Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי באטום (שרשור מתגרען)

oryo

פוסטים מומלצים

לפני 13 שעות, oryo כתב:

א. דון(dawn) 🙂 הורסת ברמות אבל אני לא אובייקטיבי במיוחד 

ב. תבוא, לא תתחרט, אם אתה יכול לקבל פס מהקב"ה וללכת איתי לבריסקט (פרה!) אז בכלל. אני אפילו אזרום על להניח תפילין בשביל שנצא איתו breaking even 

אה, נכון. דון. זכרתי שזה היה משהו יותר מיוחד מ"שון" הגנרי יחסית,  אבל לפחות את הצליל זכרתי.

והיא באמת מותק. ואני דוקא כן אובייקטיבי. ויש לי 4 לרפרנס.

לגבי עסקת החילופין

אני לא מוכן לאכול בריסקט, גם אם בתמורה אתה מניח תפילין.

אז מי המיסיונר מבינינו?

❤️

עריכה אחרונה על ידי avargel
  • מצחיק 3
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הקיץ די נגמר, בסופש האחרון יצאתי לנסיעת בוקר וכמעט הסתובבתי הביתה לקחת ג'קט. 

בינתיים הרכב ננהג כל סופ"ש, באמצע השבוע פחות יוצא לי. 

התקנתי tpms במחיר אפסי שעובד לא רע, חוסך לי את הבדיקה השגרתית ללחץ אוויר. עלה משהו כמו $20, מי מכם שנוהג ברכב ישן ללא חיישני לחץ אוויר, נראה לי כמו no brainer. 

קיבעתי את השטיח בצד הנהג, הוא לא יכול לזוז יותר, לפני זה היה רוקד קצת בנהיגה.

הרכב ממשיך להערים ארגזים של כיף, אני כל הזמן לומד אותו ומנסה להבין איפה המגבלות במהירויות נמוכות יחסית, מאוד קל לתת לו מכת כח כי יש הרבה יותר ממש שצריך - אבל באותה נשימה אני זוכר שמדובר במפלצת קטנה שיכולה לאבד אחיזה בקלות. 

בסופש הלכנו כל המשפחה למפגש רכב - ואפילו האישה נהנתה! היו שם רסטומודס, רכבים ישנים, מוזיקה חיה ואנשים נחמדים.

יום לאחר מכן לקחתי את הילדה לסיבוב בין הפארק למסעדה, היא היתה בעננים. קניתי לה אוזניות קטנות כאלו. אי אפשר לשים מושב ילדים אבל גם לא צריך בגלל איך שהחגורה עובדת. הבאסה שהיא כ"כ נמוכה עד שלא יכולה לראות כלום כשנוסעים, אבל זה לא שינה לה יותר מדי היא הייתה עם חיוך ענק כל הדרך. 

יצרו איתי קשר מהמפעל האמריקאי והודיעו שיש צפי לקבלת שמשות, אני צריך להחליט האם להשקיע עוד בערך 4k עבור שמשה וצביעה (עבור התקנת שמשה צריך להחליף את המכסה הקדמי, שזה אומר שצריך לצבוע מחדש, ובלאו הכי אני לא לגמרי מרוצה מהצבע הנוכחי שיצא כהה מדי). שמשה תהיה בטיחותית יותר ותסייע קצת מבחינת השימושיות, עד כמה שאפשר לקרוא לשטות הזו שימושית - אבל תפגע בתחושת האופנוע. מעבר לבטיחות היא כנראה תאפשר לי לנהל שיחה עם הנוסע/טלפון גם בלי שאמציא איזשהו פתרון מתוחכם. 

מה אומרים, להזמין או לוותר? 

20240908_115405.jpg

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, oryo כתב:

אם יש איזה סוג של מסיט רוח, משהו כמו ספוילר קטן

שמסיט את הרוח מהפנים אבל שומר על התחושה של... אופנוע,

אז תוכל ליהנות משני העולמות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, oryo כתב:

הקיץ די נגמר, בסופש האחרון יצאתי לנסיעת בוקר וכמעט הסתובבתי הביתה לקחת ג'קט. 

בינתיים הרכב ננהג כל סופ"ש, באמצע השבוע פחות יוצא לי. 

התקנתי tpms במחיר אפסי שעובד לא רע, חוסך לי את הבדיקה השגרתית ללחץ אוויר. עלה משהו כמו $20, מי מכם שנוהג ברכב ישן ללא חיישני לחץ אוויר, נראה לי כמו no brainer. 

קיבעתי את השטיח בצד הנהג, הוא לא יכול לזוז יותר, לפני זה היה רוקד קצת בנהיגה.

