Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי באטום (שרשור מתגרען)

oryo

פוסטים מומלצים

לפני 44 דקות, oryo כתב:

אני גם יודע מה שעת עבודה שלי שווה ומבין שאני מפסיד, אבל עמוק בפנים אני עדיין בתודעת בונקר. ואתה גורם לי להרגיש מטומטם.

מה קשור שעת עבודה?! זה לא עבודה, זה תחביב. איך אתה מתמחר שעות הנאה?

וזו לא תודעת בונקר. זה עניין של אופי.

יש סיפוק בלקנות משהו בחצי מחיר, ותמיד גם לומדים עוד כמה דברים על הדרך, למרות ובזכות ה'טירחה'.

כשזה קורה לי מדי פעם, התחושה הזו של 'מטומטם', אני מזמזם לעצמי את השיר החמוד הזה:

כך ברא אותך הטבע

עם קצת דמיון ומחשבה חופשית.

אל תנסה להילחם בזה

אל תנסה להשתנות

כי זה תמיד יבוא מהתחלה פתאום.

כי כך ברא אותך הטבע...

הגשמת חלום. סחתיין עליך! תהנה מהסיטואציה וממה שמסביבה.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 12 שעות, oryo כתב:

אבל אני גם יודע מה שעת עבודה שלי שווה ומבין שאני מפסיד

בולשיט.

כול האוטו הזה מ א' ועד ת' הוא ביזבוז של שעות העבודה והנוחות שלך. 

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנועה מחשידה של נהירת ישראלים לכוון אוסטין, טקסס, זוהתה ע"י משמרות המהפכה באיראן.

החשד הינו לפעילות אטומית בלתי מדווחת תחת מסווה של מפעל עוגיות אוריאו...

• מצחיק 9

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עושה חשק לעזוב את המדינה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז לקחתי היום יום חופש לטפל בסיטואציה עם האטום, מה שכמובן אומר שבסוף עבדתי עד 5 כי אני אפס, אבל אשתי היקרה לקחה את הילדים ופירגנה לי זמן לשחק בגראז׳.

...רק שהיא לא ידעה שזה יכול להיות הסוף של כולנו.

אז זה התחיל בכך שהעלתי הודעה בפורום אופנוענים מקומי שאני צריך סיוע ב wiring debug, אני אמנם מהנדס חשמל אבל בפועל אני קוףקוד (יענו code monkey) ולא באמת מבין מהחיים שלי יותר מדי. אז נכון שיש לי מולטימטר וכו׳ אבל כשבדקתי דברים המתחים שקראתי לא הסתדרו, וגם חסר לי כל מיני ציוד 12v - ומנגד ברור לי שמדובר בבעיה ממש מטופשת ומישהו עם קצת נסיון ידע לתפעל את זה כמו שצריך. אז ביקשתי עזרה ואמרתי שאני אשמח לשלם.

פנוי אלי בפרטי כמה חבר׳ה, אחד מהם - דניס - היה ממש נחמד. התעקש שהוא לא רוצה תשלום, וישמח לעזור. דיברתי איתו קצת בצ׳אט והוא עשה רושם סבבה, דיברנו בטלפון וכנ״ל, קבענו להפגש ב5 וחצי כאשר הוא אומר ״see you there 5:30 on the dot״.

אני מתחיל לעבוד על הרכב, בדיוק קיבלתי את הברגים הנכונים עבור האדפטרים לגלגלים אז ניצלתי את הזמן להתקין הכל, וברבע לשש אני מסמס לו לראות מה הסיטואציה.

