Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, הרקוליטו כתב:

אני רק שואל אם הוא מסוגל לעבוד לבד ויודע לחשב אחוזים

גם אני הייתי ככה בהתחלה אבל אחרי כמה זמן הבנתי שהדרישה לאחוזים פוסלת כ 95% מהמועמדים אז עברתי לחיבור וחיסור.

לאור מצב שוק העובדים היום אני שוקל לוותר גם על החיסור.

• מצחיק 8

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, mrmiki1234 כתב:

אז בחברה מבוקשת, או בשוק כלכלית חלש, לא היה משנה להם שהם דיברו שטויות וסיננו סתם אנשים על סמך שאלות לכאורה לא מותאמות

למען האמת לא, לא במיוחד. להתרשמותי לפחות.

אך נתקלתי בגרוע מזה.. ישנם מקומות שמסיבה כלשהי הראיון הראשון הוא משאבי אנוש.

רק אחרי שעוברים אותם, בודקים אם המועמד בכלל מתאים להם מקצועית.

אולי זה כדי למנוע קונפליקט בין משא"ב למנהל מקצועי, או לחסוך זמן למנהלים.  אבל זה נראה לי קצת זילזול בזמנם של המועמדים.

• אהבתי 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
לפני 2 דקות, ליפיגו כתב:

למען האמת לא, לא במיוחד. להתרשמותי לפחות.

אולי זה כדי למנוע קונפליקט בין משא"ב למנהל מקצועי, או לחסוך זמן למנהלים.  אבל זה נראה לי קצת זילזול בזמנם של המועמדים.

משאבי אנוש זאת סאגה נוספת, יותר ארוכה ומורכבת

פורסם
לפני שעה, הרקוליטו כתב:

החיים שלכם מסובכים😂

אני רק שואל אם הוא מסוגל לעבוד לבד ויודע לחשב אחוזים. כל השאר אני מלמד תוך כדי עבודה ( רוורס עם עגלה וכו' ).

טוב רוורס עם עגלה זו המקבילה לסניור בהייטק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

גם אני הייתי ככה בהתחלה אבל אחרי כמה זמן הבנתי שהדרישה לאחוזים פוסלת כ 95% מהמועמדים אז עברתי לחיבור וחיסור.

לאור מצב שוק העובדים היום אני שוקל לוותר גם על החיסור.

מזכיר לי מקרה שקרה לאישתו של חבר בעבודה שלה: 

המנהל שלה נכנס תוך כדי שהוא מדבר בטלפון עם מישהו, ותוך כדי שיחה איתו שואל "כמה זה 10 אחוז מ-50 שקל?" היא שומעת את זה, ואומרת לו -"5 שקל". 

הוא מסתכל עליה במבט של תדהמה ושואל אותה "איך חישבת את זה כול כך מהר?!" 

• מצחיק 3
פורסם
לפני 3 שעות, ליפיגו כתב:

קיבלתי טראומה מהפעם האחרונה שניסיתי להתקבל למקום עבודה עם משאבי אנוש, עשו לי את המוות ובסוף לא קיבלו אותי.

משכו אותי שבועיים על כלום בפיתה. שלא תחשבו שמדובר במשרת מהנדס כלשהוא כולה משרת שכר מינימום.

עם כל הטראומה הזו למדתי המון על התהליך ואני יודע יותר טוב מהן נקודות התורפה שאפשר להתגבר עליהם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 27 דקות, DareDevil כתב:

קיבלתי טראומה מהפעם האחרונה שניסיתי להתקבל למקום עבודה עם משאבי אנוש

לפני משהו כמו 18 שנה, התראיינתי בשלב הסופי למשאבי אנוש בחברה מוכרת מאוד.

בסיום הראיון שנמשך גג 20 דק', אומרת לי המראיינת (וזה הציטוט המדוייק): "טוב, מבחינתי מכינים לך הצעה, השתכנעתי שאתה לא פסיכופט".

