Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייעצתי פה בפורום על איזה רכב חדש לקנות. מצאתי את הסוזוקי קרוסאובר שחיפשתי שנתון 2018 עם 80 אלף קמ מאדם מבוגר עם ממוצע נמוך כל שנה עם ספר טיפולים מסודר במוסך מורשה. רציתי לקחת לבדיקה ואז המוכר שאמר שהוא גמיש  לא היה גמיש מספיק ביחס למצב של הרכב. המחירון 61,500 והוא רצה אמנם בהתחלה 63 אבל הוא לא מוכן לרדת מ62 אלף שקל והרכב תכף בלי טסט וצריך לשלם גם אגרה נניח סהכ 2000 שקל

עוד שבוע הטיפול השנתי והוא דחה את החלפת הרצועות החיצוניות כבר שני טיפולים אז בערך עוד 2000 שקל, אני בכוונה מגזים קצת במחיר בהנחה שזה טיפול במורשה. עכשיו האם זה באמת משתלם לי עם כל ההוצאות הנוספות? הרכב מעולה וכנראה יעבור בדיקה כמו כלום אבל אי אפשר לשלם גם מעל המחירון וגם להשקיע עוד כמה אלפים טובים באוטו... לפחות בעיניי מרכיש לו שהוא מנסה לעשות עליי סיבוב. מה דעתכם?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את המחקר המלא אתה צריך לבצע ולכתוב כאן.

הגיר פלנטרי?

כמה עולה ביד2 רכב כזה עם בערך 80K ק"מ? מעל המחירון?

אתה יכול לבקש שיחליף מה שצריך ואז שיקבל את המחיר? ביקשת? דיברת איתו?

אתה קולט את הבנאדם? יש לו עוד כאלה שרוצים לקנות ממנו?

פורסם

דעתי שאם אתה לא רוכש כדי לסחור כמה אלפי שקלים לא אמורים לשנות לך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא פשוט למצוא כסה רכב שמור מאוד ועם ק"מ נמוך.

אתה קונה רכב לטווח ארוך, אז תשלם יותר אבל תקבל בהתאם.

• רעיון טוב! 3

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה עניין של היצע וביקוש.
אני מאמין שרכב טוב יחטף מהר מאוד
אף אחד לא עושה עליך קופה, לא מתאים תמשיך הלאה
אתה תמיד יכול לחכות ולראות אם לא מכר ולהוריד לו. אני מנחש שהוא ימכור ומהר מאוד 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תשקלל גם את הזמן שלך.

יש כאלו שאצלם יום עבודה שווה 2000 ש"ח ויש כאלו שממילא יושבים בבית ולא מפסידים כלום. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 11 שעות, גולדן191 כתב:

את המחקר המלא אתה צריך לבצע ולכתוב כאן.

הגיר פלנטרי?

כמה עולה ביד2 רכב כזה עם בערך 80K ק"מ? מעל המחירון?

אתה יכול לבקש שיחליף מה שצריך ואז שיקבל את המחיר? ביקשת? דיברת איתו?

אתה קולט את הבנאדם? יש לו עוד כאלה שרוצים לקנות ממנו?

גיר פלנטרי הרוב מבקשים בערך 4-5 מעל המחירון לפני הפתעות לפחות ביד 2. הצעתי לו להחליף או לעשות טסט הוא תירץ שלא צריך רצועות עד 120 אלף קמ למרות שעברו כבר 6 שנים וכבר שני טיפולים אמרו לו במוסך שצריך. הבנאדם אגרסיבי מאוד וטוען שיש עוד אנשים, אמרתי לו לא מתאים לי. לשים עוד 4 אלף שקל על טסט וישור קו בטיפולים בנוסף לשלם לו מעל המחירון מרגיש לי בזוי. אוטו שמור לא אוטו שמור.

לפני 11 שעות, zvit כתב:

דעתי שאם אתה לא רוכש כדי לסחור כמה אלפי שקלים לא אמורים לשנות לך.

