעו לך שדרוג לקבוצה גבוהה יותר ללא תוספת תשלום (אפילו שבמצב שלך זה בכלל לא עזר).

בפעם הבאה אני מציע לנסות סוכנות שיש להם 107, והרבה.

כשהייתי בדילמה דומה מצאתי צי שלם של 107 אצל SunCar בנתניה, אני מאמין שהמצב לא השתנה - תבדוק.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כל הפוסט הזה כי אתה לא מסוגל לקרוא חוזה?

אין שום חברת השכרה שאני מכיר שמוכנה להתחייב על רכב ספציפי. (אולי חברות שבהן יש רכבי יוקרה בחו"ל.)

בנוסף, אני לא מפסיק להגיד שהם היו מאוד אדיבים ואפילו פעלו על מנת שלא תצא לא מרוצה, אבל בגלל דרישות מיוחדות שלך, לא הצליחו להקטין את עגמת הנפש שלך.

אין לך על מי להלין אלא על עצמך.

אני רק לא מבין למה לא פנית לפיג'ו, על מנת לתאם נסיעת מבחן. (וזו שאלה רצינית.)

פורסם
כל הפוסט הזה כי אתה לא מסוגל לקרוא חוזה?

אין שום חברת השכרה שאני מכיר שמוכנה להתחייב על רכב ספציפי. (אולי חברות שבהן יש רכבי יוקרה בחו"ל.)

מחזק.

אני חושב שלפותח השרשור לא ברור איך חברת השכרה עובדת ומכאן מקור אי ההבנה.

להוציא רכבי יוקרה מיוחדים, אף חברת השכרה לא מתחייבת לדגם ספיציפי, מתוך הנחה שהשוכר רוצה תחבורה. החברה מתחייבת למכונית בסדר גודל (קבוצה) מסויים. חברות השכרה לא מספקות נסיעות מבחן, הן מספקות תחבורה.

מערך התפעול של חברות ההשכרה לא מתוכנן לענות על דרישה לדגם ספיציפי. הם פשוט לא יודעים איך לעשות את זה. הדרך היחידה, אולי, להבטיח מכונית ספיציפית, היא להתקשר לסניף עצמו ולדאוג שהמנהל "ישים בצד" מכונית אחת, באופן חריג.

הכשל של חברת ההשכרה היה אצל המוקדנית, שלא השכילה להבין את הדרישה הספיציפית (והלגמרי לא אלמנטרית) של הלקוח. כשהיא אמרה "יש 107" היא התכוונה לרכב מהקבוצה לה שייכת ה-107.

זהו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באשר לתגובה של קודמי, אני מסכים למעט המשפט האחרון.

להבנתי 107 היא בפשטות 107.

פרט קטן ממוטט מיגדל גדול.

בכל אופן, נהוג להתייחס כאן בחשדנות כלפי כותבים חדשים- לעיתים בצדק, לעיתים לא.

לעיתים יש "התנפלות" על כותב חדש[ דווקא כאן הביקורת סבירה] המוציאה לכותב את הרוח מן המפרשים.

לא כל בעל הודעה ראשונה הוא בהכרח טרול או כותב "מטעם"מישהו".

יש אנשים שכותבים על כל מכונית שראו ברחוב, יש שכותבים כשמשהו מרגיז או מענין אותם מספיק.

במקרה של פותח השרשור מדובר בכתיבה רהוטה ועינינית. אשמח אם ימשיך לכתוב כאן.

פורסם

אין דין נסיעת מבחן כמו שימוש של יום ברכב אותו אתה רוצה לרכוש.

לא בטוח רק שרכב השכרה הוא דגם מייצג לבחון את רכב חלומותיך. אולי כן אם אתה רוצה לבחון גם עמידות לאורך זמן, כאשר הוא נהוג בידי ונדליסטים צעירים לסופ"ש.

כשל תקשורתי של שני הצדדים כאשר אחד אומר 107 ושני מפרש שווה ערך ל 107, ואפילו אני ענק אני משדרג לו.

קרה קורה ויקרה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב שפיספסתם כמה דברים.

נקודה ראשונה, חדש אני לא. פתחתי יוזר חדש כי היוזר פה (אמנם לא מפרסם גדול, אבל דו-ספרתי לדעתי) מופיע בעוד מקומות ברשת ואני לא רוצה קישור.

נקודה שנייה, ידוע לי היטב נושא ההתחייבות לקבוצה ולא לדגם.