הוא מתקשר ומתחיל לספר שמישהו עשה משהו מעצבן בכביש בדרך ושהוא כ״כ מזועזע מזה שיש אנשים מוזרים בעולם, ואני מבין שהוא סוג-של שואל האם אני פסיכופת בעצמי - שזה בדיוק מה שפסיכופת היה שואל #פהחשדתי. אמרתי לו שאני ממש לא פסיכופת וכמעט אף פעם לא רוצח אנשים שמגיעים אלי הביתה, סתם רק אמרתי לו שאני בחור ממש אמיתי ושיריץ עלי גוגל או משהו. הוא התחיל להתנצל שהוא לא התכוון לשום דבר רע ואני בעיקר חשבתי על הקטע של ניית ברגטזי (שאני הולך לראות ממש בקרוב ישששש) - ובמקום לסכם את הקטע אני פשוט אדביק אותו ומי שאוהב לצחוק שיראה:

"best case scenario we receive 5 dollars, worse case our whole family is MURDERED"

הזמן עובר והוא לא מגיע, אני עובד על הרכב ומבין איך לקרוא אדמה נכון, מזהה את הכבל המתאים, ושם לב שהמתח שדגמתי אתמול נכון בכבל א׳ מגיע כעת מכבל ב׳, ובכבל ב׳ אין דגימה בכלל. מוזר, אבל ייתכן שלא דגמתי נכון אתמול, עשיתי כ״כ הרבה איטרציות שלך תדע.

אני עושה עוד כל מיני דברים ואז מקבל הודעת טקסט ארוכה, שבמקום לנסות לדובב אותה פשוט אדביק כאן ישירות, מילה במילה לא נגעתי:

ציטוט

Man I'm embarrassed as hell I swear to God I was not going to let what happened earlier today get to me and it sure as hell I'm letting it get to me I've made a wrong turn somewhere but basically at brushy Creek I just took a wrong turn and I'm trying to rectify that mistake as I speak and I like I said I'm embarrassed man I am

$> All good, if it doesn't work for you then it is what it is

No I'm not trying to give you the wrong impression man I'm I just saw where I could get to your place if I find adventure trail I think I'm headed towards it right now it's on the right hand side and it looks like I can just kind of loop or kind of kick back from there this is weird though I had a friend who lived on adventure trail or or at least damn close and he passed away years ago but he was one of the first people to well actually he was the first person to set up a email for Dell computers here in Austin all these years ago but I'm on adventure Lane right now and I see a water tower so am I close

אוקיי אני מבין שהוא מטר מהבית שלי, ומבין שהוא בטוח פסיכופת, וכמה דק׳ אח״כ הוא מגיע עם טנדר עם חלון שבור מאחורה ומדבר על תאונה שקרתה לו ממש היום ששברה את החלון ואני מן הסתם לא מאמין לכלום לול.

בכ״א אנחנו מתחילים לעבוד על הרכב, אכן יש לו ציוד שהיה חסר לי, ובתכלס הוא בחור ממש נחמד. קשקשנסקי כזה, אבל בתכלס נחמד, אני חושב לעצמי שאם כבר רוצחים אותי בבית שלי לפחות שזה יהיה מישהו חביב ולא איזה שמוק.

מפה לשם אנחנו עובדים על הרכב, לא הלאה אתכם בפרטים אבל אציין שאנחנו מגיעים לנקודה שאור הברקס עובד, אור הווינקר עובד, אבל האור הרגיל לא עובד לא משנה מה אני עושה. הוא מעלה סברה שייתכן שהאור האחורי מקושר גם לקדמי ע״מ לסגור מעגל ולכן זה שאין עומס על הראשון משליך גם על השני, אני תוהה האם ייתכן שזה משורשר ולא ממוקבל ואומר יאללה פאק איט בוא ננסה, אז מתחיל לדבג את החיבורים מקדימה כפי שביצעתי מאחורה ומזהה איפה האדמה והסיגנל - אבל גם מקדימה לא מקבל קריאה של תאורה. מחבר את הפנסים ושוב, מצליח לראות ברקס, סיגנל, אבל לא תאורה.

