Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת ברקסים מתוף לדיסק, סובארו אימפרזה 2007

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Shab00,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי סובארו אימפרזה שנת 2007 והברקסים האחוריים הם ברקסים תוף. אני רוצה להחליף אותם לברקסים דיסק, בעיקר בגלל סיבות בטיחותיות (אני יכול לפעמים להרגיש שהאוטו לא עוצר טוב ובמוסך אמרו לי שהברקסים תקינים). אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי ואם כן איפה אני יכול לעשות דבר כזה? כל מוסך עושה את זה?

בנוסף, אם זה אפשרי מה העלות של דבר כזה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא יודע אם מוסך "רגיל" ירצה להתעסק בזה, אולי סדנה. 

אתה צריך צלחות, רפידות, קאליפרים מתאימים, את התושבות להתקנת הקאליפרים, צינורות בלמים, לא בטוח לגבי הנאבות, אולי צריך גם אותן. 

אולי צריך גם משאבת ABS אחרת (יש ברכב הזה?) אני לא בטוח.

האמת שלא הייתי נכנס לזה כי זה יכול לעלות כמו רכב כזה, או אחר, שכבר יש לו 4 בלמי דיסק- במצב נסיעה.

אלא אם כן, יש לך "תורמת איברים" עם החלקים הדרושים, כלים וידע לעשות את הפרוייקט בעצמך.

• רעיון טוב! 1

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

האם ביצעת החלפה מלאה של נוזל הבלמים?

האם גירזת מובילים ורפידות?

האם פתחת את התוף ובדקת שהכל בפנים זז כשורה? 

יש לך אוטו של 20 שנה תיכף על הכביש, זה שתעשה לו בלמי דיסק מאחורה זו בערך הדרך הכי מסובכת לשפר עוצמת בלימה. תתחיל מהמובן מאליו שזה לראות שהכל עובד ותקין.

• רעיון טוב! 5
פורסם
לפני 16 דקות, GoldenMine כתב:

הברקסים האחוריים הם ברקסים תוף. אני רוצה להחליף אותם לברקסים דיסק, בעיקר בגלל סיבות בטיחותיות (אני יכול לפעמים להרגיש שהאוטו לא עוצר טוב...)

מדוע אתה חושב שהאוטו לא עוצר טוב? מה המדד שלך לקבוע זאת?

אתה יודע שרוב הבלימה מגיעה מהסרן הקדמי, כן? האם הרפידות איכותיות? האם הוחלף נוזל בלימה בשנתיים האחרונות?

ובוא לא נשכח שהצמיגים שלך סינים וגם זה יכול להשפיע על מרחק בלימה (בעיקר על רטוב). גם תקינות לחץ אוויר יכולה להשפיע.

כמו גם מצבם של הבולמים ברכב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, Tom_22 כתב:

מדוע אתה חושב שהאוטו לא עוצר טוב? מה המדד שלך לקבוע זאת?

לפני 11 דקות, Tom_22 כתב:

האם הרפידות איכותיות? האם הוחלף נוזל בלימה בשנתיים האחרונות?

כשאני עוצר אני שם לב שהאוטו לא עוצר טוב ואני צריך ללחוץ חזק.

לפני 12 דקות, פריג'י כתב:

האם ביצעת החלפה מלאה של נוזל הבלמים?

האם גירזת מובילים ורפידות?

האם פתחת את התוף ובדקת שהכל בפנים זז כשורה? 

כשהלכתי למוסךאמרו לי שהבלמים תקינים (אמרתי להם שאני שומע רעש של חריקה). זתומרת, או שהם לא בדקו טוב או שבאמת הכל בסדר.

בנוגע ללמה, קניתי את הרכב הזה במטרה להפוך אותו לרכב שאני אוהב לנסוע איתו (לא רק כרב יום יומי), לכן חוץ מההשקעה שכבר שמתי עליו (אין לי שום חרטה) אני מוכן בעתיד גם להשקיע עליו עוד (אני חושב גם לעשות הסבה לידני יום אחד) בגלל שזה רכב שאני אוהב לנהוג בוא ואני אוהב את איך שהוא נראה. ברור שאני יכול לקנות רכב מוכן קומפלט כבר (sti או משהו כזה) אבל זה הרב שהחלטתי לקנות ואני מתכוון להישאר איתו עד הסוף.

בוא נגיד שאני מוצא מקום שיעשה לי את זה, כמה דבר כזה אמור לעלות? האם הסדנאה תביא את החלקים בעצמה או שאני אמור למצוא אותם?

מתנצל אם יצאתי תוקפני. לא הכוונה שלי

פורסם

נהגתי במכוניות שנמכרו בארץ גרסת בלם אחורי דיסק וגם בגרסת בלם אחורי תוף. 

למשל גטס GLF לעומת גטס GLS, פורד פוקוס טרנד לעומת Ghia. 

בשני המקרים שתי הגרסאות היו אצלנו או בסביבה הקרובה. 

אין שום הבדל מורגש בעוצמת הבלימה.

בלם אחרי דיסק בא לידי ביטוי בקירור טוב יותר אחרי סדרה של בלימות רצופות, או בנהיגה ספורטיבית מאתגרת או באיזורים עם הרבה עליות וירידות. 

ביום יום בתנאים רגילים אין שום הבדל, לא משהו שאפשר להרגיש.

תנסה לשפר את הבלמים הקיימים כמו שהסבירו לך. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

פורסם
לפני 18 שעות, פריג'י כתב:

מה שאלתי מה ענית...

