Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי באטום (שרשור מתגרען)

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בא אלי בחור במפגש רכב ביקש ממני רשות לעשות סשן צילומים, אמרתי לו כמו ברקוני בווווודאאאאיייי

שלח לי, יצא ממש טוב! 

Screenshot_20241216_220126_Chrome.jpg

(כובע כי מאורך שיער מסוים אתה מסיים נסיעה עם פן מביך)

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 6

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

קצת שונה מטנדר טקסני 😃  (אגב, יזה טנדר זה היה?)

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מעביר את המשך השרשור לגיבוב טקסני, ככל שיהיה כזה :)

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בתאריך 21.12.2024 בשעה 14:43, oryo כתב:

(כובע כי מאורך שיער מסוים אתה מסיים נסיעה עם פן מביך)

אתה מתכוון לזה?

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 21.12.2024 בשעה 14:43, oryo כתב:

כובע כי מאורך שיער מסוים אתה מסיים נסיעה עם פן מביך

הצעת יעול, לחלוטין דורש קסדה של The Stig.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כמה אריאל אטום יש בארץ? והאם יש בארץ ktm x bow?

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
לפני 12 שעות, oryo כתב:

No good deed goes unpunished.

סוף דצמבר, מגיע הסופ״ש ואני יוצא לנסיעת בוקר - ומזמין חבר להצטרף. בחור בגילי, גם אופנוען, עם נסיון על כלים חזקים אחרים. הוא מבקש ממני גם לנהוג בה אבל הבטחתי לעצמי אחרי הפעם האחרונה שנתתי למישהו לגעת בה ובתור נוסע הרגשתי את הטסטוסטרון שלו מתגבר על המח - שאני לא עושה את זה יותר. אני מסרב בנימוס.

יוצא אליו בבוקר, יום טיפ׳לה גשום, אבל ממש בקטנה אז אני מחליט לא לבטל. אני כבר מרגיש אותה טוב ומזהה שהאחיזה איננה 100% אלא יותר 70%~. סוף סוף סידרתי לעצמי תקשורת ואני יכול לדבר עם הנוסע, אז אני אוסף אותו ויוצאים לכביש הכי טוב באוסטין והסביבה (״כביש הבית״ שלי, Lime Creek Road לכיוון Volante למי שאשכרה סקרן לבדוק) שנמצא ממש 3 דק׳ מהבית שלו.

מגיעים לתחנת הדלק בסוף הנסיעה וקולטים וייפר מגניבה, מצטלמים יחד והם מספרים שיש כאן מפגש רכב ויוצאים לטיול. מזמינים להצטרף אבל זה חצי יום אז פחות מתאים, אבל היו שם כמה אקזמפלרים מגניבים - בעיקר הgt הידנית עם הבעלים המקוריים ומיילאג׳ פסיכי (לא זוכר כבר כמה אבל זה היה מרשים):

image.thumb.png.53f22b41c84ff3c52ad55f6803cb94eb.png

image.thumb.png.e5511fd8f27d2f8f51e97eecaae3c45f.png

image.thumb.png.36b956f8f48540c48a496a26c1e23571.png

image.thumb.png.2e83945c2f73c2725effdcd2c67d7258.png

image.thumb.png.de8fb28ebdd2806a7837f46673f78423.png

image.thumb.png.81e5be4af20f39e643888d386ee5057d.png

היה בוקר כזה כיפי, והחבר כולו בעננים, ואני יכול לדמיין איך זה להיות ליד האטום וכמה חשק זה עושה - אז אני מחליט לפרגן.

הבית שלו ממש קרוב, 2-3 ק״מ בלחץ, אז אני מזמין אותו לנהוג בה הביתה. אמנם רק נסיעונת קצרה, אבל שתהיה טעימה, הרכב חוויתי גם ללא מרחקים ארוכים. אני מזכיר לו לא ללחוץ אותה, שזה לא רכב רגיל.

הוא פונה שמאלה מתחנת הדלק, ו... מיד לוחץ אותה, אני מספיק לשרבב ״לא <שם> למה״ בזמן שהיא מאבדת אחיזה, מסתובבת ונכנסת במדרכת-שטח-ההפרדה - תחילה מאחור ואז מלפנים.

