Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, RK כתב:

לגבי 2 מטר מרחק עצירה - זה בדיוק ההבדל בין חיים למוות.

אתה צודק.

רציתי להביא את הצד השני..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

על אוטו ש 90% מהזמן עומד בחניה,

לפי ההגיון הזה חבל לבזבז אוכל על ילדים, ש-40% מהזמן שלהם גם ככה הם ישנים...

לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

אני מדבר על מי שנוהג בית עבודה, בית עבודה. עשר דקות בתוך עיר.

מבחינתו, כמה שיותר זול, העיקר שהאוטו יעבור טסט.

הvmf של הצמיג הסיני מנצח פה.

באותה רמה אפשר לטעון נגד כסא בטיחות טוב יותר לילד.

הסיכוי לתאונה בפועל נמוך, אז אפשר לחסוך...

הכשל הלוגי פה הוא שאתה צריך לשקלל לא רק את הסיכוי לתאונה, אתה צריך לשקלל גם את המחיר של תאונה, באם תקרה.

כלומר, אתה מבטח את עצמך כנגד מקרה הקצה, בגלל שהמחיר שלו בפציעה/מוות הוא כזה שאתה לא רוצה לקחת את הסיכון.

לפי הלוגיקה הזו, אפשר גם לעבור באדום, כי אם בודקים טוב טוב, הסיכון נמוך. או חבל לבטח את הרכב (או כל דבר). או לא צריך להתחתן עם מי שנמשכים אליו פיסית, כי גם ככה סקס עושים רק פרומיל מהזמן שלכם ביחד... אז אפשר להזניח.

• אהבתי 2
  • מצחיק 5
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבעיה זה ה-60% מהזמן שהם לא ישנים. אם לתת להם עוד אוכל היה גורם להם לישון עוד הייתי מאביס אותם.

• מצחיק 5
  • מעניין 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אם פעם היית מרגיש שהצמיגים נחותים, כי הרכב מפרפר יותר ביציאה, היום הרכב לא יפרפר, לא משנה אלו צמיגים יש.

חבר עם ג'ילי גאומטרי טוען שהרכב מפרפר עם כל לחיצה לא עדינה על הגז.

יצא לי כבר לראות ולשמוע פרפורים כאלה גם ברמזורים פה ושם, האחרון היה וולבו חשמלי.

באמת התפלאתי שבקרת האחיזה לא מאלחשת מיידית את המנוע.

בלימה אוטונומית, לפחות מנסיון אחד מפחיד של נהג מנותק שכמעט דרס אותי - 

פשוט שותלת את הרכב במקום כמו שיורדים על הדוושה בכל הכוח, בחריקת צמיגים קטנה.

הנהג (ג'יפ מרצדס) היה מופתע להיזרק אל ההגה באמצע דפדוף באחד המסכים שלו...

• אהבתי 3
  • מבאס 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

הכשל הלוגי פה הוא שאתה צריך לשקלל לא רק את הסיכוי לתאונה, אתה צריך לשקלל גם את המחיר של תאונה, באם תקרה

בדיוק. אם מישהו מחפש דוגמא מהעולם האמיתי לניהול סיכונים לקוי עיינו ערך 7.10.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 32 דקות, BoazB11 כתב:

חבר עם ג'ילי גאומטרי טוען שהרכב מפרפר עם כל לחיצה לא עדינה על הגז.

יש פיתוחים שקל להעתיק ויש דברים שקשה להעתיק, כלומר, לעשות להם Reverse Engineering .

אם הרכב מפרפר, זה אכן תכנון לקוי של בקרת האחיזה. אין שום סיבה שזה ייקרה.

מצד שני, גם מה שהנהג אומר שזה "מפרפר" זו שאלה. האם מדובר בציקצוק שמיע או ממש בתחושה של עמידה במקום.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

אפשר לדמיין הרבה דברים, 

תחשוב שבאותו תרחיש, היית עם רכב עם בלימה אוטונומית, שהייתה מגיבה הרבה יותר מהר מנהג אנושי, זה לא היה משנה? 

או במקום 130 קמ"ש הייתה נוסע ב-110, זה לא משנה ? 