חבר נוסף מצטרף, זה בחור שהעברתי לאוסטין ונהיינו חברים ומאז מתאמנים יחד בחד״כ שלי, שכחתי שהוא אצלי בבית בכלל - מה שקרה זה שבעצם הוא מתאמן בחד״כ שלי בזמן שאני במוסך עובד. אמרתי כבר שאני אפס? בכל אופן, הוא הצטרף אלינו להילולה וכולנו מגרדים את הראש בנסיון להבין מה קורה. הוא מעלה סברה שייתכן שזה פיוז שרוף, אז אנחנו בודקים את הפיוזים של הפקד, של התאורה הקדמית, האחורית - כולם בסדר. סאעומו.

ואז המשפחה מגיעה ואני מבין שמילא שירצחו אותי אבל אין מצב שרוצחים לי את הילדים, מצד שני חושב שעם הילדים החמודים שלי הסיכוי לרצח יורד משמעותית כי מי ירצה לרצוח ילדה כזו יפה?? אין מצב שדניס, הוא ממש בחור נחמד. יש מצב שהילדה שלי בעצם תציל את כולנו?

בכ״א מקפלים את הציוד, אני מודה נמרצות לדניס בעיקר בשביל שיזכור אותי לחיוב כשהוא שוקל את מי לרצוח וידלג עלי למטרה נחמדה פחות, ובזמן שאנחנו מקפלים ציוד אלעד צועק ״מצאתי את זה!״ - מסתבר שהיה עוד איזשהו פיוז נחבא שריכז את כל אלמנטי התאורה השמאליים, והוא שרוף. מחליף לפיוז חדש - ויהי אור! יאיייי!!! איזה אושר, אשכרה רגע לפני שכולנו ויתרנו על זה, ממש כמו עלילה של סרט אמריקאי זול אבל אצלי בגראז׳, זה כמעט גורם לי לשמוח ואז אני נזכר שיש לי פסיכופת בבית.

בכ״א אנחנו מתקפלים, דניס לא רוצה תשלום אז החבאתי לו מעטפה עם כסף ורשמתי לו תודה רבה. רגע לפני שהוא הולך הוא שואל אותי אם זה יהיה סבבה לקבל $10 על הדלק, אמרתי לו שיש לו פי כמה מזה כבר במעטפה במושב האחורי, אני מעמיד פנים שזה בשביל להיות נחמד אבל בואו - זה בעיקר בשביל שלא ירצחו אותי. טוב, וגם בשביל להיות נחמד.

הרכב מתחיל לקבל צורה, עכשיו צריך להלחים ולחווט פרופר, לפתור את המאונטינג, ולתת בראש!

דניס נוסע, אני מעדכן את הפוסט שלי בפייסבוק שהוא היה אצלי ועזר, ומספר להם גם על העסק שלו וממליץ להשתמש בשירותיו. זה נראה כאילו אני מודה לו אבל בואו, אני בונה כאן טיימליין בשביל שלמשטרה תהיה דרך לאתר אותו אם וכש.

... בכל אופן אם אני לא חוזר לעדכן אתכם אז תדעו שזה דניס עשה את זה 😱

• מצחיק 15

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, oryo כתב:

"best case scenario we receive 5 dollars, worse case our whole family is MURDERED"

חחחחחחחח מעולה

תגיד מה שאתה רוצה - אני בדיוק הטיפוס שהבחור מהסרטון צוחק עליו, מכרתי אולי 100 דברים במארקטפלייס ויש לי איזה 50 ריוייוס טובים, אבל אלי לא הגיע אף פסיכי כזה הביתה 😂 בעיקר כנראה כי אני נותן כתובת שלא קיימת ברחוב והולך אליה איזה 2 דק' ברגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופ״ש סוער עבר על כוחותנו..

זה התחיל ביום שבת, כאשר סוף סוף הבנתי כיצד להרים את החלק הקדמי של הרכב (סופר נמוך + שלדה לא במקום סביר = קושי), פירקתי את הגלגלים, וגיליתי שהברגים ארוכים מדי בשביל ההתקנה. המתנה שלא מפסיקה לתת.