הרכב ממשיך להערים ארגזים של כיף, אני כל הזמן לומד אותו ומנסה להבין איפה המגבלות במהירויות נמוכות יחסית, מאוד קל לתת לו מכת כח כי יש הרבה יותר ממש שצריך - אבל באותה נשימה אני זוכר שמדובר במפלצת קטנה שיכולה לאבד אחיזה בקלות. 

בסופש הלכנו כל המשפחה למפגש רכב - ואפילו האישה נהנתה! היו שם רסטומודס, רכבים ישנים, מוזיקה חיה ואנשים נחמדים.

יום לאחר מכן לקחתי את הילדה לסיבוב בין הפארק למסעדה, היא היתה בעננים. קניתי לה אוזניות קטנות כאלו. אי אפשר לשים מושב ילדים אבל גם לא צריך בגלל איך שהחגורה עובדת. הבאסה שהיא כ"כ נמוכה עד שלא יכולה לראות כלום כשנוסעים, אבל זה לא שינה לה יותר מדי היא הייתה עם חיוך ענק כל הדרך. 

יצרו איתי קשר מהמפעל האמריקאי והודיעו שיש צפי לקבלת שמשות, אני צריך להחליט האם להשקיע עוד בערך 4k עבור שמשה וצביעה (עבור התקנת שמשה צריך להחליף את המכסה הקדמי, שזה אומר שצריך לצבוע מחדש, ובלאו הכי אני לא לגמרי מרוצה מהצבע הנוכחי שיצא כהה מדי). שמשה תהיה בטיחותית יותר ותסייע קצת מבחינת השימושיות, עד כמה שאפשר לקרוא לשטות הזו שימושית - אבל תפגע בתחושת האופנוע. מעבר לבטיחות היא כנראה תאפשר לי לנהל שיחה עם הנוסע/טלפון גם בלי שאמציא איזשהו פתרון מתוחכם. 

20240908_115405.jpg

תזמין. כבר. את. השמשה. 

לא שווה את הזמן שאתה מתלבט על זה בכלל. לא בגלל שאני מזלזל בסכום הזה, אלא בגלל שזה ידוע שאתה בסופו של דבר תעשה את זה, אז למה לשרוף איןסוף CPU עד לקבלת ההחלטה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שאני לא בטוח, כספית אין לי בעיה להשקיע את זה - if I want it, it's worth it. המחיר לא רצפה אבל גם לא מופרז. 

אני תוהה אם חלק גדול מהקסם יתפוגג בלי שיש לך את המהירות ישירות בתוך הפרצוף, העניין הזה של ביצועי רכב-על יחד עם חשיפה ברוטלית לelements גורמת לכל האירוע הזה להרגיש ממש כמו אופנוע, בקטע טוב. הלכה למעשה מאז שרכשתי אותה לא נגעתי באופנועים, לעומת התקופה עם הלמבו שפעמים רבות העדפתי לרכוב על פני לנהוג. 

האם שמשה תהפוך את זה ל"סתם עוד רכב"? (המשפט מצחיק אותי)

מנגד, זה שאני לא מסוגל לנהל שיחה בזמן נהיגה גורע, למרות שזה גורם לכולם לנקות את הראש. זה בעיקר רלוונטי לחלקים הפחות דינאמיים של הנסיעה, כשלוחצים אי אפשר לדבר על כלום בלאו הכי 😅

כסרבאק נראה לי שאתה צודק ובסוף אני אזמין 

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, oryo כתב:

האמת שאני לא בטוח, כספית אין לי בעיה להשקיע את זה - if I want it, it's worth it. המחיר לא רצפה אבל גם לא מופרז. 

אני תוהה אם חלק גדול מהקסם יתפוגג בלי שיש לך את המהירות ישירות בתוך הפרצוף, העניין הזה של ביצועי רכב-על יחד עם חשיפה ברוטלית לelements גורמת לכל האירוע הזה להרגיש ממש כמו אופנוע, בקטע טוב. הלכה למעשה מאז שרכשתי אותה לא נגעתי באופנועים, לעומת התקופה עם הלמבו שפעמים רבות העדפתי לרכוב על פני לנהוג. 