או שהצמיגי הקונטטיננל שקנית כי הם סופר בטיחותיים, אבל הם בני שלוש כי אתה לא מחליף צמיגים כאלה יקרים כול שנתיים, שאין לך שמץ של מושג איך הם מגיבים בגיל כזה, כי אף אחד לא בודק את זה. זה לא משנה ? 

הנקודה היא שאי אפשר להיות ממוגן תמיד עד הסוף, ואנשים עושים ניהול סיכונים כשהם קונים צמיגים סיניים, בדיוק באותה מידה שהם קונים רכב לא הכי בטיחותי ,בוחרים לנהוג עם שפע מסכים טרנדים שמסיחים את הדעת שלהם, או נוהגים במהירות גבוהה. 

כן אבל הפער בין רכב כזה לבלימה אוטונומית יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. פער בין צמיגים מסתכם במאות בודדות בשנה במקרה הקיצוני.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

הסיכוי לתאונה בפועל נמוך, אז אפשר לחסוך...

אני מסכים איתך. והסיכוי לא כזה נמוך.. 

ואחרי עריכה: גם כאן בפורום יש אנשים שכותבים שלצד השני לא היה שום ביטוח... ושומעים על מקרים כאלה מדי פעם. 

לפני שעה, falou כתב:

אתה מבטח את עצמך כנגד מקרה הקצה, בגלל שהמחיר שלו בפציעה/מוות הוא כזה שאתה לא רוצה לקחת את הסיכון.

אתה צודק. אני מבטח ואומר לעצמי "שלא אצטרך"..

ושוב פעם להבהיר.. אני נוסע עם אוטו מתוחזק כהלכה ועם צמיגים איכותיים (לא סיניים).

חושב שכל הטענות בעד בטיחות וזהירות - צודקות ובסדר העדיפויות שלי - אבל עובדתית.. המציאות מראה לנו שסטטיסטית.. לצמיגים הסיניים כנראה יש נוכחות גבוהה.  אני בסה"כ אמרתי שבהינתן קונטקסט אחר.. צרכן יילך ויקנה צמיג סיני זול.. ולא צמיג מחברה ידועה, שעבר מבחנים ועם נתונים טובים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 7 שעות, nadavd4 כתב:

אחד הדברים שמפחידים אותי זה בלימות חירום בארץ, כי אני עם צמיגים ספורטיביים ובלמים ספורטיביים ויש סיכוי שהאידיוט שנצמד מאחורה נועל איזה צמיג סיני עלום שם

כשנצמדים עושים אחד משני דברים:

1. זזים לנתיב אחר ונותנים לנצמד לעקוף

2. אם אין נתיב אחר, אז שומרים יותר מרחק מלפנים מה שיכסה על החוסר שמירת מרחק של מי שמאחוריך.

לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

2.5-3 מ"מ. ומה אני אגיד לך, מנסיעה של לפני ואחרי ברכב שלו, הרכב אוחז ובולם הרבה יותר טוב מאשר הצמיגים האיכותיים אך הישנים שהיו

יכול להיות, כחדש מול משומש על סף סוף חיים.

אבל מה קורה אחרי חצי שנה? הרי אתה לא נוהג עם צמיגים יומיים כחדשים וזהו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, EliC25 כתב:

כשנצמדים עושים אחד משני דברים:

1. זזים לנתיב אחר ונותנים לנצמד לעקוף

2. אם אין נתיב אחר, אז שומרים יותר מרחק מלפנים מה שיכסה על החוסר שמירת מרחק של מי שמאחוריך.

אני הולך צעד אחד קדימה ושומר מרחק כל כך גדול שהבחור הנצמד פשוט מתייאש ועוקף 😁

ועדיין, יש סיטואציות שיותר קל להיפטר ממקקים מאשר מאותם נדבקים.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
בתאריך 2.6.2025 בשעה 09:18, saar5555 כתב:

תודה על הההודעה המפורטת. המדבקה על הגלגל הסיני בהחלט הפתעה. עדיין יש לי נאמנות לצמיגים אירופאיים מפירמה מוכרת. 

גם לי.