בודק קצת ביוטיוב ומפעיל קצת את הראש, מבין שאין ברירה - צריך לחתוך את הברגים כי חשוב מאוד שהתושבת של המתאם תשב על הנאבה (סיכויים סבירים שאני משתמש במונחים לא נכונים בעברית - אני מתייחס ל hub).

מילה על המתאם - הוא נדרש כי הגלגלים של האטום במרווח 92 נקודה משהו, שזו כמובן מידה שאין אף גלגל שמשתמש בה, הגיוני בסה״כ. אז קם איזה מר ברנש ובנה מתאם ייעודי שממיר את זה למידה של מיאטה - 4x100.

בחזרה לגלגלים, בסט הקדמי הברגים ארוכים יותר מהתושבת, ולכן יש צורך בברית מילה, אחרת הגלגל לא ישב הדוק על התושבת וזה פחות מתאים:

image.thumb.png.ae6a74c41bca275abae4251b1d784e05.png

מה עושים? הולכים לבעל מקצוע ייעודי שיודע לעשות דברים כמו שצריחחחחחחחח סתם, יוטיוב, כמובן שיוטיוב.

אז אחרי שהבנתי בגדול איך להיות מוהל, הלכתי לשכן שלי וביקשתי אם יש לו את ״הדבר הזה שחותך ברגים לא יודע איך קוראים לזה״, הוא מעדכן אותי שמדובר בגריינדר. מסתבר שלפני שגריינדר איחד בין בעלי צינורות, הוא היה מקצץ צינורות, קטעים.

הגריינדר של סטיב אחלה, מה שלא אחלה הוא הקומפרסור שמפעיל אותו - מדובר בקומפרסור ביתי שבנוי יותר בשביל עבודות קטנות, אבל עבור המטלה הזו יש לו מספיק לחץ רק לשליש-עד-חצי מהבורג, ואז צריך לתת לו לצבור לחץ שוב. כיף...

בכ״א סטיב הראה לי איך לעשות את הראשון, ומשם המשכתי והוא עזר קצת. לגלגלים יש בליטה מאחור כך שאם הבורג בולט קצת הם יכולים לספוג את זה, ואני כמו יהודי טוב מפחד ממילה מוגזמת, אז השארתי קצת אקסטרה. מחיתוך לחיתוך הטכניקה השתפרה, ואת האחרונים כבר עשיתי בצורה נקייה.

מתקין את הגלגלים וקולט שזה לא עובד טוב, הם לא יושבים flush על המתאם, יש רווח קטן. אז קיצצתי עוד, ועוד, והגעתי כבר לנקודה שהם טיפ׳לה קצרים יותר מהאדפטר - ואז הבנתי, זה לא רק הברגים, זה גם ה nuts שיושבים עליהם שבולטים, ולמרות שלגלגל יש מעין מובלעת שלכאורה מאפשרת לבורג לבלוט קצת החוצה - הnut רחב מדי בשביל זה ולכן אני בבעיה.

אז חיפשתי באמזון סט חדש, הזמנתי, וכולי תקווה שהסט הבא ישב בצורה מדויקת יותר. על הדרך אצטרך להתקין את הגלגלים גם מאחור שוב פעם כי שם הברגים אמנם היו באורך הנכון אבל ה nuts (איך אומרים???) הם אותו הדבר ולכן גם מאחור הם לא יושבים כמו שצריך :(

בגזרת התאורה היתה התקדמות - השכן שלי ביצע cnc milling לתושבת לפי הספקס שהגדרתי לו וזה יצא מצוין, עם החיזוק הזה התושבת לפנס תשב בצורה מאוד חזקה ולא תוכל לזוז לשום מקום. נק׳ הכשל היא הבסיס של הפנס עצמו, מעבר לכיעור של זה, אני לא יודע האם היא תשב בצורה מספיק יציבה והפנס לא יזוז על הציר ימין/שמאל או מעלה/מטה. נראה, אני בתכלס די אופטימי!