לכן פעלתי מראש כדי להצליח כן לקבל דגם ספיציפי (לא מול חברה אחת):

1. התקשרתי במהלך היום כיוון שלא ניתן לשריין מראש

2. אמרתי מפורשות שאני מעוניין רק בדגם הנ"ל וקיבלתי תגובות שונות בחברות שונות

3. אין לי בעיה לקבל נהלים מסוימים, הבעיה היא בכך שדיברתי מוקדן על השכרת 107 בלבד, הוא בדק לי היכן יש זמינה 107 (זה לא עניין של כל צד פירש אחרת, דיברנו מפורשות על הדגם), נלקחה ממני הזמנה.

הם התחייבו ל-107. לא רק זאת, אלא שאף בסניף התקשרו למוקדן שדיברתי עימו והוא אישרר זאת.

מהרגע שהחברה לקחה הזמנה והתחייבה, אי אפשר להיתלות ב"נהלים".

4. בפאן ה"רכב", היום שלי תוכנן סביב זאת (כשאתה ללא רכב, לא קל לתזז את עצמך למקומות),

רציתי להשכיר 107 (למרות שהם היו צריכים לספק רובוטי ואני מעונין בידני) ע"מ לבדוק את הרכב בסביבת נסיעה שלי, ז"א מסלול אופייני, נוחות נסיעה למשך זמן מסוים, התנהגות במהירות בינעירונית, וגם דברים יותר שוליים כמו מיזוג\הגה\שדה ראיה קדמי וכד'.

פורסם

אני מסכים שהטעות היתה של המוקדן. הוא או שלא הבין מה הוא מבטיח או שלא היה מסוגל לשריין את הרכב.

תבין, מבחינת מערכת המידע שלו המוקדן, לדעתי, בכלל לא רואה איזה מכונית ספיציפית יש בסניף...

גם אני בזמנו ניסיתי לשריין רכב ספיציפי ואף מוקדן בשום חברת השכרה לא יכול היה לאמר לי שאקבל דווקא את הרכב הזה. זה פשוט מידע שאיננו זמין להם (וגם אם כן, אין להם אפשרות "להקפיא" במערכת רכב ספיציפי עד שתגיע.

כל הסיפור הוא אי הבנה. אין כאן בעיה של שירות ללקוח. אתה ביקשת שירות שהחברה לא מספקת. בטעות בינך ובין המוקדן נוצר אצלך הרושם שהשירות כן זמין (או שהמוקדן חשב שהוא כן יכול לספק אותו), והתברר שהיתה טעות.

זהו.

לא מצדיק את הסופרלטיבים שחלקת לחברה. למרות עוגמת הנפש, זו רק אי הבנה.

ועובדי הסניף וודאי אינם אשמים שהמוקדן תקע אותם עם משימה שאין להם כלים לעמוד בה.

פורסם

אף חברה לא יכולה/רוצה להתחייב על רכב מסויים אני מבין.

אבל אם התחייבו במסיה כלשהי שאגב מאוד מובנת לי אז שיעמדו במילה.

אני לא מבין מדוע לא ניתן להתקשר בבוקר לחברת השכרה פלונית ולשריין רכב לעוד שעה כשברור שהוא במלאי.

בשנת 1969 לקחו בן אדם, הכניסו לקופסת מתכת ושלחו אותו לירח.

אנחנו בשנת 2012, אם רוצים, ניתן לשריין רכב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

faluoת אני פשוט מופתע מהתגובה שלך.

לכולנו ברור כיצד חברת השכרה עובדת. לא צריך ללמד כאן אף אחד על "קבוצות" או "אין התחייבות" .

יחד עם זאת זה לא "אי הבנה" ולא "טעות" ולא, זה לא צריך לקרות. זה פשוט זלזול וחוסר אכפתית של הנציג שרק רצה לסגור עסקת השכרה באוטו רגע. ואם המוקדן לא יודע או לא מסוגל, שיגיד בפשטות-לא.

לגיטימי לגמרי להתקשר בכל תחום ולבקש מוצר מסויים. אני משלם אני יכול לבקש מה שאני רוצה. מסוגלים לספק לי - מצוין.

לא מסוגלים והתחייבו - זאת בעיה שלהם , ומעניין לי את האחוריים שהם מצעים הצעה שלטעמם טובה יותר. היא לא עונה לצרכים של פותח השרשור. לצורך הענין אם היו משדרגים אותו מ107 לS קלאס, זה גם לא היה עוזר.