הנתונים טובים אבל הרכב לא מטורף מבחינת ההיצע בשוק. לא נותן לו דמי כופר

לפני 11 שעות, אלעדית כתב:

לדעתי 2000 לכאן או לשם זה לא כסף.

אבל הבדיקה לא צריכה להיות ביחס למחירון אלא למחיר השוק.

בהצלחה

4500 בערך.. הייתי נותן לו גם מעל אם הכל היה תקין או עלות התיקונים לא הייתה גבוהה 

פורסם
לפני 11 שעות, TheAverageJoe כתב:

סוזוקי קרוסאובר שחיפשתי שנתון 2018 עם 80 אלף קמ מאדם מבוגר

עם ספר טיפולים מסודר במוסך מורשה. 

המחירון 61,500

מבקש: 62 אלף שקל

(יישור קו = 4000)

הרכב מעולה וכנראה יעבור בדיקה כמו כלום

מה דעתכם?

בהתחשב בזה:

לפני 16 דקות, TheAverageJoe כתב:

הרוב מבקשים בערך 4-5 מעל המחירון לפני הפתעות

לדעתי אתה עושה טעות, שמקורה מן הסתם בחוסר היכרות עם השוק.

יש אחת יחידה בלוח מהשנתון הזה עם פחות מ-90K ק"מ, מסוחר אחרי תאונה, ומבקשים עליה 65K₪.

זו "שלך" בעלת נתונים טובים יותר (לא אמרת איזה יד), ובסה"כ יחד עם יישור קו תשלם עליה את המחיר המקובל בשוק,

ובשוק הזה בהחלט מקובל לבקש ולקבל מעל המחירון לדגם מבוקש ממוכר פרטי ועם ספר טיפולים.

המחירון הוא לא חוק ברזל, וסביר להניח שכל רכב בן 8 יצטרך יישור קו כזה או אחר.

במקרה שלך זה ממש בקטנה מול היתרונות, מה גם שקצת הפרזת בעלות האמיתית של יישור קו כזה.

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

בהתחשב בזה:

לדעתי אתה עושה טעות, שמקורה מן הסתם בחוסר היכרות עם השוק.

יש אחת יחידה בלוח מהשנתון הזה עם פחות מ-90K ק"מ, מסוחר אחרי תאונה, ומבקשים עליה 65K₪.

זו "שלך" בעלת נתונים טובים יותר (לא אמרת איזה יד), ובסה"כ יחד עם יישור קו תשלם עליה את המחיר המקובל בשוק,

ובשוק הזה בהחלט מקובל לבקש ולקבל מעל המחירון לדגם מבוקש ממוכר פרטי ועם ספר טיפולים.

המחירון הוא לא חוק ברזל, וסביר להניח שכל רכב בן 8 יצטרך יישור קו כזה או אחר.

במקרה שלך זה ממש בקטנה מול היתרונות, מה גם שקצת הפרזת בעלות האמיתית של יישור קו כזה.

יד ראשונה

אכן לא מכיר מספיק את השוק

הרגיש לי חמדנות לקחת מעל המחירון ולהגיד לי לעשות יישור קו + טיפול שהוא דחה + טיפול רגיל בסכום שהוא ביקש. לגבי הלוח, זה שמישהו עשה תאונה ורוצה 5 מעל המחירון זה לגמרי כי זה סוחר שרוצה להרוויח ויתמקח איתך. אני אומר בכנות שאני לא יודע בכמה אנשים באמת קונים את הרכב ובגלל זה באתי להתייעץ בפורום אבל זה שאין הרבה בלוח או בכללי שכולם מבקשים כמה אלפים טובים מעל המחירון לא אומר שהם מקבלים אותם בפועל, שוב, לא יודע. ובנוסף, כל יום אני שם לב לרכבים שמורים בטווחי קמ האלו עם ספר טיפולים ויד ראשונה שנייה פשוט נעלמים מהר. זו דוגמה לרכב שכנראה הורידו את המחיר לקרוב למחירון וקנו. ברור לי שהמחירון לא קדוש אבל ברכב הזה נראה שהמחירים די צמודים למחירון... ובהינתן פריט המידע הזה אני חושב שיותר מאלף אלפיים מעל מעל המחירון זה מוגזם. שוב לדעתי.

