Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא דוחה את הטיפול כי הוא רוצה למכור ולא ב(אות השביעית) שלו לבזבז כסף וזמן.

גם אפשרות... לא כולם רמאים וגזלנים 

אולי זאת מציאה אולי לא. כמה אלפי שקלים על רכבים שמורים תמיד התבררו כהשקעה טובה לרכב שנהננו ממנו הרבה שנים אח"כ וגם מכרנו שוב מעל המחירון.

כמו שכתב שמר הזכור לזקני הפורום 

זול וזוגלובק מתחילים ב ז בשניהם תקבל נקניק בסוף 

פותח השרשור סימן מראש את המוכר כחמדן שקרן... אף אחד לא מכריח אותו לקנות ממנו. יש הרבה נבלות בזול בנתניה

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאז שיד2 נותנים עדיפות לסוחרים (חלון של שעה לפני שהמודעה מתפרסמת) יש לכולנו בעיה.

רכבים מבוקשים (ואני לא יודע אם הסוזוקי הזו מבוקשת), שמתפרסמים במחירים הוגנים (סביב המחירון) נחטפים ע"י סוחרים ואז מפורסמים במעל המחירון.

מה שנשאר ביד2 (שוב, אני מדבר ביחס לרכבים מבוקשים בעיקר מאזדות וטויוטות למינהם עם נתונים טובים) זה או כאלה שהמחיר המבוקש עליהם משמעותית מעל המחירון או רכבים עם נתונחפ מפוקפקים.

אם הרכב עדיין לא נחטף כנראה יש סיבה טובה, מפה אתה כבר צריך לעשות את השיקולים שלך כמה אתה בלחץ למצוא רכב (=ואז אולי שווה לך לשלם את מה שהוא מבקש) או להמשיך לחכות בסבלנות ל"מציאה".

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני כשעה, `Infinity כתב:

מאז שיד2 נותנים עדיפות לסוחרים (חלון של שעה לפני שהמודעה מתפרסמת) יש לכולנו בעיה.

הם ממש עושים אמבוש לרכבים טובים, וגם לכאלה שמורידים מחיר.

לזוג חברים נפלה מכירה של טוסון 2019 יום לפני טיסה לרילוקיישן.

עדכנו את המחיר במודעה (ב-73 מחירון הורידו ל-65), ואמרו לי שתוך כמה דקות התקשר סוחר,

הבין את הלחץ שלהם למכור ואת חוסר הניסיון, תימרן אותם בלהג סוחרים והוריד אותם ל-58 אלף...

אמרתי להם שיבטלו מיד, אני אמכור להם בהרבה מעל,

אבל הסוחר שועל מנוסה, עשה להם העברת זהב בו במקום על מחצית מהסכום.

למחרת הם טסו ואני העברתי לבחור את הרכב. הוא עוד ניסה מתוך הרגל להוריד עוד,

אז אמרתי לו שנבטל ונחזיר לו את המקדמה. תוך שנייה התקשר אליהם, העביר את היתרה ועשו העברת בעלות.

הבחור שביטל אגב, עשה את זה בעצת המוסכניק שלו שאמר לו שטוסון 2.0 גומר מנוע מהר,

ואירגן לו טוסון 1.6 טורבו עם גיר דו-מצמדי...

• מבאס 1
פורסם
לפני 12 שעות, ntd כתב:

לא הייתי ממהר לבטוח בו.

גם אנשים מבוגרים יכולים להתגלות בסוף כסוחרי רכב, או "נציגים מטעם המוכר".

אם הוא דחה את הטיפול ומחכה למכור, ייתכן שזה מרמז על כך שפחות אכפת לו מהרכב, ואולי הוא מזניח אותו.

אם אפשרי, הייתי מתחיל מלבקש ממנו חשבוניות/קבלות לוודא שטיפל במוסך מורשה, או להוציא הסטוריית טיפולים.

אפשר באותה הזדמנות גם לבדוק שאין לרכב תאונות דרך חברות הביטוח.

זה יותר זול מלעשות בדיקת-קניה, ויכול לתת לך אינדיקציה אם יש בכלל טעם להמשיך.

בהצלחה

היה לו את הקבלות, נאלצתי להצמיד תאריכים וטיפולים לבד. התקשרתי גם למוסך שלו לוודא שהכל בסדר. בקטע הזה אין משהו רע להגיד חוץ מהדחייה של הטיפול רצועות וגם את הפלאגים אמרו לו להחליף והוא דחה את הטיפול בקצת אבל בסוף עשה.