באופן אישי נוסע כבר כ-10 שנים על אותה מידת צמיגים. בהתחלה בשירוקו לאחר מכן על גולף. 225/45/17. ״בדקתי״ המון אופציות, סמי סליק לקדימה(טויו,הנקוק,קנדה), בעוד שלציר האחורי ״מסתפק״ בUHP למשל PS4/PS5 , לאסא, פירלי.

הגעתי לסט אפ המושלם מבחינתי- CUP2 מקדימה, וPS4 לאחורה. לצערי הPS4 כבר לא מיובא/מיוצר, אז ״ירדתי״ ברמה לPS5. היחיד שעמד איתו באותה רמה היה לאסא SPORTDRIVE שמיוצר בטורקיה וארדואן כבר לא מסכים לנו לנסוע עליו.

אציין כי הרכב משופר, במנוע, במתלים, ובברקסים.

לפני 20 שעות, yd b-4 כתב:

הצמיג הזה מעניין אותי אישית....

מי עשה את המבחן של הנתונים על המדבקה? גוף חיצוני?

אגב בחוויה שלי צמיגים סיניים לא החזיקו מעמד פחות מחברות מוכרות יותר.

אם כי שמעתי על צמיגים סיניים עם עובי סוליה נמוך גם כחדשים 

א. המבחן והציון נעשים בגרמניה למיטב ידיעתי.

ב. מנסיוני ברוב המקרים אתה טועה, וצמיג מחברה ״מוכרת״ יחזיק יותר ק״מ (כמובן שלאחר 3-4 שנים הגומי יתייבש) וחוץ מזה העניין הוא לא רק כמה יחזיק, אלא כמה יתרון בטיחותי אתה מקבל.

ג. צודק, יש צמיגים סיניים שמגיעים חדשים עם עומק חריצים נמוך, אבל יש גם אירופיים כאלו. הסוליה, למשל של מישלין CUP2 נמוכה יותר מדגמים אחרים של מישלין. העניין הוא לא רק גובה החריצים, אלא תרכובת הגומי.

פורסם
לפני 5 שעות, farkash7 כתב:

הבעיה זה ה-60% מהזמן שהם לא ישנים. אם לתת להם עוד אוכל היה גורם להם לישון עוד הייתי מאביס אותם.

מעט וודקה בתמ״ל עושה פלאים 🤪🤪🤪

(לא לנסות בבית)

• מצחיק 2
  • מעניין 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 16 שעות, EliC25 כתב:

כן אבל הפער בין רכב כזה לבלימה אוטונומית יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים. פער בין צמיגים מסתכם במאות בודדות בשנה במקרה הקיצוני.

זה סתם דוגמא להבהיר את הנקודה שלי, יכולתי להביא עוד מקרים אחרים. 

אבל אם הנושא הזה עלה, אז מה שכן ציינתי, זה הורדה של 5-10 קמ"ש במהירות הנסיעה. זה חינמי לגמרי ויכול לשפר את מרחק העצירה פלאים. אבל שינוי התנהגותי הוא קשה יותר ומשמעותית משעמם יותר מאשר קניה של X לעומת Y שיפתור את כול הבעיות... 

לפני 14 שעות, EliC25 כתב:

כול להיות, כחדש מול משומש על סף סוף חיים.

אבל מה קורה אחרי חצי שנה? הרי אתה לא נוהג עם צמיגים יומיים כחדשים וזהו.

זוהי שאלה טובה שלצערי אין לי תשובה עליה כי כמעט אף אחד לא בודק את הנושא הזה. 

מהמחקרים שאני ראיתי בנושא, ניראה שלצמיגים יש התדרדרות סבירה בשנתיים הראשונות(בהנחת קילומטראז רגיל כמובן), ואז אחר כך התדרדרות יותר קיצונית. זה גם די מסתדר לי כי הצמיג בן ה-4 של חבר שלי היה כול כך גרוע לעומת החדש, שניראה שגם בשנה 3 ואולי אפילו בשלהי השנה השניה הוא היה פחות טוב ממנו. אז בתיאוריה, מתוך 4 שנים אולי שנה וחצי יהיה איזה יתרון  לשימוש בצמיג יקר לעומת סיני. 