פורסם

הכל תלוי באלטרנטיבה. 

אם יש עוד עשרה רכבים עם אותם נתונים ובאותו מחיר - הייתי מוותר. 

אם אין עוד רכבים כאלו, ואני מחפש הרבה זמן, הייתי שוקל לקנות. מהביטוח תקבל כמובן מחירון במקרה של תאונה, וזה יוצא ״הפסד״ של כמה אלפי שקלים, אבל מחירון עבור המוכרים הוא רק נקודת ייחוס ולא תורה מסיני. 

כשחיפשתי את הרכב הנוכחי אנשים ביקשו אפילו 10 מעל מחירון. כשהמודעות ירדו הייתי שואל את האנשים בכמה מכרו (הרי סימסתי/התקשרתי כשהמודעה הייתה באוויר, המספר שמור אצלי), הרוב מכרו בכמה אלפים מעל. 

כולה איי20, אבל אלו עם הנתונים הטובים עפו מהלוחות. אז זה או לקנות עם נתונים גרועים או להמשיך לחכות מה שכבר לא היה לי סבלנות אליו. 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 5 שעות, TheAverageJoe כתב:

יד ראשונה

אכן לא מכיר מספיק את השוק

הרגיש לי חמדנות לקחת מעל המחירון ולהגיד לי לעשות יישור קו + טיפול שהוא דחה + טיפול רגיל בסכום שהוא ביקש. לגבי הלוח, זה שמישהו עשה תאונה ורוצה 5 מעל המחירון זה לגמרי כי זה סוחר שרוצה להרוויח ויתמקח איתך. אני אומר בכנות שאני לא יודע בכמה אנשים באמת קונים את הרכב ובגלל זה באתי להתייעץ בפורום אבל זה שאין הרבה בלוח או בכללי שכולם מבקשים כמה אלפים טובים מעל המחירון לא אומר שהם מקבלים אותם בפועל, שוב, לא יודע. ובנוסף, כל יום אני שם לב לרכבים שמורים בטווחי קמ האלו עם ספר טיפולים ויד ראשונה שנייה פשוט נעלמים מהר. זו דוגמה לרכב שכנראה הורידו את המחיר לקרוב למחירון וקנו. ברור לי שהמחירון לא קדוש אבל ברכב הזה נראה שהמחירים די צמודים למחירון... ובהינתן פריט המידע הזה אני חושב שיותר מאלף אלפיים מעל מעל המחירון זה מוגזם. שוב לדעתי.

או שקנו אותם במחיר המבוקש, קרוס אובר רכב עם שוק טוב, אנשים אוהבים אותו גיפון יפני, גיר פלנטרי ואמין, שילוב מעולה. לדעתי אם תוותר אתה תגלה תוכל לקנות רכב זול יותר אבל עם נתונים פחות טובים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הייתי ממהר לבטוח בו.

גם אנשים מבוגרים יכולים להתגלות בסוף כסוחרי רכב, או "נציגים מטעם המוכר".

אם הוא דחה את הטיפול ומחכה למכור, ייתכן שזה מרמז על כך שפחות אכפת לו מהרכב, ואולי הוא מזניח אותו.

אם אפשרי, הייתי מתחיל מלבקש ממנו חשבוניות/קבלות לוודא שטיפל במוסך מורשה, או להוציא הסטוריית טיפולים.

אפשר באותה הזדמנות גם לבדוק שאין לרכב תאונות דרך חברות הביטוח.

זה יותר זול מלעשות בדיקת-קניה, ויכול לתת לך אינדיקציה אם יש בכלל טעם להמשיך.

בהצלחה

פורסם

זה לא שלא איכפת, הבן אדם, מוכר את הרכב, בשביל שישלם על טיפול כשהוא יכול למכור את הרכב אחרי יומיים? כסף לאוויר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...