אני מנתק חגורה וקופץ החוצה מיד, וחוזה בדבר הבא:

image.thumb.png.bc03c96211aab99c8a7040f9b5ed50a5.png

image.thumb.png.0a2ee81f28e6f7d61ce2bd86bf26ef71.png

אני בחור בריא יחסית, אני לא יודע איך מרגיש התקף לב, אבל אני חושב שחוויתי איזשהו קירוב לדבר הזה. ממש נעתקה הנשימה לכמה רגעים, בזמן שאני מנסה להבין האם הרכב טוטאל. לא תחושה נעימה, מנסה לפרגן למישהו ובתמורה... כן.

הוא מנסה לשחזר ולא מבין מה קרה, טוען שהוא בקושי נגע בדוושת הגז וכו׳. אני בתכלס די מבין מה קרה, אחרי בוקר שלם שהוא רואה אותי נוהג בה במהירות פסיכית בנונשלנטיות, זה כנראה תעתע בו. השילוב עם התרגשות וטסטוסטרון - וכן, חוסר אחריות - דפק לשנינו את הבוקר (ולי את הרבעון :(). 

הרכב כמובן לא במצב נסיעה, מזמינים גרר, אני לא לגמרי בטוח מה עושים עכשיו. מנסה להבין כמה שיותר מהר ומחליט להוריד אותו במוסך שעזר לי להתמודד עם נזילת האוויר מהסופרצ׳ארג׳ר, ולהתמודד עם מה שיבוא איך שיבוא.

**

כל זה כאמור, קרה לפני 4 חודשים.

בזמן הזה עבדתי על לאתר חלפים ולהתמודד עם ה aftermath.

די מהר הבנתי שהרכב כנראה יהיה בסדר, לא טיפול כיפי - אבל כן בר תיקון. 

הנזק:

- זרוע מתלה (wishbone) שבורה (החלפתי את שתי הזרועות, הם שדרגו את הזרועות לדיזיין יותר רובאסטי מאז שהרכב יצא)

- קליפר

- גלגל אחורי

- רדיאטור קדמי מחורר

- חיבור בשלדה (אאוץ׳) - החיבור לזרוע התעקם, נאלצנו לחתוך אותו החוצה ולהתקין חדש במקומו, הם הצליחו לעשות את זה די טוב

- כנף קדמית

הא כן, הכנף...

**

טוב אז מסתבר שלא ניתן לרכוש כנף חליפית, אין כאלו יותר. הכנף עשויה קרבון ונסדקה, פלוס חתיכת צד אחת נעלמה לחלוטין, מבאס מאוד.

הייתי קרוב לוויתור ולהזמנת כנף אפטרמרקט של חברה בשם ciro racing, רק שהיא ממש שונה עיצובית מהכנף האחורית ובתכלס פחות לטעמי, ואז עלתה בי מחשבה- 

בעברי הייתי רוכב אופניים, והיה לי זוג שחטף מכה שסדק את הקרבון. אנשים אמרו לי לזרוק לפח, אבל מצאתי מומחה שתיקן אותה לרמה של חדש. אז תהיתי האם יש סיכוי למצוא כזה גם כאן.

אחרי חיפושים וטלפונים - מצאתי בחור מסן אנטוניו שמתמחה בדיוק בזה. הוא נשמע קצת fishy בטלפון, אבל לא היו לי יותר מדי אופציות אז פגשתי אותו, וגיליתי לשמחתי אדם מקסים. זה לקח למעלה מחודש, אבל הכנף חזרה אלי במצב מצוין, רק שעדיין יש בעיה: הבראקט שלה (חתיכת המתכת שמחברת את הכנף לרכב) התעקם, ובעודי כותב את שורות אלו אני עדיין לא יודע האם התיקון שהוא הצליח לעשות יניב לי כנף ישרה או עקומה. מנגד, הוא אמר שאם הכנף לא תהיה פלס אז הוא ינתק את הבראקט ויבנה אחד חדש לחלוטין מקרבון. 

אגלה מחר, כי מחר - אחרי כל החודשים האלו - אני אמור לקבל את הרכב בחזרה. סוף פאקינג סוף...

כמו כן מתכנן לצבוע אותה מחדש, אני צריך clean slate 😅

**

יש לי ביטוח על הרכב, כבר קיבלתי מהם צ׳ק ואני מאמין שהכל יסתדר (כלכלית). החבר שילם את ההשתתפות העצמית, אני אספוג את העליה בפרמיה ואת הארגזים של עגמת הנפש כשיעור - למרות שאני לא יודע אם למדתי מזה יותר מדי. כשהמכונאי שלי שאל האם הוא יכול לקחת את האטום לאסוף את הילדה שלו מבית הספר, ברור שהסכמתי, הרי מדובר במכונת חיוכים שנועדה לייצר כיף בעולם - ואני דפקט שלא לומד כלום.