האם שמשה תהפוך את זה ל"סתם עוד רכב"? (המשפט מצחיק אותי)

מנגד, זה שאני לא מסוגל לנהל שיחה בזמן נהיגה גורע, למרות שזה גורם לכולם לנקות את הראש. זה בעיקר רלוונטי לחלקים הפחות דינאמיים של הנסיעה, כשלוחצים אי אפשר לדבר על כלום בלאו הכי 😅

כסרבאק נראה לי שאתה צודק ובסוף אני אזמין 

אבל גם אם מה שאתה אומר פוטנציאלית נכון זה מתכנס ללהזמין, כי אם אתה קרוע 50\50 בין האם זה שווה את זה או לא, אתה במילא תזמין כי תהיה חייב לנסות (ומקסימום תמכור?). מהסרטונים שלך זה נראה לי כמו גרסא יותר נוחה של המשקפי מגן שאתה גם ככה שם.

הרכב גם ככה 100/100 בקיצון, להוריד אותו ל 98/100 לא נשמע לי ביג דיל :) 

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, oryo כתב:

תזמין! בלי לחשוב בכלל - תמיד אפשר להסיר לשים בצד. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, oryo כתב:

סליחה שאני מציג את זה בצורה כזו, אבל אני אגיד את זה בכל זאת:

Ariel Atom | Auto Express

קנית אטום, איזו סיבה יש לך להפוך את זה לאוטו לכוSיות? בשלב הבא אתה תרצה חימום למושבים (רק $2000 במבצע), חימום להגה ($1500 אחרי הנחה), מראות צד מתכווננות ומתקפלות חשמלית ($5000 ותאמין לי, לי זה עולה יותר), דלתות צד לחורף ($2750 לדלת), אנד ביפור יו נואו איט, האטום שלך תראה ככה:

Toyota Prius - Wikipedia

תעבור כבר לקליפורניה וזהו.

• מצחיק 9
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Fazer כתב:

תעבור כבר לקליפורניה וזהו

בלתי אפשרי, כל פעם שאני מגיע לבקר שם אני חוטף ptsd. אם כבר אני חוזר לעוני, אז לפחות במרחק נסיעה מסבתא! 

לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

התרשמתי - יש וישר!

צחוק צחוק, אבל הquote שקיבלתי לא כלל וישר, ומנוע לוישר. הבחור ששלח לי כנראה הבין עם מי יש לו עסק, גבר-גבר פייזר סטייל. האמת שהערכתי את זה.

לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

תזמין! בלי לחשוב בכלל - תמיד אפשר להסיר לשים בצד

זה דורש פירוק של הרבה עניינים, ריאלית זה לא מעשי. אם זה היה בתצורת plug&play (כמו הגג של קורבט או שמשה של ג'יפ) - הייתי מזמין מיד. 

לפני 5 שעות, Fazer כתב:

איזו סיבה יש לך להפוך את זה לאוטו לכוSיות

הזכרת לי שבדיוק אתמול חבר החליף את המודל 3 שלו במודל 3 חדשה, מעבר לפנסים היפים יותר יש לו סוף סוף קירור בטוסיק. ברור שקינאתי. 

למזלי/צערי הרכב שלי מאט - בוצע ע"י הבעלים המקורי. אני לא מוכן לשחרר את זה ולא מוכן לשלם על כזה, אז אני "תקוע" איתו ועם ישבן מזיע. במילותיו של ג'יימי לאניסטר - the things we do for love... 

• מצחיק 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, oryo כתב:

בלתי אפשרי, כל פעם שאני מגיע לבקר שם אני חוטף ptsd. אם כבר אני חוזר לעוני, אז לפחות במרחק נסיעה מסבתא! 

מעניין שלפי ה data שלי (כמישהו שלא מעוניין לקנות נדלן) אני הכי מורווח בקליפורניה, ובפער לא קטן (בדיוק דיברתי עם מגייס מחברה עם משרדים באוסטין אז יש לי מספרים מעודכנים לפחות לאנקדוטה הזו). 

יש קבוצה די גדולה של אנשים שלהם קליפורניה יוצאת הכי משתלמת...

• מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 53 דקות, כוכב השחר כתב:

מעניין שלפי ה data שלי (כמישהו שלא מעוניין לקנות נדלן) אני הכי מורווח בקליפורניה, ובפער לא קטן (בדיוק דיברתי עם מגייס מחברה עם משרדים באוסטין אז יש לי מספרים מעודכנים לפחות לאנקדוטה הזו). 

ייתכן שזה בגלל שאתה לא מנרמל למגורים, אתה משווה בין שכירות של בית בגודל x ובין לא יודע מה, ובהינתן שהמחירים הם בפקטור של 4-5x ברור שלהוציא אותם החוצה משפיע על התמונה הכוללת. בשביל שזה לא יהיה הייג׳ק מוחלט אז אני אתן הקבלה למישהו שאומר ״כמישהו שאינו מעוניין בנסיעה ספורטיבית, האטום זה רכב מאעפן״.