לפני 10 שעות, סולל הדרך כתב:

הוא דוחה את הטיפול כי הוא רוצה למכור ולא ב(אות השביעית) שלו לבזבז כסף וזמן.

גם אפשרות... לא כולם רמאים וגזלנים 

אולי זאת מציאה אולי לא. כמה אלפי שקלים על רכבים שמורים תמיד התבררו כהשקעה טובה לרכב שנהננו ממנו הרבה שנים אח"כ וגם מכרנו שוב מעל המחירון.

כמו שכתב שמר הזכור לזקני הפורום 

זול וזוגלובק מתחילים ב ז בשניהם תקבל נקניק בסוף 

פותח השרשור סימן מראש את המוכר כחמדן שקרן... אף אחד לא מכריח אותו לקנות ממנו. יש הרבה נבלות בזול בנתניה

לא סימנתי כלום. תהיתי אם מדובר בחמדנות יתר ולשם הדבר גם באתי להתייעץ. אתה קצת מדמגג אותי, זול ולא לשלם אלף אלפיים מעל המחירון זה לא אותו דבר ואם לא שילמתי 4 4.5 מעל המחירון לא אומר שמגיע לי לקבל נקניק. בחירת מילים לא מכובדת במיוחד

פורסם

אל תיכנס לפינה של להיעלב. זה מטבע לשון מקובל כאן בפורום ובכלל.

מנסים להסביר לך שאם מצאת רכב טוב, שווה לשלם עליו קצת יותר מהמחירון, כי אין הרבה כאלה.

מה שיש הרבה זה רכבי "זוגלובק" שמתחזים לנתח מכובד, מפתים עם מחיר מחירון או קצת פחות,

אבל אחרי הרכישה מתגלה האמת היקרה והמאכזבת.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתאריך 25.5.2026 בשעה 11:26, TheAverageJoe כתב:

... לפחות בעיניי מרכיש לו שהוא מנסה לעשות עליי סיבוב. מה דעתכם?

לפני 11 שעות, TheAverageJoe כתב:

לא סימנתי כלום. תהיתי אם מדובר בחמדנות יתר ולשם הדבר גם באתי להתייעץ. אתה קצת מדמגג אותי,

לפני 15 שנים או קצת יותר מכרתי סוזוקי גימיני שהיה לה שוק רותח במצב מדהים, ק"מ נמוך וכד...
ביקשתי 9000 שקל מעל המחירון! זה אומר שעשיתי סיבוב? שאני חמדן?
כל כמה ימים התקשר אלי מישהו שממש צעק עלי שאין לו בעיה לשלם מחירון אבל 9000 שקל מעל?
וכל פעם ביקשתי ממנו לא להתקשר שוב ולקנות במחירון ממוכר אחר, זה לא שחסרות גימני בשוק
ואחרי שבוע, הגיע קונה שהיה מוכן לשלם את מה שביקשתי.

זה לא עניין של סיבוב או חמדנות, זה עניין של להכיר את הסחורה שלך ולבקש את המחיר שאתה רוצה!
אם אני מסתכל אחורה בחיי הלא קצרים אני חושב שלא היה רכב שלא מכרתי מעל המחירון!
את הפנדה 1982 שלי שהמחירון היה 1600 שקל מכרתי ב 5000... כי היה היתה שווה את הכסף
כי המחירון לא תמיד משקף את שוק ההיצע והביקוש
ואפילו את ה ASX האחרונה שלי התעקשתי ומכרתי ב 2000 שקל מעל המחירון כי היא היתה מלוקקת
המחירון הפך לסוג של "דבר אלוהים חיים" ולאנשים קשה מאוד להצדיק תשלום של מעל המחירון בארוחות שישי ואני חושב שהמחירון הוא רק בסיס שעליו צריך לשקלל את הביקוש, ההיצע, מצב הרכב, מצב השוק וכד. 
אני סתם סקרן אם הרכב נמכר או לא :)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

רק מוסיף ש 'מחיר מחירון' אמור לשקף רכב עם נתונים ממוצעים. 

רכבר עם נתונים טובים מהממוצע מן הסתם שווה יותר, כמו שרכב במצב מתחת לממוצע שווה פחות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

במקרה הייתי בשישי האחרון בסוכנות סוזוקי - ביקשו על רכב כזה עם נתונים טובים ודי דומים 10000 ש"ח !!! מעל המחירון . 

היו שם אבא ובן שבדקו את הרכב מכל הכיוונים ונורא התלבטו , לא יודע אם בסוף החליטו לקנות או לא. 

אבל אפשר להבין מזה שהרכב הזה מאוד מבוקש ( ידוע )  וכמו שאמרו לפני  - אלו עם נתונים טובים נמכרים גם מעל המחירון . 

.

פורסם

כנ"ל.

מכרתי כמה רכבים בעבר ה-ר-ב-ה מעל המחירון, ותמיד תוך זמן קצר מאוד.

תמיד גם היו המתקשרים ההזויים ש"הסבירו" לי שאני לא מחובר למציאות וכו'.

פורסם

אילו דגמים מכרת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

האחרון לפני כמה שנים היה קיה סיד 2011

מחירון 30, מחיר שוק* 25-28, נמכרה ב-36

די בסמוך מאזדה 6 2009

מחירון היה 28 אאל"ט, נמכרה ב-35 אלף.

לפניהן פיאט מריאה...

מחירון 8, מחיר שוק בערך חצי מזה. נמכרה ב-11

כולן היו במשפחה הקרובה, בנות קרוב לעשר שנים,

יד 1, ק"מ מאוד נמוך יחסית, טיפולים מתועדים במורשה

פנים הרכב כמו חדש, ומבחוץ קצת שריטות חנייה.

שלושתן נחטפו תוך ימים ספורים במחיר המבוקש.

על הקיה אפילו היה מישהו שהציע עוד אלפייה, אבל כבר סגרתי לפניו בע"פ.

*"מחיר שוק" היה בערך המחיר המבוקש בממוצע בלוח על אותו דגם ושנתון.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם

הבעיה היום שרכבים עם נתונים טובים נחטפים עוד לפני שהם בכלל מתפרסמים. כי לסוחרים יש קדימות של שעתיים במודעות חדשות ביד 2.

חיפשתי קודיאק כל רכב טוב + נחטף מראש על ידי סוחרים.

פורסם

סוחרים לא אוהבים לשלם מעל המחירון כי אז אין להם סיכוי לרווח
כשפרסמתי את ה ASX תוך כמה דקות מתקשר "קונה" מאשדוד או יבנה שרוצה לבוא עכשיו
הוא באמת הגיע די מהר, הגיע עם ציוד בדיקה מלא ויבש אותי שעה וחצי ואז הבנתי שזה סוחר (תכלס הוא היה ממש בנאדם מעצבן)
אחרי שעה וחצי הציע מחירון... והתחיל לקשקש שטויות. שלחתי אותו לדרכו ומזה למדתי מראש לספר לקונים שזה המחיר בלי קשר למה שימצאו או לא ימצאו ולא יהיה משא ומתן
זה מסנן את הקונים הרצינים וכשמגיע קונה רציני אפשר לעשות עוד איזה הנחה קטנה כדי לשמח אותו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

רק מוסיף ש 'מחיר מחירון' אמור לשקף רכב עם נתונים ממוצעים. 

רכבר עם נתונים טובים מהממוצע מן הסתם שווה יותר, כמו שרכב במצב מתחת לממוצע שווה פחות. 

בול.

שיעור הרכבים המוזנחים העומדים למכירה היא גבוהה מאד ולכן אין משמעות ל"מחיר מחירון" לרכב בבעלות אוהבת/שומרת.

יש המון מוכרים שאפילו לא טורחים לפנות את הזבל שלהם מהאוטו.. 

מכרתי כמה רכבים שמורים בחיי , עם קצת סבלנות תמיד 20% ומעלה מעל "המחירון".

מי שטרח להתקשר אלי והתחיל לחקור אותי למה אני מוכר מעל מחיר ה"מחירון" אז שלחתי אותו לקנות מ"המחירון"..

פורסם

שמע זה רכב די מבוקש - גיפון זול ואמין.
עוד כמה אלפים באמת לא משנה לרכב בלי תאונות וכזה שהוחלף שמן מנוע כל שנה.
אני הייתי לוקח אבל נשמע שאתה לא לחוץ לקנות רכב.
זה בסדר לחכות לזה המושלם במחיר זול אבל תיהיה מוכן לחכות לכזה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...