• מצחיק 1
כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, ליפיגו כתב:

לפני משהו כמו 18 שנה, התראיינתי בשלב הסופי למשאבי אנוש בחברה מוכרת מאוד.

בסיום הראיון שנמשך גג 20 דק', אומרת לי המראיינת (וזה הציטוט המדוייק): "טוב, מבחינתי מכינים לך הצעה, השתכנעתי שאתה לא פסיכופט".

לי לא היה כזה מזל, בכל ראיון שכלל משאבי אנוש בד"כ זה הסתיים במפח נפש.

דווקא חברות כמו אינטל ומארוול עשו ראיונות טכניים בלי הבולשיט הזה, ושם התקבלתי בלי בעיה.

גם בחברה הנוכחית שאני נמצא בה כבר 10 שנים היו רק ראיונות טכניים, עדיין לא עלו על זה שאני פסיכי 🤪

פורסם

לפני אי-אילו שנים התראיינתי למשרה בסטארט-אפ הייטקי בתחום הרפואה. 

עברתי את משאבי אנוש, עברתי את המנכ"ל, התלהבו ממני אפילו. 

אממה, זה שהיה אמור להיות הישיר שלי הטיל וטו (הראיון השלישי והאחרון היה איתו יחד עם המנכ"ל). 

עד היום לא מצליח להבין מה קרה שם. הניחוש הטוב ביותר שלי, שהוא הרגיש מאויים מבחינה מקצועית. אבל זה רק ניחוש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

פעם שאל אותי מראיין ״בשביל מה קיים אינטרנט״

אמרתי לו אני אני יכול להראות לך אבל אני צריך להיכנס למצב אנונימי

פורסם

הזכרת לי משהו. 

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, flytomars כתב:

גם בחברה הנוכחית שאני נמצא בה כבר 10 שנים היו רק ראיונות טכניים, עדיין לא עלו על זה שאני פסיכי 🤪

זה משנה לעבודה?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

האם בהכרח מבחנים וראיונות, יעילים?

לפני שנים רבות מאוד, ניסתי להתקבל לתמיכה טלפונית של סלקום או פרטנר אולי פלאפון... לא זוכר איזה חברה.

הגעתי למרכז מיון, עשו כל מיני מבחנים משונים, ולא קיבלו אותי.

חודש אחרי זה, התחלתי לעבוד בחברת הייטק כטכנאי התקנות, אחרי 8 חודשים שלפו אותי לתמיכה טלפונית טכנית.

בתמיכה עבדתי 19 שנה, עד שהתפטרתי.

כנראה שהייתי טוב, אם החזיקו אותי בתמיכה כל שנים, כאשר מסביבי פטרו גם ותיקים ממני במהלך השנים.

כנראה שזה גם אומר משהו על תהליכי המיון.

פורסם

אל תשכח שתהליך מיון לא אמור לקבוע מי טוב או לא טוב, אלא מי המתאים ביותר. 

כלומר, זה שקיבלת ציון איקס ומישהו אחר איקס + נקודה לא אומר שאתה לא טוב או לא מתאים לעבודה, אלא שהיה מישהו אחר מתאים יותר. זה הכל. 

לפני 23 שעות, ברווז כתב:

עד היום לא מצליח להבין מה קרה שם. הניחוש הטוב ביותר שלי, שהוא הרגיש מאויים מבחינה מקצועית. אבל זה רק ניחוש.

אל תיעלב ואני בטוח שאתה מצוין בעבודה שלך, אבל זה נשמע כמו כשאני משחק עם חברים, בכל פעם שהורגים אותנו אנחנו אומרים זה בטח צ׳יטרים, אין הסבר אחר. זה כבר הפך לבדיחה שאם הרגו אותנו זה לא יכול כי מישהו יותר טוב מאיתנו :)

• מצחיק 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש גם עניין של תרבות ארגונית.

אתה יכול להצטיין אצל אחד ולהיכשל אצל אחר למרות שאתה עושה בדיוק אותו הדבר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...