מטבע הדברים אני מכיר את פערי השכר לא רע, כשמשקללים פנימה פערי מיסוי זה מצמצם, אבל כשמשקללים את ה big ticket items (נדלן חינוך) זה כבר משנה הכל, וכשמוסיפים כל מיני מיקרו אייטמז (״cost of living״) זה אחר.

גם אם מורידים לי 100k בברוטו (הגזמה פראית, לא מכיר אדם אחד שקיבל כזו הורדה), נניח בין 300 ל200, אז אחרי פער במסים אפקטיבית זה הפך להורדה של 70k~.

עכשיו קח בחשבון שהפער בין שני נכסים דומים הוא בערך 1.5m~, ותגיד לי כמה 70ים אתה צריך בשביל להגיע לשם. 

אני מסכים איתך שבתור רנטר חסר ילדים זה לאו דווקא משתלם - הרי אם הפער בשכירות הוא סד״ג 20k בזמן שאתה משדרג את המגורים ולכאורה הפער בשכר הוא 70k (זה לא נכון אבל בשביל הדיון נזרום), אתה ב50k פלוס, אם היו ילדים אז נוסיף חינוך ונקבל 20-35k לטובתך (ילד אחד או שניים בגן), נוסיף סופט קוסטס נניח 10-25k פלוס מז״א פצצה והכבישים הכי טובים שאפשר לבקש. Good trade!

אמהמה, ייתכן שזה קצת shortsighted אם יש לך איזשהו חשק להיות בעלים של נכס/ים או ילד/ים אי שם בעתיד.

כמובן שאם ההורדה היא 40-50k$, שזה יותר בהלימה למה שאני מכיר, אז התמונה משתנה.

כמו כן ברגע שאתה שוקל לרכוש בית, נניח משפחה או סתם רצון כי אמא שלך יהודיה טובה שחינכה אותך שלהשכיר זה בזבוז כסף (כמובן שזה לא נכון וחפרתי על כך רבות) - אז זה נהיה ממש חונק.

אני מכיר עשרות אנשים שעברו לכאן מהביי, מכל מיני תפקידים מחל מג׳וניור עד vp, אף אחד מהם לא שנמך את רמת החיים שלו - וזה בוא נגיד, בעדינות 🙂 

כל זה לא אומר שמקום אחד עדיף על השני בכלל, בטח ובטח לא בסיטואציה שלך. אם לנצח תשאר בשכירות וללא ילדים, לגמרי ייתכן שהביי מקום עדיף כלכלית.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, oryo כתב:

ייתכן שזה בגלל שאתה לא מנרמל למגורים, אתה משווה בין שכירות של בית בגודל x ובין לא יודע מה, ובהינתן שהמחירים הם בפקטור של 4-5x ברור שלהוציא אותם החוצה משפיע על התמונה הכוללת. בשביל שזה לא יהיה הייג׳ק מוחלט אז אני אתן הקבלה למישהו שאומר ״כמישהו שאינו מעוניין בנסיעה ספורטיבית, האטום זה רכב מאעפן״.

מטבע הדברים אני מכיר את פערי השכר לא רע, כשמשקללים פנימה פערי מיסוי זה מצמצם, אבל כשמשקללים את ה big ticket items (נדלן חינוך) זה כבר משנה הכל, וכשמוסיפים כל מיני מיקרו אייטמז (״cost of living״) זה אחר.

גם אם מורידים לי 100k בברוטו (הגזמה פראית, לא מכיר אדם אחד שקיבל כזו הורדה), נניח בין 300 ל200, אז אחרי פער במסים אפקטיבית זה הפך להורדה של 70k~.

עכשיו קח בחשבון שהפער בין שני נכסים דומים הוא בערך 1.5m~, ותגיד לי כמה 70ים אתה צריך בשביל להגיע לשם. 

אני מסכים איתך שבתור רנטר חסר ילדים זה לאו דווקא משתלם - הרי אם הפער בשכירות הוא סד״ג 20k בזמן שאתה משדרג את המגורים ולכאורה הפער בשכר הוא 70k (זה לא נכון אבל בשביל הדיון נזרום), אתה ב50k פלוס, אם היו ילדים אז נוסיף חינוך ונקבל 20-35k לטובתך (ילד אחד או שניים בגן), נוסיף סופט קוסטס נניח 10-25k פלוס מז״א פצצה והכבישים הכי טובים שאפשר לבקש. Good trade!