כמו שאמרתי, הלכתי למוסף אמרו לי שהכל תקין. האם אני אישית בדקתי את הדברים האלה? לא. אין לי מספיק נסיון בשביל לבדוק את הדברים האלה.

• פיתרון
פורסם

ההבדל בין בלמי תוף ודיסק זה לא עוצמת הבלימה, יותר הקירור שאחרי הבלימה.

אתה לא תרגיש הבדל בבלימה אם תחליף מבלמי תוף שמכוונים טוב ולא שחוקים לבין דיסק.

אם אתה יודע לעבוד לבד תעשה ככה.

קודם כל בדוק את הצילינדר שלא נוזל (תזיז קצת את הגומיות תסתכל טוב) 

בדוק את צינורות הנוזל בלמים שאין סדקים חריצים או רטיבות. במידה ויש משהו אפילו קטן תחליף אותם, זה בטיחותי. ואם אתה מוצא הייתי ממליץ להחליף את כל הארבעה.

פתח את התוף ונקה את כל האזור עם ספריי בלמים עד שכל האבק בלימה ירד.

במידה והנעליים בעובי תקין שייף אותם קצת עם נייר זכוכית עדין שיהיו חלקות בלי גבעות. אם עובי נמוך משצריך תחליף.

במידה ויש מדרגה גדולה בתוף עצמו או שהוא יורד מהמידה המינימלית תחליף אותו (אל תתעסק בחריטות).

כוון את הנעליים עם המנגנון ראצט ששם שיהיה מגע מאוד מאוד חלש בסיבוב. שמן את מנגנון הכיוון סגור הכל וסע לנסיעת בדיקה אגרסיבית.

הינה סרטון של chrisfix כדי שתבין איך

https://youtu.be/Q5j3sKgNoEs

בהצלחה :)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, GoldenMine כתב:

כמו שאמרתי, הלכתי למוסף אמרו לי שהכל תקין. האם אני אישית בדקתי את הדברים האלה? לא. אין לי מספיק נסיון בשביל לבדוק את הדברים האלה.

יפה.

אז תעשה את הדברים שכתבתי.

זה קל, וזה יעשה הבדל.

אם אתה צריך עזרה תעלה צפונה, החומרים לגירוז, והעזרה - עלי. חינם.

פורסם
בתאריך 16.10.2024 בשעה 15:16, GoldenMine כתב:

בנוגע ללמה, קניתי את הרכב הזה במטרה להפוך אותו לרכב שאני אוהב לנסוע איתו (לא רק כרב יום יומי), לכן חוץ מההשקעה שכבר שמתי עליו (אין לי שום חרטה) אני מוכן בעתיד גם להשקיע עליו עוד (אני חושב גם לעשות הסבה לידני יום אחד) בגלל שזה רכב שאני אוהב לנהוג בוא ואני אוהב את איך שהוא נראה.

הסבה לידני זה משהו שלא יקרה חוקית.

גם אם תצליח "לשחד" מישהו במחלקה הטכנית של סמל״ת (הסיכוי אפס) ובמשרד הרישוי (הסיכוי קרוב לאפס) ותמצא מוסך שיסכים לעשות חלק מהעבודה (סיכוי קלוש) ותורמת איברים, העלות תהיה פי 2-3 ממחיר הרכב. תחפש היו 2-3 שרשורים לאחרונה על אלה שחשבו שקל להסב רכב לידני.

אולי תפרט מה החלומות שלך ויוכלו לקרב אותך למציאוּת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אם אתה לוחץ חזק והעוצמה לדעתך לא מספיקה. כמו שאמרו החלפת שמן ברקסים מלאה. תבדוק שהמוסך לא מרוקן רק את הכוסית כי זה בדרכ מה שהם עושים. תקפיד על רפידות קדמיות איכותיות וצמיגים איכותיים.  לחץ אוויר תקין בצמיגים. מניסיון זה הבדל עצום ושיפור ניכר בעצמה והרגשת העצירה.

פורסם

נראה שאתה להוט בלהשקיע כסף ברכב הזה, היה לך פוסט בעבר בפורום שיפורים שרצית לשלוף את ה1.5 ולהכניס מנוע של sti,

עכשיו גם דיברת על הסבה לידני והחלפת בלמים.

יהיה לך זול יותר, בטוח יותר וחוקי יותר פשוט לקנות רכב ידני עם מערכות בלימה מתקדמות יותר מאשר להפוך אותה לרכב שהיא לחלוטין לא נועדה להיות.

עלות החלקים להחלפת בלמי תוף לדיסק יעלו לך הרבה יותר מערך הרכב, ותתפלא גם קרוב לערך סובארו שמגיעה עם בלמי דיסק מקוריים.

• רעיון טוב! 2
פורסם

לא בטוח. התיאור של פותה"ש לוקה בחסר. הוא כתב כך:

בתאריך 16.10.2024 בשעה 14:16, GoldenMine כתב:

כשאני עוצר אני שם לב שהאוטו לא עוצר טוב ואני צריך ללחוץ חזק.

השאלה היא אם הוא לא מצליח להגיע בבלימת חירום (לניסוי בשטח סגור בלבד) לסף האחיזה של הצמיגים שמפעיל את ה-ABS. אם לא, כנראה שהצמיגים הם לא הבעיה העיקרית.

מה הכוונה בללחוץ חזק? האם הכוונה שהדוושה יורדת נמוך מאוד ועדין אין מספיק בלימה להגיע לנ"ל?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...