gsi16v
אתה מדבר שטויות.
הגוף לא יודע לייצר סידן. אתה מתבלבל עם ויטמין D אשר הגוף מייצר בחשיפה לשמש, אולם גם זה במציאות של היום כבר לא נכון, אנחנו לא נחשפים מספיק לשמש, ובצדק, כי הסכנות של סרטן העור ובמיוחד מלנומה עולות על התועלת לטענת רבים, מה גם שניתן להשלים את הויטמין מבחוץ.
בקשר לשטויות שגיבבת על כך שהגוף מייצר סידן - הרבה זמן לא שמעתי שטויות שכאלה. סידן הוא אטום. אין לגוף האדם, ולכל בעל חיים אחר, יכולת ליצור אטום אחד מאטום אחר. בשביל לצרוך סידן, אתה צריך לצרוך את האטום עצמו. זאת להבדיק ממולקולות כמו חומצות אמינו שהגוף יכול ליצור חלק מהן, ואין לו את המנגנונים הדרושים ליצור אחרות. לצורך העניין, תהליך של יצירה של אטום אחד מאחר היה יכול ליצור זהב מכספית למשל, תהליך שדורש המון אנרגיה. תחשוב על אנרגיה של פצצת אטום.
בקשר לצריכת סידן - אני לא מכיר שתורם לאיחוי שברי מאמץ, אולם הדבר הגיוני יחסית. לדעתי המפתח הוא בצריכה מספקת של הסידן, ולא הפרזה בצריכתו - משום שגם לכך יש סכנות, כמו לדוגמא היווצרות של אבנים בדרכי השתן. לדעתי מספיק בצריכה מן המזון, במיוחד בגילאים שאנו מדברים עליהם פה. בגילאי ינקות ובגילאים מבוגרים מאוד כן יש צורך בהשלמה של כדורי סידן וויטמין D.