image.thumb.png.9fa7df65290253de03749f9a71ffe69d.png

image.thumb.png.17c43db1172255520b7020154b602fc5.png

image.thumb.png.526a30a65cb26377f981ad2b6213e52c.png

מיותר לציין שהזמנתי ברגים שחורים מאמזון כי אני לא פסיכופת וברור שלא יהיה לי שילוב של כסף ושחור בחזית הרכב. ההתקנה כרגע היא בעיקר בתור sanity check לראות שזה סבבה, גם הכבלים יוסלקו כמו שצריך, במגבלות הפורמט.

במקביל לכל זה חיווטתי את הפנסים הקדמיים בשימוש בקונקטור, ומעליו עוד בידוד מתכווץ, ומעל כל זה איזולירבנד. 

את הפנסים האחורים לא חיווטתי עדיין - היות והם מאחור והטוסיק חשוף יותר, הזמנתי עוד בידוד מתכווץ בקוטר גדול יותר ע״מ לעטוף היטב את כל האירוע הזה בשביל שלא יהיו צבעים חשופים לעין, וככל שאני חושב על זה אני שוקל האם לא להתעצל ולחווט מחדש גם את הפנסים הקדמיים.

במקביל הביטוח אישרו לי את הפוליסה, והטייטל התחיל את ההרשמה במונטנה, כך שאם לא יהיו עוד הפתעות לא צפויות אני ממש ממש מקווה שבחמישי הקרוב אני סוף סוף אנהג בה! :D 

• אהבתי 6

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@oryo

אם אני מבין נכון אתה קיצרת את הwheel studs מה אנחנו קוראים להם גוז'ונים ואז גילית שה LUG NUTS גם דרושים לקיצור בכדי להנעל עד הסוף במומנט על הגוז'ון? 

אפרופו אם אתה רוצה למגן את החיווט ממש טוב - תזמין גם PET SLEEVING ספציפית של חברת techflex - הם לא סתם יפים, הם עמידים לאש וגמישים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, lanosforce כתב:

אם אני מבין נכון אתה קיצרת את הwheel studs מה אנחנו קוראים להם גוז'ונים ואז גילית שה LUG NUTS גם דרושים לקיצור בכדי להנעל עד הסוף במומנט על הגוז'ון? 

ע״מ להנעל בלי לבלוט מעל המתאם, בשביל שהגלגל ישב עליו במגע מלא.

לפני 8 שעות, lanosforce כתב:

אפרופו אם אתה רוצה למגן את החיווט ממש טוב - תזמין גם PET SLEEVING ספציפית של חברת techflex - הם לא סתם יפים, הם עמידים לאש וגמישים. 

תודה!! הוזמן :) 

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפרופו תבדוק מה הtorque specs של הlugnuts על המפלץ הזה. לא אתפלא אם ממש לא מדובר על 120-130 ניוטון אלא על הרבה יותר בגלל הכוח שהחיה הזאת מורידה לכביש וגם תבדוק אם ההמלצות שונות לגלגלים המוגדלים ששמת ולמתאם עצמו שזה תכלס hub spacer 

אפרופו יש קיט המרה לcenter lug? חושב שזה גם נקרא hub cap

זה כשהנאבה עם הברזה ובמקום אומי גלגל וגוז'ונים יש חבק טבעת יחיד וגדול עם הברגה הפוכה. יש לזה שני יתרונות

יותר זריז לפתוח ולסגור.

בגלל הברגה הפוכה, בדיוק כמו פדל של אופניים הוא מתהדק עם כוון הנסיעה. פיזיקה פשוטה אבל בטיחותית מאוד בייחוד ברכבי ביצועים

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...