אמהמה, ייתכן שזה קצת shortsighted אם יש לך איזשהו חשק להיות בעלים של נכס/ים או ילד/ים אי שם בעתיד.

כמובן שאם ההורדה היא 40-50k$, שזה יותר בהלימה למה שאני מכיר, אז התמונה משתנה.

כמו כן ברגע שאתה שוקל לרכוש בית, נניח משפחה או סתם רצון כי אמא שלך יהודיה טובה שחינכה אותך שלהשכיר זה בזבוז כסף (כמובן שזה לא נכון וחפרתי על כך רבות) - אז זה נהיה ממש חונק.

אני מכיר עשרות אנשים שעברו לכאן מהביי, מכל מיני תפקידים מחל מג׳וניור עד vp, אף אחד מהם לא שנמך את רמת החיים שלו - וזה בוא נגיד, בעדינות 🙂 

כל זה לא אומר שמקום אחד עדיף על השני בכלל, בטח ובטח לא בסיטואציה שלך. אם לנצח תשאר בשכירות וללא ילדים, לגמרי ייתכן שהביי מקום עדיף כלכלית.

לקנות בביי כרגע זה פשוט לא אפשרי, אם אתה סבבה עם להיות שוכר (נניח אני משלם 3450 על בית\דירה ששווה לפחות 1.3M) אתה די "עושק" את הלנדלורד. מסכים לגבי כל מה שאמרת, אבל כן הייתי מחדד לגבי ״כמישהו שאינו מעוניין בנסיעה ספורטיבית, האטום זה רכב מאעפן״ - קבוצת האנשים שסבבה עם לחיות בשכירות ושאין לה ילדים היא לא זניחה. לאותה קבוצת אנשים ירידה של 65K בברוטו (המספרים שקיבלתי מהמגייס) היא טרייד פח כי אתה לא ממש נהנה מהחוזקות של אוסטין בנקודה הזו בחיים שלך.

ד"א, האם אופר באוסטין עולה פחות מאופר בביי?

אחלה דבר אוסטין, קורץ לי מאוד, אם לא היה כזה. פאקינג. חם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, כוכב השחר כתב:

קבוצת האנשים שסבבה עם לחיות בשכירות ושאין לה ילדים היא לא זניחה

אף אחד לא זניח באופן כללי, תבדיל בין הקבוצה שאין לה ילדים וזו שלא רוצה ילדים, האחרונה זניחה סטטיסטית. כמובן שאין הכלל מעיד על הפרט

לאותה קבוצת אנשים ירידה של 65K בברוטו

כתלות בשכר הבסיס, שים לב ש65 ברוטו שווה 30-40 נטו, ומעל זה תוסיף ספרינקלס של מה שאמרתי מקודם 

היא טרייד פח כי אתה לא ממש נהנה מהחוזקות של אוסטין בנקודה הזו בחיים שלך.

מישהו שאני מכיר לא חשוב שמות, עבר לאוסטין בלי ילדים, קנה בתים שהיום מגנרטים כמה מאות או אלפים, בעתיד הם לבד יהיו פנסיה. ה$/$ נראה לא רע כי האקוויטי הנצבר למעלה מכפול ההון המושקע, בהשקעה סולידית (כאילו, תלוי הגדרה) עם דיבידנדים. 

העניין עם נקודה בחיים הוא שהחיים אינם נקודות בדידות אלא ספקטרום מתמשך, אותו בחור אם היה גר בקלי מתישהו היה מביא ילדים וקולט שאי אפשר להשאר שם long term, עושה את המעבר הזה מאוחר יותר, ומאבד את כל השנים בהן היה יכול לבנות קשרים הון וכו'. תחשוב על חבר שלך שגר במדינה אחרת ומדבר איתך על רילוקיישן עוד 5 שנים, מה העצה עבורו? 

קיצר, 

אם חיי הרווקות והשכירות הם הendgame, אני איתך. 

אם לא, פחות. 

אני כמובן אחושרמוטה biased ובכלליות מקרה בוחן לא מייצג כי המעבר לאוסטין דה פקטו שדרג לי את רמת ואיכות החיים אקספוננציאלית, אבל שים אותי בצד ותבדוק נתוני הגירת פנים - ואז שאל את עצמך למה wilco (איפה שאני גר) מקום 6 בארה"ב, בזמן שהביי די בתחתית. ניסיתי לענות על זה ביוטיוב

אני מכיר אינספור סיפורי מעבר מהביי לכאן, ובודדים הפוכים. 

מה שרואים מכאן וכו'. 

בכ"א שאלו יהיו ה"צרות" שלנו 🙂

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...