תשמע אחי אני מת על סגנון הכתיבה שלך. כל פעם שאני רואה בהתראות משהו שלך אני פותח קודם כל את זה. תודה לך, ותמשיך להביא לנו תוכן מעניין!

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

האטום חזרה לתפקוד מלא, והחלטתי שאני רוצה לעשות לה על הדרך צביעה חדשה.

ניסיתי לשחק עם פוטושופ/ג׳פטי, אבל לא הצלחתי להבין איך לעשות את זה כמו שצריך... :(

אם יש בקהל מישהו שרוצה לעזור לי, אשמח (גם בתשלום!). יש לי מישהו שיכול ליישם בגדול כל צבע/גרפיקה שאבקש, אבל אני צריך להסגר על עצמי מבחינת הקונספט.

בהתחלה חשבתי על ירוק מאט (דוגמא מטה), שילך מצוין עם גלגלי הנחושת - אבל חושש שזה יצא יותר מדי כהה / subtle

חשבתי גם על צהוב עם גרפיקה שחורה, אבל חושש שיהיה too much

פתוח גם לרעיונות נוספים ככל שיש כאלו

הנה תמונה עליה הייתי מעוניין לשחק עם הצבע (להחליף את האדום)

image.thumb.jpeg.275217501c266e4db9b18bf230fdd892.jpeg

הנה רפרנס לירוק שאהבתי

image.thumb.jpeg.abff033fa1d66dae6514680c07fa44ac.jpeg

הנה רפרנס לגרפיקה ״מוגזמת״, אבל כן נותנת איזשהו קונספט למשחק עם כמה צבעים על המשטח

image.thumb.png.8e31291b5f0e0dda24d6fdfb1152b24c.png

משטחים שאפשר לצבוע: hood, engine cover, wing

עם הפלסטיקים השחורים עדיף שלא להתעסק

פורסם

פטינה!!!!

תביא אומן איירבראש שיגרום לה להראות בת 60 עם חלודה ומתכת חום עד טורקיז ותעשו לזה קליר קואט מדהים!

אריאל אטום עם עבודת צבע פטינה לדעתי איז דה שיט! ותהיה בטוח שאין עוד אחת כזו.

תנסה לדמיין אותה בסצנה של מד מקס, road kill סטייל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, oryo כתב:

פתוח גם לרעיונות נוספים ככל שיש כאלו

אז הנה רעיון נוסף:

פתח Upwork, תמצא שם 3 חבר'ה שמתעסקים בעיצוב רכב/מדבקות לרכב/צביעה, שלם לכל אחד מהם 20-30 דולר, תן להם בריף ורפרנסים, ותן להם לזרוק רעיונות. ככה תקבל בגרוש וחצי כל מיני רעיונות לא שגרתיים ותוכל להחליט על הכיון שלך. אחרי שיהיה לך כיוון, יהיה הרבה יותר קל לעשות פיין טיונינג.

ועוד רעיון לא שגרתי:

אם יש לך איזשהו רעיון לצבע אבל אתה לא בטוח, פרק את הכיסוי הקדמי, תזמין מאמאזון את הצבע שאתה רוצה בספריי (לפי קוד צבע, RAL, או כל שיטה אחרת), צבע את זה בעצמך טוב ככל שאתה יכול, תרכיב את זה על האוטו ותראה אם זה מוצא חן בעיניך. אם כן, תעיף את החלקים לצבע מקצועי - הוא בכל מקרה ישייף את הצבע הישן, אז לא באמת משנה מה תצבע על זה. בעיני אין כמו לראות דוגמה אמיתית על הרכב - האיכות כמובן לא תהיה ליגה לאומית, אבל זה לא יעלה המון ויתן לך אינדיקציה מעולה לאיך זה נראה על הרכב, סוג של Mock up.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברח לי השם המדוייק של הסגנון, ארט משהו אבל תכתוב ביוטיוב cartoon style car paint job

מאוד מתאים לרכבים ספורטיביים וממש מגניב

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה!

... והנה מה שהוא עשה כשאני המשכתי עם הצאט שלך

Screenshot_20250816_084649_ChatGPT.thumb.jpg.59385e4efc7b9b783bad8b5abc7f0fa4.jpg

Screenshot_20250816_084702_ChatGPT.thumb.jpg.e9fa2d08a7ef2e8ae833e4cd0d59fa4e.jpg

🤦

• מצחיק 5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...