Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשה ממכם טיפים לנהיגה בחורף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע לנהוג, גם בחורף, אבל פשוט הייתי שמח לטיפים לנהיגה בחורף חוץ מהכנת הרכב עצמו ונסיעה איטית.

יותר מכוון, בכל פעם שאני עולה לרכב זה פשוט סיוט לנהוג כי הנעליים רטובות והרגל פשוט מחליקה מהקלאץ, יש מה לעשות בנידון חוץ מלהחזיק נעליים ספייר לנהיגה בלבד?

המראות צד רטובות וכך גם החלונות צד ולכן אני פשוט לא יכול לעקוף או לעבור נתיב כמעט, ניתן להשתמש רק במראה אמצעית והחלון האחורי מלא אדים יש איזה טיפ בנושא?

(ד"א מישהו יודע אם ברכב שלי יש מפשיר אחורי ואם כן מה מפעיל אותו?)

כל טיפ יתקבל בברכה.

פורסם

א. תסתכל בצד שמאל של ההגה, אמור להיות כפתור של מפשיר אדים של החלון האחורי.

ב. האם הדוושות של בעלות כיסוי גומי? אם לא, גש לחנות חלפים/מוסך ותשיג כיסוי גומי לדוושות.

ג. נקה את החלונות שלך עם חומר ניקוי חלונות איכותי (ציפוי סיליקוני?) אשר ימנע הצטברות נוזל ואולי תוכל לראות טוב יותר מבעדם.

ד. סע לאט, חורף בחוץ וגשום :)

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

לא ראיתי בכלל חורים ליציאת אויר באיזור החלון האחורי, זה הגיוני שיש מפשיר בכלל?

אתה רוצה להגיד לי שיש ספריי חלונות שמונע הצטברות של טיפות מים?:shock:

ולגבי הדוושות גומי זה הולך לפי מידה או אוניברסלי? (מוכרים את זה באוטו דיפו:lol:?)

פורסם

מפשיר אדים בחלון האחורי אלה הפסים שרואים על החלון. זה עובד חשמלית ולא ע"י אויר.

אין לך אפילו מזגן מאחור איך אתה רוצה שזה יגיע עד לחלון האחורי?:lol:

פורסם
לא ראיתי בכלל חורים ליציאת אויר באיזור החלון האחורי, זה הגיוני שיש מפשיר בכלל?

אתה רוצה להגיד לי שיש ספריי חלונות שמונע הצטברות של טיפות מים?:shock:

ולגבי הדוושות גומי זה הולך לפי מידה או אוניברסלי? (מוכרים את זה באוטו דיפו:lol:?)

חלון נקי (מאוד) לא מצטברים עליו מים.

כיסוי גומי לדוושות יש לסוויפט כמו לכל אוטו, גש למוסך של סוויפט ותקנה, אמור לעלות 20 שקל.

המפשיר הוא חשמלי כמו שרשמו לך, הפסים על החלון האחורי.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

כמה טיפים בשלוף...

• בחורף כדאי מאוד לשים הרבה יותר לב לכביש ולתנאי הדרך. חפש אחר שלולית מים בכביש מהיר, סחף של אדמה על הכביש, כביש חלק וכו'. שים לב להבדלים באחיזה בין סלילה ישנה לחדשה.
  • תזהר מאוד מהפסים הצבועים על הכביש (מעברי חציה, איי תנועה מצויירים), מדובר לרוב במלכודת מחליקה ביותר.
  • תמיד טוב לנהוג "זורם", אבל בחורף זה חשוב יותר. בלי תמרונים חדים, בלי להפתיע את האחרים בכביש.
  • אני ממליץ בחורף להדליק אורות תמיד, גם בתוך העיר.
  • תוודא שפנס הערפל האחורי שלך עובד, הוא חשוב מאוד בזמן גשם ורסס שעולה מהכביש במהירות העולה על 70 קמ"ש. שים לב גם מתי צריך ומתי מיותר להפעיל אותו.
  • אל תנהג עם מעיל. אם התנועות שלך יהיו מסורבות בתוך האוטו זה יאט את מהירות התגובה שלך במקרה הצורך.
  • כנ"ל לגבי כפפות- רובן יחליקו על ההגה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
בחורף כדאי מאוד לשים תוודא שפנס הערפל האחורי שלך עובד, הוא חשוב מאוד בזמן גשם ורסס שעולה מהכביש במהירות העולה על 70 קמ"ש. שים לב גם מתי צריך ומתי מיותר להפעיל אותו.

מעבר לעובדה שאסור על פי חוק להפעיל את פנס הערפל אלא בערפל, בגשם הוא מסנוור, בייחוד דרך אותן הטיפות והרסס. בערפל - מפעילים. בגשם - לא.

לפותח השרשור - טיפ ראשון וחשוב ביותר - הכר את רכבך. לפי הפוסט שלך אתה אפילו לא מודע לכפתור מפשיר האדים, שזה דבר בסיסי ובטיחותי ממעלה ראשונה. עבור על כל הכפתורים וודא שאתה סגור על התפקיד של כל אחד ואחד מהם.

כן וודא שאתה סגור על התנהגות הרכב ותגובותיו במצבים השונים. בייחוד בחורף, אך גם בכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מעבר לעובדה שאסור על פי חוק להפעיל את פנס הערפל אלא בערפל, בגשם הוא מסנוור, בייחוד דרך אותן הטיפות והרסס. בערפל - מפעילים. בגשם - לא.

את החוק אני מכיר.

אני ברשותך מתייחס בביקורתיות לחוקי התנועה של מדינת ישראל ובזמן שתנאי הדרך דורשים זאת, אני מדליק פנס ערפל גם אם אין ערפל.