בהקבלה, שאני מתקשר לנופש אני חייב, פשוט חייב קומה גבוהה. זה עושה לי את זה. זאת השריטה שלי. אני דורש שבהזמנה יהיה רשום חובה או התחייבות לקומה גבוהה. אני שומע קבוע את המשפט " נרשום בקשה לקומה גבוה, אי אפשר להתחייב... אם אפשר יתנו". אין אי אפשר. לא מוכנים להתחייב (וגם זה קורה לא מעט), אני מבטל או לא מזמין את הנופש באותו רגע. אני משלם מחיר מלא עבור מוצר שאני מחפש אותו ספציפית.

אז אתה צודק, איך אמרת, זה לא נורא זה רק טעות ואי הבנה, שזה קורה למישהו אחר.... אבל אם היית מברר, בודקים לך, מבטיחים לך, ובסוף אתה נוסע באוטובוס, זה מרתיח. וזה דוגמא לשירות מזלזל מדרגה ראשונה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

לי היה ניסיון מוצלח יותר עם אויס.

בשנת 2007 רציתי לבחון האם פורד מונדיאו מתאים לי. התקשרתי לסניף שלהם בלוד וביקשתי את הרכב בדגם הספיציפי.

מכיון שידעתי שקשה לחברות ההשכרה לספק דגם מסוים, סוכם כי הם יתקשרו אלי יום מראש כאשר יהיה להם רכב כזה זמין, ואני אגיע למחרת.

הם אכן התקשרו, הגעתי לסניף, ואז הסתבר כי הרכב הספציפי נלקח ללקוח ליסינג (שהיה זקוק לרכב חליפי) באותו בוקר.

הם הציעו לי לשדרג אך הבהרתי להם שאני מעונין בדגם ספציפי. הנציגה התאמצה, התקשרה לסניפים אחרים ומצאה רכב כזה בסניף של נמל התעופה.

נהג מטעמם הסיע אותי אל הסניף, שם המתין לי הרכב.

מסקנות:

1. אינני חושב שבקשה לדגם ספיציפי היא בלתי אפשרית, בתנאי שהשוכר מוכן להתפשר על המועד.

2. בסופו של דבר, העובד הזוטר הוא זה שקובע כיצד יקבל הלקוח שירות.

פורסם

כי אתה לא קראתי את מה שכתבתי.

ואם המוקדן לא יודע או לא מסוגל, שיגיד בפשטות-לא.

אחד משני דברים קרו. או שהמוקדן הבטיח משהו שאינו יכול לקיים או שהוא לא הבין את הדרישה. לא זה ולא זה מהווים התנהלות תקינה, אבל זה קורה.

זה קורה שמבקשים שירות שנותן השירות לא יודע לתת.

faluo

בהקבלה, שאני מתקשר לנופש אני חייב, פשוט חייב קומה גבוהה.

בנופש המערכת יודעת לרשום דרישות חריגות. בהשכרת רכב - כנראה שלא. אין פרמטר כזה במחשב. אתה יכול לבקש מושב לילד או GPS או לבחור גיר אוטומטי/ידני. מעבר לזה, המערכת לא יודעת לטפל בדרישות אחרות.

אתה יכול גם להכנס למקדונלדס ולבקש את הרוטב של הסלט בתוך ההמבורגר. המערכת לא יודעת לקלוט ולהעביר דרישה כזו. כמובן שהמוקדן פישל בכך שלא הבין את הדרישה או התעלם ממנה או טעה לחשוב בכך שהוא יוכל להעביר אותה, אבל זה הכל - אי הבנה עם המוקדן.

וכן, אי הבנות קורות כשיש בני אדם.

הנטייה המודרנית לחשוב שבגלל שיש נותני שירות, אז כל מצבי התקלה נמנעים או מתוקנים מייד עם פיצוי, היא אבסורדית.

פתאום כל אחד שקרתה לו תקלה עולה על בריקדות ומרגיש שעשו לו עוול, אם לא גרוע מזה.

סליחה, צריך להכנס לפרופורציות. תקלה. לא צריכה היתה לקרות וקרתה.

לא סוף העולם.

הציעו לתקן בכלים וביכולות העומדים לרשותם, ומה לעשות, את מה שהוא רוצה הם לא יודעים לספק!

• תוכן חדש...