החבר מתכוון להחליף את הצמיגים עוד שנתיים, מקווה שנזכור עד אז את השרשור הזה, וניראה איך ירגישו הצמיגים החדשים לעומת הקודמים. 

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 31.5.2025 בשעה 23:30, DAHUJI כתב:

Continental EcoContact 5 בני שנה וחצי סבירים לגמרי לצרכיי (נסיעות מנהלתיות-שגרתיות לחלוטין עם שמירת מרחק מוקפדת) ואוחזים מצויין את הפיג'ו 108 קרטינג שלי מודל 2015.

אתה יכול להיות רגוע ועם קצת פחות תוכחה... אני בצד שלך והדבר הראשון שהחלפתי ברכב זה את הצמיגים הסיניים שקיבלתי מהבעלים הקודמים.

השאלה שלי עדיין עומדת בעינה.

ובמקום לחזור על אותם הדברים שוב ושוב ושוב (ושוב) אפשר פשוט לקשר לשירשורים קודמים ומרובים בנושא עם המון מידע שהולך לאיבוד.

אז אני שמח קודם כל בשבילך על הבטיחות שנוטפת מהגומי שלך - ועוד על 108 נוסטלגית שכזו!!😍

לגבי טחינת-קמח-טחון - למה לנו בכלל להיכנס לזה? עניתי לך שמודעות היא חשובה לאורך זמן, ובנוסף לכך קח בחשבון שחשוב להעלות את הנושא מחדש בכל פעם, כי אולי, פעם, נגיע כבר לצמיג סיני שהוא פשוט טוב, ללא תירוצים. לכן יש לדעתי טעם להביא בכל פעם מחדש מבחנים אקטואליים, ולא לטחון קמח טחון.

מקווה ששכנעתי - זה פשוט חשוב מכדי שנרפה ידינו מהנושא.

לפני 47 דקות, davemustaine87 כתב:

זה סתם דוגמא להבהיר את הנקודה שלי, יכולתי להביא עוד מקרים אחרים. 

אבל אם הנושא הזה עלה, אז מה שכן ציינתי, זה הורדה של 5-10 קמ"ש במהירות הנסיעה. זה חינמי לגמרי ויכול לשפר את מרחק העצירה פלאים. אבל שינוי התנהגותי הוא קשה יותר ומשמעותית משעמם יותר מאשר קניה של X לעומת Y שיפתור את כול הבעיות... 

זוהי שאלה טובה שלצערי אין לי תשובה עליה כי כמעט אף אחד לא בודק את הנושא הזה. 

מהמחקרים שאני ראיתי בנושא, ניראה שלצמיגים יש התדרדרות סבירה בשנתיים הראשונות(בהנחת קילומטראז רגיל כמובן), ואז אחר כך התדרדרות יותר קיצונית. זה גם די מסתדר לי כי הצמיג בן ה-4 של חבר שלי היה כול כך גרוע לעומת החדש, שניראה שגם בשנה 3 ואולי אפילו בשלהי השנה השניה הוא היה פחות טוב ממנו. אז בתיאוריה, מתוך 4 שנים אולי שנה וחצי יהיה איזה יתרון  לשימוש בצמיג יקר לעומת סיני. 

החבר מתכוון להחליף את הצמיגים עוד שנתיים, מקווה שנזכור עד אז את השרשור הזה, וניראה איך ירגישו הצמיגים החדשים לעומת הקודמים. 

זו הנקודה החשובה ביותר, לדעתי, בדיון על צמיגים סיניים.

מהנסיון שלי, עם צמיגים סיניים רבים שנוהג עליהם בעת שבודק רכבים, יש משהו בלתי צפוי בשינוי ההתנהגות של צמיג זול. כלומר אחרי כשנה/שליש חיי סוליה על הכביש ישנה התדרדרות מורגשת באחיזה, בעוד ששם המשחק בצמיגים הממותגים הוא *ביצועים מאוזנים לאורך חיי הצמיג*.

ביצועי בלימה ביבש הם הכי חשובים בהקשר הזה, ולכן אני עדיין לא נותן אמון בשום צמיג סיני, וכפי שניתן לראות גם יצרני הרכבים הנחשבים יותר בסין מציידים את הרכבים החדשים בצמיגים לא-סיניים.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...