תשתית הכבישים בישראל גרועה ובמיוחד ניקוז מי הגשם בכבישים מהירים. זה יוצר מצב שכאשר רכב נוסע בכבישים אלו במהירות בינונית ומעלה גלגליו מרימים רסס כזה לאויר שלמעשה מטשטש מאוד את האורות האחוריים של הרכב. זה מביא למצב שרכבים לבנים, כסופים, אפורים וכו' פשוט אינם נראים בתנאים אלו. הדלקת פנס ערפל במצב כזה משפרת פלאים את הניראות שלך מאחור (שים לב שאני מדבר רק על אור ערפל אחורי ולא קדמי). פנס ערפל אחורי בתנאים שתארתי לא רק שלר מסנוור, אלא מציל חיים.

פנס ערפל הוא פנס בעוצמה גבוהה יותר כדי שהרכב יראה טוב יותר בתנאי ראות קשים. ערפל או רסס גשם...אותו הדבר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לפותח השרשור - טיפ ראשון וחשוב ביותר - הכר את רכבך. לפי הפוסט שלך אתה אפילו לא מודע לכפתור מפשיר האדים, שזה דבר בסיסי ובטיחותי ממעלה ראשונה. עבור על כל הכפתורים וודא שאתה סגור על התפקיד של כל אחד ואחד מהם.

כן וודא שאתה סגור על התנהגות הרכב ותגובותיו במצבים השונים. בייחוד בחורף, אך גם בכלל.

רומן,

החוק אינו מדבר אך ורק על ערפל, אלא על תנאי דרך קשים. כאשר התנאים קשים, מותר ומומלץ לעשות שימוש בפנסי ערפל.

בעניין הכרת הרכב - מסכים איתך לחלוטין. אחד הדברים שמתגלים כמעט תמיד בהדרכות הנהיגה הוא שהמודרכים אינם מודעים ליכולות ולמגבלות של הרכב ובהמשך לכך ליכולת שלהם להוציא מתוך כך את הדבר הנכון לעשות במצב חירום (ואז לא בולמים מספיק חזק, חוששים להתהפך וכו'). היכרות עם הרכב הנה מרכיב בסיסי במתן ביטוי ליכולותיו של הנהג, טובות ככל שיהיו.

דני G.

פורסם

מנצל את הת'רד כדי לשאול כמה דברים שהציקו לי כבר כמה זמן:

ראשית, נאמר לי, שהפנית הגה צריכה להיות יחסית מהירה, כמעט חדה, ושבתנאי רטיבות הרכב יגיב ב"דיליי" ויש לתת לו להגיב לבד, ללא סיבוב מיותר ומוגזם של ההגה לתוך הפניה. האם זה נכון או שמא עדיף להיות עדין יותר עם ההגה ומדוע?

מלבד זאת, במצב של "ציפה" (מה שלא אמור לקרות לי הודות לצמיגים החדשים והורדת המהירות) האם עדיף להאיץ בעדינות, כדי שהגלגלים יסתובבו ויחדרו דרך המים, או שעדיף להרפות (בעדינות כמובן) מדוושת הגז ולתת לגלגלים להיאחז?

ואם כבר נגענו במהירות, כמה לדעתכם באמת צריך להוריד כדי לשמר על שליטה ומרווחים טובים (כמובן בהתאם לעירוני\בין-עירוני, "גשם ראשון"\סתם רטוב)

ובוודאי, איך אפשר בלי המחלוקת המפורסמת: אדים על השמשה מקדימה: איוורור או סירקולציה?

פורסם

אדים על השמשה הקדמית מעיפים עם מזגן מכוון לשמשה (הטמפ' לא משנה).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יופי של נושא והלואי שמי שקורא ילמד ויזהר בחורף.

פעם פיני אחד (שגם התנסה במירוצי ראלי, ואצלם יש תנאי חורף מצויינים להתאמן...) לימד אותי שהכי טוב בסיבובים זה מכות קטנות (אבל קטנות!) בהגה - בקצב המתבקש. השליטה מירבית והסיבוב נעים יותר לנהג ולנוסעים. תתאמנו על זה בכביש יבש -תופתעו כמה שזה נכון - וככה תהיו מוכנים לגשם. ומי שיודע מחייך שם מול המסך...

במצב של ציפה - גם צמיגים חדשים (והרי הם לא ישארו ככה לנצח) וגם הפחתת מהירות לא מונעים את הציפה! כאשר יש ציפה - התגובות של האוטו גרועות ופה עוזרים רק נסיון או תפילות. מאחר התפילות לבוא המשיח לא הכי מצליחות - פשוט צריך להזהר בשטפונות וכבישים מוצפים. לא למהר, לא להשוויץ. לבחור מהר וטוב דרך כניסה לסיבוב ואת המעבר. סיבוב מהיר של ההגה מזמין החלקה, סחרור אובדן שליטה ומה לא. בשביל זה יש קורסים (שווים) לנהיגה מתקדמת.

את האדים מסלקים מייד ע"י הפעלת המזגן בקירור.

וכמו שכבר כתבו - הגומיות האלו על הדוושה - הן חשובות (וטוב שמחירן זול ככה שאם הן שחוקות - לך מהר להחליף).

נסיעה טובה ובטוחה!

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שמור מרחק.

החזק מעיל גשם + מטריה ברכב.

הזהר בנסיעה בשלוליות ליד מדרכה והאט כדי לא להשפריץ על הולכי רגל, שהתזה כזו שלך עליהם בבוקר תהרוס להם את כל היום, ואם הם ייחלו - אז גם